קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 16-06-2013, 17:29
  2. [מדריך]:איך להפוך את המקשים של הנוקיה לצבעונים, שוו
    על ידי 0neill b0y בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 14-03-2007, 17:59
  3. מדריך איך לעשות כסף בלי לעשות כלום!+הסבר על האתר
    על ידי Dor1412 בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 13-03-2007, 15:13
  4. איך לשרוף למישהו את הכונן דיסקטים, דרוך מקורית מגנ
    על ידי אוריה בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 23-09-2006, 22:18
  5. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 02-09-2005, 22:31
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 4 << ראשון 1234 אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 60

איך 90% מהעולם *לא* אתאיסטים? - עמוד 3

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ברור לך שאמנון יצחק לא מייצג את הדתיים בארץ כן?
    החרדים הם אמנם דתיים אבל לא כל מי שדתי הוא חרדי. בציבור הדתי לאומי (10% מהאוכלוסייה לעומת 9% חרדים מהאוכלוסייה) יש אחוזי גיוס יותר גבוהים מהציבוד החילוני. הרוב השפוי שמאמין בתורת ישראל הוא לא חלק מהתופעה שאתה מתאר.
    גם החרדים נמצאים במצב שהם לא רוצים להיות בו, מי שאחראי לזה הם הפוליטיקאים החרדים בראשות אלי ישי שלא מייצגים את האוכלוסיה החרדית או האינטרסים שלה.

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור האוואטר של -Flame-
    שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

ציטוט נכתב במקור על ידי OverPowered צפיה בהודעה

למה הם לא מתגייסים בעצם?

אם היו אנשים נורמלים, כמוני, כמוך, כמו בן אדם שפוי אתאיסט או לפחות מאמין במשהו אבל בצורה רציונלית זה בסדר.
    אבל כשהם הולכים באמונה עיוורת אחרי יישות שלא גלויה לנו ולא ידועה, זאת כבר נורה אדומה.

אבל כמה דתיים אתה רואה שקוראים לך כופרים, ואומרים לבנות שהן זונות, ו"אתה תלך לגיהינום", ותראה הרצאות של אמנון יצחקי שיש שם בן אדם ששואל באמת מתוך תמימות "האם אלוהים קיים" וכל הקהל מתחיל לצחוק מלעג עליו כולל ה"רב הדגול", זאת התורה שלנו? הדת?

שלא לדבר על האיסלאם שהם בכלל לא שפויים ומגיעים למצבי רצח של אנשים שלא מאמינים ולא הולכים בדרכם.
    נסכם את השאלות שלך:
    -אתה שואל למה החרדים לא מתגייסים
    -אתה אומר שאדם שהולך באמונה עוורת אמור להדליק נורה אדומה
    -אתה שואל כמה דתיים מקללים, צועקים, ופוגעים
    -זרקת גם הערה על האיסלאם.

אוקי התשובות שלי כדלהלן, על ראשון ראשון, ועל אחרון אחרון.

-אני יצאתי למספר מוקדים חרדיים מרכזיים בארץ (חסידות בלז, חב"ד, וכדו') ושאלתי את כל השאלות מהסוג הזה, והזה מה שהם אמרו לי. "הצבא חילוני, הכשרות לא אמינה, ואנחנו ליפול שם, כשיהיה צבא שיהיה צבא כשר לטעמינו, אנחנו נגייס בהמונינו! לכן עד שהצבא הנוכחי לא משנה את עצמו, או לחלופין לא יקום 'צבא חרדי' קשה לנו להתגייס ורק החזקים שלנו יצאו לשרת" אני לא מייצג אותם, אני רק מעביר מה שהם ענו לי.

