נכתב במקור על ידי
Daniel
בשביל זה הכפלתי ב10^50. אני חושב שמבחינת ממוצע לאורך התקופה של האבולוציה זה מספיק פייר(במיוחד אם נזכור שהרבה מאוד זמן לא הייתה פה שום צורת חיים). אם בכל זאת אתה מתעקש, אתה מוזמן לפרגן לעצמך בועד כמה עשרות, אולי אפילו מאות סדרי גודל, זה לא ישנה את העובדה שלאחר חישוב זה יצא זניח.
אגב, מוזר לי לשמוע ממך על "מספרים כל כך גדולים שלא תהיה לך אפשרות מתמטית להביע אותם." שים לב איך אני מבטא מספר יותר גדול (בהרבה) ממספר כל האטומים ביקום תוך שימוש ב7 תווים בלבד. 10^9999. לא מסובך.
אני מודע לעובדה שאין צורך בהתערבות אלוהית, ושהאבולוציה בעצמה היא שאלה מדעית, ולא פילוסופית בדבר קימו של האל. אבל אם אנחנו מחפשים את מה שהאתאיזם כל הזמן קורא רציונליות, אז מבחינה רציונלית הסיכוי שזה היה תהליך עיוור הוא זניח כפי שהראתי בחישוב. ועוד לא התחלנו לדבר בכלל, על הסיכוי לקבל אביוגינזה, קבועים פיזיקלים ביקום שמאפשרים קיום חיים (הרי אם G קבוע הכבידה היה חלש מידי, הכימיה לא הייתה מוגדרת בכלל). בכדי להפוך את הסיכוי של קיום העולם באופן אקראי לרציונלי מבחינה הסתברותית, אנחנו נאלץ להמציא אינסוף יקומים מקבילים שאין שום ראיה לקיומם. אני לא יודע אם זה יותר או פחות "מגוחך" מלהגיד שיש מקור תבוני.
התגעגעתי!
הרבה זמן לא יצא לי לשמוע ממך, האשכול עומד פה שלושה שבועות וחיכיתי שתגיב. אני מבין שגם אתה חיכית שמישהו יגיב, אורי במקרה הזה.
בטח קראת כזה את האשכול ולא הבנת מה אני רוצה בכלל, חצי נבוך חצי מבולבל מכל המספרים, עד שבא אורי והסביר משהו (שאני מודה, גם אני חשבתי עליו בתור טעות, ונאלצתי לקרוא את החישוב מספר פעמים בשביל להבין שהחישוב בסדר) ויש קפצת על המציאה, ועוד הרבת והוספת תגובה צינית שלא שווה התייחסות.
כל שאר האנשים שהגיבו, מצטער שאין לי סבלנות לעסוק בדיון התיאולוגי, פשוט אורי ציין עובדה טכנית בנוגע לחישוב שעניינה גם אותי אז טרחתי להגיב. בהזדמנות אני אשתדל להגיב לכל שאר המגיבים.