קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. מה השם שלכם והאם אתם אוהבים אותו?
    על ידי Stain בפורום דיבורים
    תגובות: 49
    הודעה אחרונה: 14-10-2010, 15:03
  2. [סקר] מהו השם הפרטי שלכם?
    על ידי Idan בפורום סקרים
    תגובות: 23
    הודעה אחרונה: 24-09-2008, 23:35
  3. שאלה מותר לפתוח אותו אשכול??
    על ידי ToMeR בפורום משוב
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 11-02-2008, 15:36
  4. מהו שמכם הפרטי?
    על ידי באק בפורום סקרים
    תגובות: 88
    הודעה אחרונה: 10-07-2007, 01:57
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 18 מתוך 18

מהו שמו הפרטי של אלוהים והאם מותר לבטא אותו? - עמוד 2

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי Konta צפיה בהודעה
    שלום!

ישעיהו אכן טוען שאלוהים כרת עם עם ישראל ברית נצחית, אבל, ברית הינה הסכם בין שני צדדים, כאשר צד אחד מפר את התנאי שלו, הצד השני איננו מחוייב לאותה ברית, עם ישראל הפר את הברית מכיוון שלא קיים את התורה במלואה וכידוע נכתב כי "אָרוּר, אֲשֶׁר לא־יָקִים אֶת־דִּבְרֵי הַתּוֹרָה־הַזּאת לַעֲשׂוֹת אוֹתָם; וְאָמַר כָּל־הָעָם אָמֵן."

ועוד נכתב " וַיהוָה הֶאֱמִירְךָ הַיּוֹם, לִהְיוֹת לוֹ לְעַם סְגֻלָּה, כַּאֲשֶׁר, דִּבֶּר-לָךְ; וְלִשְׁמֹר, כָּל-מִצְו*ֹתָיו." , נכתב שעלינו לקיים את כל התורה במלואה
    " וַיְצַו מֹשֶׁה וְזִקְנֵי יִשְׂרָאֵל, אֶת-הָעָם לֵאמֹר: שָׁמֹר, אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם, הַיּוֹם."
    ואף נכתב מה יקרה אם לא נציית לכל מצוותיו של אלוהים - " וְהָיָה, אִם-לֹא תִשְׁמַע בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לִשְׁמֹר לַעֲשׂוֹת אֶת-כָּל-מִצְו*ֹתָיו וְחֻקֹּתָיו..."
    ההמשך נמצא בדברים פרק כ"ח

כפי שאתה רואה אנחנו חייבים לקיים את כל התורה, אך אף אדם אינו מסוגל לעשות זאת.
    האם קיים בעולם אדם כלשהו המסוגל למלא את כל מצוות התורה בשלמותן? לא!
    א. בראשית ח 21: "כִּי יֵצֶר לֵב הָאָדָם רַע מִנְּעֻרָיו."
    ב. תהילים נא 7: "הֵן־בְּעָווֹן חוֹלָלְתִּי, וּבְחֵטְא יֶחֱמַתְנִי אִמִּי."
    ג. קוהלת ז 20: "כִּי אָדָם אֵין צַדִּיק בָּאָרֶץ, אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה־טּוֹב וְלא יֶחֱטָא."
    ד. דברי הימים ב ו 36: "... כִּי יֶחֶטְאוּ־לָךְ, כִּי אֵין אָדָם אֲשֶׁר לא־יֶחֱטָא..."

פסוקים אלה קובעים בברור כי אין אדם שיכול למלא את כל המצוות בשלמותן. אף אדם לא יוכל להיקרא צדיק רק על סמך קיום מושלם של כל מצוות התורה.
    דוד המלך אמר כי כל אדם חוטא כבר מרחם אמו. לכן כולם ארורים כבר מלידה ולאף אדם אין סיכוי להיוושע רק על סמך קיום מצוות!

לכן, מכיוון שעם ישראל הפר את הברית, אלוהים איננו מחוייב לברית יותר, אך אלוהים ביקש לכרות ברית חדשה עם עם ישראל אשר מבוססת על אמונה טהורה ועל גאולה לחוטאים ולא על קיום מצוות יבש, הנביא ירמיה כבר אז ניבא עליה:
    "הִנֵּה יָמִים בָּאִים, נְאֻם-יְהוָה; וְכָרַתִּי, אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת-בֵּית יְהוּדָה--בְּרִית חֲדָשָׁה. לא לֹא כַבְּרִית, אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת-אֲבוֹתָם, בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם, לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם: אֲשֶׁר-הֵמָּה הֵפֵרוּ אֶת-בְּרִיתִי, וְאָנֹכִי בָּעַלְתִּי בָם--נְאֻם-יְהוָה. לב כִּי זֹאת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֶכְרֹת אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל אַחֲרֵי הַיָּמִים הָהֵם, נְאֻם-יְהוָה, נָתַתִּי אֶת-תּוֹרָתִי בְּקִרְבָּם, וְעַל-לִבָּם אֶכְתְּבֶנָּה; וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים, וְהֵמָּה יִהְיוּ-לִי לְעָם. לג וְלֹא יְלַמְּדוּ עוֹד, אִישׁ אֶת-רֵעֵהוּ וְאִישׁ אֶת-אָחִיו לֵאמֹר, דְּעוּ, אֶת-יְהוָה: כִּי-כוּלָּם יֵדְעוּ אוֹתִי לְמִקְּטַנָּם וְעַד-גְּדוֹלָם, נְאֻם-יְהוָה--כִּי אֶסְלַח לַעֲו*ֹנָם, וּלְחַטָּאתָם לֹא אֶזְכָּר-עוֹד."

אין הברית החדשה הוספה או הפחתה מדבריו של אלוהים, אלא החלפה יזומה של אלוהים עצמו, הוא כרת עימנו את הברית, יש לו את האפשרות הזאת, ההפך התלמוד וההוספות המאוחרות של הרבנים על התורה (התנ"ך בלבד) הינה הוספה על דבריו של אלוהים, ואף ביטולם לעיתים! אין התורה שבעל פה מוזכרת בתנ"ך והתנ"ך אף סותר את קיומה, דבר מגעיל הוא שדתיים רבים מייחסים לתלמוד נפח רב יותר מלתנ"ך באמונתם, שלא נדבר על הקבלה.

על מנת להוכיח לך שישוע אינו נביא שקר, קרא את הברית החדשה, ותראה שישוע איננו הטיף לעבודת אלילים, אלא פיאר את שמו של יהוה אלוהים, ולימד מוסר אלוהי טהור וגרם לאנשים מסביב רק לשבח את אלוהים.
    התכוונתי לציטוט מירמיה שהבאת.
    הפירוש שלך לקטע הוא הפוך מדברי הכתוב. אתה הופך את דברי הנביא כך שישמע כאילו חס ושלום אלוהים מתכון להחליף את התורה.

"הִנֵּה יָמִים בָּאִים, נְאֻם-יְהוָה; וְכָרַתִּי, אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת-בֵּית יְהוּדָה--בְּרִית חֲדָשָׁה. לא לֹא כַבְּרִית, אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת-אֲבוֹתָם, בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם, לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם:(ומה יהיה ההבדל בין הבריתות?) אֲשֶׁר-הֵמָּה הֵפֵרוּ אֶת-בְּרִיתִי, וְאָנֹכִי בָּעַלְתִּי בָם--נְאֻם-יְהוָה. לב(ומה יהיה בברית החדשה?) כִּי זֹאת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֶכְרֹת אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל אַחֲרֵי הַיָּמִים הָהֵם, נְאֻם-יְהוָה, נָתַתִּי אֶת-תּוֹרָתִי (תורתי - אותה התורה!) בְּקִרְבָּם, וְעַל-לִבָּם אֶכְתְּבֶנָּה; וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים, וְהֵמָּה יִהְיוּ-לִי לְעָם. לג וְלֹא יְלַמְּדוּ עוֹד, אִישׁ אֶת-רֵעֵהוּ וְאִישׁ אֶת-אָחִיו לֵאמֹר, דְּעוּ, אֶת-יְהוָה: כִּי-כוּלָּם יֵדְעוּ אוֹתִי לְמִקְּטַנָּם וְעַד-גְּדוֹלָם, נְאֻם-יְהוָה--כִּי אֶסְלַח לַעֲו*ֹנָם, וּלְחַטָּאתָם לֹא אֶזְכָּר-עוֹד."

זאת אומרת, כמו שאמרת הברית בין האבות לה' לא החזיקה מעמד, אלוהים מכריז על ברית חדשה ובכך מחדש את הברית להיות ברית לנצח לנצח, בשונה מהברית הקודמת שהופרה.
    ההכרזה על ברית חדשה מודיעה על חידוש הברית ולא חידוש התורה.

הפירוש שלי מחוזק על ידי דברי הכתובים, שהרי הנביא מדגיש את השוני, הוא אומר בפירוש: בשונה מהברית הקודמת שאותה הם הפרו, הברית החדשה תעמוד לעד. זאת אומרת השוני הוא במידת הקיום של הברית, ולא בברית עצמה.

אני רוצה לראות מקום שבו דברי חכמים מבטלים את דברי התורה, זה לא נכן להגיד דבר כזה.
    זה לא עוזר לי שישו דיבר טובות על האל, העובדה בשטח היא שהוא שינה ממצוות התורה, דבר שאסור על פי התורה. ולא סתם הוא הועמד לדין בפני בית דין יהודי ונידון להיות נביא שקר.

ובכלל, ראיתי תגובה שלך לגבי מה שאתה קורא "ההתייחסות בתלמוד לישוע", אז אני יודע בוודאות שאתה אדם שמבין בנושא, ואני לא צריך לספר לו שהתלמוד עבר עריכות וצנזורים של הנצרות, קטעים שלמים שדיברו על ישו חסרים, האחרים ערוכים ומצונזרים, אני לא חושב שזה ראיה קבילה להוכיח מהקטעים האלו משהו. אולי רק להוכיח שיש פה משהו אמיתי שמאמיני ישו לא רצו שנראה.

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי Konta צפיה בהודעה
    המקור של כתבי הקודש האלו מאומתים - אם אתה באמת רוצה לדעת ואתה לא סתם מתלהם: לחץ כאן

מצטער לשחוט פרה קדושה, אך רב אינו יודע את דרכו האמיתית של אלוהים, איך אתה יודע שהוא יודע את דרכו של אלוהים ואני לא?
    אני קראתי את התנ"ך אינספור פעמים וגם אתה יכול לדעת יותר טוב מרב אם רק תקרא את התנ"ך ותבין אותו, חוץ מזה אל תערב דתות פה, אני לא מאמין לא ביהדות ולא בנצרות, אם הייתי קורא את מה שאמרתי הייתי מבין.
    אני לא מסיק שום מסקנות על דעת עצמי, אלא מתבסס באופן מלא על הכתובים ובמיוחד על התנ"ך שבו ישנם יותר מ300 נבואות על ישוע, אתה בנתיים היחיד שמקשקש פה.

לא נאה לך לקרוא את מה שכתבתי? תתחפף מן האשכול ואל תתחיל להתלהם פה ולהתנשא מעלי, אם לא קראת את מה שיש לי לומר, מי אתה בכלל שתדבר כנגדי? זה שאתה חושב שהדרך שלך היא הנכונה, זה ברור, כל אחד חושב שהוא צודק, אבל החוכמה היא לבדוק את מה שיש לאחרים לומר ולא לסתום את האוזניים כמו תינוק מגודל ולצעוק "לא שומע נה נה בננה".
    מאומתים שמה..? מה המקור שלהם, מי החליט שהם נכונים. הלינק שלך לא עושה עליי רושם. למעשה זה לא אומר דבר, הוא רק מדבר על עותקים ועותקים שהופצו מהגרסה המקורית שמקורה ב..?
    עזוב דרכו של אלוקים. אתה טוען שכל מעמד הר סיני ויציאת מצרים וכל הניסים שנעשו לעם הנבחר (היהודים) היה נכון אבל הקב"ה שלח את ישו כדי שיגיד לנו שהוא התחרט ושמעכשיו הוא בוחר בנוצרים? אם כן אז אני אשמח אם תשתוק.
    קראת את התנ"ך, לא למדת אותו. ואם למדת אותו, אז כל המפרשים שלמדת לא תמכו בגרסה שאתה מציג עכשיו ואם היו חיים גם לא היו תומכים.
    תבין, אני לא מאמין בתנ"ך כמו שהוא, אני מאמין במסורת. אם אבא שלי והאבות של כל בני דורי לא גורסים כך אני לא מאמין בזה.
    קראתי את כל מה שכתבת. תרגע (יש הרבה כדורים שיכולים לעזור לך). אני לא צריך להתנשא מעליך כמו שאני לא צריך להתנשא מעל נמלה. אני יודע את מקומי, אתה לא בטוח.
    מה הבעיה בלדבר כנגדך? |:
    אני לא חושב, אני בטוח. רואה אתה יכול להיות משעשע. נה נה בננה תגיד כשתהיה בתוך לול, ינוקא.
    בברכה,

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

אני אתייחס רק לנושא שפתח את האשכול בנוגע להזכרת שם שמים,
    על פי היהדות שמו המפורש של האל מקודש ונעלה מידי מכדי להיות נאמר על ידי כל אדם בכל מצב, על כן ישנם כינויים ושמות אחרים לאלוהים שאינם "מפורשים" בהם ניתן להשתמש בבשביל לקרוא בשם האל ולהתפלל אליו.

כל הפסוקים שהבאת שכביכול מורים על כך ששמו המפורש של האל צריך להיות שגור בפי כל, הם אולי מורים כך במבט ראשון ושטחי, אבל במבט מעמיק תראה שאין שום סתירה בין הפסוקים שהבאת לגישה היהודית לנושא.
    שכחת שמו של ה' לא מתייחסת לצורת הביטוי וההגייה של האל אלא לשכחתו מהוויית החיים שלנו ומקיומנו בכלל, העם שכח את האל ואת שמו במובן שהוא אינו פונה אליו בתפילה אלא לעבודה זרה.

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:32.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,400 | הודעות: 8,173,987 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect