קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
|
|
איזו תפיסה מוזרה זו..
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:53.
מבין אותך לגמרי !
עברתי את אותו תהליך בדיוק כמוך והשנה היא השנה הראשונה שאני מתכוון לא לצום בכיפור
בהתחלה רציתי לצום.. אמרתי שאני אעשה רק את זה .. אבל אז שאלתי את עצמי שאלה אחת:
למה?
הרי אם אני לא מאמין אז נגמר הסיפור .. הכל נמחק בעצם .. ואני מתכוון לא לצום השנה
בקשר לרגשות אשם ... מזכיר לי את הפעם הראשונה לפני שאכלתי בשר וחלב ביחד ..
לקח לי כמה שניות ואחרי שעשיתי את זה הרגשתי ריגוש לא מוסבר כזה חחח
הבעיה שלך נובעת מכוחו של ההרגל .. ככה חונכנו וזה מוזר לשבור את זה.
תחשוב על עצם העובדה שאין לך בעיה לעבור על איסור באיסלאם/בנצרות .. כי לא עליהם חונכת
תחשוב על אתאיסט מוסלמי/נוצרי שעבר את התהליך שאתה עברת .. חושב שהוא לא הרגיש מה שאתה מרגיש?
מבחינתך אין הצדקה לרגשות האלה שלו (כי לך אין בעיה לעבור על האיסורים שאותם הוא "שובר")
אבל גם מבחינתו אין הצדקה לרגשות שלך ...
אני לא יודע איך להמשיך להעביר את הנקושה .. אבל אני חושב שהיא דיי מובנת
יש הבדל גדול בין ידע לבין אמונה
אמונה= חוסר ידע
אם היה לך את הידע היית נקרא "יודע" ולא מאמין
זה נחמד שאתה משתמש במילים בעלות קונוטציה חיובית כשאתה מדבר על חיי דת ואילו כשאתה מדבר על חיים נורמליים אתה משתמש במילים בעלות קונוטציה שלילית ... מאוד אובייקטיבי מצדך![]()
איזו תפיסה מוזרה זו..
אתה מרגיש רגשות אשמה כי אתה יודע שזה חשוב למשפחה שלך, ואתה יודע שבאיזה שהוא מקום זה פוגע בסבא שלך ובאבא שלך וכד' אם הם יודעים שאתה לא תצום וזה.
גם לי יש את זה לפעמים, שאני מסתכל על הפרצוף של אבא שלי ביום כיפור כשהוא יודע שהרגע חזרתי מהמחשב..
זו מסורת, הורגלת לזה שאם אתה לא עושה את זה, זה לא נכון, וזה פוגע במשפחה ובהמשכיות שלה..
נערך לאחרונה על ידי Shinx; 05-08-2012 בשעה 01:48.
רציתי לדעת למה בן אדם מאמין חי לפי דעתך יותר טוב?
אני יכול לענות לך על זה ואני יכול להגיד שבן אדם שמאמין חי יותר טוב אבל לאו דווקא באלוהים, אני למשל מאמין בעצמי, מה זאת אומרת? שאני בן אדם שאפתן ואני שם לי מטרה כלשהי ואני משתדל להשיג אותה, כשאני משיג אני מסמן לעצמי מטרה חדשה, מה ששונה כאן מאלוהים שאם אני מאמין בעצמי ובסופו של דבר אני לא אצליח אני אדע שאני אשם ויש לי מה לשפר, ואם האמונה האלוהית תנחה אותי לאורך כל החיים אני לא אדע אם צדקתי או טעיתי ולכן אני לא אסופק, אז אני מניח שמדבריי ניתן להבין שיש לי אמונה.
התגובה הראשונה שלך כאן באשכול אפשר להגיד שבאמת סיפקה אותי וגרמה לי לראות את התמונה מנק' מבט אחרת, חשב לציין שעם כשרות אין לי בעיה, זאת אומרת אני לא אחד שמחפש להקצין ובגלל שאני כבר לא מאמין אני אלך לכל המסעדות הלא כשרות של הערבים והרוסים כן? אבל לצורך העניין אין לי בעיה לאכול סטייק ואחרי כמה דקות לפתוח את המקרר ולדפוק פסק זמן או משהו..
אני לא בנאדם מאמין,ולעומת זאת,ההורים שלי כן מאמינים,ואני חי הרבה יותר בריא משניהם,וגם מאח שלי.
כשאני אומר בריא אני מדבר על הרוגע,על הניטראליות מהצד שלי כשמתחילה דרמה\וויכוח או דיון.
לא כל האנשים שמאמינים חיים בריא,וזאת עובדה.
אבל הנה משהו שאני רוצה שתחשוב עליו,צריך את ה "אין" בשביל שיהיה משהו.
זאת אומרת אם אתה לא מאמין בשום דבר,אתה מאמין בהכל.
ה "יש" לא יכול להתקיים בלי ה "אין".
ברגע שאתה לא אובייקטיבי אתה לא יכול לעזור לאנשים שמחפשים את האמת.לרגע לא אמרתי שאני אובייקטיבי, איני מדען
(כאילו שמדענים יכולים להיות אוביקטיביים לגבי שאלת הישות התבונית, אבל שיהיה..).
אני לא רוצה להיכנס איתך לדיון על חשיבות האמת כי אני לא מתחבר לכל השטויות הפילוסופיות האלה .. אודה לך אם לא תעשה זאת
בקשר למדענים אני דיי בטוח שאם מדען X היה מסתכל בטלסקופ ורואה איזה סבאל'ה שמרחף לו בחלל הוא היה מדווח על זה..
במילים אחרות אם היו הוכחות אחוז המדענים האתאיסטים לא היה עומד על 93% (או 97%... לא זוכר כמה בדיוק).
אשמח אם תיתן דוגמה למקרה בו מדענים לא היו אובייקטיביים
האמת היא שזה היה בכוונה כדי להחזיר לך על ההקצנה .. מודה באשמהאכן אתה צודק, אני בכוונה מזכיר את הדת בקונוטציות חיוביות, כי היא הצטיירה בצורה כזאת בעיניי,
בדיוק כפי שאתה קורא לחיים חילוניים "נורמליים".. גם זה לא אובייקטיבי מצידך.
אז ... אף פעם?להזכירך, מדובר בסך-הכל בדיון, בעוד פורום תאולוגי, לא יותר ולא פחות מכך.
ביום שכל מדינת ישראל תחזור בתשובה והמשיח יפתח בדיון תאולוגי, אני אשמח לדבר איתך באובייקטיביות.
איזו תפיסה מוזרה זו..
עומד מאחורי המילים שלי, שום פלצנות..
לפותח האשכול, הגיוני שתרגיש את רגשות האשם האלה אחרי תהליך החזרה בשאלה
אבל הם עדיפים על רגשות האשם העצמי של למה אתה חי באורח חיים שאתה לא מאמין בו ולחיות בשקר.
הרגשות אשם שלך יעברו כי תבין שאין להם תכלית, בהצלחה.
אני לא יודע מה ההגדרה של אתאיסט וזה גם לא מעניין אותי "להגדיר" את עצמי כזה...
אני לא מאמין בבורא עולם, אבל אני צם בכיפור, בכלל שומר את המסורת היהודית.. פסח אוכל כשר, מדליק נרות חנוכה קידוש ביום שישי (לא שומר שבת) וכו'.
אני לא עושה את על הדברים האלה בשביל "מישהו\משהו" ששופט אותי עליהם, פשוט כי אני יהודי ואכפת לי לשמור על הזהות שלי ועל הערכים שהקנו לי ההורים דרך הסבים.
איזו תפיסה מוזרה זו..
התשובה שליאור נתן לך מאוד הגיונית וכל עוד לא פיתחת מנגנון שנאה עצמית כלפי העם שלך אתה אמור להרגיש אמפתיה מסויימת ביום כיפור וגם לצום זה לא נובע מפיגור צר לי לבשר לך.
להגיד שיום כיפור הוא יום שכולו דת, מעבר לזה שזה לא נכון עם טענה כזאת אתה יכול לפסול כל מסורת יהודית.
בגלל שהיהדות היא לאום דתי, כל דבר לאומי בעם ישראל הוא גם דתי ולהיפך. החל מראש השנה ויום כיפור דרך פסח וסוכות ועד פורים חנוכה ויום העצמאות.
ליאור אמר דבר מאוד פשוט שלא צריך לפרשן ב 4 שורות: יש אתאיסטים שצמים בכיפור כדי לשמור על המסורת.
ואני עניתי גם דבר מאוד פשוט: לשמור על המסורת אפשר בדרכים אחרות, קלות יותר ושאינן מחייבות צום בכיפור.
ואל תערבב אף אחד, כיפור הוא יום דתי נטו ב 100% ואין על זה עוררין - אל תשנה סדרי עולם לטובת דיון.