קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 10-08-2007, 15:43
  2. [קונה] איך יוצרים קשר עם מישהו מצוות TT עשרים נקו'
    על ידי pokalips בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-01-2007, 15:42
  3. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 18-10-2006, 00:12
  4. תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 23-01-2006, 22:15
  5. דיון | מעניין איך זה שכל האשכולות עם פאבים לQUAKE4 סגורים
    על ידי Metal Snake בפורום משחקים להורדה
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 26-10-2005, 03:48
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 3 << ראשון 123 אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 31

איך זה שכל מצוות התורה איכשהו משפיעות על הבריאות לטובה? - עמוד 2

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

1- לא טרחה, בריאות. אם המצווה הייתה בגלל בריאות היא הייתה תקפה לכל מה שקשור למזון. בגלל שזה לא, אז זה לא. פשוט.

2- יריתי לעצמי ברגל? ילד, אתה יודע איך עובד הנושא של מחלות?? גם את תשתמש בכל הסבון בעולם, אתה עדיין תידבק באיידס אם תשתתף בסקס לא מוגן. סבון מחטא חיידקים, אבל לא את כולם. הדבר היחיד שיכול להיות יעיל בנושא איידס זה קונדום! ואם היית קורא, הייתה רואה שלא אמרתי שהסיבה לאיידס זה הגיינה אלא סקס מוגן. חלק מהתפקיד של העורלה הוא להגן על איבר המין מלכלוך. אם כבר אז עצם זה שחתחו אותו זה מה שמוסיף סיכון לזיהום. במיוחד בתקופה כזאת. אני רואה שאתה מסתבך. אז אני יעזור לך במשפט אחד.
    לחתוך את העורלה לא מנקה ושומר מחיידקים כל עוד לא שומרים על הגיינה מראש. בנוסף פעולה זאת לא מונעת שום הדבקות במחלה.
    אם אתה עוד מסתבך, עשה טובה לך תלמד על נושא החיידקים. הטענה שברית מילה זה בריא ומונע מחלות היא מיושנת ושגויה ונמאס לי לחזור על דברי.

3- כבר אמרתי שהטעם הקולינרי שלך לא מעניין אותי.

4- מדברים באתר גם על נושא המלח, אתה מוזמן להבין על מה אתה מנסה לדבר.
    מעבר לזה שלא בעיה לחפש עוד סרטונים ביוטיוב של שחיטה כשרה, אבל אני לא מתכוון לבזבז את הזמן שלי עליך, אתה מוזמן לראות בעצמך. כמובן שהטענה הכי קלה זה "זאת לא שחיטה כשרה". הבעיה שזאת כן. תירוצים למישהו אחר, לא לי.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

2. קישורים ממומנים

סתם ככה אגיד מה אני חושב על עניין הכשרות בישראל אך אין לי צד בויכוח הזה זאת דעתי והיא לא ניתנת לשינוי
    עניין הכשרות נותן סוג של ביטחון בארץ שלנו ואני אסביר למה. אני גר בחיפה ויש פה 10 דקות מהבית שלי רחוב שווארמות. כל השווארמות שם חוץ מאחת של ערבים. אחת מהן כשרה (אני מדבר על רחוב עם 6 שווארמות)
    אכלתי בכל ה6 שווארמות האלו כי לכל אחת שם בפני עצמה של שווארמה טובה
    אז אני יכול להגיד דבר כזה כאחד שמבין בטעמים של בשר וחובב בשר ואוכל כל חיו בשר איכותי שמקום לא כשר אומר לכם שווארמה עגל כבש קחו את זה בעירבון ממש מוגבל. ב3 שווארמות שם אכלתי כביכול עגל כבש אך לצערי זה לא היה לא עגל ולא כבש אולי קצת עגל והרבה חמור וגמל. שווארמה אחת אומרות לך שזה עגל שבאמת הטעם הוא עגל והם לא כשרים. וגם פה אי אפשר להיות בטוח שאין לך חמור מת בפנים זה פשוט טעם של עגל וטעים מאוד ועוד שווארמה הכשרה שהיא הודו.
    עכשיו
    מה שאני בא להגיד
    שאתה נכנס לשווארמה הכשרה אתה יודע בדיוק מה אתה מכניס לפה בדיוק שאתה נכנס לשווארמה של ערבי אתה לא יודע אם יש לך חמורים גמלים וחתולים מתים בתוך הסיח. פה יש עוד 5 שווארמות שאי אפשר לסמוך עליהם כל עוד זה לא כשר אנחנו יכולים לאכול שם חתולי רחוב.
    אני אובייקטיבי רצח כי לא איכפת לי לאכול במקום לא כשר פשוט אני יודע שמה שאוכלים שם זה לא תמיד מה שאומרים
    הבאתי את השווארמות כדוגמא ויש עוד מלא מסעדות לא כשרות כאלו ואחרות ששמים לך דברים במנה שלא אמורים להיות שם.
    משווארמה עגל כבש במקום לא כשר אתם יכולים לשכוח הגג שיהיה שם זה עגל וקצת חרא של גמל
    אבל אם המקום כשר זה יהיה בדיוק מה שהם אמרו וזה מה שיפה
    מי סומך פה על ערבים תגידו לי שיכינו לי אוכל? אף אחד לא משגיח אף אחד לא כלום אתה בא לאכול האמבורגר טלה אתה אוכל האמבורגר חתול עם גבינה
    אני לא בא להגיד שאין מקומות טובים של ערבים. בטוח יש. אבל למי יש כוח ליפול ב10 בשביל להגיע לאחת? אני מעדיף להכנס למקומות כשרים ויש מקומות לא כשרים כי מוכרים בשר וחלב והבשר כשר עם תעודת כשרות שהוא נשחט כמו שצריך וכל ההלכות והבדיקות של הבשר. נגיד מקום כמו BLACK BURGER BAR של צחי בוקשסטר לא כשר אבל הבשר שלהם כשר המקום עובד בשבת מוכר גבינה על הבשר זה מבטל את הכשרות אבל הבשר אתה יודע מאיפה הוא בא ואיפה הוא נשחט ומי שחט אותו גם. אצל ערבים זה בדואי שחט גמלים במדבר ושלח את זה לחבר שלו בחיפה שיכין עם זה המאבורגרים

ומשה זה שהבאת פה את הדוגמא מקדונלדס ושאלת אם לכל העולם לא מפריע לאכול בשר וחלב יש לי רק דבר אחד להגיד לך אתה עושה מעצמך צחוק הבן אדם פה מדבר על אנשים שמבינים באוכל לא על אמריקאים מטומטמים שאוכלים את האוכל הזבל שבזבלים החרא שבחרא שנקרא מקדונלדס ועם חרא כזה מה זה משנה כבר לזרוק על חרא גבינה צהובה? שיהיה עוד יותר חרא.
    אל תעשה מעצמך צחוק יכולת להביא דוגמאות הרבה יותר טובות
    נערך לאחרונה על ידי GoldStar; 12-09-2012 בשעה 17:10.

לייקים
    97
    נקודות
    50

מקדונלדס זה דוגמא. וזה שהם אמריקאים ״מטומטמים״ לא אומרת שהדעה שלהם נחשבת לפחות משלך. להפך אכפת לי מהדעה שלהם לגבי אוכל יותר משלך. זה סובייקטיבי ובסופו של דבר מדובר בטעם אישי. לא על זה אני מדבר. כי גם אם יש שפים בעל שם עולמי שמשתמשים בחמאה על הסטייקים (ויש כאלו), זה לא רלוונטי.
    מדובר פה על ״בריא, לא בריא״ ולא על ״טעים לי, לא טעים לי״. אתם אפילו לא יודעים על מה אתם דנים, מה סך הכל ביקשתי, קצת הבנת הנקרא.. מסתבר שזה יותר מידי לבקש.

לגבי סוג הבשר, פה כבר תלוי בספקים ולא בכשרות. מי שצריך לדאוג שהבשר מאושר למאכל זה משרד הבריאות. וכמה אנשים במדינה הזאת יבקשו לראות שהמסעדה שלהם מאושרת, לעומת כשרה? וכשרה זה לאוו דווקא מאושר. ואני בכלל לא מדבר על עסקים שקנו את תעודת הכשרות שלהם בהרבה כסף מבלי שזה יתקיים בפועל. ואני מכיר באופן אישי מקומות כאלו.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    מקדונלדס זה דוגמא. וזה שהם אמריקאים ״מטומטמים״ לא אומרת שהדעה שלהם נחשבת לפחות משלך. להפך אכפת לי מהדעה שלהם לגבי אוכל יותר משלך. זה סובייקטיבי ובסופו של דבר מדובר בטעם אישי. לא על זה אני מדבר. כי גם אם יש שפים בעל שם עולמי שמשתמשים בחמאה על הסטייקים (ויש כאלו), זה לא רלוונטי.
    מדובר פה על ״בריא, לא בריא״ ולא על ״טעים לי, לא טעים לי״. אתם אפילו לא יודעים על מה אתם דנים, מה סך הכל ביקשתי, קצת הבנת הנקרא.. מסתבר שזה יותר מידי לבקש.

לגבי סוג הבשר, פה כבר תלוי בספקים ולא בכשרות. מי שצריך לדאוג שהבשר מאושר למאכל זה משרד הבריאות. וכמה אנשים במדינה הזאת יבקשו לראות שהמסעדה שלהם מאושרת, לעומת כשרה? וכשרה זה לאוו דווקא מאושר. ואני בכלל לא מדבר על עסקים שקנו את תעודת הכשרות שלהם בהרבה כסף מבלי שזה יתקיים בפועל. ואני מכיר באופן אישי מקומות כאלו.
    מקדונלדס זאת לא דוגמא לכלום רואים שאתה מדבר בלי להבין על מה אתה מדבר אז למה בכלל שמישהו יגיב לך ברצינות? הבשר של מקדונלדס זה הבשר הכי נחות שיכול להיות זה השאריות זה הזבל שבזבלים תקרא קצת על דברים אחרים חוץ מאתאיסטים ודתיים אולי תבין על מה אני מדבר מקדונלדס זאת בדיחה זה לא עניין של טעם זה עניין של הוכחה אומרים לך שזה בשר חרא זה הורס את הבריאות ועדיין חצי אמריקה אוכלים את זה כל יום מה זה אומר? מטומטמים. אם מעניין אותך חוש טעם של מטומטמים לך על זה תאכל מקדונלדס. אתה מוזמן להסתכל בכל מני סרטים כאלו ואחרים איזה גועל נפש הם מכינים הכל בכמויות רק מלראות אתה לא תרצה לאכול יותר תאמין לי.
    אני אומר לך מניסיון אישי שעדיף לאכול במקומות כשרים לא בקטע דתי או של אמונה בקטע של אתה יודע מה אתה אוכל. לאכול במקומות לא כשרים כמו שווארמות ומקומות כאלו ואחרים ואני לא מדבר על מסעדות על.. שים לב.
    לא אמרתי ששפים ברמה עולמית לא משתמשים בחמאה בסטקים לא יודע איפה קראת את זה כנראה שהבנת הנקרא שלי הרבה יותר טובה משלך אני רק אומר שהכשרות נותנת אכיפה מסוימת ואתה יודע בדיוק מה אתה אוכל אם המקום לא כשר ושווארמות זאת דוגמא טובה למקומות כאלו אתה לא יודע מה שמים לך בסיח ובדוק שאכלתי איזה פעמיים גמל והרגשתי מי שמבין בבשר יכול ירגיש שהוא לא אוכל עגל כבש הוא אוכל עגל שנפטר וגמל שהמקום כשר זה לא יקרה הבנת?
    אתה סתם נעול מה שאני אומר זה בדוק מניסיון הדברים שאתה אומר לא קשורים למה שאמרתי בכלל

לייקים
    97
    נקודות
    50

נעול, לא.
    כן, יש לך בעיה בהבנת הנקרא. אני מרגיש שאני צריל להסביר לילד בגן...

אני לא מדבר על איכות הבשר של מקדונלדס. לא מעניין אותי. ולא רלוונטי לנושא.
    העובדה שמדובר בבשר לא איכותי, לא רלוונטית.
    העובדה שמאות אמריקאים אוכלים את זה, לא רלוונטית.
    העובדה שגם בישראל אוכלים את זה, לא רלוונטית.
    העובדה שמעולם לא אמרתי לך שאתה טועה כשאמרת שמקדונלדס זה לא איכותי, לא רלוונטי.

ציינתי אך ורק את העובדה שמשה נתן את מקדונלדס כדוגמא לאנשים שאוכלים בשר וחלב ביחד בגלל שזה הרגל אכילה וטעם אישי. ואין לזה שום קשר לעובדה שבשר וחלב ביחד לא מזיק לבריאות כפי שפותח האשכול טען.
    ורק כדי שתוכל לדעת על מה מדברים פה, אז תתחיל בכותרת.
    "איך זה שכל מצוות התורה איכשהו משפיעות על הבריאות לטובה?"

אחת מהטענות שהוא העלה, זה שחלב ובשר ביחד מזיק לבריאות. למרות שזה לא. וכדי לנסות לתרץ את הטענה שלו, הוא החל לדבר על הרגלי אכילה וטעם אישי שלו, שלא רלוונתיים לנושא בכלל. אז משה נתן את מקדונלדס כדוגמא לטעם אישי של אחרים כדי להראות שזאת לא טענה ששווה יחס כי זה טעם אישי. ושוב, מדובר פה על בריאות.

אז תחזור לכיתה ו' ותחזור על הבנת הנקרא, כי הנושא פה זה לא "עד כמה מקדונלדס בריא".

לסיכום, אני לא נעול על דעה נגד מקדונלס, אני פשוט מדבר על הנושא, ואתה ברוב כשרונך, לא.
    נערך לאחרונה על ידי firya; 12-09-2012 בשעה 22:08.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ציטוט נכתב במקור על ידי -Flame- צפיה בהודעה
    שאלה טובה. כי פעם לא הייתה יכול לדרוש מאדם להשיג מיים נקיים, הכי נקי היה מים שיצאו מהבאר, ומים היה דבר שהיה צורך לעבוד בשבילו, כאשר אדם היה אוכל לחם, לרוב זה היה כשישב לאכול, ולכן אין צורך שיטול ידיים ויאכל לחם, ואז ירוץ ויטול ידיים ויאכל את שאר המאכלים. זה להטריח את הבנאדם.
    א. אני אשמח אם תוכל לצטט אותי כשאתה מגיב לי.
    ב. אני אשמח עוד יותר אם תענה לי על כל מה שכתבתי לך ולא רק על נושא אחד.
    ג. הכוונה שלי במיים נקיים זה לא מיים שסוננו באוסמוזה, הכוונה היא מיים שגורמים לשיפור היגיינת היידים. אין חיוב במים כאלה. אתה יכול ליטול ידיים עם קולה.
    ד. הכוונה שלי בזה שצריך חיוב על כל אוכל ולא רק על לחם, היא לא שמתי שאתה אוכל לחם ועוד כמה דברים בסעודה אחת אז תתחייב ליטול ידיים גם על המאכלים הנוספים. הכוונה היא מדוע אין חיוב נטילת ידיים במקרה שאתה אוכל דבר שאינו לחם, ולא נטלת ידיים בכלל. יש לחמניות שברכתם מזונות ולא נוטלים עליהם ידיים. אם הנטילת ידיים היא לניקיון הידיים, למה אין חיוב בלחמניות אלה?

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש מכור האוואטר של -Flame-
    שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    א. אני אשמח אם תוכל לצטט אותי כשאתה מגיב לי. הבנתי
    ב. אני אשמח עוד יותר אם תענה לי על כל מה שכתבתי לך ולא רק על נושא אחד. אולי לא שמתי לב, אבל קיבלתי
    ג. הכוונה שלי במיים נקיים זה לא מיים שסוננו באוסמוזה, הכוונה היא מיים שגורמים לשיפור היגיינת היידים. אין חיוב במים כאלה. אתה יכול ליטול ידיים עם קולה. הכוונה שלי שלפני 3000 שנה הדבר הכי נקי, הדבר שהכי משפר את הגיינת הידיים זה מים מהבאר, מה אתה חושב שהיה להם אז?
    ד. הכוונה שלי בזה שצריך חיוב על כל אוכל ולא רק על לחם, היא לא שמתי שאתה אוכל לחם ועוד כמה דברים בסעודה אחת אז תתחייב ליטול ידיים גם על המאכלים הנוספים. הכוונה היא מדוע אין חיוב נטילת ידיים במקרה שאתה אוכל דבר שאינו לחם, ולא נטלת ידיים בכלל. יש לחמניות שברכתם מזונות ולא נוטלים עליהם ידיים. אם הנטילת ידיים היא לניקיון הידיים, למה אין חיוב בלחמניות אלה? יש חיוב ליטול ידיים כאשר אתה אוכל משו שטבול במשקה, דוגמה מהיום-יום, קורנפלקס. וגם כן, בעבר לא היו מנשנשים ככה באמצע היום, לא היה שפע כמו שיש היום! כשהיו יושבים לאכול זה היה: לחם, יין, גבינה אולי, חמאה אולי, זהו.
    במודגש
    נערך לאחרונה על ידי -Flame-; 13-09-2012 בשעה 08:50.
    חינוך לכבוד, יציל את הדור החולף
    חינוך לעושר, יציל את הדור החדש
    חינוך לערכים, יציל את העולם מהדור החדש

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    נעול, לא.
    כן, יש לך בעיה בהבנת הנקרא. אני מרגיש שאני צריל להסביר לילד בגן...

אני לא מדבר על איכות הבשר של מקדונלדס. לא מעניין אותי. ולא רלוונטי לנושא.
    העובדה שמדובר בבשר לא איכותי, לא רלוונטית.
    העובדה שמאות אמריקאים אוכלים את זה, לא רלוונטית.
    העובדה שגם בישראל אוכלים את זה, לא רלוונטית.
    העובדה שמעולם לא אמרתי לך שאתה טועה כשאמרת שמקדונלדס זה לא איכותי, לא רלוונטי.

ציינתי אך ורק את העובדה שמשה נתן את מקדונלדס כדוגמא לאנשים שאוכלים בשר וחלב ביחד בגלל שזה הרגל אכילה וטעם אישי. ואין לזה שום קשר לעובדה שבשר וחלב ביחד לא מזיק לבריאות כפי שפותח האשכול טען.
    ורק כדי שתוכל לדעת על מה מדברים פה, אז תתחיל בכותרת.
    "איך זה שכל מצוות התורה איכשהו משפיעות על הבריאות לטובה?"

אחת מהטענות שהוא העלה, זה שחלב ובשר ביחד מזיק לבריאות. למרות שזה לא. וכדי לנסות לתרץ את הטענה שלו, הוא החל לדבר על הרגלי אכילה וטעם אישי שלו, שלא רלוונתיים לנושא בכלל. אז משה נתן את מקדונלדס כדוגמא לטעם אישי של אחרים כדי להראות שזאת לא טענה ששווה יחס כי זה טעם אישי. ושוב, מדובר פה על בריאות.

אז תחזור לכיתה ו' ותחזור על הבנת הנקרא, כי הנושא פה זה לא "עד כמה מקדונלדס בריא".

לסיכום, אני לא נעול על דעה נגד מקדונלס, אני פשוט מדבר על הנושא, ואתה ברוב כשרונך, לא.
    חח אל תתנשא מעליי כי אתה כותב עם פסיקים ונקודות בשפה גבוהה זה לא אומר שאתה דוקטור אתה סתם פלוץ אני יודע לכתוב ברמה פי 100 יותר גובה משלך אני לא בוחר לעשות כן מהסיבה הפשוטה שאין לי כוח להשקיע בך. כתיבה גבוה לא הופך פה אף אחד לחכם או למעל מישהו.
    הנושא כמו כל הנושאים שנכתבו בפורום הזה גלש למקומות אחרים חוץ מ'בריא או לא בריא' זה גלש גם לכשר או לא כשר אם מבחינת דת ואם לא.
    אני מודה להנהלה של אטרף שלא נתנו לך לבחור איזה הודעות ימשיכו ואיזה לא חחח בטח היינו רואים רק הודעות שלך.
    כל הקטע עם הרלוונטי או לא רלוונטי, זאת דעתך האישית. לדעתי עדיין כל מה שכתבתי רלוונטי הרבה יותר מההודעות הריקות מתוכן שלך, מילים חסרות משמעות שבאות רק להגיד כמה אנשים טועים ללא שום הוכחה וטענה חזקה אלא רק זלזול והתנשאות שבעצם אני יודע מניסיוני האישי שאני צודק ב100% אני לא צריך איזה טמבל שיעביר ביקורת על המילים שלי שנכונות בכל הצורות וכל אדם עם קצת שכל שלא כמוך היה מבין. בכללי אני שם לב מהודעות אחרות שלך שאתה כל הזמן מתנשא מעל אנשים, חושב שאתה יותר חכם מהם, מזלזל בהם ובפועל חח בטח התמונות שמאחורי המסך שלך קשות מאוד לצפיה. אל תזלזל בי ותתנשא מעלי בלי להכיר אותי בלי לדעת מי אני ומה עברתי מהן דעותיי ומהי ההשכלה שלי אני לא מעוניין שאיזה פוץ יזלזל בי כי הוא חושב שהוא מעל כל העולם. אם אני ארגיש בהודעה הבאה שלך טיפת זלזול אני לא אגיב לך

עכשיו אחרי שעברנו את הזיוני שכל החסרי משמעות שלך אני אתייחס לפרטים. הפוסט הראשון שלי בנושא הזה לא נכתב אליך זה דבר ראשון הוא נכתב בכללי למה שקראתי בתגובות לא אליך ולא לאף אחד חוץ מהתיחסות קטנה למשה בסוף הפוסט. אני אצטט לך את המשפט הראשון בהודעה כי קשה לך לקרוא
    סתם ככה אגיד מה אני חושב על עניין הכשרות בישראל אך אין לי צד בויכוח הזה זאת דעתי והיא לא ניתנת לשינוי
    אני לא יודע אם אתה מבין את צמד המילים "סתם ככה" ואת המילים "מה אני חושב" ואת המילים "אין לי צד בויכוח הזה" אז אני אסביר
    "סתם ככה" - בנוסף לכל מה שנאמר פה החלטתי להוסיף את דעתי על עניין הכשרות בישראל
    "אין לי צד בויכוח הזה" - לא נכנס בכלל למה שאתם אומרים אחד לשני לא איכפת לי אם בשר וחלב זה בריא או לא בריא לא מעניין אותי לא ממך ולא מאף אחד פה באתי להגיד את דעתי וזה מה שעשיתי. כל עוד דעתי נכונה ואין לך דרך להגיד לי שאני טועה אז תסתום את הפה. אתה לא תגיד לי מה רלוונטי ומה לא יילד טמבל

עכשיו בקשר למשה אני לא מבין למה אתה נכנס לתגובות שלא מופנות אליך ציפיתי לקבל תגובה ממשה שנשמע פה מהתגובות אדם ב40 רמות מעלייך מכל הבחינות אם מבחינת לתת כבוד לצד השני של הדיון ואם מבחינת רמת הדיון. אולי אצלך יש יותר פסיקים ונקודות אבל אצל משה אני רואה אדם שיש עם מי לדבר איתו. אצלך אני רואה קיר שיודע רק להתנשאות ולחשוב שהוא מעל כולם שבפועל הוא הכי קטן ומלוכלך בעולם. אתה גורר אותי פה לשטויות ולבזבוז הזמן היקר שלי בגלל שאתה לא מוכן לקבל שום דבר. אמרתי רק דברים מניסיוני האישי לא המצאתי כלום לא ניפחתי לא שיקרתי ולא סילפתי כלום הכל נכון ובכל זאת קשה לך לראות תגובות כאלו מרוב שאתה ראש בקיר.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

אקדים ואומר שלא קראתי את כל התגובות באשכול, ומה שעורר אותי להגיב כאן זה לא עניין דתי אלא מחקרי נטו בנוגע לברית מילה ספציפית.

א. מחקרים הראו שגברים הטרוסקסואליים נימולים סיכוייהם להידבק במחלת האיידס נמוכה בכ-60% מאלו שאינם נימולים. הסיבה לכך היא - ככל הנראה - משום שהקרום הרירי שבערלה רגיש להעברת נגיף ה-HIVכ(Human immunodeficiency virus שהוא למעשה רטרו וירוס הגורם למחלת האיידס). כך פרסם ארגון הבריאות העולמי כאן.

ב. מילה מפחיתה את הסיכויים להדביק את בת הזוג באיידס בכ-30%. אפשר לקרוא על זה כאן. יש מחקרים הטוענים שההבדל הוא רק כאשר המילה בוצעה לפני ההידבקות במחלה (כאן) אבל מתוך הנדבקים אלו שנדבקו אחרי שכבר עברו ברית מילה סיכוייהם פחותים בכ-30% להדביק את בנות זוגם מאלו שלא עברו ברית מילה לפני ההידבקות.

ג. סיכוייו של גבר נימול להידבר בנגיף הפפילומה האנושי (Human papillomavirus) נמוכים בכ-34% משל גבר שלא נימול (מקור). גם סיכוייהם להדביק את בנות זוגם נמוך בכ-28% (כאן).

זה בינתיים, אם תרצו יש עוד השפעות מועילות לברית המילה.

בכל אופן זה כמובן לא אומר שאין השפעות שליליות, אבל בהחלט ישנם גם השפעות חיוביות.

אני שוב רואה צורך לומר שאני לא חושב שהסיבה שאלוהים ציווה את מאמיניו במצווה זו או אחרת היא לשמור על בריאותם, אבל אולי יש לכך משמעויות אחרות בהקשר הדתי.

אין לי הרבה זמן עכשיו ולכן אני מקצר, מקווה שהובנתי.
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 13-09-2012 בשעה 17:47.

ציטוט נכתב במקור על ידי ישראל צפיה בהודעה
    אקדים ואומר שלא קראתי את כל התגובות באשכול, ומה שעורר אותי להגיב כאן זה לא עניין דתי אלא מחקרי נטו בנוגע לברית מילה ספציפית.

א. מחקרים הראו שגברים הטרוסקסואליים נימולים שיכוייהם להידבק במחלת האיידס נמוכה בכ-60% מאלו שאינם נימולים. הסיבה לכך היא - ככל הנראה - משום שהקרום הרירי שבערלה רגיש להעברת נגיף ה-HIVכ(Human immunodeficiency virus שהוא למעשה רטרו וירוס הגורם למחלת האיידס). כך פרסם ארגון הבריאות העולמי כאן.

ב. מילה מפחיתה את הסיכויים להדביק את בת הזוג באיידס בכ-30%. אפשר לקרוא על זה כאן. יש מחקרים הטוענים שההבדל הוא רק כאשר המילה בוצעה לפני ההידבקות במחלה (כאן) אבל מתוך הנדבקים אלו שנדבקו אחרי שכבר עברו ברית מילה סיכוייהם פחותים בכ-30% להדביק את בנות זוגם מאלו שלא עברו ברית מילה לפני ההידבקות.

ג. סיכוייו של גבר נימול להידבר בנגיף הפפילומה האנושי (Human papillomavirus) נמוכים בכ-34% משל גבר שלא נימול (מקור). גם סיכוייהם להדביק את בנות זוגם נמוך בכ-28% (כאן).

בכל אופן זה כמובן לא אומר שאין השפעות שליליות, אבל בהחלט ישנם גם השפעות חיוביות.

אני שוב רואה צורך לומר שאני לא חושב שהסיבה שאלוהים ציווה את מאמיניו במצווה זו או אחרת היא לשמור על בריאותם, אבל אולי יש לכך משמעויות אחרות בהקשר הדתי.

הובנת יותר מכל אחד אחר בפורום הזה אני מבטיח לך את זה.
    יצא לי לראות הרבה מאוד תגובות של אנשים בפורום הזה שרושמים לאנשים ומשקרים ומטעים שמילה לא עוזרת וזאת מחשבה מיושנת.אותם אנשים לא נותנים הוכחות ומחקרים שמצדיקים את הטענות שלהם. (דוגמא מהנושא הזה firya)
    אתה באת ואמרת מה נכון עם הוכחות חותכות לינקים למאמרים ומחקר אחרי כל מילה שכתבת. אנשים כמוך ראויים להערצה בפורומים, אנשים שאפשר להקשיב להם באמת כי הדברים שלהם מבוססים על דברים נכונים ואמייתים עם הוכחות.
    מה שיש לי להגיד לכל השאר, תלמדו מהבן אדם שימו אחרי כל משפט שאתם כותבים הוכחה למה שאמרתם כי אם לא, אתם סתם מילים חסרות משמעות.
    תודה שהבהרת את העניין הזה היה לי חשוב לקרוא את זה
    נערך לאחרונה על ידי GoldStar; 13-09-2012 בשעה 14:58.

משתמש מכור האוואטר של -Flame-
    שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

ציטוט נכתב במקור על ידי ישראל צפיה בהודעה

א. מחקרים הראו שגברים הטרוסקסואליים נימולים שיכוייהם להידבק במחלת האיידס נמוכה בכ-60% מאלו שאינם נימולים. הסיבה לכך היא - ככל הנראה - משום שהקרום הרירי שבערלה רגיש להעברת נגיף ה-HIVכ(Human immunodeficiency virus שהוא למעשה רטרו וירוס הגורם למחלת האיידס). כך פרסם ארגון הבריאות העולמי כאן.

שמה שאתה מאמין בו יברך אותך, ויתן לך הרבה בנים זכרים.
    (
    firya זה בצחוק. כאילו שלא תחשוב שדתיים מתנהגים ככה בטעות.)
    חינוך לכבוד, יציל את הדור החולף
    חינוך לעושר, יציל את הדור החדש
    חינוך לערכים, יציל את העולם מהדור החדש

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי -Flame- צפיה בהודעה
    במודגש
    אתה יודע זה פשוט עצוב שאתה לא מבין דברים כ"כ פשוטים. אתה לא עונה לי.
    אני אנסה פעם אחרונה להסביר את השאלה שלי ואם תענה לי שוב תשובה שאינה תשובה אני פשוט אוותר.
    אתה טוען שנטילת ידיים מטרתה לנקות את הידיים ולשפר את ההיגיינה נכון?
    החיוב בנטילת ידיים הוא לא דווקא במים נקיים, אתה יכול ליטול ידיים גם עם מיץ דביק. או במים עם יבחושים.
    מה שאומר, שהחיוב בנטילת ידים הוא לא כדי שהידיים יהיו נקיות. כי זה רק מלכלך. וזה לא קשור שפעם היה רק מים מהבאר, כי אני לא מדבר על מי באר. מי באר זה עוד מנקה. אני מדבר על מים עם יבחושים. למה אם נטלת ידיים עם מים עם יבחושים אתה יצאת ידי חובה, הרי זה ממש לא מנקה את הידיים.

בנוגע לשאלה שלי למה חיוב נטילת ידיים הוא רק על לחם:
    אתה טוען שנטילת ידיים מטרתה לנקות את הידיים ולשפר את ההיגיינה נכון?
    אז למה אין חיוב נטילת ידיים על כל דב שאוכלים ומחזיקים ביד? למה אין חיוב נטילת ידיים על מאפים שברכתם מזונות?
    וכי בגלל שהעיסה היא לא קמח ומים אלא קמח ומיץ אז לא צריך שהידיים יהיו נקיות כשאוכלים את זה?
    וזה לא קשור בכלל שפעם לא היה שפע, וזה לא קשור לזה שנוטלים ידיים על דבר שטיבולו במשקה. אני לא מבין למה אתה חושב שאתה עונה לי בכלל כשאתה אומר את זה.

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

מורחקים
    שם פרטי
    adir
    לייקים
    15
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    יין ימשמח לבב אנוש ואישה כמו חור בראש

נכתב במקור על ידי firya
    עכשיו, מגיע לך כל הכבוד.
    עכשיו לפחות איגדת מידע בצורה נכונה, ואני פעם נוספת אתייחס על דבריך.

1- משה כבר הדגיש את זה. אני אשמח לדעת מה אתה מתכוון לענות על זה.. שאלה טובה. כי פעם לא הייתה יכול לדרוש מאדם להשיג מיים נקיים, הכי נקי היה מים שיצאו מהבאר, ומים היה דבר שהיה צורך לעבוד בשבילו, כאשר אדם היה אוכל לחם, לרוב זה היה כשישב לאכול, ולכן אין צורך שיטול ידיים ויאכל לחם, ואז ירוץ ויטול ידיים ויאכל את שאר המאכלים. זה להטריח את הבנאדם.

2- "למעלה מ-10,000 גברים ללא HIV,מדרום אפריקה, קניה ואוגנדה..."אתה שם לב איפה בוצעו ה"מחקרים" האלו? אני מכיר אותם כבר כמה שנים, ואתה מוזמן לבדוק גם מי מימן את כל המחקר הזה. אתה תתפלא.
    האזורים בהם בוצעו המחקרים הם אזורים "מוזנחים". באזורים אלו לא שומרים על הגיינה כמו באזורים כמו אירופה ואמריקה, ולא משתמשים באמצעי מניעה וקונדומים.
    בשום מחקר שבוצע באזורים "סטריליים" לא נמצא קשר בין ברית מילה לקבלת מחלות. מעבר לזה, אתה שוכח שכאשר הציגו בפני המשתתפים בניסוי את פרטי הניסוי, באותה נשימה הוסבר להם על סקס מוגן ועל חשיבות של היגיינה וניקיון. אלו שלא עברו את הניתוח, לא תרכו בכלל להתעמק בדברים האלו.
    תודה רבה, ירית לעצמך ברגל. אתה אומר ששם אין היגיינה ולכן הם חטפו HIV? אז אני אומר שההגינה שלהם היא אותו דבר אם לא יותר טובה מההגיינה שהייתה לפני 2000~3000 שנה.

3- "אני לא יודע אם זה באמת לא בריא ערבוב של בשר וחלב יחדיו. מה שאני כן יודע, שיותר "נקי"". כבר ביקשתי ממך להסביר את המושג הזה. אתה שוב מערבב פה את העדפותיך האישיות בנושא האוכל ולא בדיעה הרפואית, שכבר ציינת שאינך יודע. דעתך לא מעניינת אותי (אם כל הכבוד). אתה טענת שהדעה הרפואית "מאשרת" את הטענה של המצווה, ואתה לא מציג שום דבר שמאשר זאת מלבד מה שאתה מעדיף לאכול. או שתציג כבר את האישור הרפואי של הטענה שלך, או שתעזוב כבר את הטיעון הזה. להגיד שבשר זה הוא "נקי יותר" זאת דרך חלקלקה להגיד אני צודק ולהמנע מכל דיון בנושא.
    כשאתה יושב לאכול אתה מערבב כל מה שיש לך בצלחת? שקודם האדם יאכל את הבשר ואז את החלב. לא ביג דיל, זה יותר מסודר, תתיחס לזה כתור "מנות", מנה ראשונה, מנה בשרית, מנה חלבית, קינוח. סבבה?

4- הסבר יפה. אבל...

http://www.hofesh.org.il/kashrut/index.htm
    האתר הזה נראה מאוד אמין, כדרך אגב, כל המלח נשטף, המלח מלא בדם ולכן הוא לא ראוי לאכילה. אז כל העסק עם המלח שם זה בולשיט.

מראות קשים, לא מומלץ לצפיה!!

זוהי אינה שחיטה כשרה...
    תסתכל על הסרטון הנ"ל בדקה ה-9 ישנה שחיטה,
    עדיין מדובר בשחיטה ולכן המראות קשים, לא מומלץ לצפיה מתחת לגיל 14 או לבעלי לב חלש

http://www.youtube.com/watch?v=5vuBh...eature=related

הוא אומר שבדקה התשיעית יש שחיטה...
    אין בסרטון דקה - 9!
    הסרטון בקושי דקה וחצי

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי adir3924 צפיה בהודעה
    הוא אומר שבדקה התשיעית יש שחיטה...
    אין בסרטון דקה - 9!
    הסרטון בקושי דקה וחצי
    הסרטון 11:26

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

מורחקים
    שם פרטי
    adir
    לייקים
    15
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    יין ימשמח לבב אנוש ואישה כמו חור בראש

לא הוא 100% דקה וחצי עכשיו בדקתי!

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:05.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect