נכתב במקור על ידי
XsonicX
או לא חמוד ממש לא!
מה שאתה אומר מבחינתי זה כמו שאומר לפרופסור לכימיה "שמע, קשה לי לדון איתך, שים בבקשה את מנת המשכל שלך ואת הניסיון המקצועי שלך בצד ותדון איתי עם קרשים ומקלות, כמו ברברי".
ממך ציפיתי האמת שתבין ותכבד את ההבדל המהותי בין דת לפילוסופיה ובין דת למדע בכל ההקשר לבורא העולם - מעל הלוגיקה! זה שאתה יכול לדבר רק באמצעות לוגיקה זה טוב ויפה, אל תכריח את האחרים לדון בטיפשות גם כן.
אתה יודע, התגובה שלך ממש ילדותית אנו מוכרח לציין, זה כמו שבעיני הערך העליון בעולם הזה הוא אלוקים אך איני מכריח אותך להאמין בו, הערך העליון מבחינתך הוא הלוגיקה ואתה כופה עלי להאמין בה.. אתה עושה את מה שהאתאיסט הממוצע הכי כועס שעושים.
אז שוב אומר, האל שאני מאמין בו נמצא מעל ללוגיקה, בגובה הלוגיקה, נמוך מהלוגיקה, מצידי הלוגיקה, אלכסונית ללוגיקה, באף אחד מהכיוונים או הגבהים הללו וגם בכולם בו זמנית וגם לחוד. זה שאתה לא מסוגל להקדיש מספיק נוירונים בשביל לתפוס את זה זוהי בעיה שלך ושל אנשים הדומים לך, לא שלי ושל המאמינים.
אגב, תוכל לצטט לי מקורות מהתנ"ך שבו מגדירים בדיוק באיזו דמות עלי להאמין?
ציטוטים שלא מאנישים את הישות התבונית מתוך הכוונה להדר אותה אלא כאלה שמפורשות מורים לי "תאמין בדמות שנראית X, עושה Y ומרגישה Z".
נהוג להעביר ערוצים בטלויזיה באמצעות השלט, זה לא אומר שמוכרחים להעביר ערוצים באמצעות השלט, אפשר גם באמצעות הלחצנים על הטלויזיה עצמה. נהוג לחשוב באמצעות לוגיקה ולהגדיר כל דבר, זה לא אומר שיש צורך, שמותר או שאפשר להגדיר ישות תבונית באמצעות לוגיקה, אולי אפשר גם אחרת.
אגב, זוהי הסיבה לפי מיטב זיכרוני שהמדע התעכב בחקירת האטום, מכיוון שתחילה למדו אותו באמצעות מטפורה של מערכת השמש ואז במשך שנים רבות חשבו שהמסלול שלו ושל חלקיו קבועים הם כמו הכוכבים במערכת השמש, עד שיום אחד הבינו שזה לא נכון ויכלו להעלות השארות חדשות הודות לכך, המטפורה עיכבה אותם מאוד.
אם תשאל "מהו משקלה של הישות התבונית?" ואענה לך "השמים היום כחולים במיוחד", גם במצב שכזה יהיה הקשר לוגי מצויין בין התשובה שלי לשאלה שלך, גם אם התשובה תגרום לך להרגיש מעט עצבני או לחוש זלזול, פשוט מעצם העובדה שמדובר בישות תבונית שנמצאת:
וגם אכלתי חומוס לפני מספר חודשים (זוהי אפילו תשובה יותר מספקת מבחינה לוגית, שוב, מדובר בישות תבונית, המדע לא תופס לגביה והאמת שגם לא הפילוסופיה, הם תופסים לגביה בו-זמנית, וגם לחוד).
מקווה שלא טמטמתי אותך ושאתה מבין (ולא מבין) את העיקרון הפשוט - ישות תבונית קיימת (גם אם היה בעולם רק אדם אחד שמאמין בה), בכל מקרה, אל תנסה לחקור זאת באמצעות המדע המודרני בן ה-21.
אני יכול באותה קלות ראש גם לומר שהישות התבונית לא קיימת, ובכל זאת להאמין בקיומה.
הכל תופס (ולא תופס).
אז או שתתקדם ותתחיל לחשוב כבן אדם ולא כפילוסוף או מדען או שתפסיק לעשות רעש.