כאמור יום הכיפורים בפתח וכולנו מתכוננים ליום צום, טוב על מי אני עובד לא כולנו, אבל רובנו.
בעבר כמעט מדינה שלמה צמה ביום החשוב הזה, יום שבו אנחנו עוברים טיהור הנפש שלנו.
היום המצב שונה, 30% מאיתנו לא צמים והם לא מתביישים להודות בזה, אני אומר כל אדם ודעתו השונה, זו זכותו של האדם לא לצום, בין אם אני מקבל את זה או לא.
אנשים נעשו מה שנקרא "מודרנים", בשבילהם זה לא חובה, דעתי האישית היא כל אדם ואמונתו.
אני חושב שגם בנאדם שלא מאמין צריך לכבד את האחרים ולא לומר את זה בפומבי, אינך רוצה לשמור על חוקי החג זו זכותך אבל אל תבוא ותאומר לפני כולם שזה מה שאתה הולך לעשות.
אנחנו חיים במדינה יהודית ומנקודת מבט שלי, כואב לי לראות אנשים שפשוט לא מכבדים את היום הזה.
לפני כחודש וחצי עברתי דירה, ברחוב שהיתי גר היה מכונת video שאפשר להשכיר ממנה סרטים, בימי כיפור אנשים היו מגיעים ופשוט בשיא חוצפתם מוצאים סרטים.
אני אומר לעצמי, אתם לא רוצים לצום ולשמור על היום הזה, זו הזכות הבלעדית שלכם, אבל לבוא ולהוציא סרטים ביום כיפור?! זה משהו שלא מקובל עליי ומי שעושה את זה פוגע בי אישית גם שאני לא מכיר את אותו אדם.
אתה מעוניין לעביר את יום כיפור בצפייה בטלויזיה, בבקשה, אבל תהיה מוכן מראש עם כמות סרטים או כל דבר אחר.
לכל אלה שלא מתכוננים לצום ביום הזה, תכבדו את האחרים ותעשו זאת בנסתר, אני חושב שכדי לכם לצום גם אם אתם לא מאמנים זה טוב לגוף מעבר ליום החשוב הזה.
אני יכול גם להוסיף ולומר שהיום הזה מרגש מבחינתי שהרבה אנשים מגיעים לבית הכנסת וכולם מתפללים יחדיו, זה מסמל את אחדות העם היהודי, לראות אנשים שלא מגיעים במהלך השנה לבית הכנסת, מגיעים ביום זה ומתפללים או שומעים את התפילות, זה מראה על טבעו של האדם.
לסיכום, אני רוצה לומר סליחה לכל אדם אשר פגעתי בכל צורה שהיא.
אני גם רוצה לאחל לכולם צום קל וגמר חתימה טובה.

ציטוט ההודעה