נכתב במקור על ידי
S.P.Q.R
חח איפה כתוב בתורה שאסורלשמוע מוזיקה מהפלאפון\רכב?
איפה כתוב בתורה שאסור ליסוע על רכב בשבת? ואם כתוב, איפה כתוב שצריך לזרוק אבנים על מי שיסע על רכב בשבת? ואם כתוב, אז זה פשוט עוד ספר לא מוסרי כמו הקוראן של המוסלמים.
אני מצטער אבל לכבד דתיים אני יכול, לכבד אנשים שמתחזים לדתיים - אני לא יכול. החרדים של היום לא דתיים בכלל, הם לא מקיימים את כל המצוות ולא חיים לפי איך שהתורה אומרת להם. הם חיים עם כל מניי פרשנויות שמקלות על דברי התורה, אבל אם בתורה רשום - אז בתורה רשום. ואי אפשר להפוך את 1 ל-2, כי 1 הוא 1 ולא שום דבר אחר.
אתה אומר לי שאניצריך לכבד אותם ולכבות את המוזיקה ברחובות בהם הם גרים, ולא לנסוע בשבת במקומות שהם גרים. אבל כל האנשים שחיים בירושלים, האם היית מעז להגיד לחרדי, שיתן קצת כבוד למשפחות החילוניות שגרות באיזו שכונה מסכנה באיזה חור בירושלים, שיתנוקצת כבוד למי ששונה מהם? לא היית מעז בכלל להעלות את הנושא.
אז איפה השיוויון אושרי? איפה הדמוקרטיה? אני יגיד לך איפה היא, היא נרמסה ברגע שהחלטנו לתת יותר מדיי כבוד לדתיים וברגע שהחלטנו לתת יותר מדיי מכספנו לדתיים והיא נרמסה כאשר אדם חרדי מקבל יותר כבוד מאדם חילוני.
זאתי היא מדינת ישראל, מדינת היהודים, ואני לא אסבול מעמדות שונים ויחסים שונים בגלל דת. ואני ילחם למען זה שיהיה שיוויון כבוד בין הצדדים, ואם זה אומר שאני אכבד את החרדי ולא אפריע לו עם המוזיקה של הפלאפון שלי? כן. האם זה אומר שאני לא יסע ברחוב דתי ביום שבת? לא! חד משמעית. זה יהיה הפרה בוטה ביותר של הזכויות הטבעיות שלי, ואם חרדי יעז לזרוק עלי אבן, אני מבטיח לך שלמחורת בבוקר הבית שלו יעלה בלהבות, כי אני לוחם בישראל. אני לוחם למען הכבוד, ולמען השיוויון. ואף אחד לא יעז לרמוס לי את השיוויון, או שאני ארמוס אותו.