|
|
כמובן שלא. בגלל זה שאלתי על סמך מה קבעת את זה ולמה ולא רק מה אתה רוצה שאני אעשה עם זה. קריאה סלקטיבית.
אני אסביר את זה שוב בתקווה שתבין. ההתגלות הייתה לכל בני ישראל. כולם נכחו במעמד הר סיני וזאת המסורת שעברה ועוברת מדור לדור.
למה זה לא יכול להיות שמשה התחיל את זה? אז שוב, הטענה היא שהייתה התגלות לכל בנ"י אז אם הייתה התגלות לכל בנ"י לא היה הגיוני יותר לשמוע על זה מאבא שלי? איך יכול להתרחש מאורע כ"כ גדול בלי שאבא שלי יידע עליו (אחד מהאבות היה חייב להיות נוכח ואז הייתי צריך לשמוע את זה מאבא שלי). לא יכול להיות שמשה התחיל את זה כי זה לא היה תופס. נניח שמשה עכשיו היה אומר לך שפעם התגלו לאבות אבותיך ועשו להם ניסים וכו'. השאלה המיידית היא למה אני שומע את זה ממך ולא מאבא שלי ואף יותר מזה למה אף לא אחד מבני דורי לא שמע על זה מאבותיו ומשה הוא המקור הראשון. אף אחד לא ביקש ממך להאמין בדבר כזה. זה מגוחך.
בברכה,
נגיד ומה שאתה אומר נכון,
למה אתהמסתמך על מה שאבות אבותיך אומרים לך?
לך תדע מה הוא ראה ואיך הוא פירש את זה.
הוא פירש את זה כבן אדם שחי לפניי 5 אלף שנה,
אני אפרש את זה אחרת, כי אני חי בתקופה שונה.
מסקנה? הוא ראה משהו שהוא לא היה יכול להסביר,
והופא אלוהים הוא ההסבר ההגיוני לבן אדם פרימיטיבי חסר כל השכלה בסיסית,
אפילו אם הוא יראה בובה במרק שלו הוא יחשוב שאלוהים הניח אותה שם,
אז אתה מצפה ממנו להסביר לך מהי משמעות החיים ואיך באנו לפה? פחח
One Shot - One Kill
ממוצע הציונים ואחוז מסיימי הבגרות בישראל הוא מהנמוכים בעולם, לעומת זאת חברות הסטרט אפ בישראל נמצאת במקום ראשון ביחס לעולם נמצאות במקום הראשון. נחשו מה גורם לזה [צבא].
אם אתה לא מאמין לאבא שלך אז יש לך בעיה. וזה לא רק אבות אבותי. זה אבות אבותי ואבות אבותיהם של כל בני דורי. כולם "מספרים את אותו סיפור".
הטענה שלך מגוחכת. אתה מסתמך על זה שכל בני האדם לפני הרבה שנים לא ידעו ימינם ושמאלם. כולם היו טיפשים.
אתה צריך להבין שזה גם לא רק מה שהוא ראה. זה מה שראו כולם. ובכלל זה גם מתבסס על יציאת מצרים. איך היית מפרש את יציאת מצרים אם היית אדם "עתיק וחסר כל מנת משכל"?
בברכה,
תפסיקו כבר להתנגח ב - "גברא"
מצטער לבאסכם אבל הוא צודק
תהיו פעם אחת אובייקטיבים
אתם נוטים כמו רוב בני האדם לנטות אחרי אחרי הזרם
תבינו שכדי להצליח בחיים הרוחניים שלכם
אתם חייבים ללכת נגד הזרם כמו אברהם אבינו
שהיה בעבר אחד וכל העולם בעבר השני ...
נכון כל החוכמה בעולם הזה היא להאמין בקב"ה
מבלי שנוכל לראותו עין בעין ... אבל זה לא אומר
שאנו לא יכוליל להיווכח אליו בעולם וכמו שאמר
הרמב"ם תצאו אל העולם המדהים הזה בחוץ
נחלים , מפלים,ימים ,נהרות ,נחלים,מעיינות,הרי געש,רעידות אדמה,הרים,גבעות,עמקים,סופות,שלג,גשם,אלפי חומרי ואוצרות טבע שונים
מיליונים של זנים של חיות וצמחים - כלניות,נרקיסים,חבצלות,ורדים,סביונים,רקפות,א ירוסים,פיקוסים,תפוחים,תפוזים,אביטיחים,מלונ ם,שזיפים,פלפלים,גזרים,חסות,פילים,אריות,נמרי ם,זברות,סוסי יאור,חתולים,כלבים,נמלים,עכבישים,תולעים,נחשי ם,פרפרים,צבאיים,פרות,כבשים,עיזים,יחמורים,חמ רים,גמלים,וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' בלי לעצור
כל כ"כ הרבה דברים ששום מדען בעולם לא יוכל להסביר ולא תורת "אובלוציה" מטופשת .... זה מעל זה תבינו זה טוב מידי מכדי שפיצוץ גרם לזה אתם חיים בעולם מופלא הכול מחושב אני אפילו לא מתחיל להיכנס לכמה שהעולם הזה מתוכנן בצורה מדויקת להפליא ... רק מישהו שמעל כוחות הטבע יכל לגרום לכך תבינו יש בורא לעולם הוא יצר את עולמו ובאחרית הימים מי שלא האמין בו ובתורתו הקדושה יכה על חטאיו ופשעיו... אתם יכולים להאמין ואתם גם יכולים שלא להאמין אבל איך אומרים אתם לוקחים סיכון ואני הולך על בטוח יש לכם "בחירה חופשית" אבל אל תשכחו "ודע כי כל אלה יביאך ה' במשפט" יש משפט ויש שופט אתם יכולים שלא להאמין אבל אבל אבל מה יקרה אם אני צודק מה יקרה אם כשתייסמו את חייכם לכאורה תגלו שיש עולם גם אחרי עולם הנשמה בו כל אחד נותן את הדין על מעשיו אני ממליץ לכם להבין משהו ה' הוא המנהיג בעולמינו ואסור לנו לכפור בו חייבים להאמין ולבטוח בה' אם הצלחתי לשנות דבר מה בליבכם ולעורר את את הנפש שלכם עשיתי את שלי יותר מזה אני כבר לא יכול אל תתנו לזרם להטעותכם האמונה חזקה יותר מכל דבר !!!
נערך לאחרונה על ידי avior011; 08-07-2011 בשעה 02:11.
תנשום מהאף ותספור עד 10.
זה דיון אחי, לא הודעה פרטית מי שמבין את הקונספט הבסיסי הזה נותן את דעתו שיגיבו על הודעות שלו גם אם הן לא קשורות אליו.
לגבי התוכן, קצר וקולע. מי שלא יודע צריך ללמוד, מי שממש לא יודע צריך ללמוד וללמוד. מההודעה שלך נובע שחסר לך הרבה מאוד רקע. ללמוד זה הדבר היחידי שיכול לעזור לך פה.
בהצלחה.
כמובן שהפליאה בקיום העולם הוא יכול להיות הטריגר ללא מאמינים וחיזוק למאמינים. האמונה כמובן לא מתבססת על זה.
בברכה,
ציטוט: "ההתגלות הייתה לכל בני ישראל. כולם נכחו במעמד הר סיני וזאת המסורת שעברה ועוברת מדור לדור"
ציטוט: "אם הייתה התגלות לכל בנ"י לא היה הגיוני יותר לשמוע על זה מאבא שלי?"
גם הנוצרים, המוסלים, ההינדואים, הסיקים, הג'יינים, הבהאיים, השינטואים....
כולם קיבלו את אותו המידע מאבות אבותיהם, אתה לא מוכיח פה מאומה.
אתה רק אומר לי שאתה סומך בעיניים עצומות על מה שסבא של סבא של סבא שלך האמין עוד לפנה"ס,
בתקופה שאנשים מתו משפעת, בתקופה שאנשים חשבו שהעולם שטוח - לפני שיכלו להוכיח הסתברותו של עניין.
מעניין למה "אלוהים התגלה" לאנשים רק בשנים הכ"כ מוקדמות האלו, לפני שיכלו להסביר חוקי טבע פשוטים.
מעניין מדוע ככל שהתקדמה הטכנולוגיה, ככל שגילינו יותר על העולם, נגוזו "הניסים הברורים" כביכול.
ציטוט: "לא יכול להיות שמשה התחיל את זה כי זה לא היה תופס"
ואלה? בגלל שאנשים האמינו למישהו אז זה חייב להיות נכון? לפי הקביעה הזו, כל שאר הדתות צודקות.
ובבקשה, אם אתה מגיב, אל תשתמש ב "הוכחות" שהשתמשת בהן עד עכשיו, אלו כשלים לוגים אחד אחד.
הציטוט השני הוא חלק מהפרכת הרעיון המגוחך שמשה התחיל את הכל שכן הקונספט הוא שזה עובד מדור לדור אז אין עניין להאמין באדם אחד שאומר שזה צריך לעבור מדור לדור אם הוא הראשון שמספר לנו את זה ולא האבות שלנו.
לכל דת יש את ההוכחות שלה, זה נכון. אבל יש הבדל בין הדתות במיוחד בדת היהודית. בין הבדלים העיקריים: הייתה יציאת מצרים, ההתגלות הייתה לרבים וכולם מספרים את אותו "סיפור"(האבות שלי, האבות של חברים שלי וכו').
עוד פעם, זה לא בעניים עצומות כפי שהסברתי לעיל. אני מציע ללכת שלב שלב שתראה שאין כל פסול בדרך.
זה שחשבו שהעולם שטוח זה רק חסרון מבחינתך. תאורטית יכול להיות שתאוריית המפץ הגדול תוכח כטעות בעוד מספר שנים.
נכון כפי שהסברתי משה לא היה יכול היה להתחיל את זה. להיפך שאר הדתות טועות כי הם התחילו כמו שאתה חושב שהיהדות התחילה.
בברכה,
א. למה אתה מונה רק דתות מונותאיסטיות? (יהדות, נצרות ואיסלאם)
ב. לא היו אלפי אנשים בהר סיני, אלא זה רק מה שמשה מתאר. למה האמינו לו ולמוחמד ולישו? יש המון תשובות.
ג. העולם השטוח הוא טענה של הדת, ובלי אנשי מדע לא היינו מגיעים להבנה הזו.
ד. המפץ הגדול תאוריה שגויה? ההסתברות לכך אפסית. אבל התאוריה שלך על בריאת העולם כבר ממזמן הוכחה כשגויה.
ביקשתי כבר, אל תטען ל "הוכחות" שנשענות על אמונה - זה כמו לטעות שמים הם סוג של אש.
א. אין כל עניין למנות דתות אחרות בכלל. אם אתה מאמין בדת שלך שבה מבטיחה התורה כי האל הוא יחיד אז ברור שכל שאר הדתות פסולות. אתה צריך רק לענות "לעצמך" על השאלות שמפריעות לך להאמין בצורה מספיק חזקה.
ב. הסברתי את זה עשרות פעמים. אתה טוען שמשה התחיל את זה אבל בתורה שמשה "מנסה להכניס במרמה" כתוב שכל בנ"י היו עדים למעמד הר סיני. אז אם כן, אם משה בא ואומר לי שכך היה אז למה לי להאמין לו? הרי הייתי צריך לשמוע על זה מאבא שלי לא ממנו (כי לפי מה שהוא אומר האבות שלי היו נוכחים שם אז אם הם נכחו שם הייתי צריך לשמוע על זה מהם ולא ממנו) לכן, משה לא יכל להתחיל את זה. התשובה לסעיף א' עונה חלק מסעיף זה.
ג. אתה מעוות דברים. הדת לא טוענת שהעולם שטוח. אולי אדם דתי טען שהעולם שטוח. זה שונה וזה ללא ספק אפשרי כי אדם דתי יכול גם להיות מדען ומדענים יכולים לטעות. כך גם הרמב"ם שהיה צדיק גדול וגם רופא, דברים שאמר בתחום המדע התבררו כטעות זה לא סותר את הדת כי הוא לא הסיק את זה מהדת.
ד. זאת לא תאוריה והיא לא שלי. היא של כל העם שלך והיא מעולם לא הוכחה כשגויה. איפה ראית מקור אחר?
ההוכחה אינה נשענת בדיוק על אמונה אלא יותר על הגיון. תמיד תוכל לומר יש איזה סיכוי פיצפון ולא הגיוני שמה שאתה אומר לא נכון כי תרצה "להשתחרר" מהדת למרות שבתוך תוכך אתה יודע שזה לא הגיוני בעליל.
בברכה,
בברכה,