אגב, להגיד "זו באמת מחלה " זה טיפשי, כי אין ספר המחלות שניתן מהשמיים, אנחנו קובעים מה זה מחלה.
אגב, להגיד "זו באמת מחלה " זה טיפשי, כי אין ספר המחלות שניתן מהשמיים, אנחנו קובעים מה זה מחלה.
|
|
שום דעות קדומות, הוא/היא בנאדם - שיעשה מה שהוא/היא רוצה.
למה שאתה או מישהו אחר תקבע לה/לו מה מותר ומה אסור לעשות בגוף הפרטי שלו/שלה?
זו לא פגיעה באחר, זו לא הזקה לסביבה, זו לא התעללות ולא ניצול.
חוץ מהדעה האישית שלך - מה הבנאדם / בת-אדם הזה/הזאת עשו לך?
והכי חשוב, בבקשה תחסוך ממני הערות על "דעות קדומות".
ציטוט, מילה במילה:
קצת תבדוק על דעת התורה בנושא, ותגלה שכל עניין האיסור הוא על מנת למנוע פריצות (התערבבות והטעיה וגירוי מיני של הסובבים, על מנת להביא למשכבים אסורים ומפוקפקים). אפילו ויקיפדיה מציעה הסבר קצרצר בנושא.
זה לא ניצול? זה לא לקרוא.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
נכון, כי אם אני עכשיו אשים עגיל אז אתה תחשוב שאני אישה... תעשה לי טובה.
מה שכתוב תמיד ״מעורפל״, חלאס... סה״כ מחשבה פרמיטיבית שהיום נשמעת מוזר.
אתה כתבת:
"כל עניין האיסור הוא על מנת למנוע פריצות (התערבבות והטעיה וגירוי מיני של הסובבים)"
האיסור לענידת תכשיטי "אישה", הוא לשם מניעת הטעיה וגירוי מיני של הסובבים? אנשים עד כדי כך טיפשים?
לכן שאלתי, אם אני אנעד עגיל - יש סיכוי שתתבלבל ותחשוב שאני אישה ותגיע איתי למשכב זכר?
ומה לעזאזאל הבעיה בגירוי של אנשים אחרים? זהו יצר מולד והוא קיים אצל כל מיני החיים על כדור הארץ.
ואם גבר מתגרה (ושיהיה לו לבריאות) מקוקסינלית - מי אתה שתגיד לו שזאת "עבירה"?
תעשה לי טובה.
נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 13-06-2011 בשעה 16:25.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
בתלמוד מסכת נזיר נאמרו שני פירושים לאיסור של "לא יהיה כלי גבר על אשה ולא ילבש גבר שמלת אשה"
לשיטה אחת האיסור הוא רק לצורכי זנות, אבל לשיטה השנייה שנפסקה להלכה, הרי ש"לא יהיה כלי גבר על אשה" אוסר על האישה "לצאת בכלי זיין למלחמה" ולא ילבש גבר שמלת אישה" אוסר על הגבר "שלא יתקן איש בתיקוני אישה"
לשיטה זו לא באה התורה לאסור את העלמת המין ע"י החלפת הבגדים אלא היא אוסרת על בן כל מין את מה שמתאים בייחוד לבני המין השני.
האיש אל יטפח את הופעתו החיצונית בשיטה ובאופי המתאימה לבנות המין השני, והאישה אל תופיע בעבודה המתאימה לבני המין הגברי, ואכן כל טיפוח העור והשיער, צביעת שיער, הסתכלות יתרה במראה - שהם למעלה מן הנדרש על פי נימוסי הגברים - וכן כל לבוש ותכשיט נשיים אסורים על האיש ממקרא זה.
התורה אוסרת על כל עיוות בטבע, זה אחד מהם.
בלי קשר, איני יודע אם שינוי מין נאסר מכלל הלכה זו.