טוב העלת פה דיון מעניין בהחלט מנהלת חביבה,
ובכן מה זה התאבדות?
יש את ההתאבדות הדתית ויש את הנפשית.
את ההתאבדות הדתית אנו רואים בחיי היום יום מצד מחבלים שמתאבדים בשביל מטרה אחת להרוג כמה שיותר יהודים ולעלות שמיימה לצד אלוהיהם אללה ולהיות עם 70 בתולות בשמיים או משהו בסגנון.
ההתאבדות שלהם אם נכנסים יותר פנימה נובעת מלחץ נפשי כתוצר מהמצב המצוי בארץ, זה 1.
התאבדות בגלל רקע נפשי זה תופס לגבי כולנו.
בן אדם שהגיע למצב שהוא לא מסוגל יותר מתאבד, כלומר גם שם קץ לחייו.
התאבדות מבחינת היהדות נתפסת כחת כי הרי רק ה' ברא ורק ה' יקח, וברגע שאדם קובע לעצמו את גורלו ואת תום תקופת חייו הרי שהוא מזלזל בבורא ובמתנה הכי גדולה ביקום שהינה החיים שהוא נתן בו, לכן אם תסתכלו אלה שמתאבדים נקברים מחוץ לבית הקברות בגלל שהתם נתפסים ביהדות כטמעים.
אני חושב שאין שום דבר בעולם שלי אישית יגרום להתאבד, כן לא אכחיש עברה במוחי בראש הרעיון לא פעם ואפילו השתעשעתי במחשבה של איך אמות וכו', אני אשקר אם אגיד גם שאני לא חושב על המוות לפחות מספר פעמים ביום אבל בכל זאת צריך לדעתי לחיות כל יום ויום כאילו היה היום האחרון של חייך.
ולא לתת לשום דבר בעולם לגרום לך להרוג את עצמך כי לכל אדם יש מטרה לשמה הוא נוצר, ובן אדם שבוחר בדרך הקלה שהינה המוות, בוחר רק לעצמו את הדרך הפחדנית והמהירה ביותר לסיים את החיים.
הוא אגואיסט אשר לא חושב על סביבתו וכו', במקום להפתח ולדבר על זה עם אחרים הוא יסתגר ויאכל את עצמו עד אשר לא יהיה לו כוח ויבחר לברוח מהצרות.
אני מרחם על אנשים אלו ומקווה שבעולם הבא ימצאו את השלווה אשר לא מצאו פה.
לסיכום, לדעתי לכל אדם יש את הזכות לעשות בחייו כרצונו, איש איש ואמונתו יחיה...