קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. ההוכחה הנגדית להכחשת השואה
    על ידי tkfx4 בפורום פוליטיקה וחדשות
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 01-02-2007, 16:01
  2. קומו זונות לעבודת הבורא
    על ידי saidclean בפורום דיבורים
    תגובות: 61
    הודעה אחרונה: 26-09-2006, 15:25
  3. תגובות: 42
    הודעה אחרונה: 06-06-2006, 23:19
  4. ...."החיי בשמחה מקיים רצון הבורא"....
    על ידי super G בפורום יהדות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-12-2005, 17:23
+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 7 << ראשון ... 34567 אחרון >>
מציג תוצאות 61 עד 75 מתוך 98

ההוכחה לקיומו של הבורא - עמוד 5

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי theidan צפיה בהודעה
    אולי אתה לא מכין אותי נכון, ואולי אתה אוהב למרוח את מה שיש לך להגיד, אבל אני לא מתווכח איתך שיש בורא.
    אני מתווכח איתך על ההחלטה שהוא באמת אלוהים יהודי, ושהאדם באמת הוא מרכז הבריאה.
    אז למה לא אמרת אני שעות בדיון איתך האם יש בורא לעולם ואתה לא אומר לי או שאני לא הבנתי נכון חחח... תהיה לי בריא
    האם הוא האלוהים של היהודים זה כבר דיון שונה :-)
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 02-12-2012 בשעה 00:18.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    אאאאא-אאאא אתה הולך על קרח דק עם האנלוגיה הזאת. אתה עלול להוכיח (שוב) שאינך מבין בנושאים מאוד מהותיים, ועלול להראות למה כדאי לנו להתעלם ממך....

החומר הראשון הופיע לאחר המפץ הגדול, ומאז רק עבר סוג אחר של אבולוציה עד שהגענו למצב כיום. הרבה מאוד מהאלמנטים המורכבים בימינו אנו הן תוצר של סופרנובות והן האחראיות לחומרים הכבדים בייקום. הדוגמאות הספציפיות שאתה הצגת הן תוצר של התפתחות ביולוגית שהראת שלך אין מושג בו.

אבל אני סקרן לראות איך תסבך את עצמך...
    טוב אני עובר אליך חחח... אני שואל שאלה פשוטה מאוד.
    ראית פעם חומר נברא ללא יוצרו ? (ראית פעם פילון נברא ללא אימו ? ראיתה פעם עץ נברא ללא זרעו ?) שאלה פשוטה אך מתבקשת! האם אתה ראית בעיניים שלך תהליך כזה ? תשובה של כן או לא. בבקשה אל תתחיל לזרוק לי תאוריות יש כאלה מפה ועד הודעה חדשה .

דרך אגב אתה ראשי להתעלם מהודעותיי הפורום הזה נועד כדי שנוכל להתדיין ואם אינך מעוניין בדיון אינך חייב לענות.
    אנחנו מעלים נושאים חשובים ומעלים טענות אחד כלפי השני זאת מטרת הפורום.
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 02-12-2012 בשעה 00:22.

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

כבר אמרתי שאני שואב הנאה מהדברים האלה. יש למאמינים היגיון מעוות. צר לי שזה מכליל, אולם אף פעם לא נתנו לי סיבה לחשוב אחרת (חוץ ממספר מקרי קיצון שאני יכול לספור על יד אחת). בדיוק היום ראיתי מים שאומר ״לא בטוח אם מפחדים לקבל את העובדות, או טיפשים מידי להבין אותם״ הרוב הכמעט מוחץ מצביע על השני, שוב חוץ ממקרי קיצון. *(הדבר האחרון שאני רוצה עכשיו זה קריאה על זלזול ולכן אני מוסיף את הדיסקליימר שלא אמרתי איכן אתה על הסקאלה, אתה היחיד שתבחר היכן למקם את עצמך).

לתשובתך לא, אין חומר שהגיע בלי להיווצר.
    ואם להתמקד בשאלה שלך שמכוונת יותר לצד הביולוגי, אז בנוסף לזה, שום צורת חיים לא נוצרה יש מאין.

ומאחר וזה הופיע אני אשמח לדעת איך אתה מתכוון להראות שהאל שכביכול קיים הוא דווקא האל הכנעני יהוה?
    נערך לאחרונה על ידי firya; 02-12-2012 בשעה 01:18.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש כבוד האוואטר של theidan
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

כבר אמרתי שאני שואב הנאה מהדברים האלה. יש למאמינים היגיון מעוות. צר לי שזה מכליל, אולם אף פעם לא נתנו לי סיבה לחשוב אחרת (חוץ ממספר מקרי קיצון שאני יכול לספור על יד אחת). בדיוק היום ראיתי מים שאומר ״לא בטוח אם מפחדים לקבל את העובדות, או טיפשים מידי להבין אותם״ הרוב הכמעט מוחץ מצביע על השני, שוב חוץ ממקרי קיצון. *(הדבר האחרון שאני רוצה עכשיו זה קריאה על זלזול ולכן אני מוסיף את הדיסקליימר שלא אמרתי איכן אתה על הסקאלה, אתה היחיד שתבחר היכן למקם את עצמך).

לתשובתך לא, אין חומר שהגיע בלי להיווצר.
    ואם להתמקד בשאלה שלך שמכוונת יותר לצד הביולוגי, אז בנוסף לזה, שום צורת חיים לא נוצרה יש מאין.

ומאחר וזה הופיע אני אשמח לדעת איך אתה מתכוון להראות שהאל שכביכול קיים הוא דווקא האל הכנעני יהוה?
    הגרה של בורא זה סבר סובייקטיבי.
    אפשר לומר שהמפץ הגדול הוא "הבורא" של היקום איך שהוא ידוע היום.
    אבל כל המסה של היקום הייתה קיימת גם לפני המפץ הגדול. ככה שקשה להגדיר באמת מאיפה החומר הגיע.
    הוא קורא לזה בורא, אתה קורא לזה הטבע. אני רואה את זה בתור שתי דרכים להסתכל על אותו הדבר.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

לייקים
    97
    נקודות
    50

למדע ידוע שחלקיקים מופיעים יש מאין על בסיס כמעט קבוע. זה ממש לא נדיר. החלקיקים נעלמים כמו שהופיעו. הסברה היא שכך גם הופיע הנקודה הסינגולרית. הייתה התפרצות אדירה של אנרגיה שעם הזמן הפך לחומר המוכר היום. אין זה מחייב שהמסה הייתה קיימת לפני המפץ. כמו שאמר סטיבן הוקינג, המפץ הגדול זאת הארוחה החינמית האולטימטיבית.
    מעולם לא השתמשתי במונחים בורא או נברא. זאת צורה (לדעתי) פרימיטיבית להסתכל על הדברים. יש "נוצר" ו"הופיע".
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

למדע ידוע שחלקיקים מופיעים יש מאין על בסיס כמעט קבוע. זה ממש לא נדיר. החלקיקים נעלמים כמו שהופיעו. הסברה היא שכך גם הופיע הנקודה הסינגולרית. הייתה התפרצות אדירה של אנרגיה שעם הזמן הפך לחומר המוכר היום. אין זה מחייב שהמסה הייתה קיימת לפני המפץ. כמו שאמר סטיבן הוקינג, המפץ הגדול זאת הארוחה החינמית האולטימטיבית.
    מעולם לא השתמשתי במונחים בורא או נברא. זאת צורה (לדעתי) פרימיטיבית להסתכל על הדברים. יש "נוצר" ו"הופיע".
    עצור! איפה קיים בטבע שחלקיקים נוצרים ללא סיבה?!
    איפה זה קיים מעבר לרמה קוונטית של כמה רגעים? איפה זה קיים מעבר לחלקיקים שקטנים מאטום.

תאוריית המפץ הגדול לא מסבירה מדוע הוא קרה, איך הוא קרה, ולא יכולה להסביר מה היה לפני כן. קשה להאמין שאם המפץ הגדול קרה "סתם" פתאום, למה שזה לא יקרה שוב ב13.7 מיליארד שנה שחלפו מרגע היווצרות היקום.
    היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.

אלברט איינשטיין

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

נגיד ובאמת הייתה נקודה הסינגולרית תוכל בבקשה להגיד לי מה גרם לאותה נקודה להתפרץ באנרגיה אדירה ככה שעולם שלם יברא מתוך אותה נקודה ?

שאלה נוספת:
    נגיד ואין אלוהים אבל מתוך נקודת ההנחה שלך הייתה נקודה סינגלורית שאלתי היא האם אתה נבראת מתוך אותה נקודה סינגלורית ? ואם כן אז אתה נברא של אותה נקודה סינגולרית. מה שמוכיח שיש בורא ונברא כמעט בכול פעולה בטבע.
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 02-12-2012 בשעה 22:49.

משתמש מכור
    שם פרטי
    גורו פיטקה
    לייקים
    146
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    when you wanna succeed as bad as you wanna breath, then you'll be successful

עצור! איפה קיים בטבע שחלקיקים נוצרים ללא סיבה?!
    איפה זה קיים מעבר לרמה קוונטית של כמה רגעים? איפה זה קיים מעבר לחלקיקים שקטנים מאטום.

תאוריית המפץ הגדול לא מסבירה מדוע הוא קרה, איך הוא קרה, ולא יכולה להסביר מה היה לפני כן. קשה להאמין שאם המפץ הגדול קרה "סתם" פתאום, למה שזה לא יקרה שוב ב13.7 מיליארד שנה שחלפו מרגע היווצרות היקום.
    מה שכאב לי במיוחד זה ששאלת "מה היה לפני כן"
    הבהרה: אין "לפני המפץ" משום שהמפץ הוא ההתחלה.
    הזמן התחיל מהמפץ ולכן אי אפשר לשאול "מה היה לפני המפץ"
    כמו כן משום שהמפץ הוא ההתחלה לא ניתן לומר שהוא קרה "פתאום"

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

ציטוט נכתב במקור על ידי minimax צפיה בהודעה
    אני לא יודע אם זאת התחמקות פילוסופית, או שזה פשוט באמת ככה.
    לפני המפץ הגדול לא היה זמן? הזמן נוצר במפץ הגדול?
    אני לא מצליח לחשוב שהמפץ היה התחלה בלי ששום דבר יגרום לו לקרות. הרי זה קרה לפני זמן מסויים, (לפני 13.7 מיליארד שנה) זאת אומרת שגם היה זמן לפני כן. כמו שיש תארוך של דברים לפני הספרה.
    לפי מה שאתה אומר המפץ הגדול הוא התחלה ללא סיבה? הוא פשוט קרה ורק מאז אפשר למדוד דברים?
    אף פעם לא התעמקתי בחלקים האלה של המפץ הגדול ואשמח אם תוכל לקשר אותי למקום שאוכל לקרוא וללמוד עליו עוד.

אלברט איינשטיין

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

סתם מעניין אותי לדעת מאיפה אתה יודע שלפני המפץ לא היה שום דבר ? מישהו היה שם ? או שזה השארות של מדענים ?
    אתם חייבים להבדיל בין מדע אמפירי לבין מדע מדויק. או שאולי אני טועה והטענה שלך היא מדויקת.
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 02-12-2012 בשעה 23:24.

לייקים
    97
    נקודות
    50

אני לא מצליח לחשוב שהמפץ היה התחלה בלי ששום דבר יגרום לו לקרות. הרי זה קרה לפני זמן מסויים, (לפני 13.7 מיליארד שנה) זאת אומרת שגם היה זמן לפני כן. כמו שיש תארוך של דברים לפני הספרה.
    לפי מה שאתה אומר המפץ הגדול הוא התחלה ללא סיבה? הוא פשוט קרה ורק מאז אפשר למדוד דברים?
    אף פעם לא התעמקתי בחלקים האלה של המפץ הגדול ואשמח אם תוכל לקשר אותי למקום שאוכל לקרוא וללמוד עליו עוד.
    האמת שגם על זה מנסים לענות. פה זה כבר משהו קצת אחר מהמפץ. פה כבר נכנסים להשערת המולטיורס.

אם זה יעזור לך להבנה, תנסה לחשוב שיש חלל אינסופי כלשהו. ויש לו את הזמן שלו. בתוך אותו החלל יש לך בועות שנוצרות באופן ספונטני. הבועות האלה הם יקומים שונים, שלכל אחד מהם יש "זמן משלו" שלא תלוי בזמן הקולקטיבי. מבחינתנו "הזמן הקולקטיבי" לא רלוונטי. הוא לא משפיע עלינו בשום צורה. הזמן המקומי שלנו הוא זה שחשוב, ומתחילת הבועה שלנו עד עכשיו עבר 13.75 מיליארד שנים.
    מאחר ואין לנו שום יכולת לבדוק זאת עדיין השערה, ויכול להיות שהייקום שלנו נוצר "בתוך" כלום באופן ספונטני ומעולם לא הייתה התחלה אחרת. אבל זה מסביר חלק מהתצפיות שיש בידינו היום.

אאאאאאאא- בצמצום למטמטיקה כל המסה בייקום מצתמצמת ל-0. הנקודה כשהופיע, בצורת אנרגיה. היא הייתה עם כמות כל כך גדולה של אנרגיה שהיא פשוט התחילה בתהליך של התרחבות עצומה. מה שמוביל לשאלה השניה שלך.
    (נמאס לי מהיגיון של מאמינים....) הנקודה הסינגולרית לא יצרה אותי. אתה רוצה לכנות את הנקודה הסינגולרית אלוהים, אתה מוזמן. אבל זאת לא היישות שאליה אתה מתכוון עכשיו. הנקודה הסינגולרית רק החלה את התהליך. עם ההתרחבות וההתקררות של הייקום האנרגיה החלה להיות מומרת לחומר, תוך כדי הווצרות הכוכבים והסופרנובות החלו להווצר חומר מורכב יותר. מיליארדי שנים אחר כך, נוצר כוכב ממוצע שמסביבו יש כוכב לכת קטן עם הרבה H2O. תוך כדי ההתקררות של כוכב הלכת בצירוף אנרגיה תמידית מהשמש כימיכלים על הכוכב החלו להגיב אחד לשני עד שהופיע התא החי הראשון. בעקבותיו הופיעו תאים נוספים בתהליך המכונה היום אביוגנזה, שלאחריו צורות החיים החדשות החלו לעבור גיוון גנטי יותר ויותר. עד שבשלב מסויים נכחדו רוב אם לא כל צורות החיים הפרימיטיביות ונשארו צורות החיים העמידות יותר שגם הם עברו וממשיכים לעבור גיוון, עד ש4.54 מיליארד שנים בקירוב לאחר שנוצר הכוכב הופיע מין שלו אנחנו קוראים ההומו-סאפיין סאפיין, שהצאצא של 2 מינים כאלו נתן לייקום את הקיום שלי.

בנימה אישית, אני חושב שהמציאות הרבה יותר גרנדיוזית מהפנטזיה שלך. מעבר לכך שהקיום של האל שלך מגוכך, הוא גם קטן מידי עבורי.
    וזה הסיכום של ה 13.75 מיליארד שנים האחרונים.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

שם פרטי
    עידן
    לייקים
    261
    נקודות
    10,001

אם זה יעזור לך להבנה, תנסה לחשוב שיש חלל אינסופי כלשהו. ויש לו את הזמן שלו. בתוך אותו החלל יש לך בועות שנוצרות באופן ספונטני. הבועות האלה הם יקומים שונים, שלכל אחד מהם יש "זמן משלו" שלא תלוי בזמן הקולקטיבי. מבחינתנו "הזמן הקולקטיבי" לא רלוונטי. הוא לא משפיע עלינו בשום צורה. הזמן המקומי שלנו הוא זה שחשוב, ומתחילת הבועה שלנו עד עכשיו עבר 13.75 מיליארד שנים.
    מאחר ואין לנו שום יכולת לבדוק זאת עדיין השערה, ויכול להיות שהייקום שלנו נוצר "בתוך" כלום באופן ספונטני ומעולם לא הייתה התחלה אחרת. אבל זה מסביר חלק מהתצפיות שיש בידינו היום.
    ההרצאה מאוד מעניינת. חבל שבסוף הוא קצת הגזים ונסחף בדיבור שלו (האסטרונומים של המחר לא יראו את הגלקסיות האחרות. פחחח נו באמת, יעבור עוד כל כך הרבה זמן עד שזה יקרה שהאופציה הזאת פשוט חסרת משמעות).
    כניראה שמעולם לא נדע אם יש יקומים מקבילים כי הסיכוי שהם יעבור איזו אינטראקציה אחד עם השני קטן מאוד עד אפסי.
    הכל פה תיאוריות בדיוק כמו התיאוריה שאלוהים עשה את המפץ הגדול או שכל דבר אחר גרם לו.

אלברט איינשטיין

לייקים
    97
    נקודות
    50

הגזים? אולי. קח בחשבון שזה מצב של עוד 3-4 מיליארד שנים.(יכול להיות שגם פחות) ולא מאות שנים. הגלקסיות מאיצות מאיתנו, וזה תהליך אקספוננציאלי. כך שעם הזמן הם יתרחקו בקצב מהיר יותר. זה כבר עניין של מטמתיקה כדי לחשב מתי זה ייקרה שלא נראה אותם, אבל בהחלט סביר.
    בסרטון הוא מציג לך מודל שמספק תשובות לשאלות ששאלת. כמו "למה הזמן לא קיים לפני המפץ". לדוגמא, שכמו שאמרתי שהזמן ש"לפני" לא רלוונטי אלינו.

ובינינו הסבירות שהעולם הוא טבעי ומתפקד לבד הרבה יותר הגיוני מסיפור אגדות על רוח שיוצרת הכל. זאת השערה וזאת השערה, אבל ההשערה על אלוהים לא מחזיקה בשיט בעולם המדע. עוד אחד מהמבט המדעי, הוא שאם רוח כזאת קיימת, אז מאיפה היא הגיעה? למה להתעלל בנו (והיא כן) האם היא היחידה? שאלות מסובכות ללא כל סיבה. מה מחזיק אותה "בחיים"? מה מרכיב אותה? למה היא בונה את העולם במודל הזה ולא אחר? (דבר שלגמרי תלוי בה אם היא קיימת כי היא הרי יכולה לעשות הכל). ואחרי הכל, אם היא זאת שייצרה הכל, למה אין ולו ראיה אחת שהיא קיימת? אין שאריות של "עקבות" על הדברים שהיא בנתה, אם היא בראה את העולם, איפה היא הייתה ומה היא עשתה לפני 6,000 שנה שהיא יצרה את העולם? מה היה פה לפני?
    שאלה שאף מאמין לא ינסה לענות בכלל. הם יהיו מאושרים בטפשותם ויגידו "כי ככה".

רק לאחרונה התחלתי להתעניין בנושא המולטיורס ואני לא יודע עדיין מה אני חושב על המודל הזה, אבל אני כן אציין שזה מתיישב עם כמה מסקנות שהגענו אלייהם לגבי הייקום. העניין הוא שגם בלי המחשבה על זה, המסקנות שהגענו אלייהם, עדיין יושבות עם המציאות. בניגוד ל...
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מכור
    שם פרטי
    גורו פיטקה
    לייקים
    146
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    when you wanna succeed as bad as you wanna breath, then you'll be successful

האמת שהמידע הזה נמצא בסרטונים שמסבירים על המפץ וגם בערך של המפץ בויקיפדיה (אפילו בגרסה העברית .. להפתעתי הרבה)
    אני לא מבין כזה גדול בתאוריית המפץ הגדול... יש לי ידע בסיסי ומוגבל מאוד בנושא .. אבל אם אתה ממש מתעניין נדמה לי שהספר של הוקינג נקרא
    "קיצור תולדות הזמן"

ציטוט נכתב במקור על ידי aaa-aaa צפיה בהודעה
    סתם מעניין אותי לדעת מאיפה אתה יודע שלפני המפץ לא היה שום דבר ? מישהו היה שם ? או שזה השארות של מדענים ?
    אתם חייבים להבדיל בין מדע אמפירי לבין מדע מדויק. או שאולי אני טועה והטענה שלך היא מדויקת.
    אני יודע כי זה חלק מהתאורייה המדעית שלה יש הוכחות ... בניגוד לתאוריה הלא מדעית במיוחד שלך.. שלה אין הוכחות והקשר בינה לבין המציאות הוא מקרי בהחלט

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

אני יודע כי זה חלק מהתאורייה המדעית שלה יש הוכחות ... בניגוד לתאוריה הלא מדעית במיוחד שלך.. שלה אין הוכחות והקשר בינה לבין המציאות הוא מקרי בהחלט
    למה אנחנו הסכמנו שלכול חומר יש זמן (זה מדעי בעינייך ?) וסיכמנו גם שלכול נברא יש בורא
    (ראית פעם פילון נברא ללא אימו ? ראיתה פעם עץ נברא ללא זרעו ?).

מעניין אותי לדעת לאיזה תאוריה לא מדעית את מתכוון שהצגתי פה ?

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 18:04.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect