|
|
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
קשה להבין אותי..
עזוב אין לי כוח לשטויות האלה.
הדיון שלי אגב והיו פה הרבה תגובות שלא קשורות לדיון שלי ממילא..
נערך לאחרונה על ידי Gil4; 26-04-2012 בשעה 02:48.
יש שלב בחיים שקוראים לו "גיל ההתבגרות" שהחינוך שלנו עובר במבחן
מי שנישאר דתי מרצונו או מאמין מרצונו אחרי גיל ההתבגרות זה בגלל שהוא מאמין ולא רק בגלל החינוך שקיבל
ילדים קטנים לרוב עושים את זה רק מההרגל או מהחינוך,
לכן גם בסוף הגיל הזה יש הרבה שיוצאים בשאלה או חוזרים בתשובה למרות שהם לא התחנכו לזה
כי יש זמן שרק החינוך קיים ויש זמן שיש גם מחשבה עצמית והבנה לגבי "מה אנחנו עושים" ו"למה אנחנו עושים" ו"האם זה עדיין רלוונטי לעכשיו?"
תסתכל מסביבך, כמה אנשים באמת ממירים את דתם? יש אנשים שמתחזקים ויש ההפך, אבל כמה באמת מפסיקים\מתחילים להאמין באל?
אני לא זוכר את המספר המדויק, אבל בסביבות ה90% לא ממירים את דתם.
זה לא נראה לך קצת מוזר?
כי הרי זה לא רק בדת היהודית כי היא כנראה הכי הגיונית, אלא כלל הדתות.
אז גם המוסלמי חושב מה שלימדו אותו מאז שהיה תינוק, גם הנוצרי, האתאיסט, גם היהודי וכו'...
אם כולם היו בעלי מחשבה עצמית והבנה, המספר הזה בחיים לא היה מגיע ל90%.
בקיצור חברים, כמו שאתם רואים מסביבכם, הכל שטיפת מוח. איך זה שמדינות ערביות כמעט כולם מוסלמים ובמערביות כמעט כולם נוצרים?
כי כולם ממשיכים להאמין במה שהם האמינו מאז שהיו קטנים.
אם אנשים האמינו שהגזע הארי הוא החזק ואת כל השאר צריך להשמיד או לשעבד, אנשים יכולים להאמין בכל דבר. וזה רק מראה כמה השטיפת מוח חזקה.
אז אתם חושבים, שאתם חושבים לבד?
הרי, רואים בוודאות שמה שלמדת עליו וחינכו אותך עליו זה כנראה מה שתאמין בו.
אז מה הופך אותכם ליותר צודקים משטיפת מוח אחרת, מוסלמית או נוצרית?
ולמה לא לפקפק בכלל בשטיפת המוח? הרי אפשר לראות בקלות שאנשים גם יאמינו לדברים לא הגיוניים אם זה מה שמחנכים אותם.
ושאני אומר לפקפק אני מתכוון לפתיחת דף חלק. כי בשביל להאמין במשהו בלי הוכחות, צריך הרבה סיבות.
במיוחד שיש קשר ישיר בין דת והשכלה.
7% מהאקדמיה הלאומית למדעים של ארה"ב, מאמינים באלוהים. לעומת 85% מהאוכלוסייה הכללית.
זה רק אחד המחקרים, כן?
או במילים אחרות. אין שכל, יש אמונות.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
* * *
* * *
אם אמונה זה מה שגורם לך להרגיש טוב,אל תסביר את עצמך.זה לא הקטע של ההגיון מאחוריי הדברים,זאת ההרגשה שמאחוריי הדברים,וזה לפעמים מעבר לידע.
לפעמים אני שואל את עצמי,בשביל מה האטאיסטים מחפשים להוכיח שה׳ לא קיים,בשביל מה המלחמה?הידע הזה רק יתן תחושה של עליונות על הדתיים וניפוח האגו.כך או כך,נמצא על מה לריב.השאלה הזאת אם ה׳ קיים או לא,הוא חסר תועלת.