קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה]לגבי Battlefield 2 Special Forces...מישו הוריד?+עוד שאלה אין מקום
    על ידי Marik_Rabayev בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 25-11-2005, 15:48
  2. עוד שאלה יש לי הגה שאני מכניס אותו
    על ידי MaTaN בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 22-11-2005, 12:25
  3. עוד שאלה אחרונההה בקשר להרדיסק
    על ידי MaTaN בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 22-11-2005, 12:24
  4. עוד שאלה בקשר להימורים
    על ידי n.d.s בפורום משוב
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 07-11-2005, 19:58
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123
מציג תוצאות 31 עד 41 מתוך 41

עוד שאלה מעניינת - עמוד 3

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי המאמין צפיה בהודעה
    היהדות לא נשענת על טענה זו שהעולם נברא ל 6000 שנה זו רק אחת מהדעות אם העולם יחרב או לא זה לא ישפיע על קיומה של היהדות או על אמינותה.
    חח מנסה להקדים תרופה למכה כבר מעכשיו הא? אל תטאטא מתחת לשטיח אמונה מרכזית ביהדות.
    כרגיל, מה שהתורה "מנבאת" וקורה - זה "מדהים". מה שלא קורה בסוף - זה סתם זרם של מאמינים.

הנה קח, שלא תגיד שאני ממציא. לפי ספר "הזוהר הקדוש" שלך:

משך 6,000 שנות קיומו עובר העולם שלושה שלבי התפתחות (תלמוד סנהדרין צ"ד, ע"א):
    ב' אלפים תוהו, ב' אלפים תורה, וב' אלפים ימות המשיח.
    באלפיים הראשונים יורדות נשמות גבוהות עם אורות קטנים - להן אפילו לא ניתנה תורה, הן מתקנות מעצם קיומן.
    אלפיים השניים יורדות נשמות יותר גסות, שלשם תיקונן דרוש אור גדול יותר, אור התורה.
    בסוף 6,000 שנה, דהיינו באלפיים השלישים, יורדות הנשמות הגסות ביותר, שלשם תיקונן דרושים האורות הגדולים של הקבלה,
    אך עד אז לא היה צורך בקבלה, כפי שלא היה צורך בתורה ב-2000 השנים הראשונות.
    (קרא פה אם אתה רוצה סימוכין.)

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    אם הנסיבות השתנו או שהמסורת כוננה על בסיס שגוי מלכתחילה, ההנחה/אמונה הזו אינה נכונה.
    קרא כאן
    אבל יש הסבר ללמה זה נכון. כפי שכבר הסברתי. זאת לא אמונה עיוורת.
    המסורת לא השתנתה במשך השנים - לפי המציאות שכולם מספרים את אותו סיפור עד היום.
    בסיס שגוי - לא יכול להיות שגוי. כאמור, ההתגלות ע"פ המסורת הייתה לכל עם ישראל ולא לאדם בודד.
    בברכה,

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    אבל יש הסבר ללמה זה נכון. כפי שכבר הסברתי. זאת לא אמונה עיוורת.
    המסורת לא השתנתה במשך השנים - לפי המציאות שכולם מספרים את אותו סיפור עד היום.
    בסיס שגוי - לא יכול להיות שגוי. כאמור, ההתגלות ע"פ המסורת הייתה לכל עם ישראל ולא לאדם בודד.
    א. הנסיבות השתנו, אנחנו חיים בתקופה הרבה הרבה יותר מתקדמת מבחינה מדעית/טכנולוגית.
    היום אפשר לבחון ולבדוק האם טענה מסויימת הינה נכונה או לא, ולקבל החלטה לאחר מכן.
    ומספיקות כמה שגיאות בתורה כדי להוכיח את חוסר נכונותה, ויש לא מעט. הן מדעית והן רציונלית.

ב. פה הטעות שלך, כדי שתלמד קצת יותר לפני שאתה בא "להסביר" דברים.
    התורה הינה עדותו של משה רבינו, הוא העיד שהייתה התגלות למליוני אנשים.
    זאת עדות של אדם אחד שבא ואמר "היה ככה וככה", ולא מליוני אנשים באו וסיפרו.

אתה חוזר על טענות שהפרכו עשות פעמים בפורום הזה, וזה מייאש.
    לכן - אני מסיים את הדיון הזה עכשיו, אלא אם כן תאתגר אותי במידע חדש.

...

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

חח מנסה להקדים תרופה למכה כבר מעכשיו הא? אל תטאטא מתחת לשטיח אמונה מרכזית ביהדות.
    כרגיל, מה שהתורה "מנבאת" וקורה - זה "מדהים". מה שלא קורה בסוף - זה סתם זרם של מאמינים.

הנה קח, שלא תגיד שאני ממציא. לפי ספר "הזוהר הקדוש" שלך:

משך 6,000 שנות קיומו עובר העולם שלושה שלבי התפתחות (תלמוד סנהדרין צ"ד, ע"א):
    ב' אלפים תוהו, ב' אלפים תורה, וב' אלפים ימות המשיח.
    באלפיים הראשונים יורדות נשמות גבוהות עם אורות קטנים - להן אפילו לא ניתנה תורה, הן מתקנות מעצם קיומן.
    אלפיים השניים יורדות נשמות יותר גסות, שלשם תיקונן דרוש אור גדול יותר, אור התורה.
    בסוף 6,000 שנה, דהיינו באלפיים השלישים, יורדות הנשמות הגסות ביותר, שלשם תיקונן דרושים האורות הגדולים של הקבלה,
    אך עד אז לא היה צורך בקבלה, כפי שלא היה צורך בתורה ב-2000 השנים הראשונות.
    (קרא פה אם אתה רוצה סימוכין.)
    לא מנסה להקדים תרופה למכה שלא היתה\תהיה וממש לא כרגיל (אשמח שתראה לי מתי "כרגיל" אני מנסה להקדים תרופה למכה?)
    כמה דברים לגבי מה שהבאת:
    ספר "הזוהר" הוא לא עמוד התווך של היהדות הוא ספר שנכתב בידי בן אדם ואותו עוד מפרשים - בעיני כל עוד בתורה אין זכר לכך שהעולם נברא בשביל 6000 שנה אז זה ממש לא דעת "התורה והיהדות".
    שנית כל בספר הזוהר כתוב כך "במשך 6000 קיומו" לא מחייב שאלה כל שנות הקיום שלו ולאחר מכן כבר לא יהיה קיים זה כמו שאני אגיד במשך 4 וחצי מיליארד השנים שקיים כדור הארץ הוא עובר כמה תקופות ובלה בלה.
    מקווה שהבנת תדוגמא הוא רק מסביר על שלושה חלקים ש6000 שנים אלו מתחלקות אליהן לפי אותם תסמינים.
    כמו כן כמו שאני לא נביא גם אתה לא נביא ואין לדעת אם העולם ימשיך להתקיים בעוד 301 שנים.(זה לא כל כך בדיוני אגב עם ההתחממות הגלובלית החור באוזון , מלחמות עולם גרעיניות וכו..).
    נערך לאחרונה על ידי המאמין; 17-06-2011 בשעה 21:15.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי המאמין צפיה בהודעה
    לא מנסה להקדים תרופה למכה שלא היתה\תהיה וממש לא כרגיל (אשמח שתראה לי מתי "כרגיל" אני מנסה להקדים תרופה למכה?)
    כמה דברים לגבי מה שהבאת:
    ספר "הזוהר" הוא לא עמוד התווך של היהדות הוא ספר שנכתב בידי בן אדם ואותו עוד מפרשים - בעיני כל עוד בתורה אין זכר לכך שהעולם נברא בשביל 6000 שנה אז זה ממש לא דעת "התורה והיהדות".
    שנית כל בספר הזוהר כתוב כך "במשך 6000 קיומו" לא מחייב שאלה כל שנות הקיום שלו ולאחר מכן כבר לא יהיה קיים זה כמו שאני אגיד במשך 4 וחצי מיליארד השנים שקיים כדור הארץ הוא עובר כמה תקופות ובלה בלה.
    מקווה שהבנת תדוגמא הוא רק מסביר על שלושה חלקים ש6000 שנים אלו מתחלקות אליהן לפי אותם תסמינים.
    כמו כן כמו שאני לא נביא גם אתה לא נביא ואין לדעת אם העולם ימשיך להתקיים בעוד 301 שנים.(זה לא כל כך בדיוני אגב עם ההתחממות הגלובלית החור באוזון , מלחמות עולם גרעיניות וכו..).
    אז עכשיו ספר הזוהר הוא לא מקור אמין? חח.. הקבלה היא לא מקור אמין?
    רבי שימעון בר יוחאי הוא לא דמות מספיק אמינה? סתם חוגגים בשבילו את ל"ג בעומר אני מבין...

אני מקווה שאתה יכול להבין למה אני הולך להימנע מלהגיב לך, לא אישי

...

משתמש מתחיל
    לייקים
    79
    נקודות
    50

אז עכשיו ספר הזוהר הוא לא מקור אמין? חח.. הקבלה היא לא מקור אמין?
    רבי שימעון בר יוחאי הוא לא דמות מספיק אמינה? סתם חוגגים בשבילו את ל"ג בעומר אני מבין...

אני מקווה שאתה יכול להבין למה אני הולך להימנע מלהגיב לך, לא אישי
    לא אמרתי שהוא לא אמין - קודם כל הוא כן אמין ויש סיכויים שזה אכן יקרה.
    אבל הוא לא עמוד התווך של היהדות אלה התורה.. שנכתבה בצו אלוהים ולא ספר שנכתב על ידי בני אדם אם אתה לא רוצה אתה יכול לא להגיב - אל תחשוב שיצאת גדול אה

א. הנסיבות השתנו, אנחנו חיים בתקופה הרבה הרבה יותר מתקדמת מבחינה מדעית/טכנולוגית.
    היום אפשר לבחון ולבדוק האם טענה מסויימת הינה נכונה או לא, ולקבל החלטה לאחר מכן.
    ומספיקות כמה שגיאות בתורה כדי להוכיח את חוסר נכונותה, ויש לא מעט. הן מדעית והן רציונלית.

ב. פה הטעות שלך, כדי שתלמד קצת יותר לפני שאתה בא "להסביר" דברים.
    התורה הינה עדותו של משה רבינו, הוא העיד שהייתה התגלות למליוני אנשים.
    זאת עדות של אדם אחד שבא ואמר "היה ככה וככה", ולא מליוני אנשים באו וסיפרו.

אתה חוזר על טענות שהפרכו עשות פעמים בפורום הזה, וזה מייאש.
    לכן - אני מסיים את הדיון הזה עכשיו, אלא אם כן תאתגר אותי במידע חדש.
    אמרתי באחד האשכולות:
    אתה לא צריך להתרגז אם אתה לא מבין.
    איך משה יכול לטעון לבד שהיו אלפים במעמד הר סיני אם חלק מהטענה היא שהוא בעצמו היה במעמד הר סיני? איפה היו כל אותם אלפים שהוא מדבר עליהם באותו רגע של קבלת התורה?
    התשובה היא שההנחה שלך לא נכונה, ושכל אלפי הנוכחים סיפרו את הסיפור לבנים שלהם וכן הלאה. (נניח שאני ארצה לעשות דבר דומה. ואני אבוא ואומר שאלוקים נגלה אליי ובידי התורה הקדושה ושראיתי אלפים במעמד הר סיני - איפה כל האלפים האלה? מה זה מפעם? איפה היית עד עכשיו?)

ספר הכוזרי מסביר טוב מאוד למה הדת היהודית היא הנכונה. לכן הספר בהכרח גם מסביר את הבסיס לאמונה - מה שאתה עדיין לא מבין.
    מקווה שתצליח להסתדר עם הלשון של הספר.
    הינה הרעיון הכללי של הספר:
    ספר הכוזרי פותח בסיפור על מלך הכוזרים, שהיה אדוק בדתו. והנה קרה שבחלום הלילה, פעם אחר פעם, נגלה לו מלאך ואמר לו: "כוונתך רצויה לאלוהים אך מעשך אינו רצוי."
    כדי לדעת מהו המעשה הרצוי החליט המלך לפנות לחכמי הדתות השונות. הוא הזמין אליו תחילה את הפילוסוף, שיסביר לו את תורת הפילוסופיה. אחריו הזמין חכם נוצרי, שיסביר לו את עיקרי הנצרות. אחר-כך הזמין את החכם היהודי – את "החבר".
    בסופו של דבר השתכנע מלך הכוזרים שהדת היהודית היא הדת האמיתית והחליט להתייהד, להתגייר. וכך עשו גם רבים מבני עמו.

אז מה שאתה אומר זה בעצם שמשה טען שהיה דבר כזה מעמד הר סיני ושזה שכנע את היהודים לספר לבנים שלהם שהיה דבר כזה?
    זה מגוחך. זה לא היה יכול לתפוס.

תשים לב לבעייתיות במה שאתה אומר. לפי מה שאתה אומר משה טען שהיה מעמד הר סיני אבל מה הוא טוען שהיה שם? - אלפי אנשים עדים אז אם באמת היו אלפי אנשים עדים אז ברור שזה עבר מדור לדור מאז מעמד הר סיני ולא שהוא התחיל את זה. אז זה לא מסתדר עם זה שהוא התחיל את זה.
    תתרכז במה שאני כותב. זה קצת מבלבל.

אתה פשוט טועה בדבריך אז אנסה להסביר לך מהי מסורת.
    לאחר שבני ישראל יצאו ממצרים הם קיבלו את התורה במעמד הר סיני. שם, נכח כל העם והיה עד למראות ולקולות המעוררים שהיו שם.
    על סמך מה אני אומר את זה? כי אבא שלי אמר לי את זה, וכך גם אבא שלו אמר וכן הלאה עד לאבות אבותינו שנכחו במעמד הר סיני בעצמם.
    אבל רגע, זה באמת הרבה זמן, אולי משהו השתבש בדרך? כאמור, כל בני ישראל נכחו במעמד הר סיני. והמסורת הועברה מאב לבן, אך כיום כולם מספרים את אותו סיפור, כולם מסכימים על המסורת. רבבות יהודים ברבבות שנים בטוחים במעמד הר סיני, קבלת התורה וכמובן יציאת מצרים.
    חחחחחחחחחח נו אז מה אתה רוצה אבא שלי לא סיפר לי את זה! אני לא צריך להאמין! ראשית, אביך היה צריך לספר לך את זה. אנשים טועים. יש לא מעט יהודים שגדלו במשפחה דתייה ולבסוף החליטו לחיות חיים חילוניים מסיבות כאלו ואחרות. ושנית, בתור אדם אתה צריך לחקור בענייני האמונה לברר מהם השורשים שלך (בשביל זה יש אתאיזם דרך אגב - אלו אנשים שחקרו וחקרו אך פשוט טעו וממשיכים לטעות).

זה כל הצורות שבהם אמרתי את אותו עיקרון. תפנים.
    בברכה,

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

א. התורה היא עדותו של משה, מלבד 7 פסוקים אחרונים שנכתבו ע"י יהושוע בן-נון המתארים את מותו.

ב. לגבי שאלתך: "איך משה יכול לטעון לבד שהיו אלפים במעמד הר סיני אם חלק מהטענה היא שהוא בעצמו היה במעמד הר סיני?"
    אני לא מבין למה אתה מתווכח בכלל, משה העיד שהוא ועוד מס' מסויים של אנשים היו במעמד הזה, מה לא מובן?
    לפני 2000 שנה לא היו את האמצעים לבדוק ולאמת כל סיפור וסיפור, ואם האמינו בשמש אז לא קשה להאמין לבחור בשם משה.

ג. כל המשך תשובתך מתבססת על """ההוכחה""" ש: "לאחר שבני ישראל יצאו ממצרים הם קיבלו את התורה במעמד הר סיני".
    נגיד ונאמין למשה ש "אלפי אנשים שנכחו" איתו (הם לא) קיימים, יש מליאדרי נוצרים ומליארדי מוסלמים - למה הם לא צודקים?

ד. מזל שאנו חיים (לפחות חלקנו) בתקופה נאורה יותר, שבה לא כל "המצוות" מתקיימות.

ה. אני בכלל לא מתרגז, אני פשוט מסתייג מהדיון הזה עקב חוסר יכולת הבנת הנקרא הבסיסית שלך. תפנים.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 19-06-2011 בשעה 14:49.

...

א. התורה היא עדותו של משה, מלבד 7 פסוקים אחרונים שנכתבו ע"י יהושוע בן-נון המתארים את מותו.

ב. לגבי שאלתך: "איך משה יכול לטעון לבד שהיו אלפים במעמד הר סיני אם חלק מהטענה היא שהוא בעצמו היה במעמד הר סיני?"
    אני לא מבין למה אתה מתווכח בכלל, משה העיד שהוא ועוד מס' מסויים של אנשים היו במעמד הזה, מה לא מובן?
    לפני 2000 שנה לא היו את האמצעים לבדוק ולאמת כל סיפור וסיפור, ואם האמינו בשמש אז לא קשה להאמין לבחור בשם משה.

ג. כל המשך תשובתך מתבססת על """ההוכחה""" ש: "לאחר שבני ישראל יצאו ממצרים הם קיבלו את התורה במעמד הר סיני".
    נגיד ונאמין למשה ש "אלפי אנשים שנכחו" איתו (הם לא) קיימים, יש מליאדרי נוצרים ומליארדי מוסלמים - למה הם לא צודקים?

ד. מזל שאנו חיים (לפחות חלקנו) בתקופה נאורה יותר, שבה לא כל "המצוות" מתקיימות.

ה. אני בכלל לא מתרגז, אני פשוט מסתייג מהדיון הזה עקב חוסר יכולת הבנת הנקרא הבסיסית שלך. תפנים.
    אתה באמת לא מבין. חסר לך כ"כ הרבה רצון לחקור את האמת.

א. לא היא לא, כפי שכבר הסברתי. יום יבוא ותבין את זה.

ב. עוד פעם, זאת טענה לא הגיונית. אם משה טוען שהוא היה במעמד הר סיני עם אבות אבותיך אז למה לא שמעת מהם על זה? הרי חלק מהקונספט הוא שזה עובר מדור לדור.

ג. זה השלב הבא. אנחנו נענה על זה אחרי שתסכים על מה שאמרתי. כי אם נמשיך, טעותך בקשר לנוצרים/מוסלמים תוכח ואז שוב תעלה את הדיון הנוכחי.

ד. כמה שאתה לוקה בחסר. אתה לא הראשון ששואל את זה. והתשובה מסתתרת בהבנה עמוקה יותר - מה שאתה עדיין לא מבין.
    הפירוש של זה הוא באמת לא קצר. עיקרי הדברים הם שהתורה נתנה תנאים רבים לביצוע של דבר כזה. היא אומרת "וייסרו אותו אביו ואימו לא שמע אליהם". הפירוש הוא שאדם שעבר על כל אלו סופו לא יהיה טוב ולכן התורה מצווה להרוג אותו כבר מעכשיו. כדאי להוסיף שעד היום לא היה אפילו בן סורר ומורה אחד. אני אכין לך הסבר הרבה יותר מפורט אם תרצה יותר מאוחר כי אני קצר הזמן.

ה. זה לא היה מיועד אליך. זה ציטוט מאשכול אחר שנועד לאדם אחר. כל האטאיסטים פה באמת דיי מצחיקים.
    בברכה,

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    אתה באמת לא מבין. חסר לך כ"כ הרבה רצון לחקור את האמת.

א. לא היא לא, כפי שכבר הסברתי. יום יבוא ותבין את זה.

ב. עוד פעם, זאת טענה לא הגיונית. אם משה טוען שהוא היה במעמד הר סיני עם אבות אבותיך אז למה לא שמעת מהם על זה? הרי חלק מהקונספט הוא שזה עובר מדור לדור.

ג. זה השלב הבא. אנחנו נענה על זה אחרי שתסכים על מה שאמרתי. כי אם נמשיך, טעותך בקשר לנוצרים/מוסלמים תוכח ואז שוב תעלה את הדיון הנוכחי.

ד. כמה שאתה לוקה בחסר. אתה לא הראשון ששואל את זה. והתשובה מסתתרת בהבנה עמוקה יותר - מה שאתה עדיין לא מבין.
    הפירוש של זה הוא באמת לא קצר. עיקרי הדברים הם שהתורה נתנה תנאים רבים לביצוע של דבר כזה. היא אומרת "וייסרו אותו אביו ואימו לא שמע אליהם". הפירוש הוא שאדם שעבר על כל אלו סופו לא יהיה טוב ולכן התורה מצווה להרוג אותו כבר מעכשיו. כדאי להוסיף שעד היום לא היה אפילו בן סורר ומורה אחד. אני אכין לך הסבר הרבה יותר מפורט אם תרצה יותר מאוחר כי אני קצר הזמן.

ה. זה לא היה מיועד אליך. זה ציטוט מאשכול אחר שנועד לאדם אחר. כל האטאיסטים פה באמת דיי מצחיקים.
    טוב.

...

טוב.
    רואים שמעולם לא למדת תורה (שכח מבחינת הבגרות, זה לא נקרא ללמוד).

מצוין, הגענו להסכמה. אביא לך הסבר מפורט יותר מאוחר יותר.
    בברכה,

+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 07:15.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,203 | הודעות: 8,151,785 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect