|
|
דבר ראשון אורי: אם אתה מפריד בין חילוניים לחרדים זאת צביעות קודם תתטפל במגזר שלך החילוני ואחרי זה תבוא בטענות כלפי אוכלוסיה אחרת.
זה כמו שתגיד למה החרדים לא מתקלחים שאתה בעצמך לא מתקלח (אנלוגיה) אתה מבין קודם תטפל בבית שלך במגזר שלך ואחרי זה תבוא בטענות למגזרים אחרים
אפילה נגד הגויים
אני לא יודע מה רמת הבקיעות שלך בתורה או בהלכות השונות אבל אני רוצה להגיד לך שאתה טועה היהדות בפירוש לא שונאת את הגויים או מרגישה נעלה מהם
היא פשוט סבורה שיש לה שליחות בעולם להנחיל מוסר לעולם כמו לא תרצח ,לא תגנוב ,לא תנאף. אתה לא הייתה מאשים את ביל גיטס שהוא חש עצמו נעלה יותר בגלל שהוא המציא את הווינדוס ,בגיל גיטס רצה לתרום לעולם והביא את הווינדוס ככה גם היהדות רוצה לתרום לעולם ולהנחיל מוסר לעולם יחד אם זאת היהדות לא סבורה שהיא נעלה משאר העולם ההפך יש מצוות בתורה לכבד את הגוי.
לגבי האמת
בוא אני יגיד לך משהו אם אני יגיד לך במשך 24 שעות 7 ימים בשבוע 365 יום שאתה מכוער ועוד אנשים יגידו את זה בסוף אתה תאמין שאתה מכוער
האם זאת האמת ? ברור שלא אנחנו פשוט יוצרים מציאות שתחשוב שאתה מכוער אבל אין זאת אומרת שזאת אמת. כיום יש קרב שהתחיל לפני כמה מאות שנים בין הציונות לבין הדת (תקרא על כך) ,הציונות מנסה להשמיץ את הדת (בדיוק כמו המטפוארה של המכוער) ואתה מוזן מההשמצות האלה שאתה שומע עכשיו האם זה אומר שזה נכון ? ברור שלא הם יוצרים מציאות שתחשוב שהדת מכוערת אבל זה לא נכון בתור אחד שלמד וקרא אני יכול להגיד לך שזה בכלל לא נכון.
תרשה לי לשאול אותך שאלה : מתי בפעם האחרונה דיברת עם חרדי ? מתי בפעם האחרונה התארחת אצל חרדי ? מתי בפעם האחרונה ניסתה לבין את השקפת עולמו ? ידידי הבורות היא מקור השנאה יש לך כול כך הרבה אויבים מבחוץ שאתה מחפש אויבים מפנים.
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 11-10-2012 בשעה 12:21.
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
נערך לאחרונה על ידי 5656581; 11-10-2012 בשעה 12:29.
אני מאוד מקווה שאתה שואל בשביל לקבל תשובה ולא בשביל לקנטר, יהיה לי מאוד חבל לגלות שאני מבזבז את זמני לחינם.
א. מבחינה הלכתית ישנן כמה בעיות בתרומת איברים, אבל המרכזית והמשמעותית מכולן היא שאלת קביעת רגע המוות.
ובכן, הכל מסכימים על כך שאין להרוג אדם חי גם אם הוא חולה בשביל להציל את חייו של אדם אחר. אינני יודע בדיוק מהו החוק במדינת ישראל, אבל מה שברור הוא שגם כל התורמים שחותמים על כרטיס אדי מוכנים לתרום את איבריהם רק לאחר מוות גזע המוח.
מוות גזע המוח זהו מצב שבו מבחינה רפואית האדם מוגדר מת, על אף שבאמצעות מכונת הנשמה הוא יכול להמשיך לנשום ולבו ימשיך לפעום עוד שעות או ימים.
פה השאלה מבחינה הלכתית האם האדם נחשב מת או לא, אם הוא איננו נחשב מת אזי שעל פי חוקי המוסר של התורה אין רשות ליטול את נפשו בשביל להציל נפש של אדם אחר.
גם מבחינה הלכתית ישנן כמה גישות לנושא, ולכן הרבנות הראשית למשל נוקטת גישה המאפשרת תרומת אברים.
ב. לגבי למה אלוהים הורס לך את הבריאות, לרוב אתה הורס אותה לעצמך, עישון, תזונה לא בריאה, חוסר זהירות ועוד. גם דברים שלא תלויים באדם עצמו עדיין זה לא אומר שאלוהים הרס לו את הבריאות, מספיק שהוא לא שמר עליו באופן מיוחד שלא יינזק.
השאלה שלך צריכה להיות למה אלוהים לא שומר על הבריאות שלי, ולא למה הוא הורס לי את הבריאות. זו כבר לא שאלה קשה כל-כך. קודם תנהל את החיים שלך לפי כללי המוסר הנכונים, תהיה אדם טוב יותר ואחר כך תדבר.
אני מניח שזה עונה גם על השאלה האחרונה שלך, אבל התשובה העיקרית עליה היא שלעולם אתה לא יכול לדעת מה התהליך ולכן גם כמאמין לא נדרש ממך להתחשב בו.
לפי היהדות אלוהים אוהב את היהודים יותר מהגויים.
ליהודי יש נשמה גבוהה יותר.
אבדת הגוי מותרת. גם אם אתה יודע בברור של מי היא. (וזה לא משנה אם יש כאלה שנוהגים כן להחזיר, זה לא ההלכה והם עושים זאת מרצונם החופשי. אם לא היתה אפליה ההלכה היתה צריכה להיות שחייב להחזיר גם לגוי את אבדתו.)
מצווה להרוג גויים כופרים, וגם כופרים יהודיים.
אסור להציל ממוות גוי שלא שומר 7 מצוות בני נוח.
"לא יודע מה רמת הבקיאות שלך בהלכות"...
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
כמה שטויות בחיבור אחד
טוב ראשית אני לא יודע מאיפה הבעת את ההלכות האלה הייתי מהמר שהמצאת אותם או שהבאת אותם מאיזה רב בשקל.
ישנו סיפור מאוד ידוע בגמרא שבני ישראל היו עבדים במצרים והמצרים יענו אותם והרגו תינוקות יהודים אבל אחרי יציאת מצרים בים סוף קרה דבר מעניין בתורה כתוב שהמצרים טבעו בים סוף ובני ישראל שרו שירת הודיה לה' אך בגמרא כתוב שגם המלאכים שרו הודיה לה' בא הקדוש ברוך ונזף במאלכים ואמר להם: "מעשה ידי טובעים בים ואתם שירים שירה" אפילו על המצרים שהיו הגויים הכי מושחטים בהיסטוריה ה' אומר הם ילדי וכרחם אב על בנים רחם ה' על יראיו!
אפילו על המצרים שבאותם זמנים מסופר על המצרים שהיו השפלה שבאומות אומרת התורה למלאכים אסור לשמוח במות בניו של ה'.
אז אתה אל תמציא לי הלכות מאיפה אתה בכלל הבאת את ההלכות האלה מעניין אותי.
ליהודים באמת יש שורש נשמה יותר גבוה כי יש להם שליחות בדיוק כמו שאם תשלח מישהו למלחמה לאיזה מטרה גדולה אתה תצייד את הלוחמים בכלים שיוכלו לשרת אותם למטרה שאליה אתה שולח אותם.
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 11-10-2012 בשעה 17:41.
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
חחח עכשיו אכלת אותה...
רב בשקל אה? בוא נראה...
הרמב"ם בהלכות מלכים פרק ח' הלכה ט' אומר "כל גוי שלא קיבל מצוות שנצטוו בני נח, הורגים אותו אם ישנו תחת ידנו"
הרמב"ם הלכות עבודה זרה פרק י הלכה א' אומר "אם ראה עובד עבודה זרה טובע בנהר לא יעלנו"
ובאותו מקום הוא אומר גם "מוסרי ישראל והמינים והאפיקורסים מצווה לאבדם מפני שהם מצירים לישראל ומסירים את העם מאחורי ה'"
שולחן ערוך חושן משפט סימן רסו סעיף א' "אבדת העובד כוכבים מותרת, שנאמר "אבדת אחיך" והמחזירה הרי זה עובר עבירה"
בסעיף ב' הוא אומר "והאפיקורסים והכותים וישראל המחלל שבת בפרהסיה אסור להחזיר להם אבדה, כעובד כוכבים"
וזה רק קמצוץ.
זה שאני לא מאמין לא אומר שאתה יודע הלכות יותר טוב ממני. למעשה, אני די בטוח שאני יודע יותר טוב ממך. אל תזלזל.
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.