קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 16-06-2013, 17:29
  2. [מדריך]:איך להפוך את המקשים של הנוקיה לצבעונים, שוו
    על ידי 0neill b0y בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 14-03-2007, 17:59
  3. מדריך איך לעשות כסף בלי לעשות כלום!+הסבר על האתר
    על ידי Dor1412 בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 13-03-2007, 15:13
  4. איך לשרוף למישהו את הכונן דיסקטים, דרוך מקורית מגנ
    על ידי אוריה בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 23-09-2006, 22:18
  5. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 02-09-2005, 22:31
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 4 << ראשון 1234 אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 60

איך 90% מהעולם *לא* אתאיסטים? - עמוד 2

משתמש ותיק האוואטר של Mr. Bean
    שם פרטי
    עודד
    לייקים
    953
    נקודות
    1,551
    משפט מחץ
    חכם יודע מה שהוא אומר , טיפש אומר מה שהוא יודע.

ציטוט נכתב במקור על ידי OverPowered צפיה בהודעה
    היי חבר'ה,
    אני שואל מאיפה זה בא?
    למה זה עדיין לא משתנה?
    זה ישתנה מתי שהוא?
    אני אגיד לך בקלות, על סינדרלה רשום שזה בדיוני, המחבר עצמו רשם בדיוני..
    בתנ"ך אין הוכחות שזה לא בדיוני..

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע האוואטר של OverPowered
    שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ
    You know what your problem is... I'm too good looking

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    חחח אנשים לא מאמינים באלוהים כי בלי אלוהים יש להם שאלות על העולם. אדם לא המציא את אלוהים אלא אלוהים נגלה אל האדם ולא היה צורך להמציא שום אלוהים.
    אנשים מאמינים בגלל שאלוהים נתן לנו את התורה ועשה ניסים ונפלאות וככה הכל התחיל וזה עבר במסורת. אל תנסה להציג את זה כאילו זו סיפור עם שמאמינים בו.

פתחתי דיון כזה עם אחד מחברי הפורום שבוע שעבר ואשמח לשתף גם אתכם. בתנך כולו ובתורה בכלל יש שני סוגים של תיאורים, יש היסטוריוסופיה ויש היסטוריוגרפיה.
    התיאור ההיסטוריוגרפי הוא תיאור שמשתדל להיצמד לאמת היסטורית, באמת התיאור ההיסטוריוסופי לא מתיימר לקחת צד אובייקטיבי אלא הוא סובייקטיבי ומציג את ההיסטוריה מתוך האמת שלו. בדרך כלל בתנך האירועים שזורים יחדיו.

השאלה היא כזאת, נניח והתורת ישראל לא ירדה מן השמיים (הטענה שבה דובקים האתיאסטים על פי הבנתי) עולות כמה שאלות.
    עלו שלושת השאלות העיקריות שאני הצלחתי לנסח

1. מי כן כתב אותה
    2. מתי אנשים התחילו להאמין בה
    3. כיצד האנשים שהאמינו בתורה יכלו להאמין בה בהיתחשב בעובדות ההיסטוריות שהתורה מייצגת.

נניח שאת השאלה הראשונה תענה " סתם אחד", סבבה עד פה מקובל.
    2 השאלות העיקריות הן הבעייתיות ביותר (שילושב שלהן)
    נניח שאדם בא ומתחיל לספר לאנשים שבני ישראל יצאו ממצרים ביד רמה ובזרוע נטויה ועשה בהם שפטים וניסים והמצרים טבעו בים, ואז הם קיבלו את התורה כמה מאות אלפי אנשים ואולי אפילו מליוני אנשים שראו את מעמד הר סיני ויש להם מנהיג ששמו משה והם בדרכם לארץ ישראל או כבר כבשו את ארץ ישראל תלוי מתי לשיטת האתאיסט הממוצע נכתב התנך.
    כשאדם שומע סיפור כזה הזוי חשוב להתעמק במציאות ההיסטורית של אותה תקופה. איזור הים התיכון מורכב כך שמה שמקשר בין היבשות אפריקה ואסיה היא ארץ ישראל בלבד, מה שנקרא אז איזור הקשת הפורייה (אחרת אתה נאלץ לעבור דרך מדבר שבלתי אפשרי לעבור אותו וגם עיקוף מטורף). מצרים היא המעצמה השלטת באיזור ויש עימה קשרי מסחר רבים. להגיד לשומע הממוצע שמצרים נפלה וכולם טבעו בים כשאתה יודע שמצרים שולטת באיזור זה סיפור הזוי זה אומר שלא יאמינו לך. להגיד שהיו מאות אלפי אנשים או מיליוני אנשים שקיבלו את התורה בהר סיני, השאלה האוטומטית שאדם של אותה תקופה צריך לשאול היא "איפה כולם?". זאת אומרת, אם תרצה להגיד שהתנ"ך הוא סינדרלה תצטרך להסביר לי לפחות איך אנשים התחילו להאמין בו, באיזו תקופה, מי המציא את כל הסיפור הזה, אתה זורק פה טענה באוויר שהיא לא מסתדרת לי בהיגיון הבריא. בשביל להגיד שכל זה סתם סיפור אז אתה צריך להגיד שמצרים לא באמת היתה מעצמה באיזור, אולי שבני ישראל לא באמת כבשו את הארץ, אולי הם בכל ללא היו עבדים בצרים, אין לי מושג, אתה אומר פה שהספר נכתב סתם אבל בפועל הייתה היסטוריה מסויימת שיש לה תיעוד. הרי ידוע לנו שמצרים כן היתה מעצמה ושבני ישראל כן היו פה בארץ, ושהאימפריה של מצרים נפלה. אילו תקופות בתנך אמיתיות ואילו לא? אילו אירועים קרו ואילו לא? מתי התחילו לקיים מצוות? מאיפה באה התורה שבעל פה?

אם אתה רוצה להגיד שהתנך הוא סיפור עם אז בכיף, אבל אל תצא עם אמירה שאין לה גב. בא תבסס. תפרט בידיוק מה לשיטתך אמיתי ומה לא, מה נכתב באיזו תקופה, מתי זה נהפך מסתם סיפור לאמת. הרי התנך קיים וצריך להסביר את התופעה הזאת שהוא קיים. אצלי ההסבר פשוט, בא נשמע את שלך.
    אני ראיתי אין ספור מחקרים שחקרו את כל המקומות שבהם קרו אירועי התנך.
    כמו קריעת ים סוף, איפה שכביכול בני ישראל הלכו במדבר.
    אני גם חשבתי פעם כמוך. שאולי התנך הוא כן דמיוני אבל הוא מבוסס על אמת.
    אולי באמת הלכנו במדבר 40 שנה אבל שום ענן לא התגלה אלינו.
    אולי באמת חצינו את הים בדרך יצירתית אבל הוא לא נחצה לשניים.

חשבתי ככה עד שגיליתי הוכחות חותכות שהראו שאין שום זכר, לא עצם פיזי וחפץ ולא שום זכר לאדם או יצור חי שהיו במדבר כל כך הרבה זמן.
    אתה לא חושב שאם לפי התנך צעדו אלפי יהודים אמור להשאר משהו? פסל? שרשרת? משהו שקבור עמוק עמוק באדמה ?
    אני כן. אבל עובדה ששום דבר דומה לזה לא נמצא. מדבר ריק.

אני לא יודע איך לענות לך על השאלות ובדיוק כאן הבעיה, שאנחנו כרגע לא יכולים לחזור בזמן ולבדוק מה קרה ומה לא.
    אולי סיפורי חנוכה אמיתיים ואולי לא.
    מתי התחילו לקיים מצוות, מאיפה באה התורה שבעל פה, כל אלה דברים שאין דרך לא לאשש אותם ולא לסתור אותם [לפחות לא שאני יודע].

אתה לא יכול להצדיק את הטענה שלך בזה שאתה שואל אותי מתי קרו כל הדברים.
    יש לך איזה איכות שמשה באמת ראה שיח שמדבר אליו? שים סוף נחצה ל2? הרי זה לא הגיוני.

סיפורי התנך והתורה למיניהם ריתקו כל כך הרבה אנשים כי זה כמו ספר טוב, יש בו את הממצאים הדמיוניים ויש בו את הריאליזם. וכשאתה משלב את שני היסודות הללו אתה מקבל סיפור שימכר כל אחד שקורא אותו.

אתה שואל שאלות חכמות שבאמת אין לי איך לענות עליהם, לפחות לא אני, אבל אני בטוח שיש כאלה שכן.
    אבל באותו הצד אתה גם לא יודע להסביר בעצמך מאיפה הכל התחיל? אתה לא יכול ולא יודע להוכיח לי שהדברים האלה קרו .
    אני כן יכול להוכיח לך ששיח לא יכול לדבר, ושים לא יכול להחצות ל2.
    אתה לא יכול להוכיח לי ההפך.

שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי כיפה בוי צפיה בהודעה
    אני אגיד לך בקלות, על סינדרלה רשום שזה בדיוני, המחבר עצמו רשם בדיוני..
    בתנ"ך אין הוכחות שזה לא בדיוני..
    יש כל כך הרבה סתירות בתנך. מספרים שמשתנים מפרק לפרק, תאריכים, שמות, חוקים.
    ואחר כך יש מישהו שמפרש את זה בתור משהו שגם לא הגיוני בעליל.

אבל אני לא בא לפה כדי להכפיש את התנך או את הנצרות או האיסלאם, אמרתי את זה כבר.
    אני מחפש תשובות לשאלות שלי, האם זה ייגמר פעם? מאיפה זה בא כל המחשבות הבדיוניות האלו?

באמת קשה לי לחשוב איך אתם בתור אנשים מאמינים , חושבים ששיח באמצע המדבר דיבר אל מישהו. קשה לי להאמין שזה קרה בדיוק כמו שקשה לי להאמין שנחש דיבר אל אישה, בדיוק כמו שקשה לי להאמין שבני אדם חיו במדבר שממוצע המעלות שם הוא כ45 במשך עשרות שנים ללא שום אספקת מזון או שתייה.
    ובדיוק בגלל החוסר הגיון הזה, המספר המקראי הכניס את הקטע שאלוהים הוריד להם לחם.

אנשים היו הגיוניים גם אז, והוא הבין שאם הוא יכתוב את הקטע של המדבר ללא שום הסבר יצוצו שאלות.

אני לא באמת חושב שאתם מאמינים שאנשים בעלי כנפיים [מלאכים] ירדו מן השמיים ואנסו נשים ,
    הרי איך המספר יודע את כל זה? הוא היה בכל שנייה בכל פינה בעולם וצפה בזה?
    הוא שמע מפי לאוזן שיצורים בלתי מוסברים שירדו מהשמיים אנסו נשים, כאוכלוסית העולם [ע"פ התנך] לא עומדת על יותר מ5-6 אנשים?

אבל אני לא בא לפה כנגד. לא בא לפתוח חזית.
    בא רק לשאול שאלות ולקבל תשובות

משתמש ותיק האוואטר של Mr. Bean
    שם פרטי
    עודד
    לייקים
    953
    נקודות
    1,551
    משפט מחץ
    חכם יודע מה שהוא אומר , טיפש אומר מה שהוא יודע.

יש כל כך הרבה סתירות בתנך. מספרים שמשתנים מפרק לפרק, תאריכים, שמות, חוקים.
    ואחר כך יש מישהו שמפרש את זה בתור משהו שגם לא הגיוני בעליל.
    בא רק לשאול שאלות ולקבל תשובות
    אני לא בא חס וחלילה להילחם, הפוך מאסתי בכך..
    רוב אלה שנשאלו את השאלה "למה דווקא מתוך שיח ואם שיח למה מתוך אטד שידוע בתור שיח קוצני ומגעיל"
    אז התשובה הפשוטה הייתה שאדם שיראה את הקב"ה ימות בגלל הקדושה..
    למה אטד? יש משל יפה שמספר את זה...

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אני ראיתי אין ספור מחקרים שחקרו את כל המקומות שבהם קרו אירועי התנך.
    כמו קריעת ים סוף, איפה שכביכול בני ישראל הלכו במדבר.
    אני גם חשבתי פעם כמוך. שאולי התנך הוא כן דמיוני אבל הוא מבוסס על אמת.
    אולי באמת הלכנו במדבר 40 שנה אבל שום ענן לא התגלה אלינו.
    אולי באמת חצינו את הים בדרך יצירתית אבל הוא לא נחצה לשניים.

חשבתי ככה עד שגיליתי הוכחות חותכות שהראו שאין שום זכר, לא עצם פיזי וחפץ ולא שום זכר לאדם או יצור חי שהיו במדבר כל כך הרבה זמן.
    אתה לא חושב שאם לפי התנך צעדו אלפי יהודים אמור להשאר משהו? פסל? שרשרת? משהו שקבור עמוק עמוק באדמה ?
    אני כן. אבל עובדה ששום דבר דומה לזה לא נמצא. מדבר ריק.

אני לא יודע איך לענות לך על השאלות ובדיוק כאן הבעיה, שאנחנו כרגע לא יכולים לחזור בזמן ולבדוק מה קרה ומה לא.
    אולי סיפורי חנוכה אמיתיים ואולי לא.
    מתי התחילו לקיים מצוות, מאיפה באה התורה שבעל פה, כל אלה דברים שאין דרך לא לאשש אותם ולא לסתור אותם [לפחות לא שאני יודע].

אתה לא יכול להצדיק את הטענה שלך בזה שאתה שואל אותי מתי קרו כל הדברים.
    יש לך איזה איכות שמשה באמת ראה שיח שמדבר אליו? שים סוף נחצה ל2? הרי זה לא הגיוני.

סיפורי התנך והתורה למיניהם ריתקו כל כך הרבה אנשים כי זה כמו ספר טוב, יש בו את הממצאים הדמיוניים ויש בו את הריאליזם. וכשאתה משלב את שני היסודות הללו אתה מקבל סיפור שימכר כל אחד שקורא אותו.

אתה שואל שאלות חכמות שבאמת אין לי איך לענות עליהם, לפחות לא אני, אבל אני בטוח שיש כאלה שכן.
    אבל באותו הצד אתה גם לא יודע להסביר בעצמך מאיפה הכל התחיל? אתה לא יכול ולא יודע להוכיח לי שהדברים האלה קרו .
    אני כן יכול להוכיח לך ששיח לא יכול לדבר, ושים לא יכול להחצות ל2.
    אתה לא יכול להוכיח לי ההפך.
    אני לחלוטין לא חושב שהתנך דמיוני ומבוסס על אמת, אני חושב שהכל של אמת.
    בני ישראל המדבר לא עשו הליכות מטורפות, הרבה פעמים הם היו סתם במחנה, עשו סיבובים סביב עצמם, אל תשכח שהדרך ממצרים לא ישראל אל רחוקה כל כך, הם נענשו ובגלל זה עשו סתם סיבובים במדבר. להגיד שאין שום זכר לאירועים שקרו בתנך זה שטויות. הרי עדויות מתקופת מלכים נניח יש בלי סוף. אם זה העיר העתיקה בירושלים, מציבת מישע וכו' וכו'
    להגיד שאין לך תשובות לשאלות שלי אבל למישהו יש זה כמו שאני אגיד לך שאין לי מושג אבל תלך לשאול איזה רב הוא בטח ידע. כמו שזה לא מקובל עליך זה גם לא מקובל עלי. אמרת שראית מחקרים? תביא לי אותם. הרי אי אפשר להכחיש את העובדה שחוץ מדיווחים דתיים יש בתנך ובתורה בפרט גם דיווחים היסטורים. לא יכול להיות שהמציאו שעם של עבדים הפיל את הממלכה השלוטת באיזור ואנשים קנו את זה. שעם של עבדים כבש פה את הארץ בצורה ניסית וקנו את זה. צריך להיות פה סיפור אמין. אם אתה רוצה להגיד לי שכל התנך זה חארטה אז תמכור לי את זה בצורה אמינה כי בינתיים הצורה שאתה מוכר את התנך היא לא אמינה.
    אני מביא הסבר לתנך שהוא לא בהכרח מסתדר עם ההיגיון שלך אבל הוא קוהרנטי. כלומר אני מניח את ההנחות שלי, שקיים אלוהים, שהוא מעל הטבע, אבל אחרי שאני מניח את ההנחות שלי אין לי סתירות בתוך התיאוריה. כל מה שאני מבקש זה שאתה תספק לי הסבר חלופי. אם אתה אומר שזה סתם סיפור אז תפרט איך זה יכול להיות כי בינתיים יש לך סתירות בתאוריה.

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

ברור שלא 100% מהדברים בתנך הם מומצאים. אחרת זה מראה כמה זה אבסורדי. זה קורה גם היום אצל כל מיני שרלטנים. זה פסיכולוגי בעיקר. כל עוד אתה מספר סיפור שיש בו חלקים של אמת, הצד השני מאמין לך. בצורה הזאת אתה מושך אותו ואתה יכול לשכנע כמעט בכל דבר שתגיד. ככה אנשים לומדים ״לקרוא מחשבות״ ״לתקשר״, או אפילו ממירים את הכישור הזה כדי להיות סוכני מכירה.
    אתה מאמין ששיח בוער יכול לדבר? ואם מישהו יגיד לך שהוא מדבר עם רוחות, אתה תאמין לו? איך זה שונה? יש לך את אותם הראיות לשני הדברים. אחד מהתנך, השני מהארי פוטר.
    אני חושב אישית שאם אתה פסיכי להאמין בדברים כאלה.
    הנה בשבילך חוסר ראיות. העם המצרי היה פנאטי לגבי תיעוד. הם תיעדו כמעט הכל. אבל מסיבה משונה את התיעוד של שיעבוד של עם שלם, הם שכחו לרשום. בנוסף לעובדה שזה לא מסתדר היסטורית עם תקופת השלטון במצרים, אין אף פרעה שהצבא שלו טבע בים בצורה כזאת, וגם אין שום זכר ארכיאולוגי בשום מקום שהיה שם עם שלם בשבי.
    אבל אני מניח רק בגלל שזה רשום בספר אז זה הגיוני (לזה אני יענה לך פחחחחחח, לא.)

ואהבתי שאתה מנסה להיות רציונלי ובו בזמן אתה מראש קובע הנחות יסוד שלא מבוססות.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    ברור שלא 100% מהדברים בתנך הם מומצאים. אחרת זה מראה כמה זה אבסורדי. זה קורה גם היום אצל כל מיני שרלטנים. זה פסיכולוגי בעיקר. כל עוד אתה מספר סיפור שיש בו חלקים של אמת, הצד השני מאמין לך. בצורה הזאת אתה מושך אותו ואתה יכול לשכנע כמעט בכל דבר שתגיד. ככה אנשים לומדים ״לקרוא מחשבות״ ״לתקשר״, או אפילו ממירים את הכישור הזה כדי להיות סוכני מכירה.
    אתה מאמין ששיח בוער יכול לדבר? ואם מישהו יגיד לך שהוא מדבר עם רוחות, אתה תאמין לו? איך זה שונה? יש לך את אותם הראיות לשני הדברים. אחד מהתנך, השני מהארי פוטר.
    אני חושב אישית שאם אתה פסיכי להאמין בדברים כאלה.
    הנה בשבילך חוסר ראיות. העם המצרי היה פנאטי לגבי תיעוד. הם תיעדו כמעט הכל. אבל מסיבה משונה את התיעוד של שיעבוד של עם שלם, הם שכחו לרשום. בנוסף לעובדה שזה לא מסתדר היסטורית עם תקופת השלטון במצרים, אין אף פרעה שהצבא שלו טבע בים בצורה כזאת, וגם אין שום זכר ארכיאולוגי בשום מקום שהיה שם עם שלם בשבי.
    אבל אני מניח רק בגלל שזה רשום בספר אז זה הגיוני (לזה אני יענה לך פחחחחחח, לא.)

ואהבתי שאתה מנסה להיות רציונלי ובו בזמן אתה מראש קובע הנחות יסוד שלא מבוססות.
    חלאס עם הדוגמא המפגרת. משה ראה סנה בוער ואז אלוהים דיבר איתו, אף אחד לא אמר שהסנה התחיל לדבר. התגלות אלוהית היא מופשטת, היא לא משהו שאפשר להציג בדיבור נורמלי או מחשבה ופה במקרה ההתגלות הועברה באמצעות סנה בוער מה שזה לא אומר.

הגיוני למדי שהמצרים לא יתעדו כישלון של עצמם, כמו שהיהודים הרבה פעמים לא תיעדו כשלונות של עצמם. השאלה שלי היא, סבבה, בא נלך עם התיאוריה שלך. לא היה עם במצרים ולא הייתה יציאת מצרים, אז מתי הגיעה התורה והתנך ואיך בידיוק אנשים התחילו להאמין בו. מה כן קרה ומה לא קרה. אתה אומר שחלק שם אמת? מה כן ומה לא? הרי אתה לא יכול לקחת מהתנך רק קטעים שנוחים לך בלי להסביר בידיוק איך זה עובד. אשמח להסבר.

שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ

אתם רואים זה למה פתחתי את האשכול.
    יש כל כך הרבה אנשים כמוך דניאל שמאמינים בתורה ויודעים גם איך לבסס את הדברים שלהם, ככה שגם אם אני בטוח ב100% שלא קיים אלוהים אני עדיין לא היה מסוגל לשכנע אותך את זה כי לך יש טענות אחרות שאולי מוצדקות מבחינתך.

אבל הקטע הוא שבוא ניקח לדוגמא את האפשרות שהתנך הוא אמת.
    מה עם הקוראן? מה עם הברית החדשה? אל תשכח שהיהדות היא דת הרבה הרבה הרבה יותר קטנה משתי הדתות הללו.
    למה אנשים עדיין מאמינים בברית החדשה? למה מאמינים שבנאדם באמת הלך על מים והוציא אוכל מהכיסים?
    זה כמו להאמין שאלוהים הוריד לחם מהשמיים (אגב עוד טענה מופרכת לגמרי).
    זה כמו להאמין שמוחמד ירד על סוס מעופף לאדמה.

אנשים מאמינים בדברים שפשוט לקוחים מאגדות וסיפורים דמיוניים שלא נופלים מסינדרלה והארי פוטר, ואני לא מבין איך ב2012 זה עדיין קורה.
    איך אני בתור אדם מבוגר עם השכלה יכול להאמין במישהו שירד מסוס מעופף וקורא לי להרוג את עצמי בשביל שייהרגו עוד יהודים .
    איך אני בתור בן אדם רציונלי יכול להאמין במישהו שהלך על המים כאילו אני הולך על אספלט..

זה פשוט לא הגיוני ואני עדיין לא מבין למה זה ממשיך לקרות ועוד יקרה הרבה הרבה שנים.

הם הרי יודעים שאין לנו שום תמונה שתוכיח כי ישו לא הלך על המים או כי אלוהים לא קיים או שמוחמד זה בכלל סוחר בשוק עם סוס, אז אתם משחקים בקלף של "אולי אין לי איך להוכיח שאלוהים קיים אבל לך גם אין איך להוכיח שהוא לא קיים".

וזה נראה לי פשוט ילדותי.

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אתם רואים זה למה פתחתי את האשכול.
    יש כל כך הרבה אנשים כמוך דניאל שמאמינים בתורה ויודעים גם איך לבסס את הדברים שלהם, ככה שגם אם אני בטוח ב100% שלא קיים אלוהים אני עדיין לא היה מסוגל לשכנע אותך את זה כי לך יש טענות אחרות שאולי מוצדקות מבחינתך.

אבל הקטע הוא שבוא ניקח לדוגמא את האפשרות שהתנך הוא אמת.
    מה עם הקוראן? מה עם הברית החדשה? אל תשכח שהיהדות היא דת הרבה הרבה הרבה יותר קטנה משתי הדתות הללו.
    למה אנשים עדיין מאמינים בברית החדשה? למה מאמינים שבנאדם באמת הלך על מים והוציא אוכל מהכיסים?
    זה כמו להאמין שאלוהים הוריד לחם מהשמיים (אגב עוד טענה מופרכת לגמרי).
    זה כמו להאמין שמוחמד ירד על סוס מעופף לאדמה.

אנשים מאמינים בדברים שפשוט לקוחים מאגדות וסיפורים דמיוניים שלא נופלים מסינדרלה והארי פוטר, ואני לא מבין איך ב2012 זה עדיין קורה.
    איך אני בתור אדם מבוגר עם השכלה יכול להאמין במישהו שירד מסוס מעופף וקורא לי להרוג את עצמי בשביל שייהרגו עוד יהודים .
    איך אני בתור בן אדם רציונלי יכול להאמין במישהו שהלך על המים כאילו אני הולך על אספלט..

זה פשוט לא הגיוני ואני עדיין לא מבין למה זה ממשיך לקרות ועוד יקרה הרבה הרבה שנים.

הם הרי יודעים שאין לנו שום תמונה שתוכיח כי ישו לא הלך על המים או כי אלוהים לא קיים או שמוחמד זה בכלל סוחר בשוק עם סוס, אז אתם משחקים בקלף של "אולי אין לי איך להוכיח שאלוהים קיים אבל לך גם אין איך להוכיח שהוא לא קיים".

וזה נראה לי פשוט ילדותי.
    חח אתה שואל למה, אני עונה לך למה, אבל במקום להתמודד עם זה אתה מסית את הדיון. רצית לפתוח פה דיון? רצית לקבל תשובות, קיבלת!

יש הבדל גדול בין הנצרות והיסלאם שם התגלות אלוקית הייתה רק ליחידים (מוחמד וישו) ואילו במעמד הר סיני ההתגלות האלוקית הייתה מול מאות אלפי אנשים ואולי מליונים. זה נותן בסיס הרבה יותר חזק לאמונה. המנדט שלנו על האמונה הוא התנך, זה שהוא לא קביל בעיניך זה לא בעיה של אף אחד. הסברתי לך כבר למה זה לא דומה לסינדרלה או הארי פוטר אבל העדפת להתעלם ולהסיט את הדיון.
    הדמגוגיה שלך שמנסה להציג את עצמך כאדם "משכיל" או "מבוגר" ואותי ככל הנראה כלא משכיל וילדותי היא גם לא מכובדת וגם תלושה מהמציאות.
    אין לי מושג בן כמה אתה או מה ההשכלה שלך אבל מי ששים אנימציה מפגרת של בלונדינית עם ציצים בחוץ ומתחת מטוס שכתוב על FUCK OFF זה לא מעיד על בגרות ועם כל הכבוד אני קצת מטיל ספק על ההשכלה שלך לעומת שלי. מיותר לציין שאחד מהמדענים החשובים ביותר בעידן האנושי הלא הוא אייזיק ניוטון היה אדם דתי אדוק והכמויות של הכתבים הדתיים שהוא כתב עולים אפילו על כתביו המדעיים (והוא כתב לא מעט) ולהגיד עליו שהוא לא משכיל או לא רציונלי או ילדותי זו חוצפה.
    העובדות בשטח הם שיש מדענים בעולם בלי סוף שמאמינים באלוהים וחלקם דתיים וחלקם יהודים וכולם תורמים במידה שווה אז אל תנסה לעוות את המציאות. אני במהלך ויכוח עם אתאיסטים אף פעם לא אומר שהם מגוכחים או ילדותיים או טמבלים בגלל הדעות שלהם. תלמד להתייחס בכבוד למי שחושב שונה ממך.

שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ

לגבי החתימה אם אני מתחבר לציצי ועל הדרך גם בפרטיות, זה אומר שאני בן אדם לא משכיל?
    לגבי השאר NO COMMENT

והנה עוד דיון תיאולוגי נסגר באי ידיעה ותשובות לא מספקות (בשבילי).

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

לגבי החתימה אם אני מתחבר לציצי ועל הדרך גם בפרטיות, זה אומר שאני בן אדם לא משכיל?
    לגבי השאר NO COMMENT

והנה עוד דיון תיאולוגי נסגר באי ידיעה ותשובות לא מספקות (בשבילי).
    אמרתי שזה לא מעיד על בגרות.
    ואת הדיון הזה אתה סיימת כשבמקום להתייחס לטענות שלי ברצינות החלטת לחזור על הטענות שלך.

משתמש מכור האוואטר של -Flame-
    שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    מצטער, אני נדחף באמצע, אני לא קראתי את כל התגובות של כולכם ואני לא בא להתערב בדיון שמתפתח פה. פותח האשכול וכל האנשים שמחפשים תשובה טובה באמת לשאלה שנשאלה בכותרת האשכול, מוזמן לקרא.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    נראה לי שאחד הסיבות ש90% מהאוכלוסיה אינה אתאיסטית, היא מכיוון שהאתאיסטים לא יודעים איך לדבר עם אנשים שמאמינים באל מגיל-0. הדבר היחידי שראיתי אי פעם בדיון בין אתאיסט למאמין, הוא מריבה, כל צד יודע שהוא צודק, כל צד נחוש בדעתו, והתוצאה תסתכם במריבה יומית ללא כל הישג או התקרבות למטרה האמיתית. אז למה לדבר? למה לריב? פשוט כל אחד יחיה את חייו וחסל!
    אם עדיין אתה רוצה להעביר מסר, אתה צריך לדעת לדבר, להפתח לדברים חדשים, להקשיב, ולהשיב באותו מטבע. בסופו של דבר אתה טוען שאתה משכיל, ושאנשים שמאמינים באלים ובניסים הם פחות חכמים ממך, תוכיח! תדבר כמו משכיל, כי אם אתה תרד לרמה שלהם הם ינצחו אותך, זה המגרש שלהם, תעלה את הרמה של הדיון לרמה שלך, והם לא יוכלו לסתור עובדות.
    ביום שבו האתאיסט יפסיק לריב עם העולם, ויתחיל לדבר איתו, השינוי לא יאחר להגיע.

אני הייתי אתאיסט, כיום אני מודע יותר ויותר לקיומו של דבר שגדול ממניו שאני לא יוכל להבין לעולם. אני לא סגור אם זה אל, מה שאני כן יודע זה שלא משנה אם יש או אין אלוהים, האדם היה ממציא אותו בכל מקרה, זה הדבר הבריא ביותר לנשמה של האדם.
    נערך לאחרונה על ידי -Flame-; 10-09-2012 בשעה 19:21.
    חינוך לכבוד, יציל את הדור החולף
    חינוך לעושר, יציל את הדור החדש
    חינוך לערכים, יציל את העולם מהדור החדש

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי -Flame- צפיה בהודעה
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    מצטער, אני נדחף באמצע, אני לא קראתי את כל התגובות של כולכם ואני לא בא להתערב בדיון שמתפתח פה. פותח האשכול וכל האנשים שמחפשים תשובה טובה באמת לשאלה שנשאלה בכותרת האשכול, מוזמן לקרא.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    נראה לי שאחד הסיבות ש90% מהאוכלוסיה אינה אתאיסטית, היא מכיוון שהאתאיסטים לא יודעים איך לדבר עם אנשים שמאמינים באל מגיל-0. הדבר היחידי שראיתי אי פעם בדיון בין אתאיסט למאמין, הוא מריבה, כל צד יודע שהוא צודק, כל צד נחוש בדעתו, והתוצאה תסתכם במריבה יומית ללא כל הישג או התקרבות למטרה האמיתית. אז למה לדבר? למה לריב? פשוט כל אחד יחיה את חייו וחסל!
    אם עדיין אתה רוצה להעביר מסר, אתה צריך לדעת לדבר, להפתח לדברים חדשים, להקשיב, ולהשיב באותו מטבע. בסופו של דבר אתה טוען שאתה משכיל, ושאנשים שמאמינים באלים ובניסים הם פחות חכמים ממך, תוכיח! תדבר כמו משכיל, כי אם אתה תרד לרמה שלהם הם ינצחו אותך, זה המגרש שלהם, תעלה את הרמה של הדיון לרמה שלך, והם לא יוכלו לסתור עובדות.
    ביום שבו האתאיסט יפסיק לריב עם העולם, ויתחיל לדבר איתו, השינוי לא יאחר להגיע.

אני הייתי אתאיסט, כיום אני מודע יותר ויותר לקיומו של דבר שגדול ממניו שאני לא יוכל להבין לעולם. אני לא סגור אם זה אל, מה שאני כן יודע זה שלא משנה אם יש או אין אלוהים, האדם היה ממציא אותו בכל מקרה, זה הדבר הבריא ביותר לנשמה של האדם.
    תקשיב זה בדיוק מה שקרה כאן, התפתחה סוג של מריבה. כל צד מצדד בשלו.
    הקטע הוא שאם כמו שאתה אומר כולם היו חיים בשקט, זה לא שאנחנו האתאיסטים לא מניחים להם, אתה לא רואה איך החרדים משתלטים על המדינה לאט לאט?
    ואני לא מדבר על הקטע הכלכלי אני מדבר על הקטע התרבותי-חברתי, איך אתה רואה אנשים שמטרידים אחרים בלהניח תפילין.

אתה לא תראה בארה"ב מישהו ששואל אותך "רוצה טבילה במים קדושים".
    הם מטיפים ומלחיצים את כל המדינה שאם לא נחזור בתשובה גאולה לא תבוא וישראל תושמד וזה מכניס לפאניקה,
    וכמו כן גם עוצרים התפתחות טכנולוגית וביולוגית מסיבות כאלה ואחרות וכמובן גם הסיבה הכלכלית שהם פשוט שואבים את כספי המדינה.

אם הם היו חיים באמונתם כפי שאני חי באמונתי, אין שום בעיה,
    אבל כאשר הם גורמים נזק כה רב לחברה שלנו, ואני לא מדבר על "מאמינים באלוהים" אלא על דתיים-חרדים בדיוק כמו שאתה מדבר עלי כעל אטאיסט שלא יודע לדבר עם האנשים המאמינים, כאשר הם גורמים נזק לחברה שלנו איך אפשר לתת להם לחיות לידנו?

להפתח לדברים חדשים, להקשיב? אתה פעם ראית חרדי או דתי שמוכן להקשיב למשהו אחר ממה שהוא טוען? כשהוא מתחיל לטעון על חוקי ה' ומוציא 200 מילים לשנייה ולא נותן לך להכניס מילה.

ובדיוק אותו דבר המוסלמים שפשוט לא נותנים למוסלמים הרגילים לחיות בשקט. תמיד מפנים אותם כלפי הציונים, כלפי הצד הקיצוני של האיסלאם - השהידים, פיגועים, דברי שנאה וכו'.

גם לנוצרים לא חסר, אבל הם כל כך רבים שלא שומעים כמעט על נזק.

אצלנו המדינה קטנה ומספיק שקבוצת חרדים פסיכית תתחיל לזרוק אבנים על ילדות או לעשות הפגנה נגד חניון שיעבוד בסופ"ש, וכל המדינה כבר על הרגליים

משתמש מכור האוואטר של -Flame-
    שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

תקשיב זה בדיוק מה שקרה כאן, התפתחה סוג של מריבה. כל צד מצדד בשלו.
    הקטע הוא שאם כמו שאתה אומר כולם היו חיים בשקט, זה לא שאנחנו האתאיסטים לא מניחים להם, אתה לא רואה איך החרדים משתלטים על המדינה לאט לאט?
    ואני לא מדבר על הקטע הכלכלי אני מדבר על הקטע התרבותי-חברתי, איך אתה רואה אנשים שמטרידים אחרים בלהניח תפילין.
    -כתגובה להטרדה של הנחת התפילין, אתה רואה בזה כחוסר כבוד כלפיך? שאתה לא רוצה להניח תפילין, והם לא עוזבים אותך? שהם מסתובבים בכל פינה בארץ ומפריעים לך ללכת ברחובות? שהם נמצאים בכל כביש, בכל רחוב ראשי?
    אתה לא תראה בארה"ב מישהו ששואל אותך "רוצה טבילה במים קדושים".
    -כי לאנשים בארה"ב לא איכפת אם תלך לגהינום. עזוב הצידה את העובדה שאתה לא מאמין במה שהם מאמינים, תבין שהם לא עושים את זה בשביל לעצבן אותך, מבחינתם הם מצילים נפש, אח, אותך.
    הם מטיפים ומלחיצים את כל המדינה שאם לא נחזור בתשובה גאולה לא תבוא וישראל תושמד וזה מכניס לפאניקה.
    זה מיעוט שבהם, נכון שזה לא מצדיק את מה שהם עושים וצריך לעצור אותם, הם טוענים שהם יהודיים, ככה לא מתנהג יהודי, במיוחד לא דתי. אני מסכים שהם עושים טעות חמורה שהם נותנים לצד הגרוע שלהם לייצג אותם בחברה הישראלית.
    וכמו כן גם עוצרים התפתחות טכנולוגית וביולוגית מסיבות כאלה ואחרות וכמובן גם הסיבה הכלכלית שהם פשוט שואבים את כספי המדינה.
    אני חייב לעצור אותך כאן. הם אכן חיים על הווריד של כולנו, ואני כועס על זה מאוד (לדעתי צריך לקצץ להם את כל תקציבים שניתנים להם בגלל שמבחינים בהם כשונים מהציבור, ולהעביר את אותם כספים לחיילים משוחררים כתור מענקי שיחרור של 100 אלף שקל, במקום 10 אלף) אבל הם לא עוצרים/מעקבים שום התפתחות טכנולוגית או ביולוגית, ההפך, המיעוט שבהם שכן עוסק בתחומים אלו מפתחים אותם מאוד.
    אם הם היו חיים באמונתם כפי שאני חי באמונתי, אין שום בעיה, אבל כאשר הם גורמים נזק כה רב לחברה שלנו, ואני לא מדבר על "מאמינים באלוהים" אלא על דתיים-חרדים בדיוק כמו שאתה מדבר עלי כ*אל אטאיסט שלא יודע לדבר עם האנשים המאמינים, כאשר הם גורמים נזק לחברה שלנו איך אפשר לתת להם לחיות לידנו? התשובה פשוטה, והדרך לבצעה היא קשה מאוד. כאשר אנחנו ננתק מהם תקציבים שלא מגיעים להם, ונגרום להם להתגייס, הם לא יהוו את המכשול החברתי-כלכלי הזה. ומכאן שהם לא יהיו סיכון ואני יוכל סוף-סוף לקרוא לחבר'ה הלבושים חליפות "אחים".

להפתח לדברים חדשים, להקשיב? אתה פעם ראית חרדי או דתי שמוכן להקשיב למשהו אחר ממה שהוא טוען? כשהוא מתחיל לטעון על חוקי ה' ומוציא 200 מילים לשנייה ולא נותן לך להכניס מילה.
    אני כולי כאב. באמת. אני לא יודע מי הם אותם דתיים שאתה דיברת איתם, אבל אני אומר לך שאלה הם המיעוט שדופק את הכלל... אני דתי לאומי, אני מתגייס ביולי 2013, אני לומד 4 שעות גמרא בשבוע, אני מתפלל 3 תפילות ביום, אני שומע רד-הוט-צ'ילי-פפרס, אני ממלצר פעמיים בשבוע, אני מתנחל איש ימין, אבל אני יודע שאתה מהצד השני של המסך, אח שלי, ואני ימצא איתך פשרה, ואני ידבר איתך כמו שצריך, ואני יכבד אותך, ואני חייב שתאמין לי שאני מהפחות איכותיים בחברתי. יש אנשים שיותר טובים ממני מהמקום בו אני בא, והתקשורת מוציאה על כולנו שם רע בגלל "תג מחיר" או כל סיבה אחרת, לא כל הדתיים הם כמו שציינת "טוענים על חוקי ה' ויורים 200 מילים בשניה". אני חייב שתקלוט שהרוב הדתי הלאומי, ציוני, מחונך, ויקשיב לך כמו שאני עכשיו.
    ובדיוק אותו דבר המוסלמים שפשוט לא נותנים למוסלמים הרגילים לחיות בשקט. תמיד מפנים אותם כלפי הציונים, כלפי הצד הקיצוני של האיסלאם - השהידים, פיגועים, דברי שנאה וכו'.
    -עוד דבר שאני חולק עליך. כל ערבי לא משנה מאיזה שבט הוא, ומאיזה צד של האיסלם הוא תופס, כל מוסלמי שמאמין בקוראן, רוצה אותך -מת-. בקוראן כתוב שכל אדם שאינו מוסלמי, חייב מיתה! אז אולי לא כל ערבי יצא עליך עם סכין, אבל תהיה בטוח שאף-ערבי לא יעצור בשבילך כשאתה מדמם על כביש אחרי שדקרו אותך, ואף-ערבי לא יבכה על יהודי בפרט, ו על "לא מוסלמי" בכלל, שנרצח. אני חיי בין ערבים, אני מדבר איתם, צוחק איתם, עובד איתם, עושה איתם קניות ברמי לוי. אני מכיר אותם יותר טוב ממה שאתה יכול לחשוב, ואני אומר לך שלמרות שהם לא ירצחו אותי, הם לא יעצרו מחבל מלדקור אותי. אני אומר לך את זה, כי אני נדקרתי לפני כמה שנים, וכל החברים הערבים שלי שראו אותי מדמם, נכנסו לרכבים ונסעו. סיפור אמיתי.

גם לנוצרים לא חסר, אבל הם כל כך רבים שלא שומעים כמעט על נזק.
    אין לי מה להגיד על זה...
    *אהמ *אהמ *אהמ *צלבנים? *אהמ *אהמ *אהמ *סילבסטר? *אהמ *אהמ *אהמ

אצלנו המדינה קטנה ומספיק שקבוצת חרדים פסיכית תתחיל לזרוק אבנים על ילדות או לעשות הפגנה נגד חניון שיעבוד בסופ"ש, וכל המדינה כבר על הרגליים.
    המדינה אכן קטנה, אבל אתמול היה זריקת אבנים על רכבים יהודיים בכביש 60, שמעת על זה? לפני יומיים פינו 4 משפחות מן הבתים שלהם וזרקו אותם לרחוב, על זה שמעת? הייתה הצתה בזדון של שטחים חקלאיים יהודיים בשטחים, על זה תשמע? לא... אתה תשמע על חרדים מתפרעים, ועל תג מחיר. המדינה תקום על הרגליים כדי לרגום את המגזר הפחות ממושמע שלה, היא לא תקום על הרגליים כדי להגן על האחים שלה שנרדפים כל יום מעבר לשטח הירוק.
    בציטוט בבולד.
    חינוך לכבוד, יציל את הדור החולף
    חינוך לעושר, יציל את הדור החדש
    חינוך לערכים, יציל את העולם מהדור החדש

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי -Flame- צפיה בהודעה
    בציטוט בבולד.
    תשמע אחי אני לא אמרתי או רמזתי שאני שמאלני לא יודע איך הגעת לזה (אם בכלל) כי מהטענות שלך אני קצת רואה שאתה מדגיש את זה שאני קצת מזלזל ביהודים.
    אני יהודי ואני גאה בזה. בישראליות שלי קצת פחות, לא יודע אם אני אמור להתבייש בזה שאני מתבייש בישראליות שלי, הלב שלי אומר שכן אבל אני לא יכול שלא להתבייש שאנחנו מעבירים מיליונים למחבלים שעושים תואר בכלא או חרדים שיושבים על התחת, אבל זה כבר דיון פוליטי לא קשור.

שמע גם אתה התחלת דיון פוליטי וזה לא מה שאני רוצה לעשות כאן.

התשובה פשוטה, והדרך לבצעה היא קשה מאוד. כאשר אנחנו ננתק מהם תקציבים שלא מגיעים להם, ונגרום להם להתגייס, הם לא יהוו את המכשול החברתי-כלכלי הזה. ומכאן שהם לא יהיו סיכון ואני יוכל סוף-סוף לקרוא לחבר'ה הלבושים חליפות "אחים".

פה בעצם סיכמת את הדרך.
    למה הם לא מתגייסים בעצם?
    מעצם ה"דת". וכמובן זה במרכאות כי הנה אתה דתי והופה אתה מתגייס. איך נגיד, אין להם פשוט כח להתגייס..
    ננתק תקציבים? הם יטריפו את המדינה הפגנות ואלימות ומלחמת אחים ובלהבלה והמדינה קורסת.

אם הם היו אנשים נורמלים, כמוני, כמוך, כמו בן אדם שפוי אתאיסט או לפחות מאמין במשהו אבל בצורה רציונלית זה בסדר.
    אבל כשהם הולכים באמונה עיוורת אחרי יישות שלא גלויה לנו ולא ידועה, זאת כבר נורה אדומה.

זאת בעצם המטרה שלי באשכול, לשאול אם בכלל תהיה לנו האפשרות לעשות מהאנשים הללו אנשים נורמטיבים או שהדורות הללו ימשיכו להתפתח וזה פשוט ויתר ויותר יפגע בנו.

אני לא חושב שיש באמת אתאיסט שלא מדבר ברציונליות ובבגרות.
    אתה לא תמצא אתאיסט שיגיד "אלוהים הוא זבל לא קיים ואתה מפגר שאתה מאמין בו", גם אם מישהו [ויש הרבה] שמאמינים שזה מפגר להאמין באלוהים, אנחנו בחיים [אני ואתאיסטים אחרים שאני מכיר] לא נגיד זאת בקול מתוך כבוד.

אבל כמה דתיים אתה רואה שקוראים לך כופרים, ואומרים לבנות שהן זונות, ו"אתה תלך לגיהינום", ותראה הרצאות של אמנון יצחקי שיש שם בן אדם ששואל באמת מתוך תמימות "האם אלוהים קיים" וכל הקהל מתחיל לצחוק מלעג עליו כולל ה"רב הדגול", זאת התורה שלנו? הדת?

שלא לדבר על האיסלאם שהם בכלל לא שפויים ומגיעים למצבי רצח של אנשים שלא מאמינים ולא הולכים בדרכם.

ושוב, אני מערב את שאר הדתות כי אני לא רוצה שזה ייפתח לדיון פוליטי על חרדים ולא חרדים, אלא על דיון דתי שסובב סביב העולם.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:39.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect