במקום לריב
דתיים VS אתאיסטים
יש לי פתרון בשביל כל הדתיים
תכתבו ביוטיוב
למה צוחקים על דתיים
פרק 1- הפרק האחרון שהועלה
זה יסביר לכם יותר טוב נראה לי... חחח זה גם מצחיק רצח
אני רואה את זה בתור הומור
במקום לריב
דתיים VS אתאיסטים
יש לי פתרון בשביל כל הדתיים
תכתבו ביוטיוב
למה צוחקים על דתיים
פרק 1- הפרק האחרון שהועלה
זה יסביר לכם יותר טוב נראה לי... חחח זה גם מצחיק רצח
אני רואה את זה בתור הומור
רוצים לדעת יותר על אתאיזם? רוצים לדון איתי ולהתמקח?
שלחו הודעה פרטית ואני יצור אתכם קשר, לרציניים שרוצים להתעניין בנושא!
|
|
אז לפי מה שאת אומרת, אדם נכנע לתביעות מוסריות מתוך מנגנון של הישרדות, ולא בגלל שהוא מוסרי. יש הבדל גדול בין השניים. אם אני הולך לבצפר רק כי יש חוק כזה, ואני מפחד שיענישו את ההורים שלי אם אני לא הולך, אי אפשר להגיד עלי שאני אדם שאוהב ללמוד. באותה צורה אדם מטריאליסטי הוא לא אדם מוסרי, אלא אדם שנכנע לנורמות חברתיות במטרה לשרוד.
בקשר לתגובה שלך לשיפוט, שאם שרדנו אנחנו טובים יותר וממילא יש לנו את הזכות לשפוט יש 2 בעיות עיקריות.
1. יש כמה צורות חשיבה ששרדו ולכן אי אפשר להגיד אישו טובה יותר
2. כשאנחנו אומרים טובה, אנחנו מתכוונים טובה מבחינה אבולוציונית, ולא טובה מבחינת כושר שיפוט. האם זה שאני טוב מבחינה אבולוציונית שה אומר שהשיפוט שלי נכון יותר? בדרך כלל אין קשר בין השניים, ואם יש קשר אז בדרך כלל התשובה תהיה שההפך הוא הנכון.
עוד שאלה מעניינת. בספרו של דוקינס הוא מצביע על כך שהדת והאמונה בה היא גם חלק ממהגנון ההישרדות ולכן היא שרדה, אבל היום היא כבר לא רלוונטית. אותי מעניין מדוע החשיבה האתאיסטית ותיאורית האבולוציה הם דברים שצוברים תאוצה בימים אלו, האם גם הם חלק ממנגנון הישרדותי? מי אמר שיש בהם אמת בכלל? אולי זה הכל חלק מאותו תהליך אבולוציוני, כמו שהופיעה הדת מופיעה עכשיו האבולוציה.
מדוע האבולוציה בקיימבריג טובה יותר מהאבולוציה בוותיקן?
כל אחד חייב לסמוך על השכל שלו ועל מה שהוא מבין. כל אחד צריך לשאול את עצמו אולי אני טועה, אבל לא אולי השכל שלי טועה.
אולי אני טועה זה בעצם אולי יש לי טעות במהלך הלוגי שגרם לי להבנה מסוימת. אולי השכל שלי טועה זאת אומרת אולי מה שאני רואה מהלך לוגי כנכון זה בגלל שהשכל הטועה שלי גרם לי לראות אותו כנכון, אבל באמת הוא מטועה. יש הבדל דק אני מקווה שהבחנתם.
למה אני לא צריך לשאול את עצמי אולי השכל שלי טועה? בגלל שאין אפשרות לענות על שאלה כזאת. זו שאלה פרדוקסלית.
אני אסביר: אם אני מניח שהשכל שלי טועה, נוצרת לי סתירה כי אז גם ההנחה הזאת לא נכונה ואזנ יוצא שהשכל שלי צודק. במילים אחרות השכל שלי צודק רק אם הוא טועה וכן להפך.
גם השאלה שלך בנויה באותה צורה. מי אמר שהפגם הגנטי שלי טוב יותר משל אדם לא מוסרי? מכיון שהמוסר נובע מהשכל אז אתה אומר אולי השכל שלי טועה והאדם המוסרי הוא לאו דווקא האדם הצודק?
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
אתאיזם לא קשור למוסר.
המוסר קיים בנו גם בלי פחד מאיזה "עונש מלמעלה".
לא יודע אם שמעת את זה, אבל בבני אדם יש דבר כזה שקוראים לו "מצפון".
תופעה מעניינת ומסובכת שנורא קשה להסביר, אבל כן יודעים שאין לה קשר לדת.
נכון, אם מישהו מתחבר מאוד לדת וחוטא אז זה יושב לו על המצפון, אבל גם אצל אדם אתאיסטי יש מצפון והוא יוצר מוסר בדיוק כמו כל אדם אחר.
אם אתה שואל אותי אישית כאדם אם אני מוסרי?
אני חושב שזה תלוי בסטנדרטים.
אתה יכול לשאול אותי על המוסר שלי בלי קשר להיותי אתאיסט, אבל אז זה כבר לא יהיה קשור לפה.
פופאי טורבו. טיל שיוט ישראלי המסוגל לשאת רש"ק גרעיני. משוגר מצוללות מסוג "דולפין".
הטווח המדויק לא ידוע, כנראה 320~1500 קילומטר.
"אלו שלא ילחצו את ידנו, ימצאו אותה מכווצת לאגרוף. הם יובסו."
★
תא"ל ג'יימס קוון.