נכתב במקור על ידי
YellowGirl
בתקופה האחרונה וגם הלא אחרונה, הרבה פעמים אנחנו זוכים לשמוע את המשפט הזה, "הנוער של היום".
אנחנו שומעים יותר ויותר על סיפורים מזעזעים, לדוגמה אונס של נערות בידי נערים, אלימות קשה, רדידות וכו'.
לדעתי, ישנה בעיה קשה מאוד ויש לי לכך מספר דוגמאות:
אני אישית עולה לי''א, עוד מעט בת 16, ואני רואה יותר ויותר נערים שמתלהבים מהעובדה שהם כביכול טיפשים, שהם הולכים לל''ב וכאלה דברים. אני בכיתת מצטיינים, ובחרתי להגיע לשם אך ורק כי הרבה חברות שלי שם. יש לי ביטחון עצמי גבוה וגישה של 'לא מעניין אותי מה יחשבו עליי', וברגע ששמעו שאני בכיתת מצטיינים אמרו לי:"דווקא את במצטיינים?!" אך ורק בגלל מה שאני משדרת. כאילו אני אמורה להתבייש בעובדה שאני בכיתה הזו.
אני רואה המון נערות שמשחקות אותה חסרות שכל כדי שבנים(בעיקר מה שמכנים כיום ערסים) יאהבו אותן.
הנוער ברובו או לפחות הבולט בו הופך ללא איכותי ורדוד, אומר שמי שקורא ספרים הוא חנון.
נוער המלא בסטיגמות שמי ששומע רוק הוא "פריק" ומי ששומע מזרחית הוא "ערס".
נערים מתביישים ללמוד ולהצליח! מתביישים להודות בזה שלימודים זה חשוב.
מחפשים רק איך להיחשב יותר בעיניי הסביבה, ולא חושבים על המחר.
מחפשים רק לשתות, לעשן, וסליחה על הביטוי, לזיין כל היום.
פיתרון לבעיות האלו?(ואני ממש צימצמתי את הבעיות)
לדעתי, הדבר הראשון זה החינוך. לאו דווקא החינוך מבית הספר, אלא החינוך מהבית.
צריך לבנות להם ביטחון עצמי ועמוד שדרה, לאו דווקא להיות 'עוד אחד' מהסביבה, לא ללכת ע''פ נורמות חברתיות אלא להיות מי שאתה.
הבעיה שלא חסר הורים ש''מחונכים'' על ידי הילדים שלהם.
בנוסף, צריך לתת לנערים פיתרון מה לעשות! מה הכוונה?
להמון נערים אין מה לעשות, אז לאן הם פונים? לאלכוהול, לעישון, חלקם אפילו לסמים ולגזים למיניהם.
המצב הזה מזעזע מאוד לדעתי וחייב למצוא לו פיתרון, כי אנחנו דור העתיד, ואם לא נדאג לעצמנו מי ידאג לנו?
מה אתם חושבים על בעיית הנוער ההולכת וגדלה בזמן האחרון?