קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. חוות דעת על מחשב גיימינג שאני הולך לקנות
    על ידי EladxD7 בפורום מפרטי מחשב
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 19-08-2010, 00:44
  2. [ייעוץ] לגבי מפרט מחשב גיימינג
    על ידי logi100 בפורום מפרטי מחשב
    תגובות: 28
    הודעה אחרונה: 24-12-2009, 17:30
  3. [מפרט] מחשב גיימינג ב-3700
    על ידי chen9910 בפורום מפרטי מחשב
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 27-08-2009, 10:08
  4. [בקשה] מפרט מחשב למשחקים. תקציב: 6,000
    על ידי bensahal בפורום חומרה ומודינג
    תגובות: 17
    הודעה אחרונה: 10-06-2007, 19:19
  5. [בקשה למפרט] מחשב למשחקים תקציב:3.000
    על ידי roman123 בפורום חומרה ומודינג
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 30-05-2007, 16:39
+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 9 << ראשון ... 34567 ... אחרון >>
מציג תוצאות 61 עד 75 מתוך 122

מחשב גיימינג בתקציב 4,000 ש"ח - עמוד 5

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי theone89 צפיה בהודעה
    אם כבר קח את המפרט הבא, הרבה יותר הגיוני מבחינת המחיר.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
    Intel Quad-Core i5 3570 3.4Ghz 6MB Tray
    כמות: 1 - מחיר: ₪1003

קירור למעבד:
    Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan
    כמות: 1 - מחיר: ₪96

לוח אם:
    MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI
    כמות: 1 - מחיר: ₪398

מארז:
    NZXT tempest 410 Elite Black + Seasonic 620W
    כמות: 1 - מחיר: ₪716

זיכרון:
    Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד
    כמות: 2 - מחיר: ₪147

קשיח למחשב שולחני:
    Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3
    כמות: 1 - מחיר: ₪464

כרטיס מסך:
    Gigabyte 7970 3GB GDDR5 OC - בקניית מחשב חדש בלבד
    כמות: 1 - מחיר: ₪1899

כונן אופטי:
    DVDRW LITE-ON x24
    כמות: 1 - מחיר: ₪101

הרכבה:
    הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח
    כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4971
    מתחרים בכל הצעה בפורומים!
    המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.
    תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
    מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4872 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/6x3krlbw

שוב פעם, אין טעם לקחת מעבד K זה מעבד לOC ואין אפשרות לOC על לוחות H77\B75 אלה רק על Z77 בלבד,
    במצב שלך אם אתה לא מוכן להתפשר קח את הI5 3570 שבתדר סטוק ובתדר טורבו זהה לI5 3570K.

מבחינת הכרטיס מסך, אין טעם לקחת את הגרסה הזאת, הגרסה שהצעתי תגיע בקלות לתדר הזה בOC,
    במקום לבזבז כל כל הרבה כסף עדיף תחסוך את ההפרש למשהו מועיל, למשל כונן SSD בנפח 120GB.

הHD7970 כבר יותר חזק מGTX680, ברוב הגדול של המשחקים הוא לוקח לכן אין כאן עדיף, העדיף כאן זה HD7970 הזול שהצעתי.

המפרט שמורכב כאן יריץ לך כל משחק היום על ההגדרות הגבוהות ביותר בלי בעיה, אם לא רוצה SSD תחסוך את הכסף לפלאפל.

לגבי הכבלים, קנה את הכבל של ה7 מטר ותגמור עניין, איכות או לא זה לא כזה משנה, העיקר זה המסך טלוויזיה עצמו.
    המפרט בהחלט ניראה טוב מאוד.. יכול להיות שאני אקח 1TB ולא 2TB.
    וגם חבר אמר לי לקנות דגם של 7970 HD במחיר 1,900 ש"ח והוא כבר מגיע לרמה של GTX 680 כשעושים OC.. אך בעיה אין לי ניסיון וידע לביצוע OC, בגלל זה אני חושש לעשות איזה טעות וזה יכול לעשות נזק, אתה ממליץ לי לעשות OC לכרטיס מסך?
    ואני קונה כבל 3/5 מטר HDMI, ומה שהבאתי לך בתגובה קודמת.. הם בסדר? אם כן אקנה אחד מהם.

2. קישורים ממומנים

מנהל חומרה ומודינג ומפרטי מחשב האוואטר של theone89
    שם פרטי
    ארטי
    לייקים
    283
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    דע מאין באת ולאן אתה הולך

לגבי הכונן הקשיח, ממליץ לקחת 2TB בכל זאת זאת תוספת של כ100 שקל בלבד, לא כל כך משמעותי.

לגבי הכרטיס מסך, אין צורך בהעלאת מתחים וגם ללא וולט מוד זה בלתי אפשרי, כשתקנה תמחשב אני ידריך אותך לOC בכרטיס מסך, זאת לא בעיה.

לגבי הכבל כן הוא בסדר גמור, להתחלה הוא מספיק ואם תרצה יותר בעתיד תמיד תוכל לקחת ב300-400 שקל כבל איכותי
    מחשב נייד פשוט מבוסס I3 לעבודה משרדית

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

לגבי הכונן הקשיח, ממליץ לקחת 2TB בכל זאת זאת תוספת של כ100 שקל בלבד, לא כל כך משמעותי.

לגבי הכרטיס מסך, אין צורך בהעלאת מתחים וגם ללא וולט מוד זה בלתי אפשרי, כשתקנה תמחשב אני ידריך אותך לOC בכרטיס מסך, זאת לא בעיה.

לגבי הכבל כן הוא בסדר גמור, להתחלה הוא מספיק ואם תרצה יותר בעתיד תמיד תוכל לקחת ב300-400 שקל כבל איכותי
    אוקיי, אתה בטוח שאוכל להצליח לבצע oc? וזה לא מקצר חיים לכרטיס מסך? ואיפה יש כבלים שעולה 300-400 ש"ח? אין אצל TMS וKSP

שם פרטי
    ארטי
    לייקים
    283
    נקודות
    50
    משפט מחץ

כן אין בעיה בביצוע OC, תוכל לקרוא ברשת כולם אומרים שסדרת הHD7000 של AMD הרבה יותר טובה בOC לעומת סדרה GTX600 של NV.

לגבי הכבלים היקרים, ניתן למצוא אותם בחנויות שמתמחות במשחקי מחשב\קונסולות, חנויות המחשבים מביאות את הזול בגלל שאף אחד לא יקנה תיקר.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

כן אין בעיה בביצוע OC, תוכל לקרוא ברשת כולם אומרים שסדרת הHD7000 של AMD הרבה יותר טובה בOC לעומת סדרה GTX600 של NV.

לגבי הכבלים היקרים, ניתן למצוא אותם בחנויות שמתמחות במשחקי מחשב\קונסולות, חנויות המחשבים מביאות את הזול בגלל שאף אחד לא יקנה תיקר.
    אוקיי,
    אם הבנתי אותך נכון אז המפרט הזאת - ללא צורך לבצע OC. במידה ואם לא אבצע OC אז מומלץ לי לקנות את המפרט הזאת? המפרט הזאת הוא מיועד לאנשים שלא יעשו OC?
    וכמה שאלות - מעבד: עד כך כדאי לשדרג מ3.2Ghz ל3.4Ghz? שניהם יחזיקו אותו השנים? או נגיד ש3.2Ghz יחזיק ב3 שנים עם משחקים הכי חדשים ו3.4Ghz יחזיק יותר משנה כאילו 4 שנים? או אותו דבר?
    לוח אם: כמו שאתה רואה שאצלי יש לוח אם אחרת ולא של MSI.. אך אנשים אומרים ששניהם אותו דבר, אז אני שואל אותך מה עדיף לשמש בלוח אם? שנמצא במפרט הנוכחי או לעבור לMSI שהצעת?
    כרטיס מסך: אם לא אבצע OC אז מומלץ לקנות אותו? אנשים אומרים שהוא מגיע לרמה של GTX 680 ונתונים שמראה שהוא אכן מגיע - נתונים.

- - - - -

מפרט הזאת - הוא מיועד לאנשים שעושים OC?
    וכמה שאלות - מעבד: בחרתי במעבד 3.4Ghz עם K שמיועד לביצוע OC, אם אבצע OC כמה Ghz יעלה?
    לוח אם: בחרתי של Z77 זה לוח אם מיועד לביצוע OC, נכון?
    כרטיס מסך: בחרתי בדגם שעולה 1,900 ואם אבצע אותו OC והוא יגיע לרמה של כרטיס מסך מלמעלה וגם לרמה של GTX 680?

שם פרטי
    ארטי
    לייקים
    283
    נקודות
    50
    משפט מחץ

לא הבנת אותי בכלל.

המפרט הראשון בהודעה הזאת ^^ לא מסוגל לOC בכלל ומיועד לאנשים שלא יבצעו OC.

שני המעבדים יחזיקו אותו הדבר והתדר שלהם לא ישנה כלום, בלוח קח את הH77 הזול ביותר שבמקרה שלנו של MSI, לגבי הכרטיס ה7970 עדיף בהחלט.
    ----------------------------------------

במפרט השני הוא תואם אך ורק לOC נמוך, מפרט שמיועד לOC בינוני ומעלה זה המפרט הבא.
    http://www.tms.co.il/preview/spec/b3wpyhxc

OC עדיין לא בטוח עד כדי כך, עדיין תצטרך לשבת וללמוד איך עושים, על המערכת הזאת המתוקנת שלי תגיע בערך ל4.3GHZ-4.5GHZ,
    שוב פעם הלוח שבחרת הוא Z77 אבל הוא לא מיועד לOC לכן צריך לוח חזק יותר בסגנון הG45, ה7970 ברגיל בדיוק כמו ה680 אין צורך בOC.

בנוסף אם אתה יכול לחכות בעוד כ3-4 חודשים מגיעים לארץ מעבדי הHASWELL, מעבדי הדור הבא בעצם, אבל הם יהיו יקרים משמעותית בהשקה.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

לא הבנת אותי בכלל.

המפרט הראשון בהודעה הזאת ^^ לא מסוגל לOC בכלל ומיועד לאנשים שלא יבצעו OC.

שני המעבדים יחזיקו אותו הדבר והתדר שלהם לא ישנה כלום, בלוח קח את הH77 הזול ביותר שבמקרה שלנו של MSI, לגבי הכרטיס ה7970 עדיף בהחלט.
    ----------------------------------------

במפרט השני הוא תואם אך ורק לOC נמוך, מפרט שמיועד לOC בינוני ומעלה זה המפרט הבא.
    http://www.tms.co.il/preview/spec/b3wpyhxc

OC עדיין לא בטוח עד כדי כך, עדיין תצטרך לשבת וללמוד איך עושים, על המערכת הזאת המתוקנת שלי תגיע בערך ל4.3GHZ-4.5GHZ,
    שוב פעם הלוח שבחרת הוא Z77 אבל הוא לא מיועד לOC לכן צריך לוח חזק יותר בסגנון הG45, ה7970 ברגיל בדיוק כמו ה680 אין צורך בOC.

בנוסף אם אתה יכול לחכות בעוד כ3-4 חודשים מגיעים לארץ מעבדי הHASWELL, מעבדי הדור הבא בעצם, אבל הם יהיו יקרים משמעותית בהשקה.
    בסוף החלטתי לא לעשות OC.. גם לא עכשיו וגם לא בעתיד.
    ולגבי כרטיס מסך, כמה הם יעלו בערך? ולאחר השקה שלהם המחירי של כרטיסי מסך 7970 של AMD יירדו?
    ושאלה - מפרט הזאת עולה 5,600 ש"ח בערך, ובחודש יולי-אוגוסט (בעוד 3-4 חודשים) המחיר 5,600 ירד?
    וגם אשמח שתיתן חוות דעת על המפרט הזאת..
    נערך לאחרונה על ידי Joseph Peretz; 26-04-2013 בשעה 17:11.

שם פרטי
    ארטי
    לייקים
    283
    נקודות
    50
    משפט מחץ

אני לא מבין למה כל פעם אתה משנה החלטות ?

לפי איך שזה נראה האנשים שאתה מדבר איתם ברשת לא יודעים כלום על חומרה ונותנים לך כיוון שגוי לגמרי.

אם החלטת שאתה לא תעשה OC למה לקחת מעבד K ?, דיברתי על מעבדי הHASWELL ולא על כרטיסי מסך, מעבדים!!!!!!

המפרט שהצגת ישתנה במחיר לטובה ואולי לרעה, בנוסף בעוד 3-4 חודש הרבה מאוד ישתנה במלאי של TMS לכן מפרט זהה לא יצא.

שוב פעם, אתה רוצה להקשיב לי ולקבל כיוון נכון או להקשיב לאלו שמטעים אותך בקניית המחשב ?

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אני לא מבין למה כל פעם אתה משנה החלטות ?

לפי איך שזה נראה האנשים שאתה מדבר איתם ברשת לא יודעים כלום על חומרה ונותנים לך כיוון שגוי לגמרי.

אם החלטת שאתה לא תעשה OC למה לקחת מעבד K ?, דיברתי על מעבדי הHASWELL ולא על כרטיסי מסך, מעבדים!!!!!!

המפרט שהצגת ישתנה במחיר לטובה ואולי לרעה, בנוסף בעוד 3-4 חודש הרבה מאוד ישתנה במלאי של TMS לכן מפרט זהה לא יצא.

שוב פעם, אתה רוצה להקשיב לי ולקבל כיוון נכון או להקשיב לאלו שמטעים אותך בקניית המחשב ?
    אני לא הולך לקנות את מפרט הזאת, רק רציתי לקבל חוות דעת על המפרט..
    ורוב הסיכויים אני קונה את זה - http://www.tms.co.il/preview/spec/w1aupvbk

ובחור אחד אמר לי שלעשות OC למעבד זה מיותר.. כי רוב המשחקים לא מנצלים את כל העוצמת של מעבד אלא מנצלים כל העוצמת של הכרטיס מסך, זה נכון?

שם פרטי
    ארטי
    לייקים
    283
    נקודות
    50
    משפט מחץ

בקשר למפרט אכן זה הכיוון הנכון ביותר בתקציב.

מה שכן בכל זאת הייתי ממליץ לרדת בקירור למעבד לקירור הבא שגם ככה יספיק בהחלט.
    http://www.tms.co.il/product/11157

גם בלוח אם הייתי ממליץ לרדת לMSI כי גם אין הצדקה לתוספת מחיר כלל כי שניהם H77.
    http://www.tms.co.il/product/11562

לגבי הOC, זה מיותר במשחקים מסוימים אבל לרוב מוסיף לא מעט בביצועים גם מבחינת המעבד וגם מבחינת הכרטיס מסך,
    מה שכן OC יכול לתקן מצב של צוואר בקבוק במידה והכרטיס מסך חזק וחדיש מידי, ככה שזה דיי חיוני ובמיוחד אם אתה יודע לבצע OC.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בקשר למפרט אכן זה הכיוון הנכון ביותר בתקציב.

מה שכן בכל זאת הייתי ממליץ לרדת בקירור למעבד לקירור הבא שגם ככה יספיק בהחלט.
    http://www.tms.co.il/product/11157

גם בלוח אם הייתי ממליץ לרדת לMSI כי גם אין הצדקה לתוספת מחיר כלל כי שניהם H77.
    http://www.tms.co.il/product/11562

לגבי הOC, זה מיותר במשחקים מסוימים אבל לרוב מוסיף לא מעט בביצועים גם מבחינת המעבד וגם מבחינת הכרטיס מסך,
    מה שכן OC יכול לתקן מצב של צוואר בקבוק במידה והכרטיס מסך חזק וחדיש מידי, ככה שזה דיי חיוני ובמיוחד אם אתה יודע לבצע OC.
    אוקיי, בעצמך אתה עושה OC למחשב שלך? אם כן אז כמה זמן אתה כבר עם מחשב שכבר בוצע OC? זה קל בשבילך, לא נזהר מהתחחמות של טמפ' קירור? ראיתי שיש המון אנשים נלחצים כשמגיעים לקיץ כי יש חום וזה משפיע על מארז

שם פרטי
    ארטי
    לייקים
    283
    נקודות
    50
    משפט מחץ

קודם כל אנחנו נמצאים בגל שונה אחד מהשני.

אני כבר הרבה מאוד זמן יודע איך מבצעים OC, על המערכת הנוכחית הקודם וזאתי שבאה לפניה וגם זאת שבאה לפני הקודמת.

אני מבצעה OC עוד מתקופת הPENTIUM 3, הניסיון הזה בעל לא מעט שנים שבהם שרפתי מעבדים ולוחות אם,
    היום לעומת זאת יותר קל לבצע OC מאשר פעם, בגלל שיש הרבה מאוד הגנות מפני התחממות יתר ויותר מידי מתח.

כרגע אני מתמקד יותר בOC למצב הטורבו, וכמו כל השאר אני נזהר מהתחממות יתר ובמיוחד בקיץ,
    עד לפני שבועיים הייתי בOC במצב הטורבו ל4.4GHZ, ועכשיו אני על הסטוק כי בתחלס יש לי בעיה מסוימת במעבד.

בנוסף אני לא משתמש בקירור אוויר, הקירור אוויר האחרון שלי היה NH-D14 שאם תמצא אותו ברשת לא דומה לקירור שלך,
    כרגע אני משתמש בANTEC KUHLER 920 שזה קירור מים סגור, לOC קירור מים תמיד עדיף חוץ מהרעש שהוא יוצר.

OC תלוי בהרבה מאוד דברים, למשל "מארז,לוח אם, קירור למעבד,ספק כוח", כמה שיותר איכותי ויקר ככה יכולת הOC גודלת.

בגדול, אם כרגע המפרט שלך שווה כ4700 שקל, אז בשביל מערכת לOC סבירה תצטרך לעלות לכ6000 שקל,
    מבחינתי זה שווה את זה כי אני מתעסק עם הטופ בכל מה שקשור לגיימינג ומולטיטסקינג.

ובכללי כל המערכות שלי לא מורכבות בחנות אחת, אני מזמין חלקים מי חנויות שונות ומרכיב הכל לבד, זה כיף גדול להרכיב לבד.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

קודם כל אנחנו נמצאים בגל שונה אחד מהשני.

אני כבר הרבה מאוד זמן יודע איך מבצעים OC, על המערכת הנוכחית הקודם וזאתי שבאה לפניה וגם זאת שבאה לפני הקודמת.

אני מבצעה OC עוד מתקופת הPENTIUM 3, הניסיון הזה בעל לא מעט שנים שבהם שרפתי מעבדים ולוחות אם,
    היום לעומת זאת יותר קל לבצע OC מאשר פעם, בגלל שיש הרבה מאוד הגנות מפני התחממות יתר ויותר מידי מתח.

כרגע אני מתמקד יותר בOC למצב הטורבו, וכמו כל השאר אני נזהר מהתחממות יתר ובמיוחד בקיץ,
    עד לפני שבועיים הייתי בOC במצב הטורבו ל4.4GHZ, ועכשיו אני על הסטוק כי בתחלס יש לי בעיה מסוימת במעבד.

בנוסף אני לא משתמש בקירור אוויר, הקירור אוויר האחרון שלי היה NH-D14 שאם תמצא אותו ברשת לא דומה לקירור שלך,
    כרגע אני משתמש בANTEC KUHLER 920 שזה קירור מים סגור, לOC קירור מים תמיד עדיף חוץ מהרעש שהוא יוצר.

OC תלוי בהרבה מאוד דברים, למשל "מארז,לוח אם, קירור למעבד,ספק כוח", כמה שיותר איכותי ויקר ככה יכולת הOC גודלת.

בגדול, אם כרגע המפרט שלך שווה כ4700 שקל, אז בשביל מערכת לOC סבירה תצטרך לעלות לכ6000 שקל,
    מבחינתי זה שווה את זה כי אני מתעסק עם הטופ בכל מה שקשור לגיימינג ומולטיטסקינג.

ובכללי כל המערכות שלי לא מורכבות בחנות אחת, אני מזמין חלקים מי חנויות שונות ומרכיב הכל לבד, זה כיף גדול להרכיב לבד.
    כנראה שלא אעשה oc כי אם אעשה ככל כנראה שניסיון הראשון שלי לא יעבור בהצלחה אלא שיהיה כמה טעויות ומעבד ישרף ולא יהיה לי כסף לקנות מחדש.. וגם בניתי מפרט לoc התקציב הגיע ל5,500 ש"ח כולל מעבד, לוח אם, קירור ועוד שמותאם לביצוע oc

שם פרטי
    ארטי
    לייקים
    283
    נקודות
    50
    משפט מחץ

המעבד שלך לא ישרף, המעבדים ששרפתי נשרפו בגלל OC קיצוני, לדוגמה תדרים בסגנון ה6GHZ.

כמובן אם העלות\תועלת חשובה לך אז מפרט הOC מתבטל, המפרט שהצעתי + השינויים שהצעתי יספיק לך בהחלט לגיימינג כבד.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    יוסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

המעבד שלך לא ישרף, המעבדים ששרפתי נשרפו בגלל OC קיצוני, לדוגמה תדרים בסגנון ה6GHZ.

כמובן אם העלות\תועלת חשובה לך אז מפרט הOC מתבטל, המפרט שהצעתי + השינויים שהצעתי יספיק לך בהחלט לגיימינג כבד.
    אוקיי, ואשמח שתיתן חוות דעת על המפרט הזאת - מתאים לגיימינג כבד בלי OC?
    וגם תיתן חוות דעת של המפרט הזה - זה בשביל לOC

+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 9 << ראשון ... 34567 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:29.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,503,227 | הודעות: 8,203,820 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect