נכתב במקור על ידי
אושרי
בוא נראה אם תוכל לענות לי על השאלה הזאת שדווקא לא קשורה לכל מה שנאמר כאן על ג'יזס קרייס.
לא מזמן ראיתי בנשיונל ג'אוגרפיק על נחשים (מאוד מעניין אותי)
בכל מקרה הסבירו שם שהדור של הנחשים כביכול השתכלל והיום אין להם גפיים ורגליים,ואז הנחשים היו פחות גמישים,או שבכלל הם לא היו נחשים אלא זוחלים גדולים שהתפתחו לנחשים.
השאלה שלי היא,איך זה קרה שהחיות השתנו והשתדרגו?כתוצאה ממה?
ישנן 2 סיבות שחיות יכולות "להשתנות" או "להשתדרג" אני מקווה שידע הכי בסיסי לפחות יש לך במדעים ואתה יודע מה היא מוטציה.
בכ"מ אם לא מוטציה היא שינוי בגן - קורה אקראית אצל כל יצור חי כמו כן -אצל בני אדם, עכשיו לעיתים השינוי בגן הוא חיסרון כמו נגיד בנאדם שנולד עם בעית תפקוד מיני שקרתה כתוצאה ממוטציה , מוטציה זאת לא תעבור בתורשה לילדים מפני שהיא מהווה חיסרון הישרדותי כי הבן אדם לא יכול להתרבות ולכן גם לא יוכל להעביר זאת לבניו.
אך כעת נתבונן במוטציה חיובית אשר תהווה יתרון לאדם לדוגמא: הגן לייצור אינסולין אשר מאפשר לגופנו לפרק סוכר. זה כמובן יעבור בתורשה ומעתה ואילך הגן הזה יתווסף לאדם תהליך זה נקרה "הברירה הטבעית" כל מוטציה אשר מהווה יתרון לאדם ולהישרדותו תמשיך הלאה ותעבור בתורשה וההפך.
עכשיו לגבי הדוגמא עם הנחשים שהבאת - זה מאוד מזכיר את הזנב שלנו של בני האדם שהיה לנו אך התנוון כתוצאה מכך שכבר אין לנו שימוש בו מכיוון שאנחנו עומדים על 2 רגליים והראש בקו ישר עם הרגליים כתוצאה מזקיפותנו (שגם כן התפתחה עם הזמן) כבר אין צורך בזנב כי הוא מהווה הפרעה לשיווי המשקל של האדם ולכן הזנב התנוון.
כנראה שאותו הדבר לגבי הנחשים.
אני מבקש שלא תסבן אותי בשפה מדעית ותדחוף לי חלקיקים ושטויות,תענה בעברית פשוטה.
זה כמו שהיום אני יראה כלב,ונגיד הוא עשה את התהליך שלו והוא גם צריך להשתנות,אז עוד נניח 50 שנה יהיו מיני כלבים עם רגל אחת וזנב במצח?אני לא רואה איך רגל אחת לכלב וזנב במצח מהווה יתרון לכלב ולכן הוא צריך להמשיך בשיטת הברירה הטבעית? (להיפך זה חיסרון). שלא נדבר על כך שתהליכים אבולוציונים לוקחים הרבה יותר מ 50 שנה יותר בכיוון המיליונים..
כמו כן ככל הנראה לכעת לכלב אין שום צורך להתפתח מכיוון שהוא שורד טוב בסביבתו ולא צריך להוסיף משהו אך עם יהיה איזשהו שינוי באקלים או בכל תנאי על כדור הארץ אז כן יש סיכוי טוב שיצתרך להתפתח.
זה נשמע לי מאוד כמו התפתחות של פוקימונים,אם בזה אתה מאמין,אז לא נראה לי בכלל שאתה יכול לשפוט מישהו על שמאמין במשהו שהוא לא קיים (מבחינתך)