|
|
הם דמיינו את יציאת מצרים? הם חשבו שהם עבדים? עשר המכות זה בגלל שהם טיפשים נכון? תהיה רציני. ובכלל איך אפשר לומר שמעמד הר סיני יכול להיות אשליה או תופעת טבע. זה לא שהיה איזה פיצוץ וכולם אמרו "ווואי אי אפשר להסביר את זה בוא נגיד שזה אלוקים" - יש "סיפור" מאחורי כל זה, למעמד הר סיני יש תוכן ויש מיליוני עדים.
בברכה,
מצוין, סוף סוף שאלה לעניין.
ראשית, עד לפני כ- 300 שנים לא הייתה מציאות כזאת של חילונים, המושג הזה בכלל לא היה קיים. היה מושג של התבוללות אבל הזרם החילוני נוצר לאחרונה. בתור יהודיה מעם ישראל ומהיכרות עם המסורת של העם שלך את צריכה להבין שלמרות שההורים שלך חילוניים, בעבר הלא כ"כ רחוק אחד מההורים שלהם בהכרח היה דתי וזה נקטע ע"י אחד מהאבות שהחליט להיות חילוני בדיוק כמו שהיום יש אנשים שבוחרים לנהל אורח חיים חילוני בניגוד למה שהאבות שלהם לימדו אותם. ובכלל מה המקור לארץ ישראל? עם ישראל? הלוא זה התנ"ך (כבר פתחתי על זה אשכול בעבר, אם לא התנ"ך לא היינו פה היום).
בברכה,
מה אתה אומר. בגלל זה אנחנו בארץ ישראל? בגלל זה גם קוראים לארץ שלנו ארץ ישראל?
העליה במספר החילונים נובעת מכך שהעולם מתקדם עם הזמן ואיתו הפיתויים. נפלאות העולם, מה שיש לו להציע זה מפתה מאוד.
מה אתה חש משכיל. באמת, אני אומר לך שאתה ממש רחוק מזה בלי לדעת מה אתה יודע רק לפי מה שאתה לא יודע והתגובות המגוחכות שלך רואים שאתה בכלל לא בכיוון.
על סמך מה בדיוק אתה טוען שמספרם הולך וקטן? למעשה, אם להעלות השערה אז מספרם הולך וגדל.
שבת שלום. תגיב לי במוצ"ש אם אתה יכול להתאפק.
בברכה,
אני יגיד לך למה אנחנו בארץ ישראל, כדי שלא תיהיה שואה 2!!!!!!!!!!!!
אני ישאל אותך:
אני עכשיו אומר 543545654654342423
אני אומר שזה גורם לזה שזה שומר עליך בגבול.
האם אני צריך להוכיח שזה נכון?
או שאתה צריך להוכיח שזה לא נכון?
עוד אחד, אני אומר שיש לידי ברווז מעופף בלתי נראה עם 4000 ידיים ויכולת שליטה על כל האנשים ועל כל העולם.
האם אני צריך להוכיח שהוא קיים?
או שאתה צריך להוכיח שהוא לא קיים?
ואיך דתיים שומרים בשבתות? מותר להדליק חשמל? לנסוע במכונית? לעלות במעלית? להדליק אש? לעשות משהו חוץ מלהפתלל?
נניח שזאת הסיבה. למה דווקא בארץ ישראל? למה אלו הגבולות? למה השם הוא דווקא ארץ ישראל ולא כל דבר אחר? תהשובה היא התנ"ך. אתה מוזמן לברר את זה. ואני לא אומר את זה כי זה הוכחה אני אומרת את זה כדי שיהיה לך קצת יותר רצון טהור להגיע אל האמת.
תבין אני לא צריך להוכיח לך כלום. אתה לא עושה לי טובה אם אתה מאמין ושומר מצוות. אני בא לעזור לך, לא יותר מזה.
אתה יכול להביא עוד מאות דוגמאות מטופשות, כמו כל החברים שלך. התשובה תישאר שלעם היהודי יש מסורת ולשטויות שהמצאת אין כל בסיס.
זה רק מראה עד כמה אתה באמת לא יודע מה היא דת. זה שצריך לשמור שבת לא אומר שצריך לשמור שבת בכל מחיר. כך למשל, במקרה של סכנת נפשות מותר לעשות את מה שצריך גם אם זה חילול שבת. ותתפלא אבל ניתן לעשות הרבה בשבת. אולי כדאי שתלך ללימודים במקום לקבל יום חופש. הרי בסופו של דבר אתה לא מאמין.
בברכה,
אז אני צריך או לא צריך להוכיח לך שזה קיים?
אז הנה אתה אומר שהתפילות עוזרות, תוכיח שהן עוזרות. אני אומר שאם אני יגיד אחמד מוחמד הגדול זה ישמור עליך בגבול, אני צריך להוכיח את זה? או שאתה צריך להוכיח שזה לא נכון?
מה קשור תנך, יש עובדות היסטוריות [לא התנך] אחרות שלפני 2000 שנה הומצא כאן עם והוא נקרה עם ישראל\ארץ ישראל\יהודה\למי אכפת מהשם. ובגלל שלא הייתה כאן מדינה אז אפשר היה להקים כאן מדינה, אי אפשר להקים מדינה בשום מקום אחר כי כל העולם כבר "כבוש" על ידי מדינות אחרות [חוץ מאנתרטיקה].