|
|
אני לא ממציא כל מה שאני אומר מבוסס על משהו שאמרו לי\ קראתי בספרים.
אגב, לגבי כל המקרים המשונים בדעת עמת כמו תרופת חכמים לכלבת, אשה שהפילה תנין וינשוף ועוד.
אלה אגדתות, יש לקחת את הסיפורים האלה בערבון מוגבל כי אנחנו לא ממש מבינים כנראה את הכוונה שלהם.
הרמבם מדבר על זה באריכות
1.אם הייתה הוכחה חד משמעית, לא היה שכר וערךך לאמונה, ללא ספק אדם חכם יוכל להבים שיש אלוהים.
2.ששוגוגו לא נתן תורה לאפחד והוא פרי דימיונך.
הקבה נגלה לאנשים בעבר, נתן לנו את התורה, היו בתי מקדש שהתרחשו שם ניסים יום יומיים.
3.כי אני מאמין וזהו, אי אפשר להוכיח.
בריאת העולם היא הדוגמא הכי טובה לכך שיש אלוהים.
והשואה היא הדוגמא הכי טובה לכך שאין..
לפי התנ"ך הייתה הוכחה חד משמעית לקיום ה' בעבר, הניסים שכאמור מתוארים שה' עשה, לאן בדיוק הוא נעלם? נמאס לו?
שגוגו הוא פרי דמיוני בדיוק כמו שה' הוא פרי דמיונם של האנשים שכתבו את התורה, ה' לא נתן לך את התורה...אנשים כתבו את התורה!!! ולמי בדיוק הקב"ה נגלה? למשה? לאברהם? מאיפה לך שזה באמת קרה?! אתה היית בבית המקדש וראית ניסים כלשהם מתרחשים?? לדעתי אדם חכם יוכל להבין שאין אלוהים, ואלוהים הוא תוצר של בורות ופרימיטיביות, המצאה של האדם.
אתה מאמין וזהו, לא צריך הוכחות ולא כלום.. היית מת שיהיו הוכחות ברורות לקיום של ה', אבל אין, כי אין ה', ובגלל זה התירוץ שלך שאי אפשר להוכיח...
השואה, המלחמות בעולם, העובדה שה' פשוט נעלם ולא מתערב יותר ומתקן את העולם,והשואה היא הדוגמא הכי טובה לכך שאין..
נערך לאחרונה על ידי YoRi; 16-02-2009 בשעה 15:11.
אתה לא יודע איך מתבטא תיקון העולם ולמה הייתה שואה.
טוב עזוב.. אתה מתעלם מהשאלות שלי, כי ברור שאין לך להם תשובה..
ובתקופת התנ"ך שבני ישראל חטאו ה' שלח נביא שיחזיר אותם בתשובה, ואם זה לא עזר הוא העניש אותם..
למה היום הוא לא עושה כלום
כמו זכבר אמרתי ההיגיון נמצא עם היהדות, יש לך שרידים מחומות הר הבית, יש לך עדויות אריכאולוגית לכל מיני דברים, מן הסתם היה שם צרכז תרבותי גדול שפעל הרבה זמן במסגרת דת, וכמו שכתוב בתורה ירדה אש מהשמיים יום יום.
רגע אני רוצה להבין מכם משהו, באיזה שלב של ההיסטורייה אתם חושבים שמישהו המציא את התורה?
השרידים והעדויות הארכיאולוגיות לא מעידים על הקיום של ה'..נכון היה בית מקדש, זה לא אומר שה' קיים..אין הוכחה ממשית לקיום יש אלוהות.
התנ"ך נכתב לפני מעל ל2,000 שנה, בתקופה פרימיטיבית, לא מתקדמת טכנולוגית, וכולי וכולי...התנ"ך בא להשליט סדר ולהוות חוקים בסיסיים בחברה, כמו אל תרצח, אל תגנוב וכולי...בנוסף התנ"ך בא לענות לאנשים על כל מיני שאלות מחיי היומיום שלא הייתה עליהם תשובה, כמו כיצד נברא העולם, מה תפקיד האדם, מדוע יש שפות רבות, מדוע יש עמים שונים וכולי וכולי וכולי....
זה פשוט לא נשמע לי הגיוני שיש אל, שאף אחד לא ראה, לא שמע ממנו, אין הוכחה לקיום שלו, הוא לא מתערב בכלום, לא פועל, יש לו כוחות על טבעיים, הוא כל יכול, בלה בלה בלה...לא נשמע לי הגיוני..
אבל את הדיון הזה אנחנו יכולים לגרור על 100 דפים, ובסופו של דבר לא נגיע לכלום, כי אני לא יהפוך אותך לאתאיסט (ואני בהחלט לא מנסה) ואתה לא תחזיר אותי בתשובה, אני רק מחפש את ההיגיון שבאמונה הזאת, למה אנשים מאמינים במשהו שהם בחיים לא ראו הוכחה לכך שהוא קיים, מזה נותן להם?, תסתכל על העולם, כל המלחמות זה בגלל הדת, למה?
אבל כנראה שבאמונה אין הגיון, או שאתה מרגיש אותה או שלא, וזה הכל
כל בנאדם מאמין, מודה, אני מאמין בעצמי, אני מאמין שההצלחות שלי הם בזכותי ולא בזכות ה', כמו שהכשלונות שלי הם באשמתי ולא באשמת ה'..בהחלט לפעמים אני אומר אמן שאני יצליח, או בעזרת השם נעבור את זה, מבחינתי זוהי רק הוכחה לשטיפת המוח שעברתי...
נערך לאחרונה על ידי YoRi; 16-02-2009 בשעה 21:01.
לפני 2000 שנה היה בית מקדש נראה לי או שזה היה בים בית המקדש הראשון לשני.
אני רוצה לדעת מתי בידיוק המציאו את התורה.
דרך אגב זה כן אומר משהו כי אם זה היה שם והיה אש מהשמים זה אומר משהו
אינני יודע מתי כתבו את התורה, לא ממש נולדתי בתקופה הזאת..
אבל לפי בדיקה באינטרנט ראיתי שכתיבת התנ"ך הסתיימה בערך לפני 2,000 שנה, כמובן שהיא התחילה הרבה זמן לפני..
עזוב את זה, השאלה שלי היא אחרת, אתה אומר שהייתה אש מהשמים, ראית אש מהשמים? דיברת עם מישהו שראה אש מהשמים? מאיפה לך שזה באמת קרה? יש הוכחה שירד אש מהשמים?
איך רואים שלא קראת את הדיון...התגובה שלך ממש ממש לא קשורה לנושא שלואין לי בעיה לעשות את כל המצוות האלה.
נערך לאחרונה על ידי YoRi; 16-02-2009 בשעה 23:12.
אם אנשים היו באים לשם וזה באמת היה מרכז תרבותי שפוע ללפי התורה כנראה שכל מה שכתוב בתורה נכון, אם זה סתם היה מקםו לא היו באים.
אני עומד על כך שתגיד לי מתי המציאו את התורה.
אש זה בסה"כ גז לוהט
הצורה שלה הצבעים והכוח שלה ייחסו לה תכונות אלוהיות
פעם האלמנט הזה הדהים כל מי שצפה בו
וטבעי שאנשים ייחסו לאש חשיבות כל כך גדולה
אז "אש ירדה מהשמיים" מדי יום..
גז (לפחות רוב הסוגים) עולים למעלה..וכך גם אוויר חם
וכל החלקיקים הם אינדווידואלים..
כל כך פרימיטיבי ופשוט להגיד שאש ירדה מהשמיים..אם אש יורדת מהשמיים סימן שצריך לספק לה חומר בעירה
כל משך הירידה שלה למטה כי הגז מתלקח נראה כאש ונעלם...מה גם החום עולה למעלה אז חומר בערה שתספק מתחת לאש בירידה שלה צריך להיות ממש צפוף אחרת זה יהיה מקוטע
אבל אותם אנשים נחמדים שכתבו את האגדה לא היו משכילים מספיק בשביל לדעת את זה..אני גם לא מצפה מהם שידעו מה שכן אני מצפה מאדם כמוך שחי בינינו בתקופה המודרנית הזאת להבדיל בין אגדות של הארי פוטר לחיים האמיתיים
..אז הם נדהמו מאש..והם השתמשו בה בשביל האפקט האלוהי
נערך לאחרונה על ידי Li0rz; 17-02-2009 בשעה 00:12.