|
|
הכי מעצבן, שהבית כלא שלנו בשבילם זה מלון 5 כוכבים.
מישהו יוצא לפיגוע הוא אומר למשפחה: בי יצאתי למלון 5 כוכבים בישראל.
זה כמו גן עדן בשבילם.
הם צריכים לעשות עבודות "פרך", לישון בתנאים קשים, לאכול איזה פרוסת לחם ולשתות כמה כוסות מים וזהו.
אני מקלל את היום שנולדתי כיהודי ואקלל כל חיי את היום בו הומצאו הדתות.
pippo inzaghi segna per noi
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח
לא משנה כמה המצב גרוע, 1000 מחבלים בעד חייל אחד לא מקובל, לפחות ע''פ דעתי.
עד כמה שאני לא מאחל לאף בנאדם שבעולם לסבול את מה שגלעד שליט סובל ואני מקווה בשבילו ובשביל משפחתו וחבריו שיחזור, הוא לא שווה 1000 מחבלים וסיכון של אלפי משפחות ותושבים אשר חיים בארץ ישראל.
עריכה: שלא נדבר שבמידה והעסקה הזאת תבוצע, המחבלים האלו בכוונה יחטפו כמה שיותר עוד חיילים והמצב יהיה בהרבה יותר גרוע.
לכל אחד דעה שונה, זה עניין של דעות..
לדעתי לא.
יחטפו אחרי זה עוד חייל כי ידעו שאנחנו "פראיירים"
למה לעשות הפרדה? את רצינית כאילו?
וואלה מרגיש לי סבבה להביא עכשיו אטום על איראן, מרגיש חי אז בואו נלך על זה.
ברור לך שכל פעולה כזאת יש לה השלכות שחיי אנשים לא מעטים עומדים על הפרק.
אם את אומרת אני מוכנה להחזיר 1000 מחבלים תמורת גלעד, את בעצם אומרת אני מוכרת את אמא שלי. הרי המחבל הזה יהרוג מישהו בסוף, זה יכול להיות כל אחד, את מוכרת את הבטחון של כל אזרחי המדינה כולל את של אמא שלך.
סוגייה מעניינת שאף אחד כמעט לא חושב עליה, האם גלעד באמת רוצה לחזור הביתה?
דמיינו את הסיטואציה הבאה, אתה חייל ששבוי כבר 5 שנים בשבי, המצב הנפשי שלך כנראה מעורער וגם פיזית אתה לא הבנאדם הכי בריא בארץ. איך תחייה עם עצמך כשיהרגו 15 איש, בתוכם זוג עם תינוק ברכב שנהרגו בפיגוע ירי, ו12 איש מפיצוץ בתחנת אוטובוס, רק 2 מחבלים מתוך 1000 אותם מחבלים ששיחררו בשביל להציל אותך. איך תישן בלילה? איך ייראו החיים שלך? מה הסיכוי שבכלל תרגיש רצון לחיות במצב כזה?
אל תשכחו שבקלטת גלעד מקריא מדף ואומר שהוא מקווה לחזור הביתה, אי אפשר לדעת, אבל ישנה האופציה שהוא יעדיף למות ולהיזכר כגיבור לאומי מאשר לחזור לפה ולהיזכר כחייל שבגללו נאבדו משפחות שלמות.