קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] שברי מאמץ
    על ידי minimax בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 23-11-2011, 20:20
  2. [שברי מאמץ] ניראה לי מתחילים אצלי
    על ידי MaTaN בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 06-02-2011, 19:19
  3. מאמר | שברי מאמץ - ההסבר המלא
    על ידי plassimi בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 24-11-2008, 18:34
  4. שברי מאמץ..
    על ידי dolev0001 בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 01-11-2008, 16:26
  5. שאלה | מזה שברי מאמץ?
    על ידי plassimi בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 23-07-2008, 14:26
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

[שאלה]- שברי מאמץ.

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    595
    משפט מחץ
    אם הכאב הוא זמני, אז עד מתי?

ברירת מחדל [שאלה]- שברי מאמץ.

לפני חודשיים בערך נסגרה הקבוצה של הכושר קרבי בישוב שלי. מי שמכיר יודע שבאימוני כושר קרבי מרימים משקלים , אלונקות ושאר דברים שלא בריאים לגוף. מאז סגירת הקבוצה עד היום אני מתאמן באופן עצמאי (ריצות מגוונות , אימוני כוח וכו') לקראת השירות הצבאי אבל אני נמנע מריצות עם משקלים וכל הדברים הלא בריאים ומדגיש את העבודה על הכושר עצמו. לפני איזה חודש התחלתי להרגיש כאבים בעצמות השוקיים (Tibia) אז עשיתי הפסקה מוחלטת מריצות למשך שבועיים. דווקא במשך זמן ההפסקה הרגשתי את הכאבים יותר חזקים מלפני זה ועכשיו כשחדשתי את הריצות אני מרגיש את הכאבים (יש לציין שלא כאבים חזקים, סתם כאבים מציקים כאלה) גם לא בזמן הריצה (זאת אומרת בזמן הליכה ממקום למקום). קראתי מאמרים בנושא,וכבר לפני איזה חודש התחלתי לצרוך מוצרי חלב וחלבה ושומשום, להקפיד על 8 שעות שינה מינימום, ואני כבר ממזמן (מאז הפסקת הכושר קרבי) לא מרים משקלים.

השאלה שלי היא :למה עדיין כואב לי שם, ודווקא לאחר שהפסקתי עם המשקלים ולאחר שבועיים של מנוחה? ולמרות שאני עושה את הכל כביכול בצורה בריאה.

לכל אלה שהתכוונו להגיד שאני מתאמן בצורה לא בריאה ומוגזמת אז הנה תוכניות הריצה שלי (שאגב הומלצו ע''י גורמים מומחים יותר ממני):

יום ראשון - ריצת רצף. 5-7 ק''מ (אחרי ההפסקה ירדתי ל-5 בשביל לא להעמיס ולפעול לפי סרגל מאמצים)
    יום שלישי - כנ''ל
    יום חמישי- אימון הפוגות (4 סטים של 750 + פארטלק 5 סטים של 4 דקות)
    יום שבת -ריצת שטח -45 דקות או אימון עליות (מקווה שאתם יודעים מה זה).

עכשיו השינוי היחיד שחשבתי לעשות בתוכנית זה להוריד את יום שבת.
    יעני להתאמן רק ראשן שלישי וחמישי.

מה דעתכם? (ותענו גם על השאלה הראשונה שלי)
    נערך לאחרונה על ידי KoChiNi; 22-05-2006 בשעה 14:06.
    "אני מיתר ומיתר זה אני"

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    דימי
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    הכל תלוי בגישה =)

טוב תראה לפי מה שאני יודע את הנזק כבר עשית.
    לפני שנה ההיתי עושה ריצות של 20 ק"מ וזה עשה לי כאבים עזים בברכיים שוקיים וזה, הלכתי לרופא אמר לי שאני רץ מרחקים גדולים מדי בשביל הגיל שלי (15) וגם אמר שאם תמשיך ככה אתה תצבור נזקים לגילאים יותר גדולים שבהם הולכים ומפסיקים לגדול (18-19, אתה כנראה בגיל הזה) בעצמות של השוקיים, ואני מנחש שאתה דיי גבוה נכון?
    טוב אני יודע שאצל גבוהים האיזורים האלה ממש רגישים וחלשים וכל הכושר הזה שעשית החליש אותם עוד יותר.
    מה הטיפול ממש אין לי מושג תלך לרופא.
    DimA

משתמש כבוד האוואטר של CompleX
    לייקים
    1
    נקודות
    210

צילום רנטגן. זה יבדוק הכל
    אני לא מאמין שזה שברי מאמץ..
    אבל אני לא ממליץ לך להגזים באימונים כייון ששברי מאמץ זה דבר בעייתי מאד ולא כדאי.. במיוחד כי הוא לא כמו שבר.. זה לא משו שעובר.. זה בתוך העצם.
    אני מאמין שבגלל הגיל שלך אלו כאבי גדילה בלבד.
    אבל אתה מוזמן לפנות לאורטופד לבדיקה הוא יתן לך תשובה טובה משלי.
    מה גם באימונים מסוג זה חשוב להקפיד על נעלים מיוחדות, ועבודה בצורה הנכונה ביותר.

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    595
    משפט מחץ

שברי מאמץ מתאחים
    לא בצורה מושלמת אבל עדיין.

ולא עושים רנטגן, אלא מיפוי עצמות.
    וזה לא בגלל הגיל שלי. אני בן 18....את שלב של כאבי הגדילה שלי כבר עברתי.
    זה בגלל עומס באימונים....

אז קיצר אף אחד לא ענה לשאלה שלי שהיא : למה זה קרה דווקא דווקא שהתחלתי להתאמן בפחות אינטנסיביות ובצורה יותר בריאה??
    "אני מיתר ומיתר זה אני"

תן לי לשאול אותך משהו.... אחרי סגירת הקורס ההכנה קרבית כמה ימים עברו מאז שהתחלת להתאמן באופן עצמאי?

משתמש כבוד האוואטר של CompleX
    לייקים
    1
    נקודות
    210

1 אני יודע שעושים מיפוי עצמות...כבר עברתי את זה..

דבר שני לא מתאחה באופן מושלם = לא עובר....

דבר שלישי.. אי אפשר לדעת אמרתי לך זה יכול להיות כאבי גדולה או כל דבר אחר.. פנה לאורטופד...ולמרות הגיל שלך זה עדין יכול להיות כאבי גדילה... זה שאתה בן 18 לא אומר שזהו בום הפסקת לגדול.. אומנם הסיכוי נמוך יותר.. אבל אני לא חושב על שום דבר שיכול להתאים.

אורטופד במילה אחת אף אחד פה לא יוכל לעזור לך דרך פורום.

אולי רק אורטופד יוכל לעזור לו אבל כאן בפורם אפשר להגיד לו למה היו לו שברי מאמץ בישביל שזה לא יקרה שוב לא לו ולא לאף אחד אחר....
    לא עניתה לשאלה שלי kochini אני מאמין שאחרי הנגמר לכם הקורס לא התאמנתה במשך כמה ימים ואז חשבתה לעצמך למה שאתה לא תתאמן לבד והתחלתה להתאמן לבד כמו שהתאמנתה בקורס הכנה לצבא הרי זה דברים שאפשר לעשות לבד כמו ריצות וזחילות והרמת שקים... לא משהו מיוחד אפשר לעשות לבד....
    בגלל ההפסקה שעשיתה שהשרירים שלך נחו ושוב חזרו לפעולה מאומצת המעבר החד הזה ממנוחה למאמץ חזק זה מה שגרם לשברי מאמץ מצטער לאכזב אבל שברי מאמץ לא מתאחים באופן מושלם אף פעם.....
    נערך לאחרונה על ידי DIABLO; 23-05-2006 בשעה 13:25.

