אף פעם בחיים שלי לא שמעתי תגובה כל כך פרימיטיבית ודוחה.
הדרך שבה זלזלת בדברים שאמרתי,
איכסה, בן כמה אתה.
אולי היה מקום אחד שזלזלתי וזה שאמרת שהאדם הוא חיה חלשה, והרי זאת שטות.
המקום השני בסוף שאתה חושב שזלזלתי זה היה נטו להעביר מסר, להראות לך שהחשיבה בקשר למונוגמיות היא לאיו דווקא עמוקה ויותר תלוייה עם מי אתה מסתובב. אם נכנסתי לפאן אישי ונעלבת אז אני מצטער.
אני רואה שחקרת ויפה, סוף סוף משהו שיכול להועיל בפורום.
----------------------
התזונה הקדמונית שלנו לא הייתה לרוב בשר - היא הייתה 80% מן הצומח ורק 20% מן החי,
בדיוק הסיבה למה נשים שלטו בשבט ולא הגברים - אבל לא ניכנס לזה עכשיו.
http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=13814
סבבה אז בקשר לזה אתה צודק אולי(זאת רק דוגמא אחת ממקור אחד), אבל זה לא סותר את הטענה שלי, אני לא נגד צמחים להפך, אני בעד צמחים, אני בעד בשר וצמחים.
אתה אמרת טבעונות, טבעונות זה משהו אחר לגמרי.
ומכאן אני אשלוף את הדברים הבאים:
כמובן שאנשים שחיו באזורים שאין בהם צמחייה כמעט,
יזונו מדגים ועופות ולא מן הצומח - לא כי לא רצו, אלא בגלל שלא היה.
עדיין אכלו בשר, אולי רוב המזון שלנו אמור ליהיות צמחים , עבר מספיק זמן שחיינו עם בשר זה לא כמו מה שהיה עם התקופה החקלאית והלחם.
בקשר למה שאמרת לשומן? במזון שבא מן הצומח יש הרבה יותר שומן,
היום החיות עם שומן כי ככה מגדלים אותם - בטבע הם לא ככה.
תאכל שקדים אם אתה רוצה שומן, יש לך במאה גרם שקדים 600 קלוריות,
לעומת מאה גרם בשר עוף שמכיל רק - 150 קלוריות.
בשקדים יש גם המון אומגה 6, שים לב שבסוף המאמר שנתת הוא ממליץ לאכול הרבה דגים.
עוף הוא בשר מאוד נחות יחסית בגלל תנאי הגידול שלו.
ואם מישהו רוצה שומן הוא יכול לשתות שמן זית.
האדם שרד על הצומח, והיה יכול להסתדר גם בלי החי - עובדה.
יכל להסתדר זה לא מה שהיה ברוב השבטים, אני יכול להגיד אותו דבר הנה אנחנו יכולים להסתדר בלי הכל ולאכול כל היום גאנק פוד, ברור שזה לא מבוסס.
תמצא לי שבט כלשהו שאכל רק צמחים , בלי בשר בכלל וחי טוב ואני מסכים איתך.
אין לי מושג מזה אומגה 3 או 6,
תביא מחקר תגיד לי מזה אני אתייחס לזה .
http://www.kadmoni.com/2010/12/3.html יש פה כמובן הפנייה למחקרים אם בא לך.
אנחנו באמת עובדים עם המוח אבל מה הקשר?
הבן אדם הראשון לפניי 200 אלף שנה פעל עם מוח...אוקיי? אז?
יש השערות שהתפתחות האש היא בכלל לפני 40 עד 250 אלף שנה אז יכול ליהיות שכבר היה לאדם אש, אנחנו כבר מספיק זמן חיים על בשר וצמחים וחיים טוב כך שזה נראה לי בסדר, אולי אנחנו יכולים לחיות רק על צמחים , באמת שמעניין אותי תפריט כזה , ואני מוכן לעשות 3 חודשים 50% בשר 50% צמחים, חודש 100% צמחים ולראות מה יותר טוב לי מבחינת הרגשה ובדיקות דם.
אני יכול להגיד לך בלב שלם מרגע שהתחלתי לאכול יותר ירקות ובשר ולהעיף את הפחמימות שלא מועילות ניהייתי הרבה יותר עירני ושמח אז אני מוכן לבדוק.
לא היו לו כלים, מה הוא עשה? מת?
היו לו ידיים, ויש חיות קטנות יותר, חוץ מזה מה שהיה בעבר המאוד רחוק לאיו דווקא רלוונטי להיום, עברו נגיד 100 אלף שנים מתקופת האש שהאדם אכל בשר, התרגלנו לזה מבחינה אבולוציונית.
טוב...כנראה שלא.
בקשר למאפיינים פיזיולוגים שהתעלמתי מהם לא חקרתי את זה, אבל הנה רק פתחתי טיפה ויקיפדיה ו"המגמה של הקטנת השיניים באבולוציה של סוג האדם, עשויה להיות תוצאת-לוואי של גידול בנפח המוח או תוצאה של הסתמכות גוברת והולכת על כלים ואש לחיתוך המזון וריכוכו" -> אין פה זכר לצמחונות, מצד שני זה לא המקור הכי מדעי,
בקשר לשאר אתה מוזמן לפתוח את הבלוג http://www.kadmoni.com של מר קדמוני, יש שם הרבה דברים עם חלק תסכים וחלק לא, אך מי שרושם אותם כתב אותם על מחקרים וספרים ולא סתם זורק דברים מהראש.
ראיתי בדיוק עכשיו משהו שם על זה שאנחנו כנראה לא טבעונים , כנראה אתה מכיר את הבלוג אבל בכל זאת.
ועם כבר ישר בפוסט הראשון מופיע משהו על זה שאנחנו לא מעכלים תאית,לא בעלי קיבה כפולה ועוד כמה הרצאות עם בא לך לראות באוני' ת"א.
עוד קצת ממה
לא לאכול תפו"א כי זה יותר מדיי פחמימות? לא שמעתי על זה,
תביא לי מחקר שאומר שפחמימות לא בריאות לך.
פחמימות אין איתן בעיות בדר"כ, לפחות כאלה עם ערך גליקמי נמוך בעיקר כמו סלק,בטטות,תפוחי אדמה וכו..
יש כאלה שמחמירים ולא אוכלים גם נגיד תפוחי אדמה, אוהו למה פחמימות מזיקות, ככלל פחמימות הם דלקתיות.
http://www.kilogram.co.il/2305/%D7%9...-%D7%93%D7%9D/
נהיה לך ריר בפה כשאתה מריח בשר או רואה בשר רק כשהוא צלוי - שרוף,
לא תרצה לקחת ביס בחיה שכרגע מתה, נכון?
וגם הריר הזה שתזיל על סטייק טוב,
זה בגלל הטעם, גדלת עם הטעם.
קיבלתי ולמדען קראו פבלוב, גם אתה התעלמת מזה שיש לנו חוש טעם מפותח לבשר שמזהה אותו כטעם נפרד, אם הוא לא היה חשוב לנו למה אין לו טעם חמוץ מקולקל?! איך אתה מסביר את זה?
בדיוק כמו שהיה איזה מדען, לקח כלב וכל פעם שהגיש לו בשר,
הוא גם השמיע קול של פעמון.
בסופו של דבר המדען השמיע קול של פעמון אבל לא היה בשר,
הכלב עדיין הזיל ריר.
לא טבעי - אבל הזיל ריר,
הטענה שלך לא אומרת כלום.
ובחלק הזה של ההודעה אתה פשוט מזלזל ומכפיש,
באמת ביזיון.
התעלמת מכל טענה פיזיולוגית שהזכרתי,
כשתתייחס לטענות שלי אני אדבר איתך.