לא. בכל היחידות המצב די דומה. במסלול בגולני יהיו ימים שתשמור הרבה, יהיו ימים שתשמור פחות. עיקר השמירות יהיה אחרי סוף המסלול ובלהגיד שמירות אני מתכוון למשימות (סיורים, יזומות, עמדות סטטיות). עכשיו לגדוד מבצעי (אם תהיה מפקד בבא"ח לא תשמור יותר מדי אם בכלל) יש 3 מצבים: אימון, תעסוקה מבצעית (קו) ומלחמה. באימון אתה עסוק רוב היום בלהתאמן או בתכני חינוך או באימונים פיזיים בשטח לכן השמירות יתקזזו בעיקר לעמדות סטטיות בבסיס, על הציוד, ומאזין בקיצור לא תשמור יותר מדי וכמובן בהתאם לכמות האנשים בפלוגה בזמן נתון. בקו, המשימות מגוונות ואתה אחראי על גזרה וכל הפעילות שלך מתרכזת בפעילות בגזרה, כלומר, שמירות, סיורים ויזומות פה יש תלות בפזם שלך ובכמות האנשים הנתונה. כשתהיה צעיר סיכוי לא רע שתעשה 8-8 עם עבודות באמצע וככל שתתפזם אתה תשתפר ל8-16, 8-24 (קלוש) ואולי ואולי יותר או פחות תלוי בתפקיד שלך אלו כמובן דברים שמשתנים יכול להיות שתעשה פחות יכול להיות שתעשה יותר. כמו כן בקו למרות שהמשימות מתחלקות לקבוצות של 8 שעות או יותר, השמירות במוצב עצמו יהיו משהו כמו 3 -4 שעות ובמצב כזה דביר להניח שתעשה או 3-3 או 3-6.
אבללל אני גם לא חירניק א תפוס את זה בעירבון מוגבל וחירניקים אחרים אם אני טועה תקנו אותי
הבנתי תודה אחי
אבל שאתה אומר משהו כמו 8-8 או 3-3 כאילו במשך כמה שנים כל יום יש מצב שאני ישמור 3שעות ישן 3 שעות ישמור 3שעות ישן 3שעות וככה בלי חיים כל שאר השירות?יש מצב שדבר כזה יקרה?
הבנתי תודה אחי
אבל שאתה אומר משהו כמו 8-8 או 3-3 כאילו במשך כמה שנים כל יום יש מצב שאני ישמור 3שעות ישן 3 שעות ישמור 3שעות ישן 3שעות וככה בלי חיים כל שאר השירות?יש מצב שדבר כזה יקרה?
זה תלוי איפה אתה מבצע שמירות.
ישנם מקומות ששומרים רק שלוש שעות ושש שעות מנוחה ויש מקומות ששומרים שש שעות.. (בקעת הירדן או משהו כזה, אבט"שים למיניהם). וכן, ישנם גם מקומות ששומרים ארבע שעות וארבע שעות לאחר מכן מנוחה, כפי שאמרת.
זה נדיר מאד מאד מאד ששומרים יותר מ8 שעות ביום....
שגם 8 שעות זה נדיר אם אתה לא קרבי... לקרביים גם זה לא קורה הרבה אולי רק לתקופות קצרות ורק שהם צעירים רצח