קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] האם אתם חושבים שהרבה אנשים יבואו לCOD XP?
    על ידי Decepticon בפורום Call Of Duty
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 02-08-2011, 23:52
  2. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 11-07-2009, 23:45
  3. האם אתם פירומנים?
    על ידי 8L4(k p1|24+3 בפורום סקרים
    תגובות: 17
    הודעה אחרונה: 28-10-2005, 14:14
  4. האם אתם משחקים Priston Tale?
    על ידי Alcoholic בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 12-09-2005, 19:16
  5. תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 00:01
+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 5 << ראשון ... 345
מציג תוצאות 61 עד 64 מתוך 64

לאתאיסטים, האם אתם אנשים מוסריים? - עמוד 5

משתמש מתחיל האוואטר של NewBe
    שם פרטי
    omer
    לייקים
    40
    נקודות
    33

במקום לריב
    דתיים VS אתאיסטים
    יש לי פתרון בשביל כל הדתיים
    תכתבו ביוטיוב
    למה צוחקים על דתיים
    פרק 1- הפרק האחרון שהועלה
    זה יסביר לכם יותר טוב נראה לי... חחח זה גם מצחיק רצח
    אני רואה את זה בתור הומור
    רוצים לדעת יותר על אתאיזם? רוצים לדון איתי ולהתמקח?
    שלחו הודעה פרטית ואני יצור אתכם קשר, לרציניים שרוצים להתעניין בנושא!

2. קישורים ממומנים

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי _יעל_ צפיה בהודעה
    כשאתה מנסה לסתור את המוסר של החילוניים אתה משתמש בשאלות מוסריות: "איך אנחנו יכולים לשפוט דבר כמו מוסריות ועוד להעניש עליו אנשים או לכעוס עליהם בכלל?". אם אנחנו הולכים על הגישה המטריאליסטית אז עד הסוף.
    כתוצאה משיבוש גנטי נוצרו במהלך השנים נורמות חברתיות שמגדירות מהו מוסר, והנורמות האלה שרדו. אדם שבוחר שלא להתאים את עצמו לנורמות החברתיות האלה לא ישרוד, כי הוא לא מותאם לסביבה שלו. איך יש לנו זכות לשפוט? וכי למה לא? אם הבן אדם הוא אוסף של שיבושים גנטים אז יש לו את "הזכות" לפעול לפי האינסטינקטים שלו, ולשלול את דרכו של אדם שלא מתאים את עצמו לנורמות החברתיות.
    אדם שמסרב לעזור לאדם אחר לא ייענש על כך, כי זו חריגה סבירה מהנורמות, הוא לא פוגע באופן ישיר במישהו אחר. לעומת זאת אדם שגנב או רצח כן ייענש על כך, כי זו חריגה שהחברה לא מוכנה לקבל.
    מי אמר שהשיבוש הגנטי שלי יותר מוצלח משלו? הרי זה הבסיס של האבולוציה, יש סיבה לכך שהשיבוש הגנטי שרד. אם השיבוש הגנטי שלי שרד כנראה שהוא מוצלח, ואם רוב האנשים נוהגים לפי נורמות חברתיות שנוצרו כתוצאה משיבוש גנטי מסוים כנראה שהוא מוצלח.,
    ברור שהשיבושים הגנטים הם ירייה באפלה, אבל האם זה אומר שזה לא רציונלי לפעול לפיהם? אם הם שרדו כנראה שיש סיבה לכך. אדם פועל לפי המוח שלו שאומר לו שהוא עושה את הדבר הנכון, ולכן הוא יכול לשפוט דעה שונה של אדם אחר.
    אז לפי מה שאת אומרת, אדם נכנע לתביעות מוסריות מתוך מנגנון של הישרדות, ולא בגלל שהוא מוסרי. יש הבדל גדול בין השניים. אם אני הולך לבצפר רק כי יש חוק כזה, ואני מפחד שיענישו את ההורים שלי אם אני לא הולך, אי אפשר להגיד עלי שאני אדם שאוהב ללמוד. באותה צורה אדם מטריאליסטי הוא לא אדם מוסרי, אלא אדם שנכנע לנורמות חברתיות במטרה לשרוד.

בקשר לתגובה שלך לשיפוט, שאם שרדנו אנחנו טובים יותר וממילא יש לנו את הזכות לשפוט יש 2 בעיות עיקריות.
    1. יש כמה צורות חשיבה ששרדו ולכן אי אפשר להגיד אישו טובה יותר
    2. כשאנחנו אומרים טובה, אנחנו מתכוונים טובה מבחינה אבולוציונית, ולא טובה מבחינת כושר שיפוט. האם זה שאני טוב מבחינה אבולוציונית שה אומר שהשיפוט שלי נכון יותר? בדרך כלל אין קשר בין השניים, ואם יש קשר אז בדרך כלל התשובה תהיה שההפך הוא הנכון.

עוד שאלה מעניינת. בספרו של דוקינס הוא מצביע על כך שהדת והאמונה בה היא גם חלק ממהגנון ההישרדות ולכן היא שרדה, אבל היום היא כבר לא רלוונטית. אותי מעניין מדוע החשיבה האתאיסטית ותיאורית האבולוציה הם דברים שצוברים תאוצה בימים אלו, האם גם הם חלק ממנגנון הישרדותי? מי אמר שיש בהם אמת בכלל? אולי זה הכל חלק מאותו תהליך אבולוציוני, כמו שהופיעה הדת מופיעה עכשיו האבולוציה.
    מדוע האבולוציה בקיימבריג טובה יותר מהאבולוציה בוותיקן? 

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

כל אחד חייב לסמוך על השכל שלו ועל מה שהוא מבין. כל אחד צריך לשאול את עצמו אולי אני טועה, אבל לא אולי השכל שלי טועה.
    אולי אני טועה זה בעצם אולי יש לי טעות במהלך הלוגי שגרם לי להבנה מסוימת. אולי השכל שלי טועה זאת אומרת אולי מה שאני רואה מהלך לוגי כנכון זה בגלל שהשכל הטועה שלי גרם לי לראות אותו כנכון, אבל באמת הוא מטועה. יש הבדל דק אני מקווה שהבחנתם.
    למה אני לא צריך לשאול את עצמי אולי השכל שלי טועה? בגלל שאין אפשרות לענות על שאלה כזאת. זו שאלה פרדוקסלית.
    אני אסביר: אם אני מניח שהשכל שלי טועה, נוצרת לי סתירה כי אז גם ההנחה הזאת לא נכונה ואזנ יוצא שהשכל שלי צודק. במילים אחרות השכל שלי צודק רק אם הוא טועה וכן להפך.
    גם השאלה שלך בנויה באותה צורה. מי אמר שהפגם הגנטי שלי טוב יותר משל אדם לא מוסרי? מכיון שהמוסר נובע מהשכל אז אתה אומר אולי השכל שלי טועה והאדם המוסרי הוא לאו דווקא האדם הצודק?

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש מתקדם האוואטר של PopeyeTurbo
    שם פרטי
    בובלה
    לייקים
    193
    נקודות
    47
    משפט מחץ
    "גם אם אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אני הבן זונה הכי אכזרי בגיא!"

אתאיזם לא קשור למוסר.
    המוסר קיים בנו גם בלי פחד מאיזה "עונש מלמעלה".
    לא יודע אם שמעת את זה, אבל בבני אדם יש דבר כזה שקוראים לו "מצפון".
    תופעה מעניינת ומסובכת שנורא קשה להסביר, אבל כן יודעים שאין לה קשר לדת.
    נכון, אם מישהו מתחבר מאוד לדת וחוטא אז זה יושב לו על המצפון, אבל גם אצל אדם אתאיסטי יש מצפון והוא יוצר מוסר בדיוק כמו כל אדם אחר.
    אם אתה שואל אותי אישית כאדם אם אני מוסרי?
    אני חושב שזה תלוי בסטנדרטים.
    אתה יכול לשאול אותי על המוסר שלי בלי קשר להיותי אתאיסט, אבל אז זה כבר לא יהיה קשור לפה.

פופאי טורבו. טיל שיוט ישראלי המסוגל לשאת רש"ק גרעיני. משוגר מצוללות מסוג "דולפין".
    הטווח המדויק לא ידוע, כנראה 320~1500 קילומטר.

"אלו שלא ילחצו את ידנו, ימצאו אותה מכווצת לאגרוף. הם יובסו."

תא"ל ג'יימס קוון.

+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 5 << ראשון ... 345

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:23.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,469 | הודעות: 8,199,062 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect