|
|
האם יש דרך אחרת נוחה ולא """פרובוקטיבית""" כיביכול, כמו זו?
התשובה פשוטה.
אם אני לא יהודי, אז אני לא אמור לפנות לרבנות בכלל, לא?
דרך מוסד הרבנות בגלל שככה אנחנו נהיה מיוחדים.
ולי לא אכפת להתחתן ככה או בנישואים אזרחיים.
)לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
LokomotivKid
http://9gag.com/icecreamman?success=1
קישוריית המדריכים של Mslipknot
אני חושב שהשיקולים של הכנסת להכריח אנשים להתחתן דרך הרבנות הם לא דתיים אלא מדיניים הממשלה\כנסת מנסה לשמור על רב יהודי בארץ. יש חוק שבות וחוק אזרחות בארץ שאומר שלכל יהודי יש מקום בארץ והוא יכול לקבל אזרחות. אם כל אחד יכול בקלות להתחתן עם איזה יהודיה בנישואים אזרחיים להפוך ליהודי ולהכנס לישראל ואחר כך להתגרש ממנה בנישואים אזרחיים אז הרב היהודי בארץ יפגם וזה מסוכן לעם שלנו .
לדתי פה שאמר :"לך נוח לך להישען על המדע." (עשיתי העתק הדבק כי אני לא מספיק חכם בשביל לעשות ציטוט מתומצת(לא כל ההודעה אלא חלק ממנה)).אחי גרמתי לי לעשות FACEPALM אחד הענקיים כמעט הייתי צריך ללכת לבית חולים בגלל זה נראה לי סדקתי את הגולגולת. אני אסביר לך: "להסתמך על המדע"= להסתמך על המציאות,על עובדות ועל היגיון. שתדע לך שהמציאות היא כל מה שיש לנו וזה הדבר היחיד שאני מאמין בו. אם הרב שלך היה אומר לך דיברה אלי מפלצת הספגטי המעופפת ואמרה לי לעזוב את היהדות ולהצתרף לכנסיית הספגטי היית הולך אחריו? היית מאמין לשטויות שלו? ואללה לא היית מאמין? ככה אני לא מאמין לרבנים שלך שאומרים לי לעזוב את המציאות ולעבור ליהדות אם תרצה להתכחש לעובדות ולהאמין בפנטזיות. להסתמך על הדת = להסתמך על ספר שאף אחד לא יודע מי כתב אותו כי הוא ישן, להסתמך על פנטזיה ,להסתמך על סיפורי ילדים וכו'. אני בטוח שאם היית נולד למשפחה מוסלמית היית אומר שהאיסלאם צודק ואם למשפחה נוצרית היית אומר שהנצרות צודקת.ולמה? כי אין לך סיבה הגיונית לאמונה שלך פשוט אמרו לך להאמין ואתה מאמין, אתה מתכחש לעובדות ולמציאות וסותם את האוזניים. אתה מתבלבל בין מה שדתיים עושים ומה שמדענים עושים מדענים חוקרים ולפי העובדות הם משעירים השערות ואז מנסים לראות איך ההשערות האלה מתמודדות אם מבחן המציאות( האם אפשר להפריך אותם?\האם אפשר לבססם כך שאי אפשר יהיה להפריך אותם, שיהפכו לעובדות?). דתיים אומרים האל קיים כי הוא קיים רואים איך המציאות
סותרת את היהדות (אבולוציה,גיל העולם וכו) סותרת את ההשערה אבל נשארים דבקים בה (מדענים שהיו עושים את זה במהלך ההיסטוריה היו הופכים למגונים בקרב המדענים ואף אחד לא היה מאמין להם). ישנם דתיים חכמים יותר שלפחות מסכימים עם המציאות אבל משנים את הדת שלהם: אומרים שאלוהים יצר את העולם לפני מיליארדי שנים ואת היצורים יצר בתהליך האבולוציה מתא בודד הפכו היצורים לבני האדם של היום. אבל דתיים אלא שוכחים שמה שהם אומרים סותר את התנ"ך, דבר זה אינו חשוב כי לפחות הם לא אנשים כמוך שאומרים שנוח לי להשען על המדע\על המציאות ולא על הפנטזיה שאתה קורא לה אמונה. לך נוח לא להאמין בזאוס בחתול הקדוש בישו במוחמד וכו' "לי לא נוח" להשען על פנטזיה בכללי. לחרדים לא נוח ללכת לעבוד ולא לצבא ולי לא נוח לפרנס אותם וזה אחד הדברים שאני רוצה לשנות במדינה הזאת.
נערך לאחרונה על ידי danziv; 24-07-2011 בשעה 14:19.