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    595
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי DIABLO
    אולי רק אורטופד יוכל לעזור לו אבל כאן בפורם אפשר להגיד לו למה היו לו שברי מאמץ בישביל שזה לא יקרה שוב לא לו ולא לאף אחד אחר....
    לא עניתה לשאלה שלי kochini אני מאמין שאחרי הנגמר לכם הקורס לא התאמנתה במשך כמה ימים ואז חשבתה לעצמך למה שאתה לא תתאמן לבד והתחלתה להתאמן לבד כמו שהתאמנתה בקורס הכנה לצבא הרי זה דברים שאפשר לעשות לבד כמו ריצות וזחילות והרמת שקים... לא משהו מיוחד אפשר לעשות לבד....
    בגלל ההפסקה שעשיתה שהשרירים שלך נחו ושוב חזרו לפעולה מאומצת המעבר החד הזה ממנוחה למאמץ חזק זה מה שגרם לשברי מאמץ מצטער לאכזב אבל שברי מאמץ לא מתאחים באופן מושלם אף פעם.....
    צודק. נחתי לכמה ימים , אח''כ נסיתי לדמות את האימונים לכושר קרבי (אימון שלם של הרמת שקים פעם בשבוע בנוסף לכל האימוני ריצה) .
    אחרי 3 פעמים שעשיתי את האימון הזה על השקים הבנתי שזה פגיעה גבוהה מדי בגוף וזה לא שווה את זה אז הפסקתי.
    כל הזמן הזה לא היו לי שברי מאמץ (תקופה של 3 חודשים). דווקא לפני שבועיים (אחרי חודשיים וחצי בלי להרים משקלים) התחילו לי הכאבים.
    אתה באמת חושב שזה מזמן ההפסקה והחזרה??
    יכול להיות שזה הסיבה? כי דברים קרו והיו לי כמה הפסקות באימונים (איזה 2 הפסקות שכל הפסקה היתה כמעט שבוע) ועכשיו הפסקה של 3 שבועות כמעט עד שיפסיקו לי הכאבים.
    "אני מיתר ומיתר זה אני"

ציטוט נכתב במקור על ידי KoChiNi
    צודק. נחתי לכמה ימים , אח''כ נסיתי לדמות את האימונים לכושר קרבי (אימון שלם של הרמת שקים פעם בשבוע בנוסף לכל האימוני ריצה) .
    אחרי 3 פעמים שעשיתי את האימון הזה על השקים הבנתי שזה פגיעה גבוהה מדי בגוף וזה לא שווה את זה אז הפסקתי.
    כל הזמן הזה לא היו לי שברי מאמץ (תקופה של 3 חודשים). דווקא לפני שבועיים (אחרי חודשיים וחצי בלי להרים משקלים) התחילו לי הכאבים.
    אתה באמת חושב שזה מזמן ההפסקה והחזרה??
    יכול להיות שזה הסיבה? כי דברים קרו והיו לי כמה הפסקות באימונים (איזה 2 הפסקות שכל הפסקה היתה כמעט שבוע) ועכשיו הפסקה של 3 שבועות כמעט עד שיפסיקו לי הכאבים.

זאת אפשרות שזה בגלל המנוחה וזו גם הסיבה ההגיונית ביותר שיכולה להיות אבל אני לא יכול לדעת באופן מדוייק כי לא הייתי איתך בזמן ההפסקות ולא ראיתי לכמה ימים נחתה ואחריי זה מה האינטנסיביות של האימונים שעשית....
    שוב אני ממליץ ללכת לאורטופד ופעם הבאה אם אתה או כל אחד אחר עושה הפסקה באימונים אז לאחר ההפסקה לא לחזור ולהתאמן כמו לפני ההפסקה אלא בהדרגה לחזור לכושר

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 14:13.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,399 | הודעות: 8,150,981 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect