יום טוב![]()
יום טוב![]()
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 15-05-2013 בשעה 20:14.
|
|
לדעתי, אין "דרך" או "שיטת קסם" למצוא את הנוסחה שתהפוך את חיינו לחיים שממשים את מטרותינו.
פשוט צריך לשבת ולחשוב, על כמה מאורעות שקרו לי, כמובן אני מדבר על דברים משמעותיים, ולבדוק איפה נמצאת הנקודה שהביאה והובילה לסוף המשמעותי של אותו מאורע.
לדוגמה: אדם מוצא את עצמו בסוף יום כל שהוא אחרי ריב עם החברה, הוא צריך לשבת ולחשוב, לעבור על מה שקרה, ועל איך שהתפתח מה שהתפתח בסופו של דבר, למצוא את הנקודה שהפילה אותו ו/או אותה, לנקודה זו הוא יצטרך לתת תשומת לב מהיום והלאה כאשר הוא מנהל דיאלוג עם חברתו.
כך גם בכל תחום אחר בחיים, המסר הוא שאסור לתת לחיים שלנו לעבור לצידנו, אנחנו צריכים לחיות אותם.
אצלי, לא עובר יום בלי שאני מקדיש מעט זמן למחשבה על החיים שלי, בדרך כלל זה פעם ביום בשעת ההליכה היומית שלי, אבל אני חושב שאפשר גם פעם בשבוע, פשוט להתבונן לאחור ולראות מה קרה השבוע, התקדמתי בעניין פלוני, נסוגתי בעניין אלמוני... וכדומה, ולשבת ולבדוק מה גרם למה, מה הוא הבסיס והשורש לתגובת השרשרת שהובילה לסיום העניין בצורה זו ולא אחרת, לטוב ולמוטב.
יום טוב![]()
א. מבין כלל האנשים ה"זורמים עם החיים", ישנם מצליחנים, וישנם לוזרים, משום כך תמיד נמצא את אלה שיגידו שהזרימה היא "סוד ההצלחה" שלהם.
לצידם נמצאים גם אלה שיגידו שחוסר מחשבה בחיים, הוא זה שהביא אותם לפספס את החיים שלהם.
דומה שיש יותר מהסוג השני...
ב. כמובן שצריך לשלב את שניהם, אני לא אומר לחיות את החיים בצורה של חשיבה אובססיבית על כל תנועה ועל כל מהלך. להפך, אני אומר שאת החיים שלך תחיה בזרימה ובכיף, אבל בצידם תקדיש זמן למחשבה עליהם,
את מסקנותיה של החשיבה תיישם באופן זורם וטבעי, ולא כרובוט הפועל על פי רשימת הוראות,
מטרתה של החשיב היא אך ורק להזין נתונים אל המוח, נתונים שלולי החשיבה היזומה, לא היו נמצאים במוח המודע שלך.
יום טוב![]()
יום טוב![]()
יום טוב![]()