קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [עזרה]מציאת מקור הבעיה במסך כשאני מפעיל משחק
    על ידי izhari92 בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 14-04-2008, 19:44
  2. תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 03-03-2007, 19:38
  3. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 23-02-2007, 20:41
  4. [עזרה]קיבלתי באן מTL ללא סיבה-כנסו
    על ידי mеidan בפורום שיתוף קבצים
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 10-10-2006, 18:29
  5. תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 09-07-2006, 12:40
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 4 << ראשון 1234 אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 51

אבולוציה - מחומר דומם לעולם מורכב ללא עזרה של מקור תבוני? - עמוד 2

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

אתה לא ענית לי על השאלה רק התחמקת ממנה. איך יכול להיות שיצור מורכב וכל יכול היה תמיד? ומאיפה אתה קובע שיש יצור כזה בכלל זה שיש סיכוי קלוש שמשהו קרה זה לא אומר בהכרח שיש אל כל יכול שיצר עולם ומלואו רק כדי שבני אדם יסגדו לו ויעלו לו את האגו השברירי שלו.
    ככה, זה יכול להיות. אם למשל, תכנתת סודוקו, ונגיד שהסודוקו (זה יותר במישור הפילוסופי) היה תוהה אם יש לו מתכנת, והאם זה אפשרי שנגיד, הוא לא דומה בכלל למספרים, ושהוא לא דו מימדי, וכל מיני תהיות כאלו ואחרות, זה פשוט ישמע מצחיק מאוד למתכנת, וזה הכל, וסביר להניח שהמתוכנת לא יוכל לקלוט, גם אם יסבירו לו, כי בעצם, בן אדם פרמיטיבי מאלוקים הרבה יותר מאשר סודוקו ובן אדם, וזה פשוט אבסורדי לטעון שהמתכנת צריך להיות כפוף לחוקים שהוא עצמו תכנת!

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    תמיד היה שם

אם זה כל כך קל ופשוט, למה שלא תסביר איך זה מסתדר עם החישובים שהצגתי ועם העובדה שדוקינס בעצמו מודה שזה בלתי סביר?
    אם אתה מאמין שאלוהים תמיד היה שם אז למה להתכחש לזה שהיקום תמיד היה פה?

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי Shinx צפיה בהודעה
    משום שזה נוגד את החוקים הפיזיים שלו הנראים לעינינו

האטאיסטים והדתיים אותו הדבר.
    ואני יגיד בדיוק למה אני חושב כך, אתם מאמינים ביקום והדתיים מאמינים באלוהים.
    עכשיו, אני רוצה שתוכיחו לי שהיקום תמיד היה קיים, למה שהיקום פשוט לא יעלם? ולא יהיה קיים באיזשהו מצב.
    איך היקום נוצר? מה יצר אותו? מה הסיבה לכך שהוא נוצר? לכל השאלות האלו חייב להיות תשובה כלשהי.
    ועם היקום רק התחיל להתפשט לפני 13.7 מיליארד שנה אז הוא אמור גם להעלם באיזהשהו מצב.
    ואפשר לומר כי גם גיל היקום לא ידוע, כי הוא מבוסס ע"י תצפיות, וע"י לווין המחקר של WMAP שגם כל זה לא
    בהכרח מדויק, יש מצב שיש עוד מרחקים שהלווין לא הגיע אליהם, צריכים גם להבין כי היו עוד כוכבים וגלקסיות שיש מצב שהם כבר נעלמו
    וכבר לא קיימים.
    וכן אני מאמין באלוהים, ואני יכול לקבל את זה שיש תכנון מסויים זה לא שאני שולל את המפץ הגדול.
    כי למשל אם במפץ הגדול היה כמות חומר X מסוים אז הוא יתחיל להתפשט ולתכנן את המערכת שלו לפי הנתונים
    שהוא קיבל שזה הוא כמות החומר בסינגולריות.
    בגלל שאתם אומרים כי כמות החומר אינסופי והיקום תמיד יתקיים אז הוא אמור להיות ∞.
    אם כמות החומר הוא ∞ אז גם התכנון אמור להיות ∞.
    נערך לאחרונה על ידי yoni42; 08-09-2011 בשעה 11:00.

