קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה] אלוהים
    על ידי rocetall789 בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 09-12-2010, 22:18
  2. [שאלה]האם אלוהים יכול?
    על ידי grass בפורום יהדות
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 08-04-2009, 03:09
  3. [שאלה] אלוהים
    על ידי Pentacles בפורום יהדות
    תגובות: 27
    הודעה אחרונה: 20-03-2009, 20:52
  4. [שאלה] מישהו ראה שיחות עם אלוהים?
    על ידי Desire בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 19-02-2008, 12:13
  5. שאלה בקשר למילה אלוהים
    על ידי MeToRaF בפורום יהדות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 15-10-2005, 23:33
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 5 << ראשון 12345 אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 67

[שאלה]אלוהים לא מושלם. - עמוד 3

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    אני חושב שאני ואתה בדיוק באותו ראש.

לדעתי אמונה בקיומו של האל היא מגוכחת,
    ככל שהאיי קיו של האדם נמוך יותר - כך הוא יוכל להאמין ב 'אלוהים' יותר.

ממליץ לכולם לקרוא את 'תאוריית קנקנן התה' של ראסל, חפשו בגוגל.
    ממ..לדעתך האמונה בקיומו של אל היא מגוחכת...
    נגיד שאין אלוהים אוקיי, בוא ונסתמך על עובדות קיימות:
    1) אם אני יראה לך כוס זכוכית ואני יגיד לך שהיא נוצרה לבד..אתה תחשוב שאני דביל. אבל שאני טוען שיש אל שברא את העולם הכ"כ מורכב הזה [שתן לי לנחש, אין לך מושג אפילו כמה כי לא טרחת לברר] אז אתה טוען שיש לי אייקיו נמוך..מעניין למי יש את האייקיו הנמוך בנינו...
    2) התורה שה' נתן לנו מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם כדרך חיים הכי נכונה ואמיתית. סתכל על הדתיים [האמיתיים כמובן] - תראה איזה אושר יש להם..וסתכל על השחקני קולנוע וכל המפורסמים למינייהם - עם כל הכסף שיש להם כל שני וחמישי שומעים על פרשות חדשות בנוגע לגבייהם - סמים- זנות, תקיפה וכו'.
    ואני, האדם הפשוט שואל את עצמי, הרי יש להם הכל..למה הם נגררים לכל זה? התשובה פשוטה, שום דבר בעולם לא ימלא לך את ה"ריק" שיש בתוכך חוץ מהתורה - עובדה שרוב המפורסמים חוזרים בתשובה בסוף. ולמה? פשוט. הם הרי מיצו את כל הנאות החיים [החולפות והרגעיות] וטבעו של האדם זה להיות סקרן ולחפש אחר דברים שהוא לא עשה..והנה, הם הגיעו לתורה וכל מי שהגיע אומר שזו דרך האמת.
    ת'אמת לא נראה לי שהתשובה שלי לא תספק אותך, זאת מפני שאתה לא מחפש תשובה...כי אם היית מחפש היית קצת טורח לקרוא ולברר על המושג "אלוהים" אבל מצידו הטוב.
    ולסיום - כמה עובדות - שאם תערער לי את קיומן אני יגיד שאתה צודק, תסביר לי איך:
    1) העולם שלנו לא קר או חם מידיי לקיום חיי אדם בו?
    2) איך האוויר מורכב בדיוק לפי צרכי האדם?
    3) ידעת שאם השמש או הירח ישארו יותר זמן ולו אפילו שעה אחת יותר מהה שצריך העולם היה קופא/רותח מחום..
    4) למה נולדת על הכדור הזה ולא על מאדים ששם היית קופא מקור? תסביר לי איך?

תקשיב טוב, אם היית טורח להסתכל, היית רואה שיש אלוהים בכל פעולה ופעולה שלך בכל דבר שקיים ביום יום.

ולסיום, כוס זכוכית לא תאמין שמישהו לא יצר, אבל עולם כזה ויצור חי כמוך לא תאמין שמישהו יצר? אחלה איי קיו.

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע האוואטר של Jim Botten
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אלוהים הוא משולם ויש רק אחד כמוהו.

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ציטוט נכתב במקור על ידי keddan צפיה בהודעה
    ולסיום - כמה עובדות - שאם תערער לי את קיומן אני יגיד שאתה צודק, תסביר לי איך:
    1) העולם שלנו לא קר או חם מידיי לקיום חיי אדם בו?
    2) איך האוויר מורכב בדיוק לפי צרכי האדם?
    3) ידעת שאם השמש או הירח ישארו יותר זמן ולו אפילו שעה אחת יותר מהה שצריך העולם היה קופא/רותח מחום..
    4) למה נולדת על הכדור הזה ולא על מאדים ששם היית קופא מקור? תסביר לי איך?

תקשיב טוב, אם היית טורח להסתכל, היית רואה שיש אלוהים בכל פעולה ופעולה שלך בכל דבר שקיים ביום יום.

ולסיום, כוס זכוכית לא תאמין שמישהו לא יצר, אבל עולם כזה ויצור חי כמוך לא תאמין שמישהו יצר? אחלה איי קיו.

אני אסביר לך משהו.
    זה נכון, שהעולם שבו אנו גרים הוא מקום מאוד מיוחד ביקום, וכניראה בין היחידים שבאמת יכולים להתקיים בו חיים איך שאנחנו מכירים אותם היום. (אל תשכח שהיקום הוא כמעט אינסופי, ולכן סביר להניח שיש עוד מקום שעונה על התנאים המתאימים)

עכשיו, לשאלה איך נולדנו דווקא פה, ואיך כל התנאים מתאימים?
    התשובה פשוטה. החיים יכולים להתפתח רק במקומות שבהם יכולים להתקיים חיים. מכאן, שברור שאם אכן התפתחו חיים, הם אכן התפתחו פה, איפה שהתנאים מתאימים, כי הרי ברור שאם היינו נולדים במקום בלי תנאים בשביל לחיות, איך ההורים שלנו חיו שם בשביל להוליד אותנו?

מכאן נובע שאם התנאים על המאדים היו מתאימים לחיים, היינו חיים שם. אם התנאים לחיים היו מתקיימים על כוכב לכת שנמצא במרחק של מיליוני שנות אור מכאן, אז היינו חיים שם.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

ברירת מחדל שאלה

אמרת "החיים יכולים להתפתח רק במקומות שבהם יכולים להתקיים חיים. מכאן, שברור שאם אכן התפתחו חיים, הם אכן התפתחו פה, איפה שהתנאים מתאימים, כי הרי ברור שאם היינו נולדים במקום בלי תנאים בשביל לחיות, איך ההורים שלנו חיו שם בשביל להוליד אותנו?"

אתה לא הסברת לי פה כלום ידידי, נתחיל בזה ש:
    1) איך התפתחו החיים? סתם ככה מאלייהם נוצר הגוף האנושי והכ"כ מורכב והגאוני הזה?

2) ההורים שלך היו פה להוליד אותך כי מישהו יצר אותם דווקא פה, בתנאים מתאימים למחייתם כדי שיולידו אותך

3) עדיין לא ענית לי, כוס מזכוכית מישהו יצר, עולם כזה נוצר לבד?

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

אמרת "החיים יכולים להתפתח רק במקומות שבהם יכולים להתקיים חיים. מכאן, שברור שאם אכן התפתחו חיים, הם אכן התפתחו פה, איפה שהתנאים מתאימים, כי הרי ברור שאם היינו נולדים במקום בלי תנאים בשביל לחיות, איך ההורים שלנו חיו שם בשביל להוליד אותנו?"

אתה לא הסברת לי פה כלום ידידי, נתחיל בזה ש:
    1) איך התפתחו החיים? סתם ככה מאלייהם נוצר הגוף האנושי והכ"כ מורכב והגאוני הזה?

2) ההורים שלך היו פה להוליד אותך כי מישהו יצר אותם דווקא פה, בתנאים מתאימים למחייתם כדי שיולידו אותך

3) עדיין לא ענית לי, כוס מזכוכית מישהו יצר, עולם כזה נוצר לבד?
    ילד, תלמד חוק בחיים ובכלל:
    א. אתה טוען משהו? חובת ההוכחה היא עליך.
    אתה לא שואל אותי שאלות.

ב. אתה יודע מה זאת אמונה? כנראה שלא אם אתה מחפש הוכחות.
    ג. יש 1000 תיארויות כיצד התפתח העולם, ולרובן יש יותר תשובות מאשר תיאוריית ה "אלוהים". ובדקתי את זה לעומק.

אנשים חלשים המציאו את קיומו של האל כדי למצוא סיבה לכשלונות שלהם,
    מה יותר פשוט מלומר "זאת יד אלוהים!" על כל דבר רע שקורה?
    מה יותר פשוט מלומר "הכל מכוון מלמעלה"?

כמו שיש המון חוזרים בתשובה, יש גם חוזרים בשאלה.
    אתה מתעסק רק בצד אחד של המטבע - יש עוד צד חביבי.

אם אלוהים הוא טוב ומטיב לבריות ואוהב מאוד את כולם, למה יש רוע בעולם?
    אתה כמובן תגיד לי "כי אלו דרכיו הנסתרות של האל", שזאת תשובה מטומטמת.
    אם אלוהים כל יכול, הוא יכול לברוא אבן כ"כ כבדה עד שהוא בעצמו לא יכול להרימה?

עברתי יותר סמינרים של יהדות ממה שאתה תעבור כל החיים שלך,
    אני לא אחד שמגיע ותוקף - אני אחד שמסביר. קיום האל זו תיאוריה מפגרת.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אף פעם לא הבנתי מה הקטע של השאלה המטופשת הזו אם הוא יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים.
    התשובה היא לא!
    מה ככ מסובך פה? חחח הוא בלתי מוגבל.

כמו שאתה בעצמך אמרת, אמונה הוא לא דבר שמוכחים, בגלל זה אומרים אני מאמין בה' ולא אני יודע את ה'.
    אני רואה בעצם קיום העולם נוכחות של האל בבריאה, אם אתה חושב שזה יכול לקרות לבד, אני לא שולל, אולי.
    אני מאמין שלא.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

מישהו טורח לקרוא את מה שאני כותב לשם שינוי?
    בכל מקרה השאלה על האבן היא בכלל פרדוקס
    עצם היצירה של האבן היא הגבלה של הכוחות שלו אבל נקודת ההנחה בשאלה היא שהוא כל יכול לכן התשובה היא כן ולא הוא מסוגל ליצור אבל אין לו אינטרס..
    זה כמו לשאול האם האור יכול להיות גם חושך.

בכל מקרה זה לא העיניין פה כל השאלה היא לגבי המושלמות של האל מה שאני מנסה להסביר לכולכם פה הוא שהאל הוא ישות אמונתית לכן הוא מושלם עד גבול הדימיון..
    הוא מוגבל (לא במובן של הגבלה פיזית) לישות שמאמינה בו האל שלי הוא לא האל של מישהו אחר

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    מישהו טורח לקרוא את מה שאני כותב לשם שינוי?
    בכל מקרה השאלה על האבן היא בכלל פרדוקס
    עצם היצירה של האבן היא הגבלה של הכוחות שלו אבל נקודת ההנחה בשאלה היא שהוא כל יכול לכן התשובה היא כן ולא הוא מסוגל ליצור אבל אין לו אינטרס..
    זה כמו לשאול האם האור יכול להיות גם חושך.

בכל מקרה זה לא העיניין פה כל השאלה היא לגבי המושלמות של האל מה שאני מנסה להסביר לכולכם פה הוא שהאל הוא ישות אמונתית לכן הוא מושלם עד גבול הדימיון..
    הוא מוגבל (לא במובן של הגבלה פיזית) לישות שמאמינה בו האל שלי הוא לא האל של מישהו אחר
    זה לא שום פרדוקס, אתם מסתבכים ומתפלספים עם שאלה ככ פשוטה.
    האם הוא יכול להגביל את עצמו ע"י אבן?
    לא הוא בלתי מוגבל.
    אני לא רואה בזה שהוא לא יכול לברוא אבן יותר חזקה ממנו חיסרון כלשהו
    ההפף, מרוב שהוא מושלם, אפילו הוא בעצמו לא יכול להוציא משה ויותר טוב ממנו.
    זה כמו שבגלל שאני הכי חתיך בעולם אני לא יכול ללדת ילד יותר חתתיך ממני!

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    ילד, תלמד חוק בחיים ובכלל:
    א. אתה טוען משהו? חובת ההוכחה היא עליך.
    אתה לא שואל אותי שאלות.

ב. אתה יודע מה זאת אמונה? כנראה שלא אם אתה מחפש הוכחות.
    ג. יש 1000 תיארויות כיצד התפתח העולם, ולרובן יש יותר תשובות מאשר תיאוריית ה "אלוהים". ובדקתי את זה לעומק.

אנשים חלשים המציאו את קיומו של האל כדי למצוא סיבה לכשלונות שלהם,
    מה יותר פשוט מלומר "זאת יד אלוהים!" על כל דבר רע שקורה?
    מה יותר פשוט מלומר "הכל מכוון מלמעלה"?

כמו שיש המון חוזרים בתשובה, יש גם חוזרים בשאלה.
    אתה מתעסק רק בצד אחד של המטבע - יש עוד צד חביבי.

אם אלוהים הוא טוב ומטיב לבריות ואוהב מאוד את כולם, למה יש רוע בעולם?
    אתה כמובן תגיד לי "כי אלו דרכיו הנסתרות של האל", שזאת תשובה מטומטמת.

עברתי יותר סמינרים של יהדות ממה שאתה תעבור כל החיים שלך,
    אני לא אחד שמגיע ותוקף - אני אחד שמסביר. קיום האל זו תיאוריה מפגרת.
    לא לא. הדיבורים שלך הם מתוך עיוורון מוחלט אנשים מאז ומתמיד האמינו בקיומו של אל מתוך חוכמה והבנה שלא יכולה להיות מציאות חיים בלי התערבות של גורם עליון.

למה יש רע בעולם? חח ואתה עוד אומר שאתה עברת סמינרים של יהדות... אולי סמינרים של יהדות בכנסייה.
    תן לי להבהיר לך דבר או שתיים, כתוב בתורה במפורש למה יש רע :
    טבע האדם רע מנעוריו, אדם בא לעולם עם תכונות רעות באופן טבעי, המטרה של האדם היא כמה שיותר לתקן את מידותיו כל זמן שהותו בעולם הזה כדי שיוכל לקבל שכר העתיד לבוא, הרי מה זה שווה אם כולם היו נולדים טובים מיסודם? - אחרת למה נברא לך הראש? לאכול פלאפל?
    כמו מלך שרוצה לתת שכר לאחד מאנשיו - הוא צריך תירוץ לתת לו את השכר, לכן הוא מעמיד את האיש במבחנים, שאם יעבור אותם, יוכיח שהוא ראוי לשכר.

ובקשר לתאורית התפתחות העולם, נכון, אתה צודק, העולם המדהים המורכב בצורה מפחידה כזו לא נברא ע"י אלוהים, הוא הגיע ע"י "המפץ הגדול" אם כבר אתה בא להפריך את זה שהעולם נברא ע"י אל, לפחות אל תשתמש בתאורייות דפוקות יותר [המפץ הגדול, חח עלק 2 כוכבים התנגשו ונוצר כדור הארץ עם כל החיים עליו.]
    צריך להיות טיפש כדי להאמין באל? צריך להיות עוד יותר טיפש להאמין בתאוריות אחרות מעין אלו.

אמרת:

השאלה הזאת דפוקה מיסודה, אתה מחפש מתחת לקרשים למה אין אלוהים השאלה הזאת ידידי, מראה על טיפשות אמיתית.
    אין לך יותר שפנים בכובע אז אתה מביא את המשפט הטיפשי הזה, אלוהים יכול לעשות הכל, אתה פשוט רוצה להראות שאלוהים לא יכול אז אתה מנסה להגביל את היכולת שלו ע"י מעשה שלו עצמו.
    בשאלה הזאת אתה מנסה להוכיח שאלוהים לא יכול לעשות הכל, בעצם זו לא שאלה, זו עובדה שמוצגת בתור שאלה, ועם עובדות, שמישהו חד צדדי קובע אי אפשר להתווכח. אתה ע"י השאלה הזאת אתה בא ובעצם קובע לי שלא יעזור מה - אין אלוהים, אתה קובע עובדות, לא שואל שאלות. ניתן להסיק מזה ש:
    יש לך בעייה אחת - אתה לא באמת רוצה תשובה. ומי שלא רוצה תשובה - כנראה גם לא יקבל גם אם יתנו לו את כל ההוכחות שבעולם.

תבין, העולם בנוי על איזון עדין בכל המובנים אם אתה לא רואה את זה יש רק שתי אפשרויות:
    1) או שאתה רואה ומתעלם.
    2) או שאתה בוחר לא לראות.
    יש אלוהים, ואי אפשר להתחמק מזה, סתכל על הגוף שלך ותראה את אלוקים.
    ולסיום, שאלה שעדיין לא ענית לי עלייה: כוס מזכוכית מישהו יצר, עולם כזה נוצר לבד?
    נערך לאחרונה על ידי keddan; 20-01-2010 בשעה 21:39.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

אלוהים ישמור.
    כמות השטויות שכתבת לא שווה טרחה של התייחסות...
    למה יש לי ראש? כי באתי לתקן את עצמי?
    אז גם דוב נמלים בא לתקן את עצמו, ותועלת קמח גם.

...

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ובקשר לתאורית התפתחות העולם, נכון, אתה צודק, העולם המדהים המורכב בצורה מפחידה כזו לא נברא ע"י אלוהים, הוא הגיע ע"י "המפץ הגדול" אם כבר אתה בא להפריך את זה שהעולם נברא ע"י אל, לפחות אל תשתמש בתאורייות דפוקות יותר [המפץ הגדול, חח עלק 2 כוכבים התנגשו ונוצר כדור הארץ עם כל החיים עליו.]
    צריך להיות טיפש כדי להאמין באל? צריך להיות עוד יותר טיפש להאמין בתאוריות אחרות מעין אלו.
    אתה יודע בכלל מאיפה הגיעה התאוריה הזאת?
    אתה בכלל מודע לזה שכדור הארץ הוא הדבר הכי פשוט שיש ביחס לתהליכים אחרים שקוראים ביקום?

נ.ב- מדענים הצליחו להוכיח שצורות חיים בסיסיות יכולות להיווצר ע"י שילוב מתאים של יסודות שונים, ושל תנאי מזל אוויר. כל מה שקרה הוא שזה קרה אצלנו. ואם זה לא היה קורה אצלנו זה היה קורה במקום אחר, כי הרי היקום הוא אינסופי.

אני מצטט עכשיו:
    [המפץ הגדול, חח עלק 2 כוכבים התנגשו ונוצר כדור הארץ עם כל החיים עליו.]

אחד המשפטים היותר מפגרים ששמעתי. המפץ הגדול הוא התרכזות כל המסה שביקום למשהו בסדר גודל של גרגיר חול, (ואל תתפוס אותי פה מילה). בגלל הלחץ שנוצר שם, זה התפוצץ ונוצר העולם שאנחנו מכירים כרגע.

ואם אתה כבר ככה, אז אני אחזיר לך באותו הראש. ואיך אלוהים נוצר?

בסופו של דבר, על כל דבר שאתה לא יודע למה הוא קורה, אתה אומר כי זה אלוהים.
    לפי דעתי זה לא פתרון אמיתי של מה שאתה רואה סביבך.
    נערך לאחרונה על ידי theidan; 22-01-2010 בשעה 00:38.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

rcl-nadav
    "אלוהים ישמור.
    כמות השטויות שכתבת לא שווה טרחה של התייחסות...
    למה יש לי ראש? כי באתי לתקן את עצמי?
    אז גם דוב נמלים בא לתקן את עצמו, ותועלת קמח גם."
    כמות השטויות שכתבתי לא שווה התייחסות? או שיותר נכון אין לך מה להגיב?
    מצידי להמשיך את הדיון הזה כמה שיצטרך להוכיח לך ולאנשים שחושבים כמוך שיש אלוקים.
    ולעניננו - לדוב נמלים ותולעת קמח יש ראש, אבל מה שונה האדם מן הבהמה? שנייהם - אוכלים, יושנים,
    עושים צרכים, ומקיימים יחסי מין. אם כן ממה אתה באמת שונה מדוב נמלים? בזה שיש לך שכל, בחירה בין טוב לרע,
    יש לך את היכולת להבין דברים ולנתח אותם. אבל אם אתה חושב שהראש שלך והראש של דוב הנמלים
    הוא אותו דבר - זכותך.
    שמע סיפור: הרמב"ם [אתה בוודאי יודע מי זה] ואחד הפרופסורים הגדולים במצרים התווכחו אם יש או אין אלוקים
    הפרופסור טען שאין, והרמב"ם - שיש. שנייהם תמיד התנגחו אחד בשני בנושא הזה ואף פעם לא הגיעו לפתרון..
    יום אחד הגע הפרופסור אל הרמב"ם וראה מאמר רפואה מדהים וחכם שהרמב"ם כתב, שאל הפרופסור: רבי, אתה כתבת את המאמר
    הגאוני הזה? ענה הרמב"ם: כמובן שלא, הדף היה מונח על השולחן, עברתי ובטעות נתתי מכה לשולחן,
    הדיו נשפך על הדף - והופ - נכתב המאמר הזה ע"י שפיכת הדיו. נכון יפה? הפרופסור חשב שהרמב"ם מתלוצץ ואמר לו שיהיה רציני,
    הרי מאמר כזה לא יכול להיברא לבד ע"י שפיכת דיו - את המשך הסיפור אני יתן לך להשלים בראש - כמובן שבסוף הויכוח - ניצח הרמב"ם
    theidan
    "אתה בכלל מודע לזה שכדור הארץ הוא הדבר הכי פשוט שיש ביחס לתהליכים אחרים שקוראים ביקום?"
    - לא, אני לא מודע לזה - תוכיח לי.
    "אחד המשפטים היותר מפגרים ששמעתי. המפץ הגדול הוא התרכזות כל המסה שביקום למשהו בסדר גודל של גרגיר חול,
    (ואל תתפוס אותי פה מילה). בגלל הלחץ שנוצר שם, זה התפוצץ ונוצר העולם שאנחנו מכירים כרגע."
    - צודק, בררתי על זה יותר ומה שהמדענים מגדירים כ"מפץ הגדול"
    זה מה שאמרת. [ תרכזות כל המסה שביקום למשהו בסדר גודל של גרגיר חול ]
    תגיד, בשיא הרצינות, אתה מאמין במשפט שכתבת : "בגלל הלחץ שנוצר שם, זה התפוצץ ונוצר העולם שאנחנו מכירים כרגע"
    אתה מאמין שהעולם הזה נוצר ע"י פיצוץ, זה רק אני או שצריך להיות שוטה מושלם כדי להאמין בזה..?
    אם אני יגיד לך שהמקלדת שאתה מקליד בה נוצרה ע"י פיצוץ אתה תחשוב שאני מטומטם, אז מה אני צריך לחשוב עלייך?
    אתה יודע מה, ונגיד שאני מסכים עם תאוריית הבלושיט הזאת, העולם נוצר ע"י פיצוץ, איך לעזאזל נוצרו שם צורות חיים?
    [ואם כבר, תסביר לי מזה "צורות חיים"?] ואם כבר נוצרו שם "צורות חיים", איך התנאים בעולם מתאימים בצורה מדוייקת
    לצורות החיים שהתפתחו שם [ששוב, אין לך מושג איך ומאיפה] ?
    "בסופו של דבר, על כל דבר שאתה לא יודע למה הוא קורה, אתה אומר כי זה אלוהים.
    לפי דעתי זה לא פתרון אמיתי של מה שאתה רואה סביבך."
    - תן לי לשנות את הדעה שלך, או לפחות לנסות, כל מה שאתה רואה סביבך זו הבריאה שבנוייה בגאונות עצומה, גאונות ששום מפץ
    למינהו לא יכול ליצור, גוף האדם, העצים, תנועת כדור הארץ [היום והלילה שמתחלפים בדיוק מושלם], עונות השנה, האוויר, המים,
    החיות השונות, דוגמא: כל חיה מותאמת בדיוק מושלם למה שהיא עושה, הציפור עפה - יש לה כנפיים, מבנה גופה מתאים בדיוק לתעופה
    [אחרי הכל, על מה מתבססים המטוסים, או לפחות אבות הטיפוס שלהם?] הדגים במים - מבנה גוף מדוייק ומדהים לתנועה במים ע"י סנפירים.
    דברים כאלו לא יכולים להיברא לבד, תבין, שמסתכלים על מורכבות העולם פשוט אי אפשר לומר שדבר כזה נברא לבד! יש גורם עליון וגאוני
    שיצר את כל זה.
    ולסיום, זה רק דיון/ויכוח שבסופו אנשים מן הסתם באמת רוצים לצאת עם תשובות אמיתיות ונכונות, קחו את הדברים ברצינות, תחשבו על זה
    ותסתכלו על הדברים בראש פתוח. כי אם באתם לדיון בראש של "מה שהוא לא יגיד, אין אלוקים" אז באמת לא יעזור כל מה שכתבתי.
    מצפה לתשובה
    נערך לאחרונה על ידי keddan; 22-01-2010 בשעה 11:40.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    זה לא שום פרדוקס, אתם מסתבכים ומתפלספים עם שאלה ככ פשוטה.
    האם הוא יכול להגביל את עצמו ע"י אבן?
    לא הוא בלתי מוגבל.
    אני לא רואה בזה שהוא לא יכול לברוא אבן יותר חזקה ממנו חיסרון כלשהו
    ההפף, מרוב שהוא מושלם, אפילו הוא בעצמו לא יכול להוציא משה ויותר טוב ממנו.
    זה כמו שבגלל שאני הכי חתיך בעולם אני לא יכול ללדת ילד יותר חתתיך ממני!
    וואו התחלת מלחמה שאתה לא הולך לנצח בה
    דבר ראשון הגדרת המושג פרדוקס!
    סיטואציה של הגבלת האפשרויות לאפשרות בלתי הגיונית (פירוש חופשי שלי אם כי הוא לא הכי מדוייק אבל כן תקף למקרה שלנו)
    אזי:
    יצירת האבן ע"י יצור מושלם יוצרת מצב של תועלת בלתי אפשרית לכן פרדוקס, זאת עובדה ואתה לא יכול להתווכח איתה!

עכשיו לגביי ההסבר על השאלה הזאת..
    הפתרון החלקי שלה הוא שמצב כזה יכול להתקיים ולא להתקיים בו זמנית כי הגבלה של אין סוף מבילה לתחימה לא הגינית של הכוח לכן המעשה לא בא בקינה אחת באותו מימד אבל אם תכניס אלמנט של מימד נוסף של הזמן המצב באופן היפוטטי הגיוני הוא פשוט יבצע את שני הפעולות בו זמנית והנה תשובה פשוטה לשאלה....
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 22-01-2010 בשעה 16:58.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

יש לך יותר שאלות ממני, בגלל שאני קצת יותר חכם ומנסה לקבל תשובה הגיונית אני בעיניך טיפש?
    כל שאלה שיש לך אתה משליך על קיום האלוקים, דבר שאין לו הוכחה בכלל.
    כל חבטה הכי קטנה או גדולה שאין לך מושג אתה אומר "זה אלוהים".

בחיאת.

...

אלוקים הוא הכי מושלם בעולם אבל פשוט נטש אותנו בגלל המעשים הרעים שהיהודים עושים.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:04.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect