אני בן 19 באפריל מתגייס במרץ, אצלי אני בטוח ומכיר אנשים שיתגייסו בגילי ואל תדאג זה שטויות אתה פשוט מקבל חופשה לפני בזמן שהחברים שלך זוחלים בקוצים ובאבנים
שירות צבאי זה כוכב לא קטן בקורות חיים
אמא שלי העסיקה אנשים בהיי טק והיום עובדת במקום נורא נחמד
הסבירה לי ודירבנה אותי שקרבי עדיף מבחינת מקצוע ולעתיד ובכלל על השתמטות (במיוחד) ואפילו לימודים אקדמאיים ויג\+יד+שירות קבע צבאי
כאשר היה בא אליה בחור ששירת למשל במג"ב שלוש שנים טרי טרי בן 25+ שסיים תואר ראשון במחשבים או כל מקצוע רלבנטי למה שהוא אמור לעשות בחברה היא תעדיף אותו על מישהו שסיים תואר ראשון עם ניסיון צבאי של אפילו 3-4 שנים מכל מיני סיבות, למשל כי בנאדם ששירת בצבא ההגנה לישראל בתור גולנצ'יק בחיל רגלים והצליח להגיע לתואר ראשון בחור גם אם לא צעיר הוא יוצא שאפתן ולא צריך אפילו לתת לו מבחני אישיות כי יודעים שהבנאדם מוכן ויעשה כל מה שצריך מקריאת מפה וביצוע מטלות ועד תפקוד מעולה בצוות...למעשה מועמד כזה לעבודה בחברה שמרשה לעצמה נחשב יוקרתי ותשקיע בו קורסים,כספים וזמן כי ידוע שמשירות קרבי בצה"ל לא יוצאים לפלפים רקובים
עבדתי הקיץ הזה אצל אמא שלי בחברה ופגשתי ודיברתי עם אנשים שנמצאים איתי בקומה ממתכנתים ועד מנהלי חשבונות ורובם שירתו במג"ב בגבעתי והם אחלה חבר'ה שצחקו לי בפנים כששאלתי אותם אם כדאי ללמוד לפני צבא על חשבונו "ולהרוויח ניסיון צבאי"
אני מתאמן בקבוצה של איגרוף תאילנדי ויש לנו כל מיני אנשים בקבוצה קח תשמע מה אמרו לי אלו ששירתו בקרבי
יש בחור אחד ששירת בשיריון אמר לי מסריח בטנק לא רוצה הלך להיות טבח
אחד אמר לי בא לו להיות ליד הבית הוא לא רוצה לקרוע את התחת
המאמן שלי שירת בגולני שאלתי אותו אם יצא לי לתפוס מישהו בידיים לפרק אותו
הוא צחק עם כל השאר ששירתו בגולני אמרו לי התקבלת יא גולם
אחד בכלל מפלס"ר גבעתי קצין טרור עבר הרבה לפי מה שהבנתי אמר לי בדיוק מה שהמפקד שלו אמר לי, תתגייס זה בשבילך וגם בשביל המדינה
יש גם בחור לא מזמן השתחרר אני לא סגור מאיפה אבל חבר שלו שירת במטכ"ל לא נדבר על מה הוא עשה שם אבל הוא היה בחורים שלא תקלוט בכלל בראש שלך איך הוא הגיע לשם מה עבר עליו בחיים הוא בהתחלה עשה את זה בשביל המדינה עכשיו הוא נכה ביד הוא לא מקבל שקל מהמדינה כמו כולם אמר לי תעשה את זה בשביל עצמך עזוב אותך המדינה תביא לך אחוז נכות כל כך נמוך שלא תקבל גרוש
אני מכיר בנאדם שלא יכל ללכת נפגע בלבנון השנייה כמעט איבד את המפקד שלו אחרי שנה בערך או יותר הוא החלים אני חושב לגמרי
אני:"תגיד אחרי שנפצעת וכל זה מה אתה אומר להתגייס לקרבי?"
הוא:"תשמע הצבא דפק אותי חזק, תתגייס"
הוא בתהליך של לחזור לסיירת צנחנים או שכבר חזר אין דברים כאלו
תחשוב מה אתה רוצה לעצמך, אל תחשוב על המדינה כי ברגע שתצטרך אותה אחרי שירות צבאי היא לא תהיה שם - זה בשבילך.
נדחה לי הגיוס למרץ עכשיו בגלל ניתוח מזדיין ואני כל יום רק רואה את עצמי יותר ויותר מת להתגייס ממה שרציתי מקודם, שינוי אדיר ברצון שלי, אני מקווה שתחשוב קצת ושגם אצלך ישתנה משהו כי גם אני יכול להשתמט על סעיף רפואי שאני לא רוצה לדבר עליו או להוציא אישור של ספורטאי פעיל או לבוא ולהשתין על הקבן אבל זה עבר לי אחרי ששמעתי מאנשים שסילקו אותם מקרבי על שטות כמו להרביץ למישהו שקרא לאמא שלך בן זונה והם מסתכלים אחורה לא יודעים מה לעשות עם עצמם.תתאפס על עצמך
כאילו משנה גודל המדינה חח כל העולם מכיר אותנו ומחרבן מפחד, שומעים איך אנחנו מפוצצים את עזא עוד עם פינצטה יחסית למה שאנחנו מסוגלים (אם אתה שואל אותי הפוטנציאל שלנו זה לא לשגשג ולהתרבות כמו נמלים במדינה הקטנה שלנו אלא להגיע למצב שבו כל אזרח שיוכל ירצה ויתגייס.לנתק את עזא מהחשמל שלנו, מים שלנו, עזרה הומניטרית שלנו, אספקה ותקשורת שלנו, לחסוך שיהיה לנו יותר מדי אם צריך עד שהם יעשו בחירות ובממשלה יעלה איזה ערבי נחמד שיכיר בעובדה שהוא לא יכול עלינו) וחושבים שאנחנו טרוריסטים מרוב ההרס שאנחנו זורעים ובנוסף לזה אנחנו מעצמה גרעינית כמו הודו סין רוסיה וארה"ב ועם הרבה יותר טכנולוגיה מהקוף האיראני הזה אחמדיניג'אד מה שמו יודע כנראה חצי שפה ולא רשמית אני יכול להבטיח לך שיש לנו יותר ראשי נפץ גרעיניים ממה שאתה יכול לספור על האצבעות שלך ומספיק אפילו להרים את כל המזרח התיכון לשמיים לאבק עוד מימיו של נשיא המדינה שלנו שאם תקרא עליו קצת תבין כמה מגיע לו להיות הנשיא

אתה פשוט טיפש, הפונטציאל שלנו מומש ברגע שהוקמה המדינה ורק גדל מאותו הרגע שהדבקנו את הערבים מסביב לרצפה וייבשנו להם תאםאמא
מדינה דבילית זו מדינה שחילקו אותה עם סרגל כמו רוב המדינות שמסביבנו ואת זה אפשר להבין רק מלהסתכל על הגלובוס יחתיכת בור, אני מקווה שתתגייס וייכנס לך משהו לראש
קח לדוגמא מדינות ערב הן חיות על שיתוף ביניהן ובורות נפט ואנחנו יכולים להפיק מביצות אזורים מייושבים בעזרת אקליפטוס הם בקושי יודעים מה זה מצית
ואז לא יהיו קרביים, גם ככה חסר