אז הינה יצאה לה הקולט החדשה, ומישום מה אף אחד לא עושה עניין ממנה.
מעניין למה? הקולט הישנה הרי דיי פופולרית בקרב הצעירים, כמו ה205, הסופר לנסר וכדומה.
לקולט החדשה, יש פנים יפות, כמו למיצובישי לנסר החדשה,
וגם החלק האחורי ניראה כמו של הלנסר. אבל הקולט רחוקה מלהראות כמו הלנסר. ולדעתי חבל.
מגוון המנועים שלה כולל מנוע בנפח 1.1 ליטר, המפיק 75 כ"ס, 1.3 ליטר, המפיק 95 כ"ס ו1.5 ליטר המפיק 105 כ"ס מה שלדעתי עבור הקולט הקטנה זה יותר ממספיק.
האצה מ0-100 לוקחת 11 שניות, במנוע ה1.3 ו12.9 שניות ב1.1.
(לא מצויין כמה עושה מנוע האחד וחצי ליטר).
בכל מיקרה זה קצת מוזר, 75 כ"ס, למכונית דיי קלילה, וזמן האצה של 11 שניות? נשמע לי מעט איטי.
צריכת הדלק טובה, מנוע ה1.1 מצליח לעשות 51.4 MPG, שזה בערך 20+- ק"מ לליטר.
אבל שימו לב! זה מנוע 1.1 - עגלה! כמו שראיתם.
למרות שהביצועים איