|
|
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
כי אין לו ראיות.
למפץ הגדול, יש.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אני לא מבין את הטעם האמיתי של הויכוח פה, למה נפתח בכלל האשכול?
הטענה שלך נשמעת הגיונית לגמרי, אבל אל תתחיל כל פעם לבוא ולצאת באמירות של "אין אלוהים" או משהו בסגנון.
שלא תבין לא נכון, אני גם לא מאמין, אבל לא צריך לסתור את האמונה לגמרי, רק צריך לחכות להוכחות שיש אלוהים ואז נדע שהוא קיים, בינתיים אין כלום.
לא משנה כמה פעמים תגיד שיש לך הוכחה, זה לא מוצק לגמרי (למרות שזה הגיוני למדי), תביד תהיה דרך למאמינים להגיד ההפך.
אז בקיצור, לא צריך לבוא בגישה של "אין אלוהים, חד וחלק" אלא להגיד "אני לא מאמין, עד שלא יווכח אחרת", סתם מיותר בינתיים לדעתי.
* * *
הוקינג מסביר זאת טוב ממני:
״חוקי הטבע בעצמם אומרים לנו, שלא רק שזה אפשרי שהיקום פתאום החל להתקיים כמו פרוטון, ולא דרש שום דבר מבחינת אנרגיה. אלא גם שזה אפשרי ששום דבר לא גרם למפץ הגדול. שום דבר.״
-סטיבן הוקינג.
נערך לאחרונה על ידי firya; 01-05-2012 בשעה 14:59.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
משה הסביר איך העולם נברא?
משה לא ידע.
הוא רק חשב שאלוהים אמר מילות קסם,
או חשב, או עשה משהו מעל ההיגיון שלנו שיצר את העולם.
כיום אפשר בוודאות לדעת שכוכבים נוצרים ע"י בגלל כוח הכבידה,
ופעם באיזה 50 מיליון כוכבים נוצר כוכב שמאפשר חיים לגדול בו.
אם משה היה אומר שהעולם נוצר בגלל כוח הכבידה - וואלה הייתי חוזר בתשובה.
אבל הוא לא.
והוקינג לא נתקע באמצע,
כפי שפירייה אמר הוא מחזיק בכל התשובות.
איך אמרת לי מקודם? לך ללמוד תורה כדי שתוכל לפסול אותה?
לך ללמוד עם הוקינג כדי לפסול אותו.
One Shot - One Kill
זה שהתאוריות שלו הם כרגע המילה האחרונה בעולם המדע לא אומר כלום על נכונותם, לכן צריך לברוח מלהסיק מסקנות.
זו לא המצאה שלי, אתה מוזמן לקרוא קצת בנושא הפילוסופיה של המדע.
משה לא ידע כי... אתה החלטת.
כמו שאני מכיר אותך, גם אם הוא היה מדבר על כח הכבידה היית אומר שכבר ידעו את זה קודם, מה לא תעשה בכדי להיות צודק.
האמת, משה בכלל לא דיבר נגד או בעד כח הכבידה. לי אין דבר נגד המחקרים של סטיבן.
שום דבר לא סותר את זה שהקב"ה ברא והתחיל את הכל, מה שזה לא יהיה.
* * *
״נתקע באמצע״? ראית בכלל את הסרטון?
אני מניח שלא. זה לא שסטיבן ניחש את התאוריות האלה. זה מה שהראיות מראים. גילינו ומדדנו את הקרינה הקוסמית, חקרנו את האטומים, אפילו ביקענו אותם לעזאזל, ביצענו תצפיות על המתרחש בחלל. משה לא ידע פסיק ממה שאנחנו יודעים. התאוריות של הוקינג הם ״המילה האחרונה״ בזכות כל התגליות שלנו ובזכות כל המחקר שעשינו. אתה מתעקש להיות בור, בכיף. התשובות לפניך, אתה ורבים שכמותך או מתעלמים או מפגרים מידי להבין אותם. אתה תבחר בסיבה שבגללה אתה לא מקבל את ההסבר.
* * *
אני לא אובייקטיבי כלפי אף אחד. אני הולך ע״פ הראיות. יש פה אנשים שהולכים לפיהם, וברוב הזמן אנשים שאין להם טיפה של ידע בהם (מידי פעם יש מישהו משוחד מראש שלוקח חלק מהראיות כדי להצדיק את טענת יהוה, אבל מתעלם מהשאר).
את ה מוזמן לעבור על כל הודעותי כדי לראות שהעמדתי על טעותם אנשים שצידדו בדת, ושיבחתי כשעמדו לצד הראיות.