ציטוט נכתב במקור על ידי Shinx צפיה בהודעה
    כי היקום הוא לא באותו מעמד של אלוקים. יש שאלות שע"פ הדת לא טוב לדון בהם, מפני שאין זה מיכולתינו כבני אדם לדון בהם. למעשה, אין באפשרותנו לתפוס לגמרי מה זה אלוקות, אנחנו מנסים לשייך מושגים מהעולם שלנו כדי שנוכל להתחבר אליו ביתר קלות, אך אין זה אומר שניתן להשוות בין השניים.
    בברכה,

משתמש מתקדם
    לייקים
    128
    נקודות
    69
    משפט מחץ
    When life hands you lemons – you make lemonade

אני מצטער מאד אם מישהו מפה ייעלב ממה שאני הולך לכתוב, אבל רובכם אנשים טיפשים!
    זה הפוסט השני שאני קורא בפורום הזה, ונחשו מה? גם השני שאני מתעצבן בו, ודווקא על האתאיסטים.
    אולי זה בגלל שבא אליכם מישהו עם פוסט מסודר, ברמה גבוהה, ואתם כותבים לו "טוב אז עכשיו תוכיח שהמקור התבוני הוא אלוהים שלך"
    מי בכלל דיבר על זה?! הוא שואל אתכם מה אתם חושבים, האם זה הגיוני שכל זה התפתח ללא "מסדר" או "מתכנת" או בורא!

אבל הרי ברור שלכם לא אכפת בכלל מהפוסט, אין לי ספק גם שרובכם לא סיימתם לקרוא אותו, ראיתם פוסט דתי אז יאללה לעשות עליהום! להתחיל לזרוק שטויות לאוויר. ושוב, אני לא מכליל, לא כולכם עצבנתם אותי, רק רובכם הגדול.

השאיפה הזאת להוכיח לא את זה שאתם צודקים, אלא את זה שהדתי טועה, פשוט מזעזעת.
    אני מצטער מאוד להגיד לכם, אבל אתם חבורה של אפסים.
    ואני יגיד עוד דבר, ראיתי הרבה פורומים וקהילות למידה גם בנושאי דת וגם בנושאי אתאיזם, וגם כאלה מעורבים,
    אבל הקהילה הזאת פשוט מדהימה אותי [בקטע רע]

ואני אתאיסט!!!

אגב, גם ה"ניאו-דרוויניסטים" כמו שדניאל [סליחה, כבוד הרב] קרא להם, גם הם חדלו להאמין עם הזמן שכל האבולוציה נוצרה מעצמה ללא בורא.
    זתומרת, האבולוציה היא "תורה" והיא כביכול "דרך חיים" אבל היא לא נוגדת את העובדה שקיים בורא.

אגב, יצחק פנגר - המהפך אם אני לא טועה, נכון?

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

דניאל שאני אבין כל הדיון שלך סובב סביב ההנחה שבכל פעם קיימת אופציית אבולוציה אחת?
    אתה מודע ליכולת התפלגות?
    כל שלב שעובר מרחיב את החישוב שלך פי 2 ואז פי 4 ואז פי 8 ואז פי 16 וממשיך הלאה בסיום החישוב המספרים שיצאו לך הם כל כך גדולים שלא תהיה לך אפשרות מתימטית להביע אותם.
    אין שום צורך בהתערבות תבונית כדי להגיע למצב היום בדיוק כמו שאין שום צורך בהתערבות תבונית בהתגלגלות כדור שלג במורד מדרון

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    כנות היא המניפוליצה הטובה ביותר;)

החישובים שלך לא רק שלא נכונים, אלה גם מוליכים שולל אינספור אנשים. הגנום והקדון והבלה בלה בלה האלה... הם ההרכב הגנטי כיום ... כשמדברים על אביוגנזה, כלומר היווצרות ראשונית של חיים. מדברים על חיים בסיסיים בצורה שכבר ממש לא קיימת היום, חיים שלידם החד תא הפשוט ביותר של היום - נראה כמו מחשב על. הסיכוי להיווצרות דבר כזה הוא כבר הרבה יותר גדול... ואם אתה מכניס למשוואה את התנאים ששררו בכדוה"א הקדום - אתה מקבל סיכויים לא רעים.

מה שנוצר לפני 4.5 מיליארד שנים היה דבר שאתה בקושי יכול לקרא לו "חי", אבל הוא אכן מסוגל להתרבות... ותוך הרבה מאוד דורות... אתה כבר יכול לקרא לזה יצור חי בקלות.
    נערך לאחרונה על ידי Paradox735; 11-09-2011 בשעה 18:23.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    דניאל שאני אבין כל הדיון שלך סובב סביב ההנחה שבכל פעם קיימת אופציית אבולוציה אחת?
    אתה מודע ליכולת התפלגות?
    כל שלב שעובר מרחיב את החישוב שלך פי 2 ואז פי 4 ואז פי 8 ואז פי 16 וממשיך הלאה בסיום החישוב המספרים שיצאו לך הם כל כך גדולים שלא תהיה לך אפשרות מתימטית להביע אותם.
    אין שום צורך בהתערבות תבונית כדי להגיע למצב היום בדיוק כמו שאין שום צורך בהתערבות תבונית בהתגלגלות כדור שלג במורד מדרון
    דיי דיי מאיפה ממציאים אנשים כמוך,
    גיבור אתה גיבור הייתי שם אותך שר חינוך בלי לחשוב פעמיים.
    סתם אני צוחק, אבל באמת כל הכבוד על ההסברה.

--------------------

דניאל,
    אתה צודק, באמת היתה התערבות.
    התערבות של חיזרים, הם אלה שהתערבו והפכו אותנו לתבוניים.

One Shot - One Kill

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אתה מודע ליכולת התפלגות?
    בשביל זה הכפלתי ב10^50. אני חושב שמבחינת ממוצע לאורך התקופה של האבולוציה זה מספיק פייר(במיוחד אם נזכור שהרבה מאוד זמן לא הייתה פה שום צורת חיים). אם בכל זאת אתה מתעקש, אתה מוזמן לפרגן לעצמך בועד כמה עשרות, אולי אפילו מאות סדרי גודל, זה לא ישנה את העובדה שלאחר חישוב זה יצא זניח.
    אגב, מוזר לי לשמוע ממך על "מספרים כל כך גדולים שלא תהיה לך אפשרות מתמטית להביע אותם." שים לב איך אני מבטא מספר יותר גדול (בהרבה) ממספר כל האטומים ביקום תוך שימוש ב7 תווים בלבד. 10^9999. לא מסובך.

אני מודע לעובדה שאין צורך בהתערבות אלוהית, ושהאבולוציה בעצמה היא שאלה מדעית, ולא פילוסופית בדבר קימו של האל. אבל אם אנחנו מחפשים את מה שהאתאיזם כל הזמן קורא רציונליות, אז מבחינה רציונלית הסיכוי שזה היה תהליך עיוור הוא זניח כפי שהראתי בחישוב. ועוד לא התחלנו לדבר בכלל, על הסיכוי לקבל אביוגינזה, קבועים פיזיקלים ביקום שמאפשרים קיום חיים (הרי אם G קבוע הכבידה היה חלש מידי, הכימיה לא הייתה מוגדרת בכלל). בכדי להפוך את הסיכוי של קיום העולם באופן אקראי לרציונלי מבחינה הסתברותית, אנחנו נאלץ להמציא אינסוף יקומים מקבילים שאין שום ראיה לקיומם. אני לא יודע אם זה יותר או פחות "מגוחך" מלהגיד שיש מקור תבוני.

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    דיי דיי מאיפה ממציאים אנשים כמוך,
    גיבור אתה גיבור הייתי שם אותך שר חינוך בלי לחשוב פעמיים.
    סתם אני צוחק, אבל באמת כל הכבוד על ההסברה.

--------------------

דניאל,
    אתה צודק, באמת היתה התערבות.
    התערבות של חיזרים, הם אלה שהתערבו והפכו אותנו לתבוניים.
    התגעגעתי!
    הרבה זמן לא יצא לי לשמוע ממך, האשכול עומד פה שלושה שבועות וחיכיתי שתגיב. אני מבין שגם אתה חיכית שמישהו יגיב, אורי במקרה הזה.
    בטח קראת כזה את האשכול ולא הבנת מה אני רוצה בכלל, חצי נבוך חצי מבולבל מכל המספרים, עד שבא אורי והסביר משהו (שאני מודה, גם אני חשבתי עליו בתור טעות, ונאלצתי לקרוא את החישוב מספר פעמים בשביל להבין שהחישוב בסדר) ויש קפצת על המציאה, ועוד הרבת והוספת תגובה צינית שלא שווה התייחסות.

כל שאר האנשים שהגיבו, מצטער שאין לי סבלנות לעסוק בדיון התיאולוגי, פשוט אורי ציין עובדה טכנית בנוגע לחישוב שעניינה גם אותי אז טרחתי להגיב. בהזדמנות אני אשתדל להגיב לכל שאר המגיבים.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

בשביל זה הכפלתי ב10^50. אני חושב שמבחינת ממוצע לאורך התקופה של האבולוציה זה מספיק פייר(במיוחד אם נזכור שהרבה מאוד זמן לא הייתה פה שום צורת חיים). אם בכל זאת אתה מתעקש, אתה מוזמן לפרגן לעצמך בועד כמה עשרות, אולי אפילו מאות סדרי גודל, זה לא ישנה את העובדה שלאחר חישוב זה יצא זניח.
    אגב, מוזר לי לשמוע ממך על "מספרים כל כך גדולים שלא תהיה לך אפשרות מתמטית להביע אותם." שים לב איך אני מבטא מספר יותר גדול (בהרבה) ממספר כל האטומים ביקום תוך שימוש ב7 תווים בלבד. 10^9999. לא מסובך.

אני מודע לעובדה שאין צורך בהתערבות אלוהית, ושהאבולוציה בעצמה היא שאלה מדעית, ולא פילוסופית בדבר קימו של האל. אבל אם אנחנו מחפשים את מה שהאתאיזם כל הזמן קורא רציונליות, אז מבחינה רציונלית הסיכוי שזה היה תהליך עיוור הוא זניח כפי שהראתי בחישוב. ועוד לא התחלנו לדבר בכלל, על הסיכוי לקבל אביוגינזה, קבועים פיזיקלים ביקום שמאפשרים קיום חיים (הרי אם G קבוע הכבידה היה חלש מידי, הכימיה לא הייתה מוגדרת בכלל). בכדי להפוך את הסיכוי של קיום העולם באופן אקראי לרציונלי מבחינה הסתברותית, אנחנו נאלץ להמציא אינסוף יקומים מקבילים שאין שום ראיה לקיומם. אני לא יודע אם זה יותר או פחות "מגוחך" מלהגיד שיש מקור תבוני.

התגעגעתי!
    הרבה זמן לא יצא לי לשמוע ממך, האשכול עומד פה שלושה שבועות וחיכיתי שתגיב. אני מבין שגם אתה חיכית שמישהו יגיב, אורי במקרה הזה.
    בטח קראת כזה את האשכול ולא הבנת מה אני רוצה בכלל, חצי נבוך חצי מבולבל מכל המספרים, עד שבא אורי והסביר משהו (שאני מודה, גם אני חשבתי עליו בתור טעות, ונאלצתי לקרוא את החישוב מספר פעמים בשביל להבין שהחישוב בסדר) ויש קפצת על המציאה, ועוד הרבת והוספת תגובה צינית שלא שווה התייחסות.

כל שאר האנשים שהגיבו, מצטער שאין לי סבלנות לעסוק בדיון התיאולוגי, פשוט אורי ציין עובדה טכנית בנוגע לחישוב שעניינה גם אותי אז טרחתי להגיב. בהזדמנות אני אשתדל להגיב לכל שאר המגיבים.
    אני מצטער שהטעתי אותך,
    אבל לאחר חקירה מעמיקה הגעתי למסקנה שחיזרים הם אלה שהביאו אותנו לאיפה שאנחנו היום.

תדע לך שבאמת התגעגעתי אליך.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 12-09-2011 בשעה 17:08.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    לייקים
    12
    נקודות
    237
    משפט מחץ
    god cant judge me he was never mortal

אבל באשכול דיברתי רק על האבולוציה. והסרטון שהבאת לא אומר הרבה גם בעניין אביוגינזה. אני יודע איך התהליך מתרחש, אני טוען שהסבירות שלו חלשה ביותר ורוב הניאו דרווניסטים מסכימים עם זה. אני לא אומר שהמקרה לא יכול להתרחש, פשוט בגלל שהסיכוי שהוא התרחש באופן טבעי היא נמוכה, החלופה הרציונאלית יותר היא הנחה שקיים מקור תבוני שכיוון את התהליך.
    אני לא יודע עד כמה נכון לשייך הסתברות לנושא....... חוץ מזה אני חייב להגיד שלמרות שאני לא מסכיםפ איתך אני חולה על הסיגנון כתיבה שלך ברור מאוד ולעניין

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

התגעגעתי!

הטענה שלי גרסה בנוגע למספר התפחוית בו זמנית בזמן שמוטצייה X מתפתחת לצידה מתפתחות גם מוטציה Y ומוטצייה XY ומוטצייה YY ו XX ו X2 ו YYY3 וכן הלאה ולכל אחת יש מערכת שלמה ונפרדת החישוב שלך מביע רק התפתחות חד כיוונית אחת של אופציה אחת ולא את כל המערכת

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

הטענה שלי גרסה בנוגע למספר התפחוית בו זמנית בזמן שמוטצייה X מתפתחת לצידה מתפתחות גם מוטציה Y ומוטצייה XY ומוטצייה YY ו XX ו X2 ו YYY3 וכן הלאה ולכל אחת יש מערכת שלמה ונפרדת החישוב שלך מביע רק התפתחות חד כיוונית אחת של אופציה אחת ולא את כל המערכת
    אני הבנתי בידיוק את הכוונה שלך, בגלל שיש סיבוך מבחינת חישוב לייצג את החישוב הזה לאורך זמן, וכיוון שיש קצוות מתים באבולוציה שברור לך שאם נגיד בשלב מוקדם של התהליך יש קצה מת, הוא הורג איתו הרבה מאוד דורות פוטנציאלים לאורכי מילארדי שנים, החישוב שאתה מציע הוא לא בר ביצוע אם נסתכל על משוואה אלגברית. לכן הנחתי שבממוצע אפשר לשנות 10^50 קודים כאלה לאורך כל התקופה, וכל אלה משתנים כל הזמן. ושוב, אם המספר הזה ספציפית מפריע לך, אתה יכול להעלות אותו בעוד 100 סדרי גודל והתוצאה מאוד זניחה.

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

אם כבר דאגת שאני אראה את הפוסט, אני אשמח להתייחס.
    דבר ראשון, הנה המקור ממנו אני שואב את המידע:
    http://www.science20.com/stars_plane...d_begin_chance
    דבר שני יש משהו שמתפספס פה.
    הנה הציטוט:
    But life DID begin! Could we be missing something?

The answer, of course, is yes, we are. The calculation assumes that a single specific ribozyme must be synthesized for life to begin, but that’s not how it works. Instead, let’s make the plausible assumption that an enormous number of random polymers are synthesized, which are then subject to selection and evolution. This is the alternative hypothesis, and we can test it."

בקצרה, האם מתפספס משהו?
    ובכן, כן. היו גורמים נוספים שהחישוב הקר שלך לא מתייחס אלייהם, מדובר בכימיקלים, וכימיקלים
    מגיבים זה עם זה. הרצף שדיברת עליו עשוי היה לקרות הרבה יותר מהר משאתה משער.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:59.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,815 | הודעות: 8,150,397 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect