קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 41
    הודעה אחרונה: 21-03-2011, 23:36
  2. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 10-11-2010, 15:52
  3. איך אתם מעבירים את השיעמום שאין TV?
    על ידי SWISHY בפורום דיבורים
    תגובות: 33
    הודעה אחרונה: 23-09-2007, 00:18
  4. תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 09-08-2006, 02:31
  5. מדריך איך לצלם את המסך, בטח אתם יודעים..
    על ידי PerformeR בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 24-02-2006, 18:19
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 7 << ראשון 1234 ... אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 98

לכול האתאיסטים איך אתם יודעים שאין אלוהים ? - עמוד 2

ציטוט נכתב במקור על ידי aaa-aaa צפיה בהודעה
    אוקי עכשיו אנחנו מתקדמים! אז אמרת שאלוהים הוא פרי דמיונם של בני האדם בסדר.
    ולפי שיטתך איך העולם נברא ?

לא יודע

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

אם אתה בוחר להאמין שאלוהים לא קיים זה איננו אומר שהוא לא קיים זה רק אומר שאתה בוחר להאמין שבשבילך הוא לא קיים.
    לגבי הקנקן תה האנלוגיה לא ממש מובנת. אני מבין מימך שאינך יודע אם הוא קיים או לא אבל אתה בוחר להאמין שהוא לא קיים
    (אמרת בעצמך שלא הגעת למסקנה שהוא לא קיים) מה שאומר שאין לך בעצם עמדה שיש מאחוריה איזה עובדה \ הוכחה \ רעיון שמחזיק את האמונה שלך ,אתה פשוט בוחר להאמין שהוא לא קיים ואם כבר בחרת אז אין לי יותר מידי על מה לדון איתך בנושא ,כי אין לך כול בסיס לאמונה שלך חוץ מהבחירה שלך.
    אני מסכים עם שתי השורות הראשונות. זה נכון כמעט לכל האתאיסטים.
    אני לא מסכים עם השאר.
    הבחירה שלי לא להאמין באלוהים היא לא בחירה שרירותית ולמעשה אני יכול להוכיח לכל אדם שזו הבחירה הרציונאלית ביותר. גם לך. אני יכול להוכיח לך שלהאמין באלוהים ספציפי זו בחירה מוטעת.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    אני מסכים עם שתי השורות הראשונות. זה נכון כמעט לכל האתאיסטים.
    אני לא מסכים עם השאר.
    הבחירה שלי לא להאמין באלוהים היא לא בחירה שרירותית ולמעשה אני יכול להוכיח לכל אדם שזו הבחירה הרציונאלית ביותר. גם לך. אני יכול להוכיח לך שלהאמין באלוהים ספציפי זו בחירה מוטעת.
    תוכיח בבקשה כולי אוזן הבמה כולה שלך! רק בקשה תגבה את זה עם הגיון ומדע! ולא בעזרת השארות או תאוריות!
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 12-10-2012 בשעה 13:49.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

תוכיח בבקשה כולי אוזן הבמה כולה שלך! רק בקשה תגבה את זה עם הגיון ומדע! ולא בעזרת השארות או תאוריות!
    בכיף.
    מכיון שאם אני אנסה אפרט איך הגעתי לכל נקודה במהלך ההוכחה זה יקח הרבה הרבה זמן, אני פשוט אכתוב את הנקודות בלי להסביר הרבה ואז תשאל אותי מה לא ברור לך.

א. אין הוכחה לכך שאלוהים קיים ואין הוכחה לכך שהוא לא קיים. אם נתייחס רק לזה הרי שהסיכויים הם 50% שקיים אל כלשהו ו50% שלא.
    ב. ה50% שקיים אלוהים כלשהו מתחלקים בין האלים האפשריים. מכיון שישנם אינסוף אלים אפשריים הסיכויים לקיומו של כל אל ספציפי שואף לאפס.
    ג. אין יתרון הסתברותי לאל כלשהו על פני אל אחר מכיון שלאף אחד אין ראיה לקיומו. (וכאן אני אצטרך להפריך כל ניסיון להוכיח את קיומו של האל שאתה מאמין בו)
    ד. על כל אל אפשרי שמתגמל על מעשים X ומעניש על מעשים Y יש אל אפשרי שעושה בדיוק ההפך.
    ה. אין הבדל אם תחליט לבחור באל מסוים ו"להיות עם משהו" או שתחליט לא לבחור בשום אל, כי אם תבחר באל מסוים אתה "תרצה" אל אפשרי אחד ו"תכעיס" אל אפשרי אחר ככה שאתה נשאר באותו מצב.

יוצא שהבחירה הרציונאלית ביותר היא לחיות בדרך שאתה בוחר לעצמיך ואתה רואה לנכון, כי כך אתה גם לא כפוף לרצונות של אל מסוים וגם נמצא באותו מצב של המאמין במידה ואלוהים כן קיים. ( הסיכויים שאתה עושה את רצונו של האל שווים לסיכויים שהוא עושה את רצונו של האל)
    נערך לאחרונה על ידי moshe7007; 12-10-2012 בשעה 14:07.

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

בכיף.
    מכיון שאם אני אנסה אפרט איך הגעתי לכל נקודה במהלך ההוכחה זה יקח הרבה הרבה זמן, אני פשוט אכתוב את הנקודות בלי להסביר הרבה ואז תשאל אותי מה לא ברור לך.

א. אין הוכחה לכך שאלוהים קיים ואין הוכחה לכך שהוא לא קיים. אם נתייחס רק לזה הרי שהסיכויים הם 50% שקיים אל כלשהו ו50% שלא.
    ב. ה50% שקיים אלוהים כלשהו מתחלקים בין האלים האפשריים. מכיון שישנם אינסוף אלים אפשריים הסיכויים לקיומו של כל אל ספציפי שואף לאפס.
    ג. אין יתרון הסתברותי לאל כלשהו על פני אל אחר מכיון שלאף אחד אין ראיה לקיומו. (וכאן אני אצטרך להפריך כל ניסיון להוכיח את קיומו של האל שאתה מאמין בו)
    ד. על כל אל אפשרי שמתגמל על מעשים X ומעניש על מעשים Y יש אל אפשרי שעושה בדיוק ההפך.
    ה. אין הבדל אם תחליט לבחור באל מסוים ו"להיות עם משהו" או שתחליט לא לבחור בשום אל, כי אם תבחר באל מסוים אתה "תרצה" אל אפשרי אחד ו"תכעיס" אל אפשרי אחר ככה שאתה נשאר באותו מצב.

יוצא שהבחירה הרציונאלית ביותר היא לחיות בדרך שאתה בוחר לעצמיך ואתה רואה לנכון, כי כך אתה גם לא כפוף לרצונות של אל מסוים וגם נמצא באותו מצב של המאמין במידה ואלוהים כן קיים. ( הסיכויים שאתה עושה את רצונו של האל שווים לסיכויים שהוא עושה את רצונו של האל)
    אוקי מקובל עלי בהחלט הטענה שלך! אבל אם תרשה לי לחדד מספר דברים

אמרת שיש ריבוי של אלוהים אבל הדבר איננו מדויק המונותאיזם (אמונה באל אחד) היא נגזרת מהדת היהודית שהיו הראשונים שהאמינו באל אחד אחרי זה הגיעו הנצרות והאיסלם שגם הם דתות המונותאיזם ,עכשיו ידעו שהנצרות ואיסלם הם נגזרות של הדת יהודית ככה שבעצם כולם מאמינים באל אחד ויחיד חלק מכנים אותו אללה ,חלק ישו ,וחלק אלוהים. ככה שבעצם אנחנו מדברים על אל אחד שבו כולם מאמינים. אבל בוא נשאיר את הנושא הזה בצד אני דווקא רוצה להתמקד במשהו אחר.

אם הייתי אומר לך לפני 400 שנה שחיים ביננו יצורים קטנים שהעין שלך לא מסוגלת לראות הייתה אומר בוודאי שאני משוגע נכון ? אבל היום אחרי 400 שנה יודעים כיום שישנם יצורים קטנים שהעין האנושית לא מסוגלת לראות והיצורים האלה נקראים חיידקים. מסקנה החושים שלנו לפעמיים מפריעים לנו לראות את המציאות

ואם הייתי אומר לך כיום שכולך בעצם ישות אנרגתית ,אתה בעצם אנרגיה טהורה הייתה מאמין לי ? ולא רק אתה כול העולם שאתה נמצא בו הוא בעצם אנרגיה טהורה שכמות החומר בה שואפת לאפס עדיין הייתה מאמין לי ?
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 12-10-2012 בשעה 14:24.

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

אוקי מקובל עלי בהחלט הטענה שלך! אבל אם תרשה לי לחדד מספר דברים

אמרת שיש ריבוי של אלוהים אבל הדבר איננו מדויק המונותאיזם (אמונה באל אחד) היא נגזרת מהדת היהודית שהיו הראשונים שהאמינו באל אחד אחרי זה הגיעו הנצרות והאיסלם שגם הם דתות המונותאיזם ,עכשיו ידעו שהנצרות ואיסלם הם נגזרות של הדת יהודית ככה שבעצם כולם מאמינים באל אחד ויחיד חלק מכנים אותו אללה ,חלק ישו ,וחלק אלוהים. ככה שבעצם אנחנו מדברים על אל אחד שבו כולם מאמינים. אבל בוא נשאיר את הנושא הזה בצד אני דווקא רוצה להתמקד במשהו אחר.

אם הייתי אומר לך לפני 400 שנה שחיים ביננו יצורים קטנים שהעין שלך לא מסוגלת לראות הייתה אומר בוודאי שאני משוגע נכון ? אבל היום אחרי 400 שנה יודעים כיום שישנם יצורים קטנים שהעין האנושית לא מסוגלת לראות והיצורים האלה נקראים חיידקים. מסקנה החושים שלנו לפעמיים מפריעים לנו לראות את המציאות

ואם הייתי אומר לך כיום שכולך בעצם ישות אנרגתית ,אתה בעצם אנרגיה טהורה הייתה מאמין לי ? ולא רק אתה כול העולם שאתה נמצא בו הוא בעצם אנרגיה טהורה שכמות החומר בה שואפת לאפס עדיין הייתה מאמין לי ?
    שאני מדבר על אלים אפשריים אין הכוונה דווקא לפוליתאיזם אלא להרבה אלים יחידים שיכולים להתקיים. יכול להיות שקיים אל אחד שרוצה שאני אהיה נוצרי, יכול להיות שקיים אל אחד שרוצה שאני אהיה מוסלמי.
    זה שהנצרות והאסלאם באו מהיהדות לא אומר שהם מאמינים ממש באותו אל כי כל אחד מאמין שהאל שלו רוצה משהו אחר.

הדוגמה שלך מהחיידקים לא נכונה כי למעשה כבר היונים הביאו את הרעיון הזה לפני 2000 שנה ולא חשבו שהם משוגעים. אבל זה לא חשוב אני אתייחס לרעיון שבדבר.
    אם הייתי בתקופה שבה לא היה ידוע על קיום החיידקים ומישהו היה אומר לי שקיימים חיידקים, הנימוק שלא לא היה "החושים שלנו לפעמים מפריעים לנו לראות את המציאות", זה לו ראיה, זו הפרכת שלילה. כלומר אם אתה אומר לי שדבר X קיים ואני אומר שהוא לא קיים כי אני לא רואה אותו, אתה יכול לענות לי שהחושים שלנו מפריעים לנו לראות את המציאות. אחרי שתגיד את זה עדיין לא יהיה לך הוכחה שX קיים. אתה רק ענית על השאלה "למה אני לא רואה את X"
    במקרה שלנו עם אלוהים, מעולם לא אמרתי שאלוהים לא קיים כי אני לא רואה אותו, אני מקבל את העובדה שהחושים שלנו יכולים להפריע לנו לראות את המציאות, ולכן אני אמרתי שיש סיכוי של 50% שקיים אל כלשהו. אבל לא 100%, כי זה שהחושים שלנו מפריעים לנו לראות את המציאות לא אומר שאלוהים קיים, אלא רק שיכול להיות שהוא קיים.
    ולכן הוכחה שלי שהבחירה הרציונאלית ביותר היא לבחור בעצמיך את הדרך שלך בעולם עדיין עומדת.

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

שאני מדבר על אלים אפשריים אין הכוונה דווקא לפוליתאיזם אלא להרבה אלים יחידים שיכולים להתקיים. יכול להיות שקיים אל אחד שרוצה שאני אהיה נוצרי, יכול להיות שקיים אל אחד שרוצה שאני אהיה מוסלמי.
    זה שהנצרות והאסלאם באו מהיהדות לא אומר שהם מאמינים ממש באותו אל כי כל אחד מאמין שהאל שלו רוצה משהו אחר.

הדוגמה שלך מהחיידקים לא נכונה כי למעשה כבר היונים הביאו את הרעיון הזה לפני 2000 שנה ולא חשבו שהם משוגעים. אבל זה לא חשוב אני אתייחס לרעיון שבדבר.
    אם הייתי בתקופה שבה לא היה ידוע על קיום החיידקים ומישהו היה אומר לי שקיימים חיידקים, הנימוק שלא לא היה "החושים שלנו לפעמים מפריעים לנו לראות את המציאות", זה לו ראיה, זו הפרכת שלילה. כלומר אם אתה אומר לי שדבר X קיים ואני אומר שהוא לא קיים כי אני לא רואה אותו, אתה יכול לענות לי שהחושים שלנו מפריעים לנו לראות את המציאות. אחרי שתגיד את זה עדיין לא יהיה לך הוכחה שX קיים. אתה רק ענית על השאלה "למה אני לא רואה את X"
    במקרה שלנו עם אלוהים, מעולם לא אמרתי שאלוהים לא קיים כי אני לא רואה אותו, אני מקבל את העובדה שהחושים שלנו יכולים להפריע לנו לראות את המציאות, ולכן אני אמרתי שיש סיכוי של 50% שקיים אל כלשהו. אבל לא 100%, כי זה שהחושים שלנו מפריעים לנו לראות את המציאות לא אומר שאלוהים קיים, אלא רק שיכול להיות שהוא קיים.
    ולכן הוכחה שלי שהבחירה הרציונאלית ביותר היא לבחור בעצמיך את הדרך שלך בעולם עדיין עומדת.
    תענה בבקשה על השאלה הזאת

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

תענה בבקשה על השאלה הזאת
    אם לא הייתי יודע שזה נכון יכול להיות שהייתי מטיל בזה ספק אבל לא הייתי שולל את זה כל עוד אין לי ראיה לכך שזה לא נכון.
    איך זה קשור להוכחה שלי?

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

אם לא הייתי יודע שזה נכון יכול להיות שהייתי מטיל בזה ספק אבל לא הייתי שולל את זה כל עוד אין לי ראיה לכך שזה לא נכון.
    איך זה קשור להוכחה שלי?
    לפי חוקי הפיזיקה תורת החלקיקים אתה עשוי מתאים והתאים שלך עשויים מאטומים ,שכיום הוא היחידה הקטנה ביותר הידועה לנו האטום כול עשוי אנרגיה (אלקטרונים ופרוטונים) העולם כולו כפי שאתה תופס אותו מורכב מאנרגיה. אתה בעצם ישות אנרגיית. אתה יכול לקחת את כול החומר שמצוי בעולם ולקמט אותו לכדור פינג פונג אחד וכול השאר זה אנרגיה.

הצבעים שאתה רואה גם הם אשליה של אור שפוגע בחלקיקי החומר ,מכיוון שלחומר אין באמת צבע.
    הזמן כפי שאתה תופס אותו לפי חוקי הפיזיקה הוא אשליה אין באמת עבר הווה ועתיד כולם בעצם הם זמן אחד.

חוקי הפיזיקה מצביעים על כך שיש בורא לעולם!

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

לפי חוקי הפיזיקה תורת החלקיקים אתה עשוי מתאים והתאים שלך עשויים מאטומים ,שכיום הוא היחידה הקטנה ביותר הידועה לנו האטום כול עשוי אנרגיה (אלקטרונים ופרוטונים) העולם כולו כפי שאתה תופס אותו מורכב מאנרגיה. אתה בעצם ישות אנרגיית. אתה יכול לקחת את כול החומר שמצוי בעולם ולקמט אותו לכדור פינג פונג אחד וכול השאר זה אנרגיה.

הצבעים שאתה רואה גם הם אשליה של אור שפוגע בחלקיקי החומר ,מכיוון שלחומר אין באמת צבע.
    הזמן כפי שאתה תופס אותו לפי חוקי הפיזיקה הוא אשליה אין באמת עבר הווה ועתיד כולם בעצם הם זמן אחד.

זה לא מדויק אבל לא חשוב..
    ולא הבנתי איך זה מוכיח שאלוהים קיים...

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

​LOL

AAA עוד לא הסברתה איך העולם נוצר

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

בקרוב ידידי בקרוב

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

המדענים לא יכולים לתת היום הסבר רציונאלי לקיומו של העולם אז אתה יכול ? (אורי ידידי עלי קצת קשה לעבוד)
    כול מה שהם מסוגלים להגיד זה תאוריות ,אבל אפילו להם אין עובדה מדעית אחת לגבי כיצד נוצרנו ? תאוריות דרווין ,תאוריות המפץ הגדול הן כולן תאוריות כשמם כן הם ,סה"כ תאוריות שמדענים המציאו אך אלא אינם עובדות מדעיות. עובדה מדעית היא שכדור הארץ סובב סביב השמש זה הוכחה ,תאוריה היא רעיון שמנסה לאתר תופעה מסויימת אבל היא איננה הוכחה (מתוך ויקיפדיה).

אז בוא נצא מנקודת הנחה שאתה לא מסוגל כפי שהמדענים כיום לא מסוגלים רציונלית לאשר או לא לאשר את קיומו של אלוהים. בוא נעבור לשלב הבא!
    אתה לא מאמין בו כי לא ראית אותו ? כי הוא לא מדבר איתך ? בגלל איך שהעולם בנוי ? הייתי באמת רוצה לדעת למה ?
    איך אפשר להתדיין איתך כשאתה אפילו לא יודע מה ההגדרה המדעית של תאוריה?

תאוריה היא רעיון,
    שמשתמש במספר בלתי מוגבל של עובדות ותוצאות ניסויים על מנת להסביר תופעה כלשהי.

אם אתה חושב שכל מה שהמדענים עושים זה "להמציא" תאוריות...
    אז אין בכלל מה להתווכח איתך.

קודם כל תלמד מהי תאוריה אחרי זה תחזור לכאן.

One Shot - One Kill

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    איך אפשר להתדיין איתך כשאתה אפילו לא יודע מה ההגדרה המדעית של תאוריה?

תאוריה היא רעיון,
    שמשתמש במספר בלתי מוגבל של עובדות ותוצאות ניסויים על מנת להסביר תופעה כלשהי.

אם אתה חושב שכל מה שהמדענים עושים זה "להמציא" תאוריות...
    אז אין בכלל מה להתווכח איתך.

קודם כל תלמד מהי תאוריה אחרי זה תחזור לכאן.
    פשוט אל תידיין. באמת שאין לי כוח היום אולי בהזדמנות אחרת ידידי

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 13:04.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect