|
|
טוב כמה דברים...
1. זה לא רלוונטי להאם התורה ניתנה בידי ה' משום שהפסוקים שהבאת הם מספר מלכים מה שנכתב על ידי בני אדם השאלה היא לגבי התורה-בראשית שמות ויקרא במדבר דברים וזהו.
2.אין לדעת מה היה בתקופה זו בישראל ולהגיד שזה לא נשמע לך זה ממש לא דבר לא נכון שמצוי בתנ"ך אשמח למשהו באמת משמעותי ומוסמך הרי אמרתם ( יש מלא דברים לא נכונים בתורה) אני מחכה לשמוע..
התשובה הסופית למיכאל , כי הם דתיים , כל החיים שלהם מבוססים על משהו שלדעתי לא קיים .
▲
▲ ▲
נכון שנמצאו גופות מצריות חנוטות מהולות,
אבל המילה כמנהג כללי ומחייב לא הייתה לפני אברהם,
מה גם שלא ברור שהיה זה לפני אברהם, כך שאי אפשר להסיק מזה שהמנהג "לקוח" מהמצרים,
במיוחד אי אפשר לומר מ"התרבות" המצרית, שהרי גם במצרים ברור שלא היה זה מנהג כללי,
כך שאין לכנות זאת "תרבות".
השאלה של מיכאל הייתה כמו שהוא הסביר לנו,
מה דעתינו, על ידי מי נכתבה התורה, ע"י אלוהים או ע"י אדם.
איזה תשובה ואיזה סופית אתה נותן פה???
נערך לאחרונה על ידי ישראל; 28-02-2011 בשעה 13:40.
ממש לא מעניין אותי מה יש לויקיפדיה להגיד על זה,
מזמן עברתי את הגיל שאני מאמין לכל מה שכתוב בויקיפדיה.
אם אתה רוצה, אתה יכול לקרוא כאן,
ותעשה טובה, אל תקפיץ את האשכול...
התנ"ך זה סה"כ ספר שנכתב ע"י "אנשי מערות" לפני המון שנים.
הם כתבו מה שהם ראו ועקב הידע הנמוך שלהם הם לפעמים פירשו דברים ברורים מאליו היום, כדברים שלא ניתן להסביר (לדוגמא ברקים).
למה יש דברים בתנ"ך שרואים אותם גם היום?
מכיר את המשפט היסטוריה חוזרת על עצמה?
יפה, אנשים פעם רצו כסף כוח ושלטון?
זה גם מה שהם רוצים היום.
לכן ממש קל להגביל את זה לתנ"ך.
היהדות לא טובה בשום דבר משום דת אחרת. שום דת מן הסתם לא טובה כי אף אחת לא אמיתית ובלי הוכחה אחת לקיומה.
קשה להאמין שאנשים בשנות ה2000 עדיין מאמינים שיש "מישהו" מעליהם.
זאת בורות לכל דבר, צרות עין וזה מפריד את כל העולם.
ומגביל אותנו מלהתפתח בצורה שקשה לתאר.
נערך לאחרונה על ידי VeilSide; 06-03-2011 בשעה 16:57.
סלח לי, אבל קראתי לך בור רק משום שאתה מבטל דעות של אחרים ללא שום סיבה, ובלי שום בדיקה.
סיפור התורה הנו סיפור היסטורי, לפי כל קנה מידה של אימות סיפורים היסטוריים, הסיפור התנ"כי הוא בגדר "עובדה היסטורית".
אפשר לחלק את הידיעות ההיסטוריות שבידינו לשלושה קטגוריות: עובדות היסטוריות, שאמיתותן אינה מוטלת בספק; אפיזודות היסטוריות, שאמיתותן טעונה בדיקה; ומיתוסים היסטוריים, שאמיתותן מוטלת בספק גמור.
התנ"ך ללא כל ספק שייך לקטגוריה הראשונה; את העובדות ההיסטוריות מקבלת הגישה הריאלית כאמת...
נערך לאחרונה על ידי ישראל; 07-03-2011 בשעה 00:54.
פילוסוף יקר, על מה בדיוק אתה מדבר?
כבר הוכח כי סיפורי התנ"ך עד לתקופת המלכים נלקחו מספרות מסופוטומית של אותה התקופה.
הצמד לעובדות, האל מעולם לא נגלה בפני עם שלם אלא בפני נביאים כאלו או אחרים ולכן היהדות אינה שונה או טובה יותר מכל מדת מונותאיסטית כזו או אחרת.
אני מתכוון בדיוק למה שאני אומר - התורה היא סיפור היסטורי אמין.
לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהאל לא נתגלה אלא לנביא זה או אחר, שכן אתה הרי אינך מאמין לסיפור כזה או אחר, אלא הנדון הוא רק לטענת דת זו או אחרת, והרי הדת היהודית טוענת במפורש להתגלות אלוהית בפני עם שלם במעמד הר סיני.
אם תרצו אביא לכאן סקירה היסטורית מקיפה בהמשך.