-אמונה באל לפעמים אינה נובעת מהיותך אדם דתי. כן כן תקרא את השורות עוד כמה פעמים ותבין מה אני כותב, אמונה באל אינה מסתכמת במצוותיו או בחוקיו והלכותיו, אמונה באל זה דבר שמחזק את הנפש של החלשים, היא עוזרת בימים חשוכים, ונותנת תקווה לעתיד טוב יותר, אמונה עוורת לא אמורה להדליק אצלך שום נורה אדומה. להפך, תן לו להאמין, זה עושה למאמין טוב, והוא לא מפריע לך באמת. מה מפריע לך שמישו מאמין באל? שיאמין!

-כמה דתיים קוראים לאחרים כופרים? אומרים לבנות שהם זונות? וצועקים שתלך לגהינום, אני יכול לחתום לך בדמי שלי שלא הרוב. אחוז קטן הוא כזה (ואותו אחוז הוא לא מן המגזר הדתי-לאומי, תהיה בטוח) אותם אנשים שצועקים ומקללים ופוגעים, הם המיעוט החרדי, ואני אומר שזה בעיה של המגזר החרדי שהם נותנים לאותו מיעוט לייצג אותם בחברה הישראלית, הם לא יכולים להיות בהלם ששונאים אותם כאשר המיעוט הזה מנהיג אותם. ולכן, כן, תשנא את המיעוט החרדי הזה, שגורם לך לחשוב רע על כל הדתיים ועל הדת בכלל.

-לגבי האיסלאם... תרבות מקולקלת, חבורה של ברברים מפגרים, אל תיקח אותם כדוגמה לדת. הם בושה לאנושות.

כדרך אגב,
    תדע להבדיל בין "דתיים" ל-"חרדים"

דתיים=דתיים לאומיים, אחוזי הגיוס הגבוהים במדינה, אחוזי הגיוס ליחידות מובחרות הגבוהים במדינה, עובדים קשה מאוד ותורמים למשק הישראלי, מיצגים אותנו בחו"ל, מישבים את הארץ, נוער מחונך בצורה הכי טובה בארץ (לדעתי), שומעים מוזיקה כמו כל העולם, מתלבשים כמו כל העולם

חרדים=חרדים.

עריכה: דברי חופפים לדברי דניאל שמעליי, זאת מכיוון שבזמן שכתבתי את ההודעה הזו דניאל הגיב.
    תודה דניאל
    נערך לאחרונה על ידי -Flame-; 10-09-2012 בשעה 20:44.
    חינוך לכבוד, יציל את הדור החולף
    חינוך לעושר, יציל את הדור החדש
    חינוך לערכים, יציל את העולם מהדור החדש

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

משתמש משקיע האוואטר של OverPowered
    שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ
    You know what your problem is... I'm too good looking

מוזר לי חבר'ה, תבינו אותי שמוזר לי שאנשים מאמינים במשהו שהם לא רואים.
    זה קשה להרבה אנשים להאמין במשהו שהם לא רואים, כמו שהיה קשה ב"מעמד הר סיני" ולכן הם בנו את עגל הזהב.
    אבל למה שהוא אנשים הולכים אפשר להגיד עיוורים [לא מכוונה לפגוע] אחרי מישהו שאולי לא קיים,
    באמת אולי הוא לא קיים.
    אולי הוא קיים.
    אי אפשר להוכיח את שני הדברים האלה.

אבל בדר"כ כשמדובר בדברים כאלה אנחנו בני האדם אמורים ללכת לכיוון היותר ריאליסטי, שהוא בעצם ה-לא.
    ניקח דוגמא קצת מפגרת:
    אני לא יודע קיים שבט קניבלים בנגב באיזשהי נקודה בלתי מבוקרת.
    יכול להיות שכן יכול להיות שלא.

אבל ההגיון אומר שאם אין לי הוכחה לקיום שלהם, אני אאמין שהם לא קיימים.
    במידה ותהיה לי ההוכחה, אולי אפילו הכי קטנה שהם קיימים, אני אשקול את המחשבה שלי שוב.
    במידה ותהיה הוכחה חותכת שהם קיימים, אני אודה שטעיתי.

ישו הלך על המים והוציא לחם מהכיסים.
    יכול להיות ויכול להיות שלא.
    לפי הממצאים של האנושות עד ל2012, נראה כי זה לא הגיוני לא ללכת על המים ולא להוציא מזון בלתי מוגבל מבגדים.
    לכן אני אחשוב יותר בכיוון של "זה לא קרה".

אלוהים ברא את העולם לפני 5,000 שנה.
    יכול להיות, ויכול להיות שלא.
    לפי ממצאי מדענים שהתגלו כממצאים אמיתיים ב100% ולא פחות, התגלו מאובנים שגילם הרבה יותר מ5000 שנה,
    כמו כן גם ממצאים לאבולוציה שכלל לא נזכרת בתנך.
    יש גם המון סתירות בתנך, מה שאין כל כך מדע [ואין בכלל במדע החוקר את אירועי התנך/ברית חדשה/קוראן], ולכן המוח שלי מתוכנן לחשוב ולהאמין במה שיש בו הכי פחות ספקות וסתירות, ובמה שיש הכי הרבה חיזוק ובסיס שזה בעצם אי קיום אל כלשהו.

היוונים האמינו [אולי עדיין מאמינים חלקם] בזאוס, פוסידון וכו'.
    הרבה סיפורי גבורה, הרבה אקשן, הרבה אהבה, הרבה יופי - בדיוק כמו בתנך.
    וזה נראה לך אמיתי? לא. זה נראה לך בדיחה ולא יותר מסיפור יפה.

בדיוק ככה נראה לי התנך, הברית החדשה וגם הקוראן ואני לא מבין למה זה לא נראה ככה לאנשים אחרים.
    נכון, יש אזכורים לירושלים, דוד, ועוד הרבה דברים שמחוברים למציאות.
    אבל גם במיתוסים של האלים יש הרבה דברים ריאליסטים.

זאת בעצם הייתה המחשבה של הסופרים, לערבב מציאות עם בדיון וככה לרתק יותר את הקוראים.

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אתה בכלל קורא מה שאנחנו כותבים?
    אני מרגיש שאני מבזבז זמן בלכתוב לך כי כל פעם אתה עונה במשהו לא קשור

שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

מוזר לי חבר'ה, תבינו אותי שמוזר לי שאנשים מאמינים במשהו שהם לא רואים.
    נקודה למחשבה:

המדע הוא דבר צעיר יחסית ליהדות, הנצרות והאיסלם גם כן נחשבים לצעירים.
    היהדות הייתה לאורך כל ההיסטוריה המתועדת.
    המדע עם כמה שהוא צריך משתנה ומתחלף ללא הרף, תמיד מוצאים דברים חדשים שסותרים את הישנים, תאוריות מתנפצות ומתממשות, זה דבר שזז תמיד, לא יציב ולא עקבי.
    התורה שבכתב, והתורה שבעל פה מעבר ל3000 שנה נחקרות, כל יום ישנם אנשים שלומדים אותם ומחפשים לשאול, מחפשים למצא סתירות, מחפשים למצא שגיאות.
    ועדיין לא מצאו.
    אבל זה לא אומר לך כלום. זה לא תדר שלך, לכן אני צריך להחזיר לך באותו מטבע. ולכן הכנתי 3 עובדות מוצקות ומוכחות, היסטורית. שום "ניסים גלויים" שדווחו ע"י איזה דתי תמהוני, עובדות שאתה מכיר בהם, ולא שמת לב לכמה שהם מוזרות...

עובדה 1: מה שהדתיים עושים כיום בערבי שבת ובחגים, נעשה בדיוק באותה צורה כבר מעבר ל2000 שנה. כל שבוע, כל שנה, בלי חריגות.

עובדה 2: מלחמת יום העצמאות. ישראל נלחמת באמצעות צבא שאינו צבא מול 5 אימפריות ששולטות באיזורים הללו. ניצחנו אותם במגרש שלהם, כשלנו אין צבא שאפשר לקרא לו צבא. נראה לך הגיוני? תסביר לי את זה שניצחנו כשעל כל "חייל" שלנו עומדים כ1000 חיילי אויב? תסביר את זה שניצחנו כשעל כל "מטוס" שלנו עומדים כ50 מטוסי קרב של אויב?

עובדה 3: שום עם בהסטוריה לא הצליח להתקבץ חזרה לאחר גלות... הצלחנו לשרוד 2 גלויות!

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    אתה בכלל קורא מה שאנחנו כותבים?
    אני מרגיש שאני מבזבז זמן בלכתוב לך כי כל פעם אתה עונה במשהו לא קשור
    ברור שאני קורא.
    אתה אמרת שהחרדים הם בעצם הרוב הלא מייצג של היהדות ובמיוחד לא אנשי הציבור החרדים שיושבים בכנסת.
    הקטע הוא שזה בחיים לא ישתנה,
    כי תחשוב שאלי ישי וחברים שלו עכשיו כבר לא בכנסת, מי הנציג של החרדים? תהיה פה נורה לאפליה ויתחילו הפגנות.
    אז אנחנו במבוי סתום.
    עם כל האנשים האלה אנחנו לא נגיע לשום חינוך ושום התקדמות בתרבות היהודית והישראלית.
    בלי האנשים האלה המאמינים והבוחרים שלהם יעשו מקסימום בלאגן במדינה.

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ברור שאני קורא.
    אתה אמרת שהחרדים הם בעצם הרוב הלא מייצג של היהדות ובמיוחד לא אנשי הציבור החרדים שיושבים בכנסת.
    הקטע הוא שזה בחיים לא ישתנה,
    כי תחשוב שאלי ישי וחברים שלו עכשיו כבר לא בכנסת, מי הנציג של החרדים? תהיה פה נורה לאפליה ויתחילו הפגנות.
    אז אנחנו במבוי סתום.
    עם כל האנשים האלה אנחנו לא נגיע לשום חינוך ושום התקדמות בתרבות היהודית והישראלית.
    בלי האנשים האלה המאמינים והבוחרים שלהם יעשו מקסימום בלאגן במדינה.
    חפש בגוגל \יוטיוב (עדיף יוטיוב) על הרב חיים אמסלם. הוא מנהיג ראוי של החברה החרדית.

שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי -Flame- צפיה בהודעה
    נקודה למחשבה:

המדע עם כמה שהוא צריך משתנה ומתחלף ללא הרף, תמיד מוצאים דברים חדשים שסותרים את הישנים, תאוריות מתנפצות ומתממשות, זה דבר שזז תמיד, לא יציב ולא עקבי.
    התורה שבכתב, והתורה שבעל פה מעבר ל3000 שנה נחקרות, כל יום ישנם אנשים שלומדים אותם ומחפשים לשאול, מחפשים למצא סתירות, מחפשים למצא שגיאות.
    ועדיין לא מצאו.
    אבל זה לא אומר לך כלום. זה לא תדר שלך, לכן אני צריך להחזיר לך באותו מטבע. ולכן הכנתי 3 עובדות מוצקות ומוכחות, היסטורית. שום "ניסים גלויים" שדווחו ע"י איזה דתי תמהוני, עובדות שאתה מכיר בהם, ולא שמת לב לכמה שהם מוזרות...

עובדה 1: מה שהדתיים עושים כיום בערבי שבת ובחגים, נעשה בדיוק באותה צורה כבר מעבר ל2000 שנה. כל שבוע, כל שנה, בלי חריגות.

עובדה 2: מלחמת יום העצמאות. ישראל נלחמת באמצעות צבא שאינו צבא מול 5 אימפריות ששולטות באיזורים הללו. ניצחנו אותם במגרש שלהם, כשלנו אין צבא שאפשר לקרא לו צבא. נראה לך הגיוני? תסביר לי את זה שניצחנו כשעל כל "חייל" שלנו עומדים כ1000 חיילי אויב? תסביר את זה שניצחנו כשעל כל "מטוס" שלנו עומדים כ50 מטוסי קרב של אויב?

