אני רושם מה שרשמתי באשכול
http://atraf-f.com/showthread.php?p=1047377#post1047377
נכון שהיו מליון ואחת אשכולות עם השאלה הזאת, אבל בכל זאת חשוב לי לשאול.
כמובן שאף אחד מאיתנו לא יכול לענות על שאלה הזו. אבל בכל זאת:
היקום נוצר מהמפץ הגדול, בעצם מגרעין אחד קטן אפילו קטן יותר מגרגיר חול קטנטן, נוצר לחץ והוא התפרץ, ומאז נוצר היקום.
האם אלוהים יצר את הגרגיר הכל כך קטן הזה? האם אלוהים גרם לגרגיר הקטן להתפרץ? את זה אי אפשר לדעת.
גם את התנ"ך אפשר לפרש על ספר שמישהו כתב והוא בכלל לא נברא, וגם ישו, איזה מטורף אחד שהחליט לשנות את דת היהדות, וגם את מוחמד הערבי כסתם אחד שחלם בהקיץ.
בעצם תחשבו על כך, אין לנו באמת הוכחות שהאלוהים קיים. מה שכן ידוע לנו, שהיו דינוזאורים לפני למעלה מ60 מליון שנים, והם נכחדו בגלל שלהם לא היה את הידע והמוח המפותח כמו שיש לאדם כיום. אז אלוהים עזר להם? הציל אותם? לא, הכל תוצאה של המפץ הגדול - אנחנו חיים במערכת השמש, שבתוך גלקסיית "שביל החלב" וחלקיקים או משהו אני לא בדיוק זוכר מהכוכב הקפוא פלוטו, גורמות למטאורים \ כוכבי שביט, איך שתצרו, להיווצר.
הכל פה זה תופעות של טבע, ולפי מה שידוע לנו, אף אחד לא אחראי על כך, אלא זה מה שהיה צריך לקרות.
עוד דבר, ידעתם שבעוד כ7 מליארד שנה כדור הארץ פשוט יפסיק להתקיים? ואנחנו בני האדם נצטרך למצוא דרך חלופית לחיות, כנראה שזה יהיה במאדים. ומה יקרה אחרי שמאדים גם יפסיק להתקיים? מה יקרה אחרי שהשמש, שנותנת לנו חיים פשוט תתפוצץ ותהרוס את כל מערכת השמש? מה יקרה אז?
אתם בכלל חושבים מה זה עוד 7 מליארד שנה? אתם מבינים מה זה? אתם מבינים כמה זמן עבר מאז שבני האדם חיים? בקושי 5000 שנה.
אבל מה היה לפני המפץ הגדול? זה פשוט לא מובן.
מה יש אחרי המוות? לא נדע עד שנגיע לשם.
למרות כל מה שרשמתי כאן, אני מאמין שיש אלוהים ששומר עלינו. אולי הוא לא מפקח עלינו ומחליט מה יקרה ומה לא יקרה, אבל עדיין יש שהחליט שהגרעין הקטן הזה יתפוצץ ויצור דבר כל כך ענקי שנקרא יקום.
בכל מקרה, בני האדם, יצטרכו למצוא מקום חלופי לגור.
עד עכשיו אנחנו התאמנו את הסביבה שלנו בשביל שתתאים לנו. אבל זה לא יוכל להימשך כך עוד הרבה זמן.
יש עוד הרבה שאלות בנושא, וזה פשוט דבר אינסופי.
מה דעתכם בנושא?
אף אחד לא מגיב שם
אולי פה תגיבו לפחות