אז בגלל שיום שישי היום ולילה כמו שאתם רואים ואנוכי בבית מתכונן לי לאיזה מבחנון החלטתי לעלות מאמר חדש לאתר מזמן לא פונקתם , אז תהנו
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=361556
אז בגלל שיום שישי היום ולילה כמו שאתם רואים ואנוכי בבית מתכונן לי לאיזה מבחנון החלטתי לעלות מאמר חדש לאתר מזמן לא פונקתם , אז תהנו
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=361556
|
|
מאמר מצויין, באמת.
סוף סוף מאמר מתומצת בלי הרבה בולשיט מסביב,מה שצריך לדעת וזהו.
סחטיין משה באמת תודה
וואלה משה תודה מאמר מעניין לאללה
יש לי כמה שאלות אבל
שמן דגים (אומגה 3) - נמכר בצורת כדורים , או סירופ בטעמים.
המוצר נמצא יעיל למערכות הלב , זיכרון , מצב רוח , ליקוי למידה - ריכוז, ובין היתר יכול לעזור לניוד שומן.
שמן דגים זה לא במקרה משמין? כאילו כתבת גם ניוד שומן
ובאמת כדאי לקנות את זה?(אומגה 3) יש לזה הרבה יתרונות, יש לזה גם חסרונות?
מולטיויטמין - בתזונה של היום הויטמנים והמינרלים חשובים מאוד אך לא תמיד אנו מקבלים אותם , במיוחד ספורטאים אך גם אנשים שאינם מתאמנים.
הירקות והפירות של היום מרוססים , ולא בדיוק מגיעים "טריים" ועוברים דרך דיי ארוכה עד שנכנסים אלינו למקרר וגם שם הם שוכבים זמן מה , כמו כן חיתוך המוצר לסלט ועוד המון פרמרטים כאלה ואחרים "מבריחים" את המירנלים והויטמנים והמוצר כבר לא אותו המוצר.
דווקא התגאתי בעצמי שאני אוכל סלט, כדאי לאכול את הירקות שלמים?
** אבקת חלבון כשמע היא תוסף תזונה , והיא לא מהווה תחליף למזון מוצק או לתפריט תזונה , יש לקחת את זה בנוסף ולא להסתמך על כך בתפריט.
ישנם מינרלים וויטמנים וסיבים תזונתיים שתצליחו לקבל רק מאוכל מוצק ולחיות על אבקת חלבון לא יהיה חכם.
אחרי אימון אז לפעמים אני הייתי רק שותה את המיץ אבקת חלבונים הזאתי אז מה זה אומר שכדאי לי להוסיף גם איזה סנדויץ' טונה? או שהתכוונת כאילו לצריכה היומית של חלבונים?
שוב תודה משה, יש מצב אתה מביא איזה מאמר מעניין כל כמה זמן? נגיד כל כמה ימים או שבוע
או כל יום אם תרצה![]()
נערך לאחרונה על ידי plassimi; 05-07-2008 בשעה 04:47. סיבה: הייתה לי עוד שאלה :P
לא הבנתי מה השוני בין זה שאתה חותך את הירקות לבין זה שלא... זה לא שאתה חותך את הויטמינים עם הסכין, הדבר היחיד שעולה לי לראש זה שאולי כי יש את כל המיץ המגעיל הזה למטה ששם בטח רוב הויטמינים ואף אחד לא שותה את זה כי זה מגעיל.
שמן דגים, אני בחיטוב, אני יודע ששמן זה חשוב בכל מקרה ואני שם 2 כפות שמן זית בסלט, אבל ישלי גם שמן דגים בבית, לקחת גם 6 כדורים בכל מקרה? זה לא יוצא מלא שמן? (7 קלורית פר 1 שמן זה דיי הרבה ואני רוצה לסיים עם החיטוב המסריח הזה כבר- תקוע על 12 אחוז ראבק)
מולטי-ויטמין, אתה יכול לתת לינק בisraelbody לאיזה מהם לקנות ואני יחשוב אם לקנות, קשור כמה זה עולה
ובקשר למאמרים, זה יהיה רעיון ממש טוב, פשוט כל פעם שאתה קורא מאמר כלשהו על חדר כושר, תזונה, או סתם משהו מעניין כזה פשוט תתן לנו קישור פה, לא ביקשנו שתכתוב כל פעם מחדשככה בסופו שם דבר נותן להחליף אותך ולתת לך לנוח
יהיה ממש נחמד מצידך
עריכה: אימא שלי פולניה משה, תתן לי משהו ארוף ונחמד כזה שאני יכול להגיד לה אחרי שהיא אומרת משהו כמו
"אתה הורס לעצמך את הגוף, זה דברים שהגוף מקבל מהאוכל ברגע שאתה סתם לוקח ויטמינים ואבקות אתה הורס את התהליך הטבעי של קבלת ויטמינים מאוכל רגיל"
תודה
נערך לאחרונה על ידי airwolf67; 05-07-2008 בשעה 17:00.
אללה משה איזה פינוק, אם אני אמצא משהו אני אערוך את הנושא של משהו, תיכנסו פעם פעמיים בשבוע לראות אם יש עדכונים =]
זה שמעליי, כשאתה חותך את הירקות הנוזלים די יוצאים, ממש מעט נוזלים אבל די הכרחי, וכל הויטמינים נמצאים איפה? בנוזל של הפרי. זו גם הסיבה היחידה שאפשר לחשוב עליה.
רוב המידע שאני קורא זה באנגלית , ולפעמים אני קורא סתם שטויות (בעצם רוב מה שאני קורא זה שטויות) , אין לי בעיה לעדכן את האתר במחקרים אבל את רובם לא תבינו כי זה נרשם בשפה מסויימת עם כל מיני מושגים שגם אני לפעמים לא מבין ובייבילון הוא חבר מאוד טוב שלי שם.
בקשר לויטמנים ,כאשר אתה חותך פרי או ירק , אותו אחד בא במגע עם החמצן באוויר וזה גורם ל"בריחת הויטמנים" , תאחלס לומר לך? לא הייתי שם על זה , תרוצה תחתוך תלא רוצה תאכל שלם , זה להיות יותר מדי אובססיבי.
בקשר למה שאתה שם , שמן זית זה אומגה 9 , הוא נוצר טבעי בגוף , אבל לא יזיק לצרוך אותו גם מהצד יש לו אחלה יתרונות , הייתי לוקח כף 1 של שמן זית ואת הכף שנייה מוותר עליה ולוקח 6 טבליות של אומגה 3 , כמובן שהכל תלוי בתפריט.
דרך אגב 1 גרם שומן = 9 קלוריות , 1 גרם אלכוהול = 7 קלוריות נראה לי התבלבלת פה.
בקשר לשומן בתפריט בחיטוב , זה בין הדברים הכי חשובים בתפריט אחרי חלבון , זה שומר על המערכת החיסונית שלך , הורמונים ועוד דברים.
מינימום 20% מהצריכה הקלורית שלך חייבת להגיע משומן.
עזוב לאמהות אין עתיד , לאמא שלי אני כבר לא מתייחס
Multivitamin and dietary supplements, body weight and appetite: results from a cross-sectional and a randomised double-blind placebo-controlled study
Geneviève C. Majora1, Eric Douceta2, Mélanie Jacqmaina1, Myriam
St-Ongea1, Claude Boucharda3 and Angelo Tremblaya1 c1
a1 Division of Kinesiology, Department of Social and Preventive Medicine, Laval University, Québec, G1K 7P4, Canada
a2 School of Human Kinetics, University of Ottawa, Ottawa, Canada
a3 Pennington Biomedical Research Center, Baton Rouge, Louisiana, USA
Abstract
Two studies were conducted to compare characteristics of consumers and non-consumers of vitamin and/or dietary supplements (study 1) and to assess the effect of a multivitamin and mineral supplementation during a weight-reducing programme (study 2). Body weight and composition, energy expenditure, and Three-Factor Eating Questionnaire scores were compared between consumers and non-consumers of micronutrients and/or dietary supplements in the Québec Family Study (study 1). In study 2, these variables and appetite ratings (visual analogue scales) were measured in forty-five obese non-consumers of supplements randomly assigned to a double-blind 15-week energy restriction ( − 2930 kJ/d) combined with a placebo or with a multivitamin and mineral supplement. Compared with non-consumers, male consumers of vitamin and/or dietary supplements had a lower body weight (P < 0·01), fat mass (P < 0·05), BMI (P < 0·05), and a tendency for greater resting energy expenditure (P = 0·06). In women, the same differences were observed but not to a statistically significant extent. In addition, female supplements consumers had lower disinhibition and hunger scores (P < 0·05). In study 2, body weight was significantly decreased after the weight-loss intervention (P < 0·001) with no difference between treatment groups. However, fasting and postprandial appetite ratings were significantly reduced in multivitamin and mineral-supplemented women (P < 0·05). Usual vitamin and/or dietary supplements consumption and multivitamin and mineral supplementation during a weight-reducing programme seems to have an appetite-related effect in women. However, lower body weight and fat were more detectable in male than in female vitamin and/or dietary
Folate intake, markers of folate status and oral clefts: is the evidence converging?
Johnson CY, Little J.
Department of Epidemiology and Community Medicine, University of Ottawa, Ottawa, Canada.
BACKGROUND: The ability of folic acid in the periconceptional period to prevent the occurrence of neural tube defects has stimulated tremendous interest in its effects on other health outcomes. Its possible effect on oral clefts has generated considerable debate. The purpose of this systematic review and meta-analysis was to assemble evidence on the role of folate in the aetiology of cleft lip with or without cleft palate (CL/P) and cleft palate only (CPO). METHODS: Medline, PubMed, Embase, Science Citation Index and the HuGE Published Literature Database were searched to February 2007 for articles related to oral clefts and multivitamin use, dietary folate, folic acid fortification, biochemical markers of folate status and polymorphisms in 5,10-methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) and other genes involved in folate metabolism. Random effects meta-analysis was conducted when appropriate. RESULTS: Maternal multivitamin use was inversely associated with CL/P [odds ratio (OR) 0.75, 95% CI 0.65-0.88, based on 5717 cases and 59 784 controls] but to a lesser extent CPO (OR 0.88, 95% CI 0.76-1.01, 2586 cases and 59 684 controls). The volume of evidence on dietary folate, fortification and biochemical and genetic measures of folate status is substantially less; in aggregate, the evidence suggests that no association exists but there is substantial heterogeneity between studies. CONCLUSIONS: The evidence is not converging and there is no strong evidence for an association between oral clefts and folic acid intake alone. Multivitamin use in early pregnancy, however, may protect against oral clefts, especially CL/P although this association may be confounded by other lifestyle factors associated with multivitamin use.
PMID: 18583393 [PubMed - as supplied by publisher
Multivitamin-multimineral supplements' effect on total nutrient intake.
Murphy SP, White KK, Park SY, Sharma S.
Cancer Research Center of Hawaii, University of Hawaii, Honolulu, HI 96813, USA. suzanne@crch.hawaii.edu
Use of multivitamin-multimineral supplements is widespread and can contribute substantially to total nutrient intakes. In the Hawaii-Los Angeles Multiethnic Cohort (MEC), 48% of men and 56% of women without chronic diseases reported use of multivitamin supplements at least weekly over the past year. We calculated the prevalence of nutrient adequacy for 17 nutrients based on responses to a self-administered quantitative food-frequency questionnaire administered to MEC participants at baseline in 1993-1996. Although the prevalence of nutrient adequacy from food only was higher for multivitamin supplement users (n = 21,056) than for nonusers (n = 69,715), differences averaged only 2 percentage points. For multivitamin users, the prevalence of adequacy improved by an average of 8 percentage points for both men and women when intake from supplements was included. Users were also more likely to have potentially excessive intakes, particularly for iron, zinc, vitamin A, and niacin. The 26,735 MEC participants in Hawaii who answered an open-ended question about multivitamin use in 1999-2001 reported using 1246 different products. The nutrient profile of these products varied widely, and the composition of products at the 90th percentile was 10-fold greater than the composition at the median for some nutrients. We conclude that analyses of nutrient adequacy and excess for supplement users should be extended to national samples and that composition data on actual supplements used are preferable to assuming a default nutrient profile for multivitamin supplements. Multivitamin products could be better formulated to reduce the prevalence of inadequacy and also to reduce the risk of excessive intakes.
תודה, האחרון ממש טוב כי יש לה סרטן וזה מקום שחוקר סרטן, וגל הוא הכי קל לקריאה...
שתיהיה בריאה.