|
|
אני יודע, אבל אי אפשר לדעת מה ילך כשהוא יערב את נציג הקבילות.
כמו שאמרתי לו :
הקטע הוא על הרשלנות ולא על האובדן, צה"ל זה אוהב להתנער מהאחריות על הדברים האלו ולכן הוא צריך לדעת מה לומר בקבילה.אתה לא מבין, נציג קבילות החיילים זה לא שוטר שאתה בא אליו ואומר לו "סליחה אדוני גנבו לי X Y Z D".
מהות הקבילה היא על הרשלנות של אותו סגל ואי נכונותו לעזור לך.
אני מאוד מקווה שניסחת את זה טוב, אחרת לא יעזורו לך.
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
ונניח וזה היה קורה באזרחות, נדמה לך ולו לרגע שהיית מקבל את הכסף שלך בחזרה?
תעזבו את הצבא בשקט, גם בית משפט לתביעות קטנות היה אומר לו שמע סחבי, לא במסגרת האחריות של ה(נניח בוס בעבודה) לדאוג לציוד אישי שלך במידה והשארת אותו בכוונה, נעול או לא נעול. ולשאלה הספציפית שלך,
הדבר שווה ערך לאיבוד ציוד אישי במסגרת השירות (וזה יקרה, זה קורה דיי הרבה אפילו), והצבא לא מחזיר כסף בעבור הציוד.
יגידו שהיה באחריותך לדאוג שכל הציוד שלך יעבור בצורה מסודרת דרכך הביתה או אפילו למעצר.
יכול להיות שהמפקד של הפלוגה ידאג לעשות "בדק בית" אצלו ולברר יותר לעומק מי לקח את הציוד אם הוא נגנב, צא מנקודת הנחה שלמספר אנשים יש גישה למחסן הסמל, ויכול להיות שזה באמת לא מישהו מה"בית" שלך. אבל כמו שאמרתי, כמו על כל ציוד אישי, האחריות היא שלך.
הצבא הוא לא מחסן שישמור לך על הציוד עד שתחליט שהזמן לאסוף אותו. (אחרי נפקדות ארוכה נניח).
חשוב שתבין שאין פה ביקורת, מבחינתי תעשה מה בראש שלך, אני רק מסביר לך את התשובה שתקבל.
יכול להיות שהתנהלות המפקדים שלך תקבל ביקורת, אבל בנוגע לכסף.. אני באמת לא מאמין שתקבל אותו.
בנוגע ללגשת לתקשורת, צה"ל הוא לא חברת מדיה כזאת או אחרת שאתה יכול להגיד "אני אלך עם זה לתקשורת" וזה ישנה את תשובתו (מה גם שברוב חברות התקשורת זה לא עוזר... אבל זה נושא אחר). מה גם (והזיכרון שלי לא משהו אבל נדמה לי ש-) אתה לא יכול בתור חייל לדבר עם התקשורת על צה"ל, ואפשר לשבת על זה בכלא.
בקיצור בחורצ'יק,
החזר כספי - לא תקבל.
הגשת תלונה רק תביא לנזיפה בצוות האחראי,
אז מפה זה רק החלטה שלך אם כדאי לגשת ולהתלונן או לא.
One Shot - One Kill
אם אפשר להוסיף משהו קטן שלא ראיתי כלכך התייחסות אליו...
אתה היית נפקד
שברת את כל החוקים ואתה עצמך הפקרת את הציוד שלך.
אף אחד לא אחראי ואפילו לדעתי אתה צריך להגיד תודה שבכלל החליטו להעביר לך את הציוד לסמליה.
בכל מקרה, כסף לא תקבל...בטח שלא את החפצים שלך אלא אם כן תמצא אותם איפשהו ואני חושב שזה מיותר אפילו לחפש.
המפקדים שלך כאמור, עונש לא יקבלו כי אין על מה. אתה היחיד שאחראי לציוד שלך ואתה הפקרת אותו.
אוקיי,דבר ראשון קבילה לא עולה כסף ועדיף לנסות מאשר לשבת בשקט, לפחות בשביל ההרגשה שניסיתי.
דבר שני, הצבא מודיע שהוא לא אחראי לאיבוד ציוד אישי ״לא״ הכרחי כמו פלאפון יקר או נגן מדיה וכדומה, אך הציוד שנגנב לי הוא ציוד בסיסי והכרחי לצבא כמו נעלי מד״ס ומכונת גילוח וכלי רחצה, ציוד בסיסי ולא מעבר לכך.
דבר שלישי הארון נפרץ, אני חושב שיש סעיפים נגד פריצה וחיטוט בציוד אישי.
דבר רביעי אני לא חושב שיש קשר לזה שהייתי נפקד, זה כמ שתצאו יום שבת הביתה, אתם בטח לא תסחבו עם כל הארון חזרה הביתה, אתם בטוח נועלים את הבגדים הנקיים שלא צריכים כביסה ואת הנעליים וכלי הרחצה, ואתם בטח גם מצפים שזה יישאר במקום שתחזרו.
ודבר אחרון הקבילה הוגשה, תוך כמה זמן אני אמור לקבל תשובה, והאם גם במקרה של תשובה שלילית יודיעו לי כ החליטו לא לטפל במקרה?
יודיעו לך בכל מקרה.
אבל שוב, אתה לא מקשיב...אתה רק מחפש את הזכויות שלך ואת מה שחייבים לך...
אתה שכחת שהפרת את החוק מספר אחת...נפקדות..בזה הפרת כל הסכם בינך לבין הצבא. וזה נכון לגבי כל דבר בחיים...מקום עבודה או אנערף...
שלא תחשוב..אני לא נגדך..היו לך בטח את הסיבות שלך לנפקדות ואני לא אתערב. אבל שוב, כל מעשה במחשבה תחילה. ותדע שלכל דבר יש השלכות...
נכון לנפקדות לשלי הייתה השלכה, המשכורת נעצרה, קיבלתי דפוק, וישבתי במעצר.
ההיעלמות של הדברים שלי היא לא השלכה מוצדקת לנפקדות.
תבין שמאחורי כל הסגל, זה בסה"כ אנשים,
מה אתה רוצה שהם ישמרו לך על הדברים במשך חודשיים?
ישימו לוקר מיוחד על שמך וזה יחכה לך עד שתגיע?
תשים את עצמך בראש שלהם,
גם להם יש מפקד שצועק עליהם ואומר להם להזדרז,
ולנקות ת'מקום, ולסדר ולשפשף ואני יודע מה,
ובסופו של דבר עם הזמן זה נעלם.
לא לדבר על העובדה שלך תדע כמה אנשים נכנסו לשם עם הזמן,
ומה הם לקחו.
זה לא בהכרח האשמה של הסגל במקום.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 29-06-2011 בשעה 13:19.
One Shot - One Kill
תאמין לי ששום דבר בחיים לא נעלם מהסמליה, איך זה שהדברים שלי כן?
אם היה נעלם נשק לא היה עובר בשקט אבל ציוד אישי של חייל זה זבל בשבילם.
נתי נתן רעיון טוב, תרים לסמל שלך ציוד, תתחיל לעשוק אותו.
בכל מקרה, על הפריצה הם יכולים לקבל בראש, כי מותר לפרוץ את הארון האישי שלך רק באישור שלך כשאתה נמצא במקום. לא הבנתי בדיוק למה פרצו, כשאנחנו נסענו לחודש לביסלח מי שרצה להשאיר את הדברים בלוקרים פשוט השאיר, אני אחד מאותם אנשים, והציוד לא זז מילימטר.
פנה לקבילות חיילים, הם יעזרו במה שהם יכולים.
יותר מזה, כשיגידו לך לצאת למד"ס, תגיד שאתה לא יוצא למד"ס כי אין לך נעליים כי הם איבדו.
כשיגידו לך להתגלח בבוקר, תגיד שאתה לא מתגלח עם סכין ואתה רוצה להתגלח עם המכונה שלך, אבל אופס ... מישהו איבד לך את המכונה...
אני מאמין שאתה מצליח להבין לבד לאן אני חותר ומה צריך להגיד.
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself
חולצות ובלייזרים אלגנט :
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=878363