עובדה 3: שום עם בהסטוריה לא הצליח להתקבץ חזרה לאחר גלות... הצלחנו לשרוד 2 גלויות!
    באמת מדהים , אהבתי את התגובה .
    היא באמת פתחה לי כמה כיווני אוורור חדשים במוח אבל זה עדיין לא מספק אותי כי עדיין יש את הטענות הסותרות מנגד.
    האם אלוהים באמת ברא את העולם? אם כך איפה סיפורי הדינוזאורים ועידן הקרח וכל האבולוציה.
    זה הוכח מדעית שאנחנו לא קמנו יום אחד בתור בני אדם, אלא תהליך של מיליוני שנים.

העובדות שלך באמת מדהימות אחי, אין לי משהו להגיד.
    האמת שעובדות 2&3 לא כל כך מרתקות כי 2 גלויות, בסדר עם מלוכד אני לא רואה פה התערבות של מישהו או משהו.
    מלחמה? היינו פשוט רעבים לניצחון. יום רע של הערבים. הכל יכול להיות.

הקטע הוא שעובדה 1 באמת נכונה ומוזרה לי, הרי גם בתנך מסופר על החגים ועל הביכורים.

טוב תשמע אני אסכם את הדיון ככה.
    אני הבנתי עכשיו שכל עם בנוי על אמונה כלשהי, ושלנו בנויה על החגים שלנו על הנחת תפילין, ראש השנה, חגיגת בר מצווה, חופה וכו'.
    אצל האיסלאם זה מיסגד, אצל הנוצרים זה הטבלה.

ושום סיכוי שזה ישתנה ב1000 שנה הקרובות.

ולכן הבנתי רק עכשיו בזכותך שהדיון הזה הוא חסר משמעות, והוא סיפק לי את התשובה שרציתי.

תודה
    עדיין מוזר לי שיש מישהו שמאמין במשהו שלא באמת קיים, לא באמת נראה, לא משהו שנגע או דיבר אליו, אבל אלה החים וככה אנחנו בנויים וככה האמונות שלנו
    רק חבל שזה לא תמיד עוזר כדוגמא החרדים, הקטולים הקיצוניים והאיסלאם.

וכן זה באמת יפה שכבר מעל 2000 שנה אנחנו מקיימים את אותם המנהגים, ולמען הסר הספק אני יהודי אתאיסט, מקיים חגים, עברתי ברית - בר מצווה, וחבל לי שאי אפשר לחיות בשקט בלי הבלאגן הקיצוני ופשוט לעשות בכיף את חנוכה, פורים, סוכות, פסח וביחד עם זה להתקל כל שני וחמישי בחרדי ששולח לי סמס "תניח תפילין אם לא סוף העולם יגיע" או באיזה שהיד שמתפוצץ ליד חייל במחסום.

חבל .
    אבל קיבלתי ת'תשובה שלי

שם פרטי
    ניק
    לייקים
    691
    נקודות
    6
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    חפש בגוגל \יוטיוב (עדיף יוטיוב) על הרב חיים אמסלם. הוא מנהיג ראוי של החברה החרדית.

ראיתי את זה ונהנתי מכל דקה
    בן אדם מלא שכל, בגרות ודרך ביטוי.

אין לי בעיה עם חרדים, יש לי בעיה עם 99% מהחרדים שמוצגים ברחוב או בתקשורת.
    עתיקים, פוגעים ולא מקדמים אותנו לשום מקום.

אבל עד שהרב אמסלם יהיה המנהיג של החברה החרדית צריך לעבור עוד הרבה זמן.
    ולא חושב שבזמן הזה נצליח להוציא מהחברה שלנו את החרדים שעושים בדיוק ההפך ממנו שאלה אלי ישי וחבריו היפים

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ראיתי את זה ונהנתי מכל דקה
    בן אדם מלא שכל, בגרות ודרך ביטוי.

אין לי בעיה עם חרדים, יש לי בעיה עם 99% מהחרדים שמוצגים ברחוב או בתקשורת.
    עתיקים, פוגעים ולא מקדמים אותנו לשום מקום.

אבל עד שהרב אמסלם יהיה המנהיג של החברה החרדית צריך לעבור עוד הרבה זמן.
    ולא חושב שבזמן הזה נצליח להוציא מהחברה שלנו את החרדים שעושים בדיוק ההפך ממנו שאלה אלי ישי וחבריו היפים
    הרב אמסלם יכול לייצג למעלה מחצי מהחרדים. הבעיה היא לא בחרדים אלא בנציגים שלהם בכנסת שלא משרתים את האינטרסים של הציבור.

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

נקודה למחשבה:

ועדיין לא מצאו.
    אחי, כמעט כל הפירושים שעושים לתורה נועדו לתקן איזה קושי שנוצר. יש המון סטירות או אי התאמות בין קטעים שונים בתנך. אני מניח שגם אני וגם אתה יודעים את זה.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

ציטוט נכתב במקור על ידי theidan צפיה בהודעה
    אחי, כמעט כל הפירושים שעושים לתורה נועדו לתקן איזה קושי שנוצר. יש המון סטירות או אי התאמות בין קטעים שונים בתנך. אני מניח שגם אני וגם אתה יודעים את זה.
    שואלים שאלות, כי נראה שיש סטירות, אבל תמיד מצליחים לסדר הכל. למדתי גמרא כמעט כל החיים שלי, הלכה וספרות השו"ת, אני יודע על מה אני מדבר

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

שואלים שאלות, כי נראה שיש סטירות, אבל תמיד מצליחים לסדר הכל. למדתי גמרא כמעט כל החיים שלי, הלכה וספרות השו"ת, אני יודע על מה אני מדבר
    יש פתרונות שהם מצחיקים. זה רק מהטיפה תנך שאני למדתי.
    ואם אלוהים כתב את התורה, למה שיהיה סטירות ויצטרכו לתת איזה פירוש עקיף להרבה דברים כדי שיצא הגיוני?
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

יש פתרונות שהם מצחיקים. זה רק מהטיפה תנך שאני למדתי.
    ואם אלוהים כתב את התורה, למה שיהיה סטירות ויצטרכו לתת איזה פירוש עקיף להרבה דברים כדי שיצא הגיוני?
    מזה תשובות מצחיקות? אם אלו תשובות שרבנים שגדולים ממנו, ודורשים את התורה בכל תו ותו, זה אמור להספיק, זה שאתה לא מקבל אותם וחושב שהם מצחיקות, זה לא אומר שישנם סטירות, זה אומר שאתה לא מסכים עם התשובות. זה הכל. ואל תבין אותי לא נכון, זה לגיטימי לגמרי, אני גם יכול שלא להסכים אם התשובות אבל זו תהיה בעיה שלי, לא של המקרא.

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ככה מלמדים לקרוא תנך בבצפר חילוני...
    אני אשמח אם תתן דוגמאות ספציפיות כדי שאני אוכל לענות לך על סתירות כאלה או אחרות. התנך מורכב גם מתורה נביאים כתובים. בנביאים כתובים מן הסתם יש חלקים לא מתאימים כי הם לוקחים צד די סובייקטיבי ונכתבו גם בתקופות שונות ולא בהכרח נכתבו על ידי נביא או שליח ה'.
    בתורה זה כבר סיפור אחר. ניתוח ספרותי של הטקסט מראה שהסבירות הכי גבוהה היא שהכל הגיע מאותו כותב לאורך כל התורה. כפיליות ניתנות להסבר בשלל דרכים.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:39.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect