אני חייב עזרה... יש לי להגיש עליו עבודה ליום שני ואני לא יודע על מה מדובר... למישהו יש פה אתר של יומני קריאה או שהוא יכול לסכם לי עליו בקצרה?
אני חייב עזרה... יש לי להגיש עליו עבודה ליום שני ואני לא יודע על מה מדובר... למישהו יש פה אתר של יומני קריאה או שהוא יכול לסכם לי עליו בקצרה?
|
|
יש על זה סרט נדמה לי![]()
God loves to tease
"הציבור מטומטם, ולכן הציבור ישלם."
כן אני יודע הנחשול... ראיתי בכיתה ד'.. אני יודע בכלליות את הסיפור הכללי כי אני זוכר מהסרט... אני יודע שאיזה מורה עשוה איזה משהו עם התלמידים ומקים איזה משהו שקוראים לו הגל ובסוף הוא מראה להם שהם התנהגו כמו הנאצים... אבל אני לא יודע את היחסים בין הדמויות, לא את סביבת הסיפור לא כלום.. אפילו לא איך קוראים לדמויות
אני יכול להגיד לך ממה שאני זוכר ולא יומן קריאה מפורט כי לזה אולי תחפש בויקיפדיה או משהו
קיצר מסופר על חבורת תלמידים לא זוכר באיזה כיתה הם שלומדים בביצפר ואז בא מורה שמלמד אותם על התקופה הנאצית ועל הטבח ברחבי אירופה ,פתאום קם תלמדי אחד ומנסה לשאול איך זה יכול להיות שכל הנאצים רצו כמה שיותר להתייחסלגזע שיהיה טהור ולא לזה שהם משמידים את שאר הגזעים?
וכך מראה להם המורה את הדבר בגאוני שהיטלר עשה לאזרחים הגרמנים שהיו מושפלים לאחר ההפסד של גרמניה והגיעה לשפל כלכלי,הוא ניסה לשייך אותם לקבוצה,למטרה מסויימת תשגרום לאנשים כחקל מהקבוצה להרגיש שייכות למשהו ,משהו עליון.
וככה הנושא מתפתח עד שהוא מראה להם איך זה קורה ומראה להם את המסר.
מקווה שעזרתי אחי
יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה