אחלה דבר אחי
אחלה דבר אחי
|
|
קשה לי להאמין שפרופסור לא יודע שאין דבר כזה קור
[18:15:21] <@orcho> orcho - עכשיו תעלה תמונה שלך
[18:15:27] <@FLASH> לא אחי אני מכוער
שוב שוב שוב שוב מה הקשר התנ''ך? אתה מתבסס על תאוריות מדעיות לרוב כמו זאת עם הגולגולת..ועוד דבר..יש תאוריה שלא הפריכו אותה עד היום והיא טוענת שפחם עצמות וכדומה יכולות להראות כאילו הן בנות מיליוני שנים והן בכלל בנות אלפי שנים רק בגלל המסה והלחץ ששורר עליהן..והתאוריה הזאת אני חושב מ78 לא הפריכו אותה כיון שאי אפשר להפריך אותה ויש לה סיכוי גדול לאמיתותה.
שוב..המדע לא שולל את הבורא! התנ''ך זה משהוא אחר! וגם אותו המדע לא שולל! אבל עכשיו אנחנו מדברים על המדע שעליו אתה מתבסס..והוא בטח לא שולל את הבורא! ולא יוכל אף פעם לשלול.!
הייתי מביא לך הרצאה קטנה עם רב באמת חכם..ולא כמו הרצאות אחרות אלה משהוא קצת שונה שיותר בתחום במדע..אבל..לא נראה לי שיהיה לך כוח לראות...
שמע תראה את ההרצאה הזאת זה מדבר על כל מה שדיברתם פה על האבולוציה והכל זה ..
http://www.hidabroot.org/Site/ProDet...EC%E5%F6%E9%E4
אחת ההרצאות אני אהבתי bob תראה את זה גם
Asus p6t-se
Intel Core i7 920 [3.4Ghz@1.1v]
Patriot 6GB CL-8 Viper Series
Sapphire HD 4890 Vapor x oc
640gb WD BLACK
PCP&C Silencer 750
Noctua NH-U12P SE Push/Pull
LanCool Dragon Lord PC-K62
---
Dell UltraSharp 2209wa
Scythe kaze master pro
Jvc Ha-RX500
Razer Barracuda
Razer sphex
Logitech MX-518
JBL invader 4.1
Asus p6t-se
640gb WD BLACK
PCP&C Silencer 750
---
Dell UltraSharp 2209wa
Scythe kaze master pro
Jvc Ha-RX500
Razer Barracuda
Razer sphex
Logitech MX-518
JBL invader 4.1
מומלץ!- http://altv.shemayisrael.com/movie-0198.shtml
הרב חכם באמת ומדבר על המדע באופן יותר מעמיק.
Asus p6t-se
640gb WD BLACK
PCP&C Silencer 750
---
Dell UltraSharp 2209wa
Scythe kaze master pro
Jvc Ha-RX500
Razer Barracuda
Razer sphex
Logitech MX-518
JBL invader 4.1
שלוש סתירות בין המדע ליהדות בסיפורי הבריאה, וסתירה בין סגנונות הבריאה:
הקטע עם הגיל ההיסטורי והגיל הפזיולוגי זו פרשנות נפלאה אם היה לה איזשהו ביסוס, ולא שכך הוחלט כדי שהיא תתאים גם למדע.
נציג קודם את סיפור הבריאה (בראשית א')
1. הסתירה הראשונה היא ביום הראשון. כאמור, אלוהים ברא ביום הראשון את האור, והבדיל בינו לבין החושך. לאור הוא קרא יום, ולחושך הוא קרא לילה. יש פה סתירה פנימית כפולה, ואני אסביר. המדע קובע, כמו שהצגת בשיחה עם הפרופ', שחושך הוא היעדר אור. כך שלפי ההיגיון הוא לא היה צריך בכלל להבדיל בינו לבין החושך. הסתירה השניה מתקשרת למשפט האחרון של התת-פרק שאומרת שלאור הוא קרא יום וחושך לילה. יש פה סתירה ליום הרביעי שבו הוא ברא את השמש, המקור היחידי שבעזרתו אנו קובעים את היום או את הלילה. בנוסף לכך, אם הוא ברא את הכוכבים ביום הרביעי כדי שיאירו לנו, הוא לא היה צריך לברוא את האור, וזה מתקשר לסתירה בין סגנונות הבריאה.א בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ. ב וְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ, וְחֹשֶׁךְ, עַל-פְּנֵי תְהוֹם; וְרוּחַ אֱלֹהִים, מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִם. ג וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי אוֹר; וַיְהִי-אוֹר. ד וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת-הָאוֹר, כִּי-טוֹב; וַיַּבְדֵּל אֱלֹהִים, בֵּין הָאוֹר וּבֵין הַחֹשֶׁךְ. ה וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם, וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה; וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם אֶחָד. {פ}
ו וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי רָקִיעַ בְּתוֹךְ הַמָּיִם, וִיהִי מַבְדִּיל, בֵּין מַיִם לָמָיִם. ז וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-הָרָקִיעַ, וַיַּבְדֵּל בֵּין הַמַּיִם אֲשֶׁר מִתַּחַת לָרָקִיעַ, וּבֵין הַמַּיִם אֲשֶׁר מֵעַל לָרָקִיעַ; וַיְהִי-כֵן. ח וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָרָקִיעַ, שָׁמָיִם; וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם שֵׁנִי. {פ}
ט וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יִקָּווּ הַמַּיִם מִתַּחַת הַשָּׁמַיִם אֶל-מָקוֹם אֶחָד, וְתֵרָאֶה, הַיַּבָּשָׁה; וַיְהִי-כֵן. י וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לַיַּבָּשָׁה אֶרֶץ, וּלְמִקְוֵה הַמַּיִם קָרָא יַמִּים; וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב. יא וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, תַּדְשֵׁא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע, עֵץ פְּרִי עֹשֶׂה פְּרִי לְמִינוֹ, אֲשֶׁר זַרְעוֹ-בוֹ עַל-הָאָרֶץ; וַיְהִי-כֵן. יב וַתּוֹצֵא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע, לְמִינֵהוּ, וְעֵץ עֹשֶׂה-פְּרִי אֲשֶׁר זַרְעוֹ-בוֹ, לְמִינֵהוּ; וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב. יג וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם שְׁלִישִׁי. {פ}
יד וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי מְאֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהַבְדִּיל, בֵּין הַיּוֹם וּבֵין הַלָּיְלָה; וְהָיוּ לְאֹתֹת וּלְמוֹעֲדִים, וּלְיָמִים וְשָׁנִים. טו וְהָיוּ לִמְאוֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהָאִיר עַל-הָאָרֶץ; וַיְהִי-כֵן. טז וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים: אֶת-הַמָּאוֹר הַגָּדֹל, לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם, וְאֶת-הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה, וְאֵת הַכּוֹכָבִים. יז וַיִּתֵּן אֹתָם אֱלֹהִים, בִּרְקִיעַ הַשָּׁמָיִם, לְהָאִיר, עַל-הָאָרֶץ. יח וְלִמְשֹׁל, בַּיּוֹם וּבַלַּיְלָה, וּלְהַבְדִּיל, בֵּין הָאוֹר וּבֵין הַחֹשֶׁךְ; וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב. יט וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם רְבִיעִי. {פ}
כ וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים--יִשְׁרְצוּ הַמַּיִם, שֶׁרֶץ נֶפֶשׁ חַיָּה; וְעוֹף יְעוֹפֵף עַל-הָאָרֶץ, עַל-פְּנֵי רְקִיעַ הַשָּׁמָיִם. כא וַיִּבְרָא אֱלֹהִים, אֶת-הַתַּנִּינִם הַגְּדֹלִים; וְאֵת כָּל-נֶפֶשׁ הַחַיָּה הָרֹמֶשֶׂת אֲשֶׁר שָׁרְצוּ הַמַּיִם לְמִינֵהֶם, וְאֵת כָּל-עוֹף כָּנָף לְמִינֵהוּ, וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב. כב וַיְבָרֶךְ אֹתָם אֱלֹהִים, לֵאמֹר: פְּרוּ וּרְבוּ, וּמִלְאוּ אֶת-הַמַּיִם בַּיַּמִּים, וְהָעוֹף, יִרֶב בָּאָרֶץ. כג וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם חֲמִישִׁי. {פ}
כד וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, תּוֹצֵא הָאָרֶץ נֶפֶשׁ חַיָּה לְמִינָהּ, בְּהֵמָה וָרֶמֶשׂ וְחַיְתוֹ-אֶרֶץ, לְמִינָהּ; וַיְהִי-כֵן. כה וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים אֶת-חַיַּת הָאָרֶץ לְמִינָהּ, וְאֶת-הַבְּהֵמָה לְמִינָהּ, וְאֵת כָּל-רֶמֶשׂ הָאֲדָמָה, לְמִינֵהוּ; וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב. כו וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ; וְיִרְדּוּ בִדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם, וּבַבְּהֵמָה וּבְכָל-הָאָרֶץ, וּבְכָל-הָרֶמֶשׂ, הָרֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ. כז וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ: זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם. כח וַיְבָרֶךְ אֹתָם, אֱלֹהִים, וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹהִים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת-הָאָרֶץ, וְכִבְשֻׁהָ; וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם, וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם, וּבְכָל-חַיָּה, הָרֹמֶשֶׂת עַל-הָאָרֶץ. כט וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְאֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ, זֹרֵעַ זָרַע: לָכֶם יִהְיֶה, לְאָכְלָה. ל וּלְכָל-חַיַּת הָאָרֶץ וּלְכָל-עוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְכֹל רוֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-בּוֹ נֶפֶשׁ חַיָּה, אֶת-כָּל-יֶרֶק עֵשֶׂב, לְאָכְלָה; וַיְהִי-כֵן. לא וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת-כָּל-אֲשֶׁר עָשָׂה, וְהִנֵּה-טוֹב מְאֹד; וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם הַשִּׁשִּׁי.
2. הסתירה השנייה היא שביום הרביעי הוא ברא את השמש, הירח והכוכבים. המדע טוען שהשמש נוצרה לפני 4.5 מיליארד שנים. בנוסף לכך המדע גם טוען שישנם כוכבים שנוצרו עוד לפני שהשמש והירח נוצרו. ועל כך יש כאן סתירה משמעותית בין המדע ליהדות שמתבססת על התורה וסיפורי הבריאה בפרט.
3. הסתירה השלישית היא שביום השלישי ה' ברא את הצמחים. המדע מוכיח שצמח, כדי שהוא יתקיים, זקוק לכמה תנאים. שניים מהתנאים הם אור השמש והטמפרטורה. השמש נבראה ביום שלאחר מכן. מכאן, שיש סתירה בין המדע ליהדות מכיוון שצמחים לא יכולים להתקיים בלי השמש אפילו יום אחד. בהיעדר אור השמש, הם לא מבצעים פוטוסינתזה, והם לא יכולים לייצר אנרגיה. בנוסף לכך השמש גם קובעת את הטמפרטורה, ככה שבהיעדר השמש, הטמפרטורה שתשרור בכדה"א לא תוכל לקיים חיים כלשהם.
סתירה בין הסגנונות:
ביום הראשון אלוהים בורא את האור ומבדיל בינו לבין החושך. ביום הרביעי הוא בורא את השמש, הירח והכוכבים כדי שיאירו לנו. מכאן, שהמקור של האור היחידי שנברא הוא השמש, הירח והכוכבים. אם הוא ברא את הכוכבים כדי שיאירו לנו, למה הוא צריך לברוא קודם כל את האור?
בוא נצא מנק' הנחה שכדי שכוכבים יאירו לנו, דרוש שקודם כל יברא האור עצמו. ביום השלישי אלוהים בורא את הצמחים, ביום החמישי והשישי הוא בורא את כל שאר האורגניזמים. יש כאן שינוי בין סגנונות הבריאה מכיוון שאת כל האורגניזמים הוא ברא בצורות המוגמרות שלהם. לא ידוע שהוא קודם ברא את התאים החיים, את הרקמות, את האיברים השונים. אז למה הוא ברא את האור אם הוא בורא ביום אחר את המקור שלו?
והנה עוד כמה דברים על הדרך.
עפ"י היום השישי, אלוהים בורא את הכל העופות, את כל חיות הארץ ואת העצים וכל ירק עשב (בריאה כפולה? הרי הוא ברא כבר את הצמחים). ממשיכים והוא אומר.. וכל זה אשר בראתי.. "לָכֶם יִהְיֶה, לְאָכְלָה." זאת אומרת שאת כל הבריאות, כל חיות הארץ, כל עצי הפרי, כל הירקות.. הכל הוא ברא כדי שהאדם יאכל מהם. נעזוב בצד את היהדות ששומרת כשרות, אבל יש המון חיות, פירות, ירקות שלא מומלץ לאכול מחשש למחלות, אלרגיות, רעלים וכו'. לדוגמא, הפול, הגלוטן שמצוי בחיטה, רעלים למיניהם בפטריות ועוד ועוד..
בנוסף לכך האדם היא הבריאה העליונה, מכיוון שרשום שהוא בורא את בצלמו, בדמותו. (הרוחנית כמובן). ואם הוא בורא את האדם בדמותו אז סימן שהוא לא אל רחום, ולא אוהב מכיוון שהוא ברא את השנאה, את הכעס, עלבון, ועוד ועוד..
ועוד דבר, אם ניקח כמה חיות (לא אקראי), ומכל חיה ניקח איבר בגוף וחלק מהמוח, ונחבר הכל ביחד אנחנו נקבל בריאה בהרבה יותר מתפתחת מהאדם. וגם, אם הוא ברא את האדם כדי שימשול "וְכִבְשֻׁהָ" " וְיִרְדּוּ..." בכל חיית השדה, בדגים למיניהם.. אז מדוע הוא ברא חיות שמתעלות על האדם, ובלי הטכנולוגיה של היום הוא לא ישרוד במפגש עימן?
דבר ראשון זאת לא סתירה אלה החלטתה שזאת סתירה וכבר הבנתי את הרעיון ואני הולך להפריח אותו..
אני אגיב יותר מאוחר בלילה או מחר אבל יש לי תשובה.
נערך לאחרונה על ידי bob habanay; 16-08-2008 בשעה 22:25.
NoiTuloVe אתה מערבב פה המון דברים בצורה לא נכונה ומסתכל מבחינה מדעית/אבולוציונית - תבדוק פירושים על הבריאה וכל מה שכתבת פה ותראה פירושים שונים לגמרי ויש הסבר לכל דבר בהישענות על הבורא.
שאני מתכוון לפירושים אני כמובן מתכוון לחז"ל וכו' ולא למדענים.
תברר מ-2 הכיוונים ושוב תהיה לך התנגשות בהישענות על כל דבר.