מאמן מכבי ת"א, פיני גרשון, נתן במסיבת העיתונאים את כל הקרדיט לעלייה לפיינל פור למס' 8 בצהוב. כוכב טאו, סקולה: "נצטרך להיות מרוכזים ב-100%"
ככל שחולפות השעות, עולה סף הדריכות בפראג - בצהריים (חמישי) התקיימה בבירת צ'כיה מסיבת העיתונאים הרשמית של היורוליג, לקראת משחקי חצי-הגמר ביום שישי בערב.
מאמן מכבי תל-אביב, פיני גרשון, נשמע זהיר ולא יהיר, ואמר במסיבת העיתונאים: "זה הולך להיות הפיינל-פור הכי קשה שבו השתתפנו בשנים האחרונות".
כהרגלו, ניסה גרשון להפיג את המתח בהומור, ועקץ את מאמן צסק"א, אטורה מסינה, כששאל אותו איך זה לחיות ולאמן במוסקבה הרחוקה.
לאחר מסיבת העיתונאים, התראיין גרשון לעיתונאים הישראלים הרבים שהגיעו לפראג, והחמיא לגופיה מספר 8 בצהוב.
גרשון אמר: "בלי אנתוני פארקר לא היינו כאן. אנתוני הוא "האשם" בזה שאנחנו פה כבר כמה פעמים ברציפות. תסתכלו כמה עושי משחק החלפנו - אריאל מקדונלד, שאראס, וויל סולומון – אבל יש רק אנתוני פארקר אחד".
במהלך מסיבת העיתונאים הספיק גרשון להביך את מאמן צסק"א, אטורה מסינה, כששאל אותו מה בדיוק הוא עושה שם ברוסיה (בעיקר בכל הקשור למין היפה).
גרשון הוסיף: "אני יודע שלכל שחקן ומאמן שנמצאים כאן יש רצון וסיבה טובה לקחת את הגביע. אני רק רוצה להגיד למסינה שכדאי שישנה את השם שלו למסינוביץ', כדי שהוא יהיה כאן שוב בשנה הבאה. הנה, בשנה שעברה אני הייתי היחיד בלי סיומת והחלפתי את השם לגרשונוביץ', והנה אני כאן שוב.
"אנחנו יודעים שזה לא יהיה קל להגן על התואר, אני מאחל לכולם ליהנות מסוף השבוע, אתם לא תשכחו את זה לעולם. האוהדים שלנו תמיד הלכו אחרינו, וזה יכול לעבוד לשני הכיוונים. זה יכול להלחיץ או כמובן לדחוף. אני מקווה שכמו פעם זה רק יעזור לנו".
DisplayFlash ("flash_round_450x250.swf", "450","250","1","style=position:absolute");פארקר, גרשון וברתומיאו במסיבת העיתונאים
גרשון לאחר מסיבת העיתונאים: "אם זה הפיינל פור הכי מאוזן? יכול להיות, אבל גם לפני המשחק מול בולוניה בתל-אביב לא חשבתי זה ייגמר ב-44 הפרש. תמיד חוששים לפני המשחקים ומקווים לטוב, לפזר הצהרות זה דבר קל, בדרך-כלל קל יותר להגיע כאנדרדוג.
"אין את מי להפחיד, כולם טובים ורובם מנוסים, הצהרות לא יעזרו. מתברר שיש פה הרבה מאמנים שזכו כשהם היו שחקנים, חשבתי על זה תוך כדי מסיבת העיתונאים שאולי אני צריך ללכת ולשחק, אבל במקרה הטוב אני יכול לזכות ככדור ביורוליג.
"אם נזכה פעם שלישית זו ההשיג הכי גדול לספורט הישראלי בכלל, לא רק שלי. מה שעשינו זה דבר חסר תקדים. אני ברמה האישית שותף ל-3 אליפויות אירופה רצופות במכבי תל-אביב, גם כשהלכתי שנה אחת לנוח, עדיין הייתי שותף וגם אם אלך בשנה הבאה לנוח אהיה שותף.
"אל תשאלו אותי עכשיו מה החלטתי, אמרתי לכם, תחכו עוד 3 ימים ותדעו הכל לגבי העונה הבאה. עבדתי בשביל המעמדים האלה 35 שנה, אני גם חושב שאני הכי מבוגר כאן בין המאמנים".
DisplayFlash ("flash_round_450x250.swf", "450","250","1","style=position:absolute");פארקר, גרשון ואיבאנוביץ' היום בפראג
פיני המשיך: "פארקר הוא גדול השחקנים ששיחק בארץ, הוא גדול השחקנים שאימנתי והוא אחד הטובים באירופה. העובדה שהוא שותף ל-4 פיינל-פור, אלוף 3 פעמים ושותף לעוד 2 גמרים אומרת הכל לגבי היכולת שלו. אתם כל שנה מצאתם מוכשר אחר ואני אומר שבלי פארקר לא אני ולא אתם לא היינו פה.
"וויל יותר מחוייך לאחרונה, ירד גם לו קוף מהגב. מתחילת העונה מעמידים אותו בעמדה לא נעימה. אחד העיתונאים ירד עליו בצורה פרובוקטיבית על מנת המשכל שלו וזה מגעיל. השוו אותו עם שאראס כל הזמן והנה אני חוזר לפארקר. היה שאראס והיה מקדונלד - בלי פארקר אף אחד לא שווה שום דבר. 3 עושי משחק, אבל פארקר בלבד הביא אותנו לפה.
"לא רק 10,000 האוהדים יהיו ההשפעה, אנחנו מייצגים מדינה שלמה. אני יודע בדיוק כמה תפילות היו שנגיע לפיינל פור וכמה יש כדי שנגיע לגמר, אני גם יודע איזה רייטניג יהיה למשחק. כבר אמרתי שאני לא יודע אם זה יותר טוב או יותר מלחיץ, אבל עד עכשיו הגענו להישגים גדולים עם הלחץ הזה.
זה כבוד גדול להיות במעמד הזה וההרגשה שלי טובה לקראת יום שישי נקווה שזה נכון, אבל לא יהיה לנו קל".
******************************************************************************** *****
נלקח מ- ONE

פארקר, גרשון וברתומיאו במסיבת העיתונאים
פארקר, גרשון ואיבאנוביץ' היום בפראג
ציטוט ההודעה