קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [פרסום] סוד האושר היהודי.
    על ידי Mr. Bean בפורום יהדות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 13-06-2011, 21:12
  2. המוח היהודי ...
    על ידי Moshe בפורום דיבורים
    תגובות: 28
    הודעה אחרונה: 05-01-2008, 09:51
  3. תגובות: 43
    הודעה אחרונה: 04-07-2007, 18:00
  4. תמיר גל- סוד האהבה
    על ידי Fury בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 16:02
+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 9 << ראשון ... 34567 ... אחרון >>
מציג תוצאות 61 עד 75 מתוך 125

מהו סוד המוח היהודי ? - עמוד 5

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    אוקיי. על סמך מה קבעת את זה? ומה אתה רוצה שאני יעשה עם זה ולמה?
    חח אז אם היה לך שימוש בפיל ורוד מעופף זה היה מאשש את הקיום שלו?
    ואין צורך לבסס, זאת עדות. כמו שמשה ביסס (כביכול) את עדותו רק בדיעבד.

כל מה שאתה קורא בתורה, זאת עדות משה. מה שכיבכול ״התרחש״.
    חוץ מ 7 הפסוקים האחרונים שנכתבו ע״י בין-נון ומתארים את מותו.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    חח אז אם היה לך שימוש בפיל ורוד מעופף זה היה מאשש את הקיום שלו?
    ואין צורך לבסס, זאת עדות. כמו שמשה ביסס (כביכול) את עדותו רק בדיעבד.

כל מה שאתה קורא בתורה, זאת עדות משה. מה שכיבכול ״התרחש״.
    חוץ מ 7 הפסוקים האחרונים שנכתבו ע״י בין-נון ומתארים את מותו.
    כמובן שלא. בגלל זה שאלתי על סמך מה קבעת את זה ולמה ולא רק מה אתה רוצה שאני אעשה עם זה. קריאה סלקטיבית.
    אני אסביר את זה שוב בתקווה שתבין. ההתגלות הייתה לכל בני ישראל. כולם נכחו במעמד הר סיני וזאת המסורת שעברה ועוברת מדור לדור.
    למה זה לא יכול להיות שמשה התחיל את זה? אז שוב, הטענה היא שהייתה התגלות לכל בנ"י אז אם הייתה התגלות לכל בנ"י לא היה הגיוני יותר לשמוע על זה מאבא שלי? איך יכול להתרחש מאורע כ"כ גדול בלי שאבא שלי יידע עליו (אחד מהאבות היה חייב להיות נוכח ואז הייתי צריך לשמוע את זה מאבא שלי). לא יכול להיות שמשה התחיל את זה כי זה לא היה תופס. נניח שמשה עכשיו היה אומר לך שפעם התגלו לאבות אבותיך ועשו להם ניסים וכו'. השאלה המיידית היא למה אני שומע את זה ממך ולא מאבא שלי ואף יותר מזה למה אף לא אחד מבני דורי לא שמע על זה מאבותיו ומשה הוא המקור הראשון. אף אחד לא ביקש ממך להאמין בדבר כזה. זה מגוחך.
    בברכה,

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

כמובן שלא. בגלל זה שאלתי על סמך מה קבעת את זה ולמה ולא רק מה אתה רוצה שאני אעשה עם זה. קריאה סלקטיבית.
    אני אסביר את זה שוב בתקווה שתבין. ההתגלות הייתה לכל בני ישראל. כולם נכחו במעמד הר סיני וזאת המסורת שעברה ועוברת מדור לדור.
    למה זה לא יכול להיות שמשה התחיל את זה? אז שוב, הטענה היא שהייתה התגלות לכל בנ"י אז אם הייתה התגלות לכל בנ"י לא היה הגיוני יותר לשמוע על זה מאבא שלי? איך יכול להתרחש מאורע כ"כ גדול בלי שאבא שלי יידע עליו (אחד מהאבות היה חייב להיות נוכח ואז הייתי צריך לשמוע את זה מאבא שלי). לא יכול להיות שמשה התחיל את זה כי זה לא היה תופס. נניח שמשה עכשיו היה אומר לך שפעם התגלו לאבות אבותיך ועשו להם ניסים וכו'. השאלה המיידית היא למה אני שומע את זה ממך ולא מאבא שלי ואף יותר מזה למה אף לא אחד מבני דורי לא שמע על זה מאבותיו ומשה הוא המקור הראשון. אף אחד לא ביקש ממך להאמין בדבר כזה. זה מגוחך.
    נגיד ומה שאתה אומר נכון,
    למה אתהמסתמך על מה שאבות אבותיך אומרים לך?

לך תדע מה הוא ראה ואיך הוא פירש את זה.
    הוא פירש את זה כבן אדם שחי לפניי 5 אלף שנה,
    אני אפרש את זה אחרת, כי אני חי בתקופה שונה.

מסקנה? הוא ראה משהו שהוא לא היה יכול להסביר,
    והופא אלוהים הוא ההסבר ההגיוני לבן אדם פרימיטיבי חסר כל השכלה בסיסית,
    אפילו אם הוא יראה בובה במרק שלו הוא יחשוב שאלוהים הניח אותה שם,
    אז אתה מצפה ממנו להסביר לך מהי משמעות החיים ואיך באנו לפה? פחח

One Shot - One Kill

ממוצע הציונים ואחוז מסיימי הבגרות בישראל הוא מהנמוכים בעולם, לעומת זאת חברות הסטרט אפ בישראל נמצאת במקום ראשון ביחס לעולם נמצאות במקום הראשון. נחשו מה גורם לזה [צבא].

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    נגיד ומה שאתה אומר נכון,
    למה אתהמסתמך על מה שאבות אבותיך אומרים לך?

לך תדע מה הוא ראה ואיך הוא פירש את זה.
    הוא פירש את זה כבן אדם שחי לפניי 5 אלף שנה,
    אני אפרש את זה אחרת, כי אני חי בתקופה שונה.

מסקנה? הוא ראה משהו שהוא לא היה יכול להסביר,
    והופא אלוהים הוא ההסבר ההגיוני לבן אדם פרימיטיבי חסר כל השכלה בסיסית,
    אפילו אם הוא יראה בובה במרק שלו הוא יחשוב שאלוהים הניח אותה שם,
    אז אתה מצפה ממנו להסביר לך מהי משמעות החיים ואיך באנו לפה? פחח
    אם אתה לא מאמין לאבא שלך אז יש לך בעיה. וזה לא רק אבות אבותי. זה אבות אבותי ואבות אבותיהם של כל בני דורי. כולם "מספרים את אותו סיפור".
    הטענה שלך מגוחכת. אתה מסתמך על זה שכל בני האדם לפני הרבה שנים לא ידעו ימינם ושמאלם. כולם היו טיפשים.
    אתה צריך להבין שזה גם לא רק מה שהוא ראה. זה מה שראו כולם. ובכלל זה גם מתבסס על יציאת מצרים. איך היית מפרש את יציאת מצרים אם היית אדם "עתיק וחסר כל מנת משכל"?
    בברכה,

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

תלמד תלמד.
    תרגיע את עצמך וזריז
    לא דיברתי אליך ואם יש לך משו להגיד תגיד כמו בנאדם לא איזה הודעה מטופשת חסרת טאקט וטעם

משתמש משקיע האוואטר של avior011
    שם פרטי
    אביאור
    לייקים
    76
    נקודות
    136
    משפט מחץ
    1+1=11 ^*^

תפסיקו כבר להתנגח ב - "גברא"
    מצטער לבאסכם אבל הוא צודק
    תהיו פעם אחת אובייקטיבים
    אתם נוטים כמו רוב בני האדם לנטות אחרי אחרי הזרם
    תבינו שכדי להצליח בחיים הרוחניים שלכם
    אתם חייבים ללכת נגד הזרם כמו אברהם אבינו
    שהיה בעבר אחד וכל העולם בעבר השני ...
    נכון כל החוכמה בעולם הזה היא להאמין בקב"ה
    מבלי שנוכל לראותו עין בעין ... אבל זה לא אומר
    שאנו לא יכוליל להיווכח אליו בעולם וכמו שאמר
    הרמב"ם תצאו אל העולם המדהים הזה בחוץ
    נחלים , מפלים,ימים ,נהרות ,נחלים,מעיינות,הרי געש,רעידות אדמה,הרים,גבעות,עמקים,סופות,שלג,גשם,אלפי חומרי ואוצרות טבע שונים
    מיליונים של זנים של חיות וצמחים - כלניות,נרקיסים,חבצלות,ורדים,סביונים,רקפות,א ירוסים,פיקוסים,תפוחים,תפוזים,אביטיחים,מלונ ם,שזיפים,פלפלים,גזרים,חסות,פילים,אריות,נמרי ם,זברות,סוסי יאור,חתולים,כלבים,נמלים,עכבישים,תולעים,נחשי ם,פרפרים,צבאיים,פרות,כבשים,עיזים,יחמורים,חמ רים,גמלים,וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' בלי לעצור
    כל כ"כ הרבה דברים ששום מדען בעולם לא יוכל להסביר ולא תורת "אובלוציה" מטופשת .... זה מעל זה תבינו זה טוב מידי מכדי שפיצוץ גרם לזה אתם חיים בעולם מופלא הכול מחושב אני אפילו לא מתחיל להיכנס לכמה שהעולם הזה מתוכנן בצורה מדויקת להפליא ... רק מישהו שמעל כוחות הטבע יכל לגרום לכך תבינו יש בורא לעולם הוא יצר את עולמו ובאחרית הימים מי שלא האמין בו ובתורתו הקדושה יכה על חטאיו ופשעיו... אתם יכולים להאמין ואתם גם יכולים שלא להאמין אבל איך אומרים אתם לוקחים סיכון ואני הולך על בטוח יש לכם "בחירה חופשית" אבל אל תשכחו "ודע כי כל אלה יביאך ה' במשפט" יש משפט ויש שופט אתם יכולים שלא להאמין אבל אבל אבל מה יקרה אם אני צודק מה יקרה אם כשתייסמו את חייכם לכאורה תגלו שיש עולם גם אחרי עולם הנשמה בו כל אחד נותן את הדין על מעשיו אני ממליץ לכם להבין משהו ה' הוא המנהיג בעולמינו ואסור לנו לכפור בו חייבים להאמין ולבטוח בה' אם הצלחתי לשנות דבר מה בליבכם ולעורר את את הנפש שלכם עשיתי את שלי יותר מזה אני כבר לא יכול אל תתנו לזרם להטעותכם האמונה חזקה יותר מכל דבר !!!
    נערך לאחרונה על ידי avior011; 08-07-2011 בשעה 02:11.

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה
    תרגיע את עצמך וזריז
    לא דיברתי אליך ואם יש לך משו להגיד תגיד כמו בנאדם לא איזה הודעה מטופשת חסרת טאקט וטעם
    תנשום מהאף ותספור עד 10.
    זה דיון אחי, לא הודעה פרטית מי שמבין את הקונספט הבסיסי הזה נותן את דעתו שיגיבו על הודעות שלו גם אם הן לא קשורות אליו.
    לגבי התוכן, קצר וקולע. מי שלא יודע צריך ללמוד, מי שממש לא יודע צריך ללמוד וללמוד. מההודעה שלך נובע שחסר לך הרבה מאוד רקע. ללמוד זה הדבר היחידי שיכול לעזור לך פה.
    בהצלחה.

ציטוט נכתב במקור על ידי avior011 צפיה בהודעה
    תפסיקו כבר להתנגח ב - "גברא"
    מצטער לבאסכם אבל הוא צודק
    תהיו פעם אחת אובייקטיבים
    אתם נוטים כמו רוב בני האדם לנטות אחרי אחרי הזרם
    תבינו שכדי להצליח בחיים הרוחניים שלכם
    אתם חייבים ללכת נגד הזרם כמו אברהם אבינו
    שהיה בעבר אחד וכל העולם בעבר השני ...
    נכון כל החוכמה בעולם הזה היא להאמין בקב"ה
    מבלי שנוכל לראותו עין בעין ... אבל זה לא אומר
    שאנו לא יכוליל להיווכח אליו בעולם וכמו שאמר
    הרמב"ם תצאו אל העולם המדהים הזה בחוץ
    נחלים , מפלים,ימים ,נהרות ,נחלים,מעיינות,הרי געש,רעידות אדמה,הרים,גבעות,עמקים,סופות,שלג,גשם,אלפי חומרי ואוצרות טבע שונים
    מיליונים של זנים של חיות וצמחים - כלניות,נרקיסים,חבצלות,ורדים,סביונים,רקפות,א ירוסים,פיקוסים,תפוחים,תפוזים,אביטיחים,מלונ ם,שזיפים,פלפלים,גזרים,חסות,פילים,אריות,נמרי ם,זברות,סוסי יאור,חתולים,כלבים,נמלים,עכבישים,תולעים,נחשי ם,פרפרים,צבאיים,פרות,כבשים,עיזים,יחמורים,חמ רים,גמלים,וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' בלי לעצור
    כל כ"כ הרבה דברים ששום מדען בעולם לא יוכל להסביר ולא תורת "אובלוציה" מטופשת .... זה מעל זה תבינו זה טוב מידי מכדי שפיצוץ גרם לזה אתם חיים בעולם מופלא הכול מחושב אני אפילו לא מתחיל להיכנס לכמה שהעולם הזה מתוכנן בצורה מדויקת להפליא ... רק מישהו שמעל כוחות הטבע יכל לגרום לכך תבינו יש בורא לעולם הוא יצר את עולמו ובאחרית הימים מי שלא האמין בו ובתורתו הקדושה יכה על חטאיו ופשעיו... אתם יכולים להאמין ואתם גם יכולים שלא להאמין אבל איך אומרים אתם לוקחים סיכון ואני הולך על בטוח יש לכם "בחירה חופשית" אבל אל תשכחו "ודע כי כל אלה יביאך ה' במשפט" יש משפט ויש שופט אתם יכולים שלא להאמין אבל אבל אבל מה יקרה אם אני צודק מה יקרה אם כשתייסמו את חייכם לכאורה תגלו שיש עולם גם אחרי עולם הנשמה בו כל אחד נותן את הדין על מעשיו אני ממליץ לכם להבין משהו ה' הוא המנהיג בעולמינו ואסור לנו לכפור בו חייבים להאמין ולבטוח בה' אם הצלחתי לשנות דבר מה בליבכם ולעורר את את הנפש שלכם עשיתי את שלי יותר מזה אני כבר לא יכול אל תתנו לזרם להטעותכם האמונה חזקה יותר מכל דבר !!!
    כמובן שהפליאה בקיום העולם הוא יכול להיות הטריגר ללא מאמינים וחיזוק למאמינים. האמונה כמובן לא מתבססת על זה.
    בברכה,

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט: "ההתגלות הייתה לכל בני ישראל. כולם נכחו במעמד הר סיני וזאת המסורת שעברה ועוברת מדור לדור"
    ציטוט: "אם הייתה התגלות לכל בנ"י לא היה הגיוני יותר לשמוע על זה מאבא שלי?"

גם הנוצרים, המוסלים, ההינדואים, הסיקים, הג'יינים, הבהאיים, השינטואים....
    כולם קיבלו את אותו המידע מאבות אבותיהם, אתה לא מוכיח פה מאומה.

אתה רק אומר לי שאתה סומך בעיניים עצומות על מה שסבא של סבא של סבא שלך האמין עוד לפנה"ס,
    בתקופה שאנשים מתו משפעת, בתקופה שאנשים חשבו שהעולם שטוח - לפני שיכלו להוכיח הסתברותו של עניין.

מעניין למה "אלוהים התגלה" לאנשים רק בשנים הכ"כ מוקדמות האלו, לפני שיכלו להסביר חוקי טבע פשוטים.
    מעניין מדוע ככל שהתקדמה הטכנולוגיה, ככל שגילינו יותר על העולם, נגוזו "הניסים הברורים" כביכול.

ציטוט: "לא יכול להיות שמשה התחיל את זה כי זה לא היה תופס"

ואלה? בגלל שאנשים האמינו למישהו אז זה חייב להיות נכון? לפי הקביעה הזו, כל שאר הדתות צודקות.
    ובבקשה, אם אתה מגיב, אל תשתמש ב "הוכחות" שהשתמשת בהן עד עכשיו, אלו כשלים לוגים אחד אחד.

...

ציטוט: "ההתגלות הייתה לכל בני ישראל. כולם נכחו במעמד הר סיני וזאת המסורת שעברה ועוברת מדור לדור"
    ציטוט: "אם הייתה התגלות לכל בנ"י לא היה הגיוני יותר לשמוע על זה מאבא שלי?"

גם הנוצרים, המוסלים, ההינדואים, הסיקים, הג'יינים, הבהאיים, השינטואים....
    כולם קיבלו את אותו המידע מאבות אבותיהם, אתה לא מוכיח פה מאומה.

אתה רק אומר לי שאתה סומך בעיניים עצומות על מה שסבא של סבא של סבא שלך האמין עוד לפנה"ס,
    בתקופה שאנשים מתו משפעת, בתקופה שאנשים חשבו שהעולם שטוח - לפני שיכלו להוכיח הסתברותו של עניין.

מעניין למה "אלוהים התגלה" לאנשים רק בשנים הכ"כ מוקדמות האלו, לפני שיכלו להסביר חוקי טבע פשוטים.
    מעניין מדוע ככל שהתקדמה הטכנולוגיה, ככל שגילינו יותר על העולם, נגוזו "הניסים הברורים" כביכול.

ציטוט: "לא יכול להיות שמשה התחיל את זה כי זה לא היה תופס"

ואלה? בגלל שאנשים האמינו למישהו אז זה חייב להיות נכון? לפי הקביעה הזו, כל שאר הדתות צודקות.
    ובבקשה, אם אתה מגיב, אל תשתמש ב "הוכחות" שהשתמשת בהן עד עכשיו, אלו כשלים לוגים אחד אחד.
    הציטוט השני הוא חלק מהפרכת הרעיון המגוחך שמשה התחיל את הכל שכן הקונספט הוא שזה עובד מדור לדור אז אין עניין להאמין באדם אחד שאומר שזה צריך לעבור מדור לדור אם הוא הראשון שמספר לנו את זה ולא האבות שלנו.

לכל דת יש את ההוכחות שלה, זה נכון. אבל יש הבדל בין הדתות במיוחד בדת היהודית. בין הבדלים העיקריים: הייתה יציאת מצרים, ההתגלות הייתה לרבים וכולם מספרים את אותו "סיפור"(האבות שלי, האבות של חברים שלי וכו').
    עוד פעם, זה לא בעניים עצומות כפי שהסברתי לעיל. אני מציע ללכת שלב שלב שתראה שאין כל פסול בדרך.
    זה שחשבו שהעולם שטוח זה רק חסרון מבחינתך. תאורטית יכול להיות שתאוריית המפץ הגדול תוכח כטעות בעוד מספר שנים.

נכון כפי שהסברתי משה לא היה יכול היה להתחיל את זה. להיפך שאר הדתות טועות כי הם התחילו כמו שאתה חושב שהיהדות התחילה.
    בברכה,

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

הציטוט השני הוא חלק מהפרכת הרעיון המגוחך שמשה התחיל את הכל שכן הקונספט הוא שזה עובד מדור לדור אז אין עניין להאמין באדם אחד שאומר שזה צריך לעבור מדור לדור אם הוא הראשון שמספר לנו את זה ולא האבות שלנו.

לכל דת יש את ההוכחות שלה, זה נכון. אבל יש הבדל בין הדתות במיוחד בדת היהודית. בין הבדלים העיקריים: הייתה יציאת מצרים, ההתגלות הייתה לרבים וכולם מספרים את אותו "סיפור"(האבות שלי, האבות של חברים שלי וכו').
    עוד פעם, זה לא בעניים עצומות כפי שהסברתי לעיל. אני מציע ללכת שלב שלב שתראה שאין כל פסול בדרך.
    זה שחשבו שהעולם שטוח זה רק חסרון מבחינתך. תאורטית יכול להיות שתאוריית המפץ הגדול תוכח כטעות בעוד מספר שנים.

נכון כפי שהסברתי משה לא היה יכול היה להתחיל את זה. להיפך שאר הדתות טועות כי הם התחילו כמו שאתה חושב שהיהדות התחילה.
    א. למה אתה מונה רק דתות מונותאיסטיות? (יהדות, נצרות ואיסלאם)
    ב. לא היו אלפי אנשים בהר סיני, אלא זה רק מה שמשה מתאר. למה האמינו לו ולמוחמד ולישו? יש המון תשובות.
    ג. העולם השטוח הוא טענה של הדת, ובלי אנשי מדע לא היינו מגיעים להבנה הזו.
    ד. המפץ הגדול תאוריה שגויה? ההסתברות לכך אפסית. אבל התאוריה שלך על בריאת העולם כבר ממזמן הוכחה כשגויה.

ביקשתי כבר, אל תטען ל "הוכחות" שנשענות על אמונה - זה כמו לטעות שמים הם סוג של אש.

...

א. למה אתה מונה רק דתות מונותאיסטיות? (יהדות, נצרות ואיסלאם)
    ב. לא היו אלפי אנשים בהר סיני, אלא זה רק מה שמשה מתאר. למה האמינו לו ולמוחמד ולישו? יש המון תשובות.
    ג. העולם השטוח הוא טענה של הדת, ובלי אנשי מדע לא היינו מגיעים להבנה הזו.
    ד. המפץ הגדול תאוריה שגויה? ההסתברות לכך אפסית. אבל התאוריה שלך על בריאת העולם כבר ממזמן הוכחה כשגויה.

ביקשתי כבר, אל תטען ל "הוכחות" שנשענות על אמונה - זה כמו לטעות שמים הם סוג של אש.
    א. אין כל עניין למנות דתות אחרות בכלל. אם אתה מאמין בדת שלך שבה מבטיחה התורה כי האל הוא יחיד אז ברור שכל שאר הדתות פסולות. אתה צריך רק לענות "לעצמך" על השאלות שמפריעות לך להאמין בצורה מספיק חזקה.
    ב. הסברתי את זה עשרות פעמים. אתה טוען שמשה התחיל את זה אבל בתורה שמשה "מנסה להכניס במרמה" כתוב שכל בנ"י היו עדים למעמד הר סיני. אז אם כן, אם משה בא ואומר לי שכך היה אז למה לי להאמין לו? הרי הייתי צריך לשמוע על זה מאבא שלי לא ממנו (כי לפי מה שהוא אומר האבות שלי היו נוכחים שם אז אם הם נכחו שם הייתי צריך לשמוע על זה מהם ולא ממנו) לכן, משה לא יכל להתחיל את זה. התשובה לסעיף א' עונה חלק מסעיף זה.
    ג. אתה מעוות דברים. הדת לא טוענת שהעולם שטוח. אולי אדם דתי טען שהעולם שטוח. זה שונה וזה ללא ספק אפשרי כי אדם דתי יכול גם להיות מדען ומדענים יכולים לטעות. כך גם הרמב"ם שהיה צדיק גדול וגם רופא, דברים שאמר בתחום המדע התבררו כטעות זה לא סותר את הדת כי הוא לא הסיק את זה מהדת.
    ד. זאת לא תאוריה והיא לא שלי. היא של כל העם שלך והיא מעולם לא הוכחה כשגויה. איפה ראית מקור אחר?

ההוכחה אינה נשענת בדיוק על אמונה אלא יותר על הגיון. תמיד תוכל לומר יש איזה סיכוי פיצפון ולא הגיוני שמה שאתה אומר לא נכון כי תרצה "להשתחרר" מהדת למרות שבתוך תוכך אתה יודע שזה לא הגיוני בעליל.
    בברכה,

א. אין כל עניין למנות דתות אחרות בכלל. אם אתה מאמין בדת שלך שבה מבטיחה התורה כי האל הוא יחיד אז ברור שכל שאר הדתות פסולות. אתה צריך רק לענות "לעצמך" על השאלות שמפריעות לך להאמין בצורה מספיק חזקה.
    ב. הסברתי את זה עשרות פעמים. אתה טוען שמשה התחיל את זה אבל בתורה שמשה "מנסה להכניס במרמה" כתוב שכל בנ"י היו עדים למעמד הר סיני. אז אם כן, אם משה בא ואומר לי שכך היה אז למה לי להאמין לו? הרי הייתי צריך לשמוע על זה מאבא שלי לא ממנו (כי לפי מה שהוא אומר האבות שלי היו נוכחים שם אז אם הם נכחו שם הייתי צריך לשמוע על זה מהם ולא ממנו) לכן, משה לא יכל להתחיל את זה. התשובה לסעיף א' עונה חלק מסעיף זה.
    ג. אתה מעוות דברים. הדת לא טוענת שהעולם שטוח. אולי אדם דתי טען שהעולם שטוח. זה שונה וזה ללא ספק אפשרי כי אדם דתי יכול גם להיות מדען ומדענים יכולים לטעות. כך גם הרמב"ם שהיה צדיק גדול וגם רופא, דברים שאמר בתחום המדע התבררו כטעות זה לא סותר את הדת כי הוא לא הסיק את זה מהדת.
    ד. זאת לא תאוריה והיא לא שלי. היא של כל העם שלך והיא מעולם לא הוכחה כשגויה. איפה ראית מקור אחר?

ההוכחה אינה נשענת בדיוק על אמונה אלא יותר על הגיון. תמיד תוכל לומר יש איזה סיכוי פיצפון ולא הגיוני שמה שאתה אומר לא נכון כי תרצה "להשתחרר" מהדת למרות שבתוך תוכך אתה יודע שזה לא הגיוני בעליל.

ובסופו של יום, מה זה עוזר לך להאמין באלוהים?

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

התשובות שלך כ"כ לא מספקות אותי, אתה לא עונה בכלל על מה שאני כותב.
    אתה מנסה להתחמק מהקביעות של המדע ע"י פניה ל"היגיון" כביכול של האמונה.

תהיה בריא זה הכי חשוב.

...

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    ובסופו של יום, מה זה עוזר לך להאמין באלוהים?
    שאני סומך על מה שאבא שלי אומר לי שהיה במעמד הר סיני ושהיית יציאת מצרים ולכן אני מאמין בקב"ה ובתורה שנתן.

התשובות שלך כ"כ לא מספקות אותי, אתה לא עונה בכלל על מה שאני כותב.
    אתה מנסה להתחמק מהקביעות של המדע ע"י פניה ל"היגיון" כביכול של האמונה.

תהיה בריא זה הכי חשוב.
    מצוין. תכוון אותי שוב לעניין שלא ברור לך. אשתדל להיות מדוייק יותר. ההיגיון לא טמון באמונה אלא באדם. שאל "שנית", אל תברח, זה לא תירוץ טוב.
    בברכה,

+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 9 << ראשון ... 34567 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 15:18.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,499,218 | הודעות: 8,199,811 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect