הרב אמנון יצחק לא עד כדי כך טיפש..אפילו הוא יודע שצריך לחרטט על המשיח שהוא צריך להגיע כמה שיותר רחוק כדי שלא נחיה לראות אם הוא צדק
הרב אמנון יצחק לא עד כדי כך טיפש..אפילו הוא יודע שצריך לחרטט על המשיח שהוא צריך להגיע כמה שיותר רחוק כדי שלא נחיה לראות אם הוא צדק
|
|
זאת הבעיה אצל רבנים כל האנשים בטוחים שהם יודעים הכל אבל הם לא!!!
אולי הוא לא בטוח עכשיו והוא עוד צריך לעיין ולבדוק הוא לא חייב לענות תשובה לפי הזמן שהשואל מקציב!!
זה קצת מוזר שהרב אמנון לא מוכן לתת לו תשובה אבל לא צריך להגיד עכשיו בגלל זה כל מה שהרב אמנן אומר זה שטויות!!
ולפי דעתי אם ילך איזה בנאדם אחר לפגוש את הרב אמנון וישאל אותו אותה שאלה בכבוד ובנימוס ויראה שהוא באמת רוצה לדעת ולא בא להחשיל את הרב אז הוא יקבל תשובה.
שמע עובדה שאני עניתי לך ואתה לא ממש עונה.
לדעתי כל התהליך הזה שהפך אותך ממאמין לאטאיסט זה בעצם חוסר ידע של אנשים.
עצה שלי, יש לך בעיה?
פנה לספרייה בבית הכנסת הקרוב, לך לילקוט יוסף אין בעיה שהוא לא מתייחס אליה.
אם במקרה אין, לך למשנה ברורה הוא יפנה אותך לגמרא אם תרצה לראות בהרחבה את הקטע.
מה יש לי ללכת לרב אמנון יצחק..?
יהיה לי הרבה יותר קשה להוכיח את הנק' שלי מאשר לו..
אלוהים זה התירוץ הכי קל שאפשר לשלב בכל דיון אפשרי ואני מאמין בשום כלום
יהיה לו הרבה יותר פשוט לקטול אותי במושגים שלו ושל העדר שלו מאשר לי להחזיר אותו בשאלה..
ודניאל
מה ענית לי בעצם?
שהחוקים שלך נחלקים ל2..???? לפי הלכה כזו והלכה כזו?
איזה מין דבר זה ? חחח
והבורות לגבי הכינה שנוצרת מזיעה רק מראה על הפוטנציאל הגדול של החירטוטים שנכתבו לפני כל כך הרבה שנים
בואנה לאסטסטאר בגלל חרטטנים כמוך אנשים מעוצבנים על הדת אל תבלבל תמח בבקשה.
ליאור שמע, המצב לפני 100-150 שנה היה חארטה, כולם חשבו שתולעים נוצרות מזיעה ומחרא, וגם החכמים של אותה תקופה חשבו ככה, זה פשוט היה המצב.
עכשיו כמו שאמרתי לכל דבר יש צד בהלכה, אני אסרוק לך את דברי הילקוט יוסף בעוד כמה דקות.
החלק שחתוך בסוף העמוד השני זה בעצם אומר שבגמרא במסכת שבת היו כמה סיבות לזה שאפשר להרוג כינה בשבת, אחת זה באמת כי הם לא פרות ורבות והשנייה היא שזה מאוס ומגעיל.
![]()
נערך לאחרונה על ידי Daniel; 13-01-2009 בשעה 15:26.
שמע אתה ו L&D זה לא ויכוחים בין אלוהים1 לאלוהים 2.
אתה מחרטט כי אין שום כינה כזו שנוצרת מזיעה.
אממ סלח לי אבל התהליך של האבולוציה הוא הגיוני הרבה יותר מיצירה ספונטנית של חרקים מתוך חרא
LASTSTAR
למה אתה משחק אותה ראש קטן ומוציא אותי גם כן מפגר???
לך לוויקיפדיה..תטרח ללמוד קצת משהו מהחיים שלך תפתח בערך תורת האבולוציה
ותראה בדיוק מה הפרוצדורה..
ובקיצור מה שאני מבין עכשיו מכל הסיפור הזה
שחלה טעות בגלל בורות מימי קדם
טעות...שהפעם הצליחו להוכיח אותה כי היא לא קשורה לעל טבעי אלא לעניין מדעי פשוט
והנה..תיקנו את ההלכות לפי ההיגיון
אני אומר חכו עוד קצת..התיקונים האלה יתחילו להציף את הדת היהודית עם ההתפתחות של הטכנולוגיה והשכל
חחחחחחחחח מה שמצחיק בכל הסיפור זה שלמרות שיודעים שכינה לא נוצרת מהזיעה..ולמרות שיודעים כמה זה דבילי..עדיין מתייחסים לחוק הזה כי הוא כבר נקבע !
בקיצור.. דעת אמת שיחקו אותה ויש להם עוד הרבה סתירות ומקרים כאלה
נכון כי אתה לא ראת מה שסימנתי לך!
אנחנו כיום מתירים להרוג את הכינה בשבת בגלל שההלכה שמותר להרוג אותה נקבעה עוד לפני שמצאו את התירוץ.
התירוץ הוא רק ניסיון להבין את ההיגיון בהלכה, ההלכה לא באה לפי התירוץ.
לכן גם אם נפסל ההיגיון, פועלים ללא היגיון, אתה תוכל לראות את המהלך בגמרא שרואים בפירוש שמנסים למצוא את ההיגיון, וההלכה כבר נקבעה לפני.