נכתב במקור על ידי
lemongrass
תגיד אתה באמת מבין בכלל מה זה מדע?! כאילו ראבק מה אתה צריך ציטוטים בשביל להבין דבר מאוד פשוט? כל המדע מבוסס על אקסיומות משמע עובדות שכבר קיימות כמו כח משיכה כמו זמן כמו תכונות של חומרים וכו' המדע לא נותן תשובות על כלום חוץ מלהגיד איך דברים קורים בשטח כרגע.
מכאן יוצאים הדברים הבאים:
תאורית המפץ הגדול הינה ותמיד תהיה תאוריה גרידא לא משנה כמה תנסה להוכיח אותה היא תמיד נשענת על אקסיומה שזה באמת קרה ומשם כל החוקים והתכונות של דברים החלו ואין לאף אחד מושג מה היה שם קודם כי אי אפשר למדוד את זה מבין?!
תאורית האבולוציה הינה גם תאוריה עם אקסיומות שבהם אתה מניח שזה הקוף שממנו נוצר האדם אך אתה לא יכול לעולם להוכיח את זה כי זה כל הרעיון של מדע לא ניתן ולא יכול להוכיח איך בכלל נוצר היצור הראשון חוץ מלשער שמולקולה אחת קראה למולקולה שנייה וכך נוצר משהו שאפשר לקרוא לו חי אז להגיד שיצור X יצא מיצור Y זה כבר לא מעניין כי בלי להניח (והרבה מדענים כבר מניחים) שיש איזה כוח עליון שיצר את הדברים וסידר אותם לא תוכל בעצם להגיד כלום על לפני אתה יכול להגיד רק על אחרי.
אי לכך ובהתאם לזאת אתם לא מבינים מה זה בכלל תאוריה עם כל הכבוד להגדרה הלשונית כי כמו כל מדע היא חייבת להיות מבוססת על אקסיומה אפילו מתימטיקה שההנחה הבסיסית שלה היא ש 1+1=2 הבנת את זה?
אז אל תגיד לי הוכחות אם אתה לא יודע מה הן אתה יכול להגיד לי שהברזל הוא חומר חזק ואטום אבל אתה לא יכול להסביר לי למה הוא בעל התכונות האלה וגם אם תצליח להסביר בצורה מדעית אתה לא תוכל להסביר מה גרם לאותן תכונות בלי שתניח הנחה בסיסית שאומרת ככה זה וזאת עובדה.
אצלנו יש תשובה לכל זה וזה נקרא רצון ה' ויש גם מדענים משתמשים בזה כשמדובר בלהסביר את הבסיס לאקסיומה של אותו מדע.