קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 11-02-2006, 19:35
  2. [דיוו] האם הגיע הזמן להשמיד את המחשב שלי ?
    על ידי Alonh בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 04-12-2005, 22:05
  3. אחרי יום של"ח מפרח, הגיע הזמן למבחן האמיתי
    על ידי AllenIverson בפורום כדורסל
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 29-11-2005, 23:32
  4. הגיע הזמן להיפרד =/ אני מתגייס מחר
    על ידי הקוסם האפל בפורום כדורסל
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 27-09-2005, 00:05
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123
מציג תוצאות 31 עד 44 מתוך 44

כי הגיע הזמן לדיון רציני פה. - עמוד 3

משתמש מתקדם
    לייקים
    180
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    כנראה שלא הייתי נולד.
    קח מצב היפותטי שבו אתה חי בארצות הברית, אבל מעולם לא הייתה קיימת הדת .
    אתה חושב שלא היה צריך צבא ? אתה חושב שלא היה שנאה ומלחמות שדורשות הקמת ממשלה ?
    ואם במצב שבו היו כל הדתות אבל חוץ מהיהדות. זה היה מרע או מטיב למישהו ?

כמובן שאם תסתכל בדיעבד אז הדת הייתה סיבה להרבה דברים בעולם...אבל גם להרבה מלחמות וכאב.
    אם חוסר דת היה גורם רוע או טוב בעולם זה אי אפשר לדעת כנראה.
    אבל לפי המצב הקיים של היום, הדת גורמת להרבה עיוורון, ולחץ ופחד ומלחמות וכאב לאנשים בעולם...שלדעתי האישית אם היום יותר אנשים "יכפרו" בדת ויילכו לכיוון נאור יותר, אז העולם יתפתח בכיוון יותר קןלקטיבי, ויותר ביחד, וישקיע את המשאבים שלו על פיתוח העולם, ופתירת בעיות שיש בעולם.
    כמובן שהדת זה לא הגורם המרכזי שעוצר את העולם מלעבוד ביחד, אבל זה אחד מהמעצורים האלה. האיסלאם שולט כמעט בכל הטרור בעולם, לפי האמונות שלו, והיהדות מאטה הרבה קידום ופיתוח בישראל בגלל סיבות דתיות, וכמובן שגם כל הגזענות והשנאה לכל בנאדם שיש פה מגובה בתורה.

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 02:14.

משתמש מתקדם
    לייקים
    180
    נקודות
    50

מממ.. לא....

אם יעברו השנים ונהפוך לנאורים יותר, לך ולי לא יהיו כל משמעות, אני ואתה נהווה אובייקטים שישתמשו בהם ויקריבו אותם "למען המדע".
    מעבר לזה, כדור הארץ כולו יהיה מוקד "למען המדע" ואם בטעות הוא ייהרס, לא קרה כלום.. הכל "למען המדע".

שלא נדבר על זה שאם לא הייתה קיימת דת שמספקת משמעות עבור האדם, מספרת לו מהיכן הוא בא ולשם מה הוא פה ומעניקה קדושה ליצורים או דברים מסויימים אז ככל הנראה זה היה לגיטימי לחלוטין אם היה קם בבוקר אדם אחד והיה מחליט לצוד ולאכול אותך לארוחת צהרים, בטבע החזק שורד ולפי המדע אתה לא כלום מלבד שק עור ועצמות שהתגלגל לעולם מתוך ברירה טבעית.
    כמו שלא הקריבו אותך עד היום בשביל הדת או בשביל המדע, אין סיבה שיעשו זאת בעתיד...המחשבה הזאת היא לא יותר מפנטזיה מעניינת שאפשר לחשוב על העתיד אבל במבחן המציאות זה לא ככה.
    ואני לא רואה אתאיסטים היום שרוצחים או אוכלים אותך כי אין עולם הבא.
    השכל הנורמלי והמדע מתקדמים הרבה יותר מהדת הפרימיטיבית וחסרת ההומאניות.

אני מאמין בכל מקרה שיש משהו אחר מתקדם יותר מעבר לעולם הזה, בלי קשר לדת.
    אז אני לא אומר שלא צריך להאמין בכלום, אבל הרעיון של להאמין בספר חוקים לפני אלפי שנים, שעד היום מוסיפים לו חוקים חדשים של רבנים לפי ההגיון המוגבל האישי שלהם, נראה לי כל כך חסום ולמען האמת מאוד טיפשי.

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

איך העזת לשכוח את הכלום? אלוקים מבחינתי הוא גם הכלום וגם הכל וגם לא אף אחד מהם ושניהם ביחד.

איני מבין לשם-מה אתה מנסה לשכנע אדם הנסמך על לוגיקה בלבד, להבין זאת?
    במיוחד אדם כזה השם את המדע בקדמת הלוגיקה.. דבר שלא נראה לי לוגי לחלוטין.

אולי איני בקיא מספיק, אך עד היום לא ראיתי פסוק אחד שמכריח אותנו להאמין באלוקים שהוא בעל זרועה מסויימת, במשקל מסויים או במראה חזותי כלשהו. כל פסוק שציין האנשה כלשהי, לפי מיטב ידיעתי מהווה מטפורה בלבד לרוממותו בשביל שיצורים פרימיטיביים כמונו נוכל לתפוס אותו בכלל.

אלוקים יכול להיות מלקדת בדיוק כמו שהוא יכול להיות כלום, בלי חלילה שום כוונה לזלזול.
    בגלל זה בפעם האלף - למדע אין שום יכולת להתערב בנושא דת, נושא שכל אדם תופס אותו בצורה אישית לחלוטין.

מעבר לזה, לדעתי מדע אפילו לא יכול לקבוע חד-משמעית אם אני מביט על מקלדת או פרפר במידה ומדען יחליט לשים מול העיניים שלי את אחד האובייקטים, לצורך העניין, אם אני ואתה נביט על אותה מקלדת, ייתכן מאוד שאני אראה לחצנים עגולים בזמן שאתה רואה מרובעים, אך אצלי עיגול = "מרובע" במילים ואילו מרובע = "עיגול" במילים, דבר שלעולם, אין לך שום יכולת באמת לקבוע חד-משמעית מה כל אדם רואה, בשביל לקבוע זאת עליך לראות דרך העיניים שלי ולהכיל את המוח שלי לכל הפחות, ואילו אם יום אחד נוכל לעשות זאת, גם אז לא תוכל באמת לדעת מה אני רואה, כי אתה תביט על האובייקט בתור "סוניק" ולא בתור "אורי", משמע שכשתחזור להיות "אורי", לא תוכל לדעת מה באמת ראית כ-"סוניק" (עם המוח והעיניים שלו, מכיוון שכעת יש לך את המוח והעיניים של "אורי").

לצורך הפישוט, כשאני ואתה מביטים על מלקדת (שאני לא מכיר שום יכול לקבוע חד-משמעית כיצד מקלדת נראית בעינייו הסובייקטיביות של כל אדם), יכול להיות שאני רואה אוטו מול העיניים ומבחינתי צורה של אוטו = מלקדת ואילו אתה רואה חרגול מול העיניים, ומבחינתך חרגול = מלקדת.

מה דעתך?
    מתנצל שלקח לי כל כך הרבה זמן להגיב לך.
    אתה מערבב פה שני דברים שלא בהכרח שזורים זה בזה כאשר משוחחים על דת.

דת היא לא פילוסופיה ולאל יש הגדרה ברורה ופשוטה.
    אתה בוחר להמציא פירוש אחר משלך אוקי, גם לאל שלך אני לא יכול לפנות ולכן כל טענה שאני אטען לגביו לא תהיה רלוונטית בכלל.
    ברור לי (וגם לך) שהגישה שאתה נוקט היא פילוסופית כך שכל טענה שאני אעלה ניתן להתפלסף עליה מכל כיוון וזה לא יוביל לשום דיון פורה מכיוון שאין לנו כלים ממשיים להסתמך עליהם.
    אני אגיד "אלף" אתה תגיד לי מה זה בעצם "אלף" האם ה "אלף" שלך היא גם ה "אלף" שלי או שמע שלי זה בעצם "בית" או אולי הספרה "8".
    יש ראש לאן אני חותר?

אז סוניק (הלוואי וידעתי את שימך האמיתי מרגיש לי די שטותי לקרוא לך בשם הזה) בוא נעשה הסכם, אתה רוצה להתפלסף על אלוהים תצמד לתוכניה אני לא יכול לספק תשובות או טענות הוגנות נגד הגדרה שהיא לא סובייקטיבית.

קח ציטוט שלי מהבלוג (המדהים יש לצין אחמ אחמ) של דרור:
    אני בתור אתאיסט (כפי שאתה יודע) מטרתי היא לא להכפיש את הדת אלא להציג את הדברים כפשטם בצורה לוגית לחלוטין.
    להוציא דעה אמונה או דימיון מהמסגרת
    באם עלה כי לא הצלחנו להתייחס לדבר מה כפשטו ניתן לפנות להשערות הנשענות על הוכחות אחרות ובעזרתם להסביר דבר מה.

אמונה עושה ההפך היא אומרת מה הסיבה שאני יכול לדמיין שיצרה את המצב הזה אם הצלחתי למצוא דימיון אחר אשר תמך את הסיבה שלי אזי מדובר באותו הדבר.

לעניי הגישה האחרונה היא נאיבית.
    אבל אין בידיי לשנות עולם מלא של דעות ומכלול שלם של הבנות נבדלות.
    לכן אני שומר על שפיות בגן הפרטי שלי

להוסיף על כך אם להיצמד לתוכניה (מה לעשות פדנט!!!) אלוהים כפי שה"פילוסוף" שלי הוכיח כפוף לחוקי הלוגיקה רק מכיוון ניתן לדון עליו בהקשר לוגי.
    אם הוא היה מעל ללוגיקה לא היה ניתן לטעון לגביו דברים הסותרים את הלוגיקה הפרטית שלנו.

ועוד דבר שה"פילוסוף" שלי העלה, עצם העובדה שאף אחד מלבדי לא שולט על עצם היכולת שלי לחשוב (לא משנה אם המציאות עצמה היא אובייקטיבית) מוציאה את היכולת של אלוהים בכבודו ובעצמו להוציא עצמו למעל ללוגיקה.

לוגיקה היא חוק עליון שאין גבוה ממנו.
    ברגע שתבין את זה יהיה בידייך המפתח להבין את דברי לעומקם.

תודה ויום טוב.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

או לא חמוד ממש לא!
    מה שאתה אומר מבחינתי זה כמו שאומר לפרופסור לכימיה "שמע, קשה לי לדון איתך, שים בבקשה את מנת המשכל שלך ואת הניסיון המקצועי שלך בצד ותדון איתי עם קרשים ומקלות, כמו ברברי".

ממך ציפיתי האמת שתבין ותכבד את ההבדל המהותי בין דת לפילוסופיה ובין דת למדע בכל ההקשר לבורא העולם - מעל הלוגיקה! זה שאתה יכול לדבר רק באמצעות לוגיקה זה טוב ויפה, אל תכריח את האחרים לדון בטיפשות גם כן.

אתה יודע, התגובה שלך ממש ילדותית אנו מוכרח לציין, זה כמו שבעיני הערך העליון בעולם הזה הוא אלוקים אך איני מכריח אותך להאמין בו, הערך העליון מבחינתך הוא הלוגיקה ואתה כופה עלי להאמין בה.. אתה עושה את מה שהאתאיסט הממוצע הכי כועס שעושים.

אז שוב אומר, האל שאני מאמין בו נמצא מעל ללוגיקה, בגובה הלוגיקה, נמוך מהלוגיקה, מצידי הלוגיקה, אלכסונית ללוגיקה, באף אחד מהכיוונים או הגבהים הללו וגם בכולם בו זמנית וגם לחוד. זה שאתה לא מסוגל להקדיש מספיק נוירונים בשביל לתפוס את זה זוהי בעיה שלך ושל אנשים הדומים לך, לא שלי ושל המאמינים.

אגב, תוכל לצטט לי מקורות מהתנ"ך שבו מגדירים בדיוק באיזו דמות עלי להאמין?
    ציטוטים שלא מאנישים את הישות התבונית מתוך הכוונה להדר אותה אלא כאלה שמפורשות מורים לי "תאמין בדמות שנראית X, עושה Y ומרגישה Z".

נהוג להעביר ערוצים בטלויזיה באמצעות השלט, זה לא אומר שמוכרחים להעביר ערוצים באמצעות השלט, אפשר גם באמצעות הלחצנים על הטלויזיה עצמה. נהוג לחשוב באמצעות לוגיקה ולהגדיר כל דבר, זה לא אומר שיש צורך, שמותר או שאפשר להגדיר ישות תבונית באמצעות לוגיקה, אולי אפשר גם אחרת.

אגב, זוהי הסיבה לפי מיטב זיכרוני שהמדע התעכב בחקירת האטום, מכיוון שתחילה למדו אותו באמצעות מטפורה של מערכת השמש ואז במשך שנים רבות חשבו שהמסלול שלו ושל חלקיו קבועים הם כמו הכוכבים במערכת השמש, עד שיום אחד הבינו שזה לא נכון ויכלו להעלות השארות חדשות הודות לכך, המטפורה עיכבה אותם מאוד.

אם תשאל "מהו משקלה של הישות התבונית?" ואענה לך "השמים היום כחולים במיוחד", גם במצב שכזה יהיה הקשר לוגי מצויין בין התשובה שלי לשאלה שלך, גם אם התשובה תגרום לך להרגיש מעט עצבני או לחוש זלזול, פשוט מעצם העובדה שמדובר בישות תבונית שנמצאת:

וגם אכלתי חומוס לפני מספר חודשים (זוהי אפילו תשובה יותר מספקת מבחינה לוגית, שוב, מדובר בישות תבונית, המדע לא תופס לגביה והאמת שגם לא הפילוסופיה, הם תופסים לגביה בו-זמנית, וגם לחוד).

מקווה שלא טמטמתי אותך ושאתה מבין (ולא מבין) את העיקרון הפשוט - ישות תבונית קיימת (גם אם היה בעולם רק אדם אחד שמאמין בה), בכל מקרה, אל תנסה לחקור זאת באמצעות המדע המודרני בן ה-21.

אני יכול באותה קלות ראש גם לומר שהישות התבונית לא קיימת, ובכל זאת להאמין בקיומה.

הכל תופס (ולא תופס).

אז או שתתקדם ותתחיל לחשוב כבן אדם ולא כפילוסוף או מדען או שתפסיק לעשות רעש.
    אתה מתעקש לדבר מחוץ להקשר.
    חבל חבל מאוד

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ

אם אל היה נמצא תחת הקשר לוגי כלשהו היה אפשר לייחס לו מעמד של אל וכל המשתמע מכך?
    הורס ויוצר עולמות, עושה ניסים, יוצר את השביל שבו יזרמו החיים, מחליט האם השמש תזרח מחר ודברים גרנזיוזיים בסגנון..
    האם אתה סמוך ובטוח כי ישות אשר תוכל לתפוס אותה מבחינה הגיונית תהיה מספיק אינטליגנטית בשביל לתפוס שליטה על מאורעות ודברים דומים לאלה שהזכרתי קודם?
    ואם קיימת מחלה שלא יודעים למה מי מה מו כמה איך איפה והתרופה
    אז זה אומר שזה מעל הלוגיקה ? כן
    מעל ההגיון הביולוגי רפואי שמקנה לנו הידע האנושי ? אולי
    אלוהים ? חחחח לא
    למה ? חכה שנגלה מה זה
    ואם לא תגלה מה זה ? בדיוק.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ

חלק יומרו, במובנים מסויימים, שכן.

קח לדוגמה את מכות מצרים, אני מניח שבעת העתיקה חלקן או כולן נחשבו למעל ללוגיקה, אז מה עשו?
    ישות תבונית

כמובן שיקפוץ עכשיו האחד ויומר את הרעיון "אתה סותר את הצד שאתה מייצג בגלל שחזקת כעת את העובדה כי ברגע שנגלה משהו הוא כבר לא יהיה קסם/ישות תבונית אלא מדעי בלבד ובשליטת האדם".
    הכל בסדר אחי, אצלי כל הדלתות פתוחות אני פשוט יודע למקם את החלונות כמו שצריך

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    בום צ'קלאקה
    לייקים
    49
    נקודות
    93
    משפט מחץ
    אימונים תמיד מביאים תוצאות

בקיצר - אין אלוהים
    חוץ מזה שלפי דעתי אלוהים הומצא בגלל הפחד מהמוות
    אז חדשות לדתיים - בסוף יש רק חושך והרבה תולעים
    איגרוף תאילנדי + קיקבוקס + mma עוד מעט + Street workout
    3/7 אימונים בשבוע

משתמש מתקדם
    לייקים
    180
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי imsmart צפיה בהודעה
    בקיצר - אין אלוהים
    חוץ מזה שלפי דעתי אלוהים הומצא בגלל הפחד מהמוות
    אז חדשות לדתיים - בסוף יש רק חושך והרבה תולעים
    יש לך את זה ביותר מסכן ?

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    בום צ'קלאקה
    לייקים
    49
    נקודות
    93
    משפט מחץ
    אימונים תמיד מביאים תוצאות

לא..
    איגרוף תאילנדי + קיקבוקס + mma עוד מעט + Street workout
    3/7 אימונים בשבוע

+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 3 << ראשון 123

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:37.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect