איזו תפיסה מוזרה זו..
איזו תפיסה מוזרה זו..
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:44.
|
|
התהליך הוא בדרך כלל טבעי ובלי התערבות חיצונית, כך הקב"ה ברא אותו. שוב, אם היינו רואים אותו כבר לא הייתה לנו בחירה האם להאמין בו. זה שזה נשמע לך מטומטם לא הופך את זה ללא קיים.
להגיד שיש אלוקים למרות שלא רואים אותו צריך לבוא מתוך הבנה שאין ציור ללא צייר, מישהו מעל כל הסיפור הזה היה חייב להתחיל את המחזוריות הזו. כן, יש לנו אפשרות לחשוב אחרת, וזה בדיוק הרעיון.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
זה עדיין מטומתם (ולא נכון).
ציור ללא צייר? מאיפה ההשוואה המפגרת בין ציור לבין היקום? ציור הוא לא דינמי, ציור הוא לא משתנה, בעוד שהייקום הוא כן. התהליך לייצירת השניים גם ממש לא דומה או זהה.
בעולם הקוואנטום אנחנו יודעים שיש חלקיקים שמופיעים משום מקום, ונעלמים כלאומת שבאו. אנחנו מודעים לכך שאותם החוקים שמשפיעים עלייהם השפיעו גם על הנקודה הסינגולית. אתה מציג את עצמך ככסיל, שמאמין באמונות פאגאניות. אלוהים של היהדות ברא הכל ב6 ימים. לא יותר, ולא פחות. מעבר לעובדה שמי שכתב את הספר היה דביל, ולא חשב על העובדה שיום לא יכול להתקיים ללא השמש שהופיע רק 3 ימים אחר כך (אולי בגלל שלא ידעו את זה), כל הסבר אחר זה תירוץ!
אלוהים לא סידר ש"התהליך הוא בדרך כלל טבעי ובלי התערבות חיצונית", הוא דאג יום יום לעשות משהו. אתה בכלל יודע במה אתה מאמין? עובד אלילים שכמוך?
הבולשיט של ציור ללא צייר לא תופש. המפץ הגדול, לא צריך "מפוצץ" הוא הופיע משום מקום (כן, תלמד על עולם הקוואנטים ותבין איך זה הגיוני), הוא התרחב בתהליך טבעי לגמרי, שבמהלכו החל ליצור אטומים ואלמנטים שונים, יצר כוכבים שגם הם התפוצצו ויצרו אלמנטים וחומרים נוספים, ובין כל התהליך הזה נוצרה לה בגלקסיה מסויימת, מערכת שמש מסויימת שעל אחד מכוכבי הלכת שלה נוצר תהליך כימי שיצר חיים מבוססי פחמן. בגלל הצורה שבה צורת החיים הזאת משתכפלת, קיימות וריאציות שונות, ובסופו של דבר נוצרו מינים שונים.
כל התהליך הזה סותר חד משמעית את הכתוב בספר הפולחן העברי.
כל אחד מהשלבים עומד בפני עצמו ולא דורש התערבות חיצונית כדי שיקרה. ויתרה מכך, הראיות מראות שלא הייתה התערבות כזאת. להגיד שהייתה כי אין לנו אפשרות להראות שלא, זה מפגר. שום דבר לא עובד בצורה הזאת. אף אחד לא הולך לכלא כי אי אפשר להראות שהוא לא ירצח בחיים.
ואתה מגביר את הטמטום שלך..:
"אם היינו רואים אותו כבר לא הייתה לנו בחירה האם להאמין בו."
מה עם הסנה הבוער?
מה עם הנביאים?
בתקופת התנך (תקופה שבה כל תיעוד הוא בערבון מוגבל) אלוהים התגלה על בסיס כמעט יומי. מוזר שהוא מפחד להראות את הביצים שלו כבר מעל ל 2000 שנה.. ואם זה לא נראה לך מוזר, אני מרחם על ההגיון שלך.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
שאלה כנה - אתה באמת חושב שאתה אובייקטיבי מספיק כדי לתת לי ציון?
חזרה לנושא - דינמי? אוקיי. מה תאמר על קליפ אינטראקטיבי? זה דינמי, אתה קובע את העלילה. השכל מחייב שמישהו יצר את הקליפ הזה לפני שהוא הגיע אלינו, הקליפ לא נוצר לבד. יתרה מכך, יוצר הקליפ גם הכין את התרחישים האפשריים, כל אופציה שלא תבחר הוא כבר מודע לה. בשעה שאתה מרכיב את העלילה אתה לא רואה את יוצר הקליפ, אבל הוא קיים, הוא זה שיצר את הסרט, המוח מחייב.
"נעלמים כלעומת שבאו" - אתה לא יודע מאיפה הם באים כשם שאין לך מושג לאן הם נעלמים. זה אומר שהם לא באו מאיפשהו? זה אומר שלך אין מושג. גם אם תמשיך להשתמש בדמוגוגיה זולה ותמשיך לכנות את היהדות בשמות, הסיפור שלך לא מספיק חזק לסתור את בריאת העולם.
את הסנה הבוער ראה רק משה רבינו, הנביאים הם אלו שראו את הנבואה, לא כולם האמינו להם.
אתה מטיף לי על בורות? אתה מרחם על ההגיון שלי? אין עליך.
* * *
אתם אוהבים לשעשע אותי..
- PALEY'S ARGUMENT FROM DESIGN, a.k.a. GOD OF THE GAPS, a.k.a. DESIGN/TELEOLOGICAL ARGUMENT (III)
(1) If there is a designer, then God must exist.
(2) If I find a watch in a forest, there must be a designer.
(3) [Throws watch into forest.]
(4) Therefore, God exists.- ARGUMENT FROM DESIGN, a.k.a. GOD OF THE GAPS, a.k.a. DESIGN/TELEOLOGICAL ARGUMENT (IV), a.k.a. ARGUMENT FROM PERSONAL INCREDULITY (III)
(1) Isn't X amazing!
(2) I don't understand how X could be, without something else (that I don't really understand either) making or doing X.
(3) This something else must be God because I can't come up with a better explanation.
(4) Therefore, God exists.
אלוהי הפערים much?
אז כיוויכול אנחנו לא יודעים מאיין הם באו ולאן הם הולכים.. זה אומר שאלוהים הוא זה שגורם לזה? דיי כבר לעשות צחוק מעצמך. ככה הדברים פועלים ברמה התת אטומית. זה לא אומר שיש מחסן איפשהו שמשם הם מגיעים ולשם הם חוזרים. יכול מאוד להיות שהם מופיעים משום מקום, או במילים אחרות, מ"אי קיום", ולאחר תקופת זמן נעלמים מהקיום שוב.
ושוב, "זה אומר שלך אין מושג.".. זה עדיין לא אומר שאלוהים עושה את זה.
והנה התירוצים ממשיכים: "את הסנה הבוער ראה רק משה רבינו" מה מייחד אותו? למה דווקא הוא? בשביל שלאף אחד אחר לא יהיה ראיה לקיום של יהוה?
אז מה התירוץ על סיפור יציאת מצרים והמכות של המצרים? והניסים לעם העברי? אם נניח לרגע שכל הסיפור לא מונפץ והכל המצאה של הסופרים. אנשי התקופה חוו ראיה לקיום של אל. 2000 שנה הוא נעלם סתם? מה הוא עושה בזמן הזה? יש לו כוכב אחר לטפל בו?
וכן, אני מרחם עליך, חוץ מתירוצים אין לך שום דבר לתת כדי להצדיק את העמדה שלך. "הרבה חול..." אתה יודע את ההמשך.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אתה לא עוקב אחר סדר ההשתלשלות של התגובות כאן, אתה מערבב ועושה את זה רע.
אני לא עדכנתי אותך על כך שמשה היה לבדו בסנה בכדי לומר משהו, רק להעמיד אותך על טעותך, שזה לא נס שקרה מול כל העם.
גם את זה שאין לך מושג לא סיפרתי בשביל להוכיח משהו, אלא אך ורק להוכיח לך שאתה הוא זה שלא יודע (מאין בא ולאן הולך וכו'), לכן אין לך את הזכות, את היכולת והאפשרות לומר שדעה של מישהו אחר לא נכונה או מצחיקה/הזויה/מטומטמת, כי כמו שאתה אומר - חוסר ידע לא הופך את הדברים שלך לנכונים.
אין ספק שהיו התגלויות אלוקיות, מעמד הר סיני בגלוי (ונס יציאת מצרים כנס). אלוקים לא נעלם, הוא עושה ניסים עד היום. במעמד הר סיני נהיינו לעם, הוא הגיע כדי להראות את עצמו, לתת לנו את הכלים להתמודד, ויאללה לצאת לדרך. מכאן כבר לא זוכים להתגלויות מפורשות, אחרת אין כאן בחירה, שזה בדיוק מה שהוא רוצה.
אני לא מתרץ מאומה, ואני משתדל לענות לעניין מבלי לתת ציונים לאחרים או להתבטא כלפיהם בצורה שאינה ראויה. אם לא שמת לב, אני כבר רומז ומעיר לך בעדינות כמה פעמים כאן באשכול על צורת ההתנסחות שלך, שמאוד לא מכבדת את המתדיינים איתך. עכשיו אשאל מפורשות - אתה מוכן להפסיק עם זה?
* * *
כי אותם אנשים שמאמנים בפיות או בחדי קרן לא יושבים אצלי בממשלה ומכתיבים לי איך איפה ולמה לחיות.
הם לא קובעים לי מה מותר או אסור לי לאכול.
מה מותר לי לקנות או למכור ומתי.
עם מי ואיפה מותר לי להתחתן ובאיזה תנאים.
מתי מותר לי להניע את הרכב ולאן מותר לי להסיע אותו.
מתי לעבוד, מתי לנוח.
וכל זה שאחוז ענק מאלו שיושבים ומכתיבים לי בעצם כל יום ביומו שותים את הכסף שאני עמל בזיעת אפי להרוויח ושוכחים להחזיר קצת חזרה לחברה אותה הם מכלים לאט לאט.
ועזוב את העובדה שאם תקח את אחוז המשוגעים שמאמינים בפיית השיניים ואת אחוז המשוגעים שמאמינים באל אתה תגלה שאלו שמאמינים בפיית השיניים הם אחוז זניח מאוד מהאכלוסיה העולמית והם בכלל לא דורשים לגיטימציה כזאת או אחרת מספיק להם שהם מכירים באמונתם ולא מנסים לכפות אותו דרך החוק על הסובבים אותם.
ביום בו כל הדתיים יתנהגו בצורה הזאת גם כן אני מבטיח לבלום את פי ולא להתריס נגדם יותר, אבל בעניי היום הזה רחוק מאי פעם
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
פראגער.. אתה שוכח מפרט קטן אחד. אין הוכחה לאף אחד מהדברים (שטויות מהתנך..) שכתבת. אין שום שרידים שמראים שאי פעם אחד מהדברים האלו קרה. המקום היחיד שבו זה מצויין זה ספר פנטזיה שנכתב לפחות ע״י 5 סופרים שונים, ובנתיים אומר דברים שונים מהמציאות. באותה התקופה הניסים היו (נגיד לרגע שהיו קיימים) עמודי אש, אנשים הופכים למלח, ים שנחצה לשניים, ואנשים ששומעים את אלוהים. לא שמת לב שכבר אלפיים שנה אין שום דבר שמתקרב לזה???
אורי, בדיוק.
היצ׳נס השתמש בהגדרה הטובה ביותר. A suspention of reality.
זאת אומרת שגם עם זה אפשרי באמצעות טכנולוגיה, לא על זה מדובר. גם עם נוכל להנדס נחש מדבר, הכוונה בניסים זה שזה קורה באורך פלא, ולא באמצעי טכנולוגי. לחלופין גם אם נפתח קרן לייזר שתרוקן את האדם מכל חומר חוץ מהמלחים בגוף, לא זאת הכוונה.
עכשיו, בחזרה לעולם המציאות, לא יזיקו ראיות שהניסים בסיפורים האלו אומרים שהסיפורים נכונים.
איזו תפיסה מוזרה זו..
One Shot - One Kill
איזו תפיסה מוזרה זו..