מרכיבים:
כוס קמח תירס לפולנטה אינסטנט
4 כוסות מים
מלח
250 גר' אנשובי ממולח, כ- 12 חתיכות
שמן זית לטיגון
שמן או שמן זית לטיגון עמוק
1-2 ביצים
קמח
מוצרלה
אופן הכנה:
מכינים את הפולנטה. משמנים תבנית אפיה, שופכים פנימה את הפולנטה ומשטיחים אותה בצורה שווה של 1-1.5 ס"מ.

במחבת מקפיצים את האנשובי בשמן זית עד שהם רכים כ- 5 דק'. בעזרת כוס או פורמה חותכים עיגולים מהפולנטה, על כל עיגול מניחים אנשובי ומכסים בעיגול נוסף, כמו סנדוויץ, חוזרים על התהליך עם כל העיגולים הנותרים.

טובלים בביצה טרופה את עיגולי הפולנטה ומקמחים. מטגנים במחבת עם שמן זית שחומם היטב כ- 4 דקות. מוצאים לנייר סופג ומגישים חם.