אם עדיין לא הבנת.
אף אחד לא מאמין לשום מדען. אנחנו מסכימים איתם בהתאם לתוצאות של הניסויים שהם מבצעים והתאוריות שמסבירות אותם. אף אחד לא מנחש, ולא מסתמכים על ״מילה״ של אף אחד. לאמונה אין מקום במדע!
אם עדיין לא הבנת.
אף אחד לא מאמין לשום מדען. אנחנו מסכימים איתם בהתאם לתוצאות של הניסויים שהם מבצעים והתאוריות שמסבירות אותם. אף אחד לא מנחש, ולא מסתמכים על ״מילה״ של אף אחד. לאמונה אין מקום במדע!
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
|
|
לא, זה לא משתווה לאמונה.
בוא נגיד את זה ככה,
אני נמצא במגמת ביולוגיה בבית ספר ויש לנו חצי יחידה שהיא הביוחקר.
אני צריך לקחת תופעה כלשהי ולחקור אותה,
אני חקרתי ת'נושא הזה ע"י ניסויים.
עשיתי ניסויים וגיליתי X.
כל בן אדם בעולם יכול לחזור על אותו ניסוי ולקבל את X,
אותו דבר לגבי הניסויים שערך סטיבן הוקינג.
אתה לא צריך להאמין לו, אתה יכול פשוט לעשות את אותם הניסויים שהוא עשה,
ולקבל אותן תוצאות.
במקרה שלך, בחור לפניי 5771 ראה משהו כביכול,
ושלא נשכח את ה-700 שנה שהתורה עברה בעל פה מבן אדם לבן אדם.
זה נותן לנו לגיטימציה לפקפק בה,
בעדות של בחור שחי מלפני 6 אלף שנה,
ושעדותו עברה מפה לפה במשך 700 שנה.
One Shot - One Kill
ההבדל הוא שמישהו 'ראה' את ה', אין לו הוכחות.
למדענים שמסבירים לך תיאוריות ומראים לך עובדות, יש הוכחות.
בשביל "להאמין" למדען, צריך אסמכתא כלשהי. אני לא מאמין למילה שלו, אלא למה שהוא מצא.
אתה לא "מאמין" לעובדה. עובדה קיימת אם אתה מכיר בה או לא. המדענים מראים לך : הנה עובדה X.
אתה מכיר בעובדה. עובדה יודעים, לא מאמינים בה.
אני מקווה שכבר הבנת.
כמו הכבידה למשל. גם אם לא תאמין בה היא עדיין נכונה ועובדת. אין אף אחד שיכפור בתאוריית הכבידה ובגלל זה יתחיל לרחף באויר.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אני לא חושב שהבחור באמת עשה ניסיון כל שהוא כדי להוכיח את ה',סתם לא נתפס לו בהגיון והוא מתבסס על מחקרים של אנשים אחרים.
ואל תשייך אותי למאמינים,אני כרגע בהתלבטות אם להתחיל ללכת בדרך הבודהיסטית (שהם לא מחשיבים שום דבר לה')
או להשאר ולהחשיב את היקום\טבע לה'.
לשני האחרים,הבנתי את המסר שלכם,הייתי ממשיך לדון איתכם אבל עליי לעצור את הדיון בנקודה הזאתי.
המשך יום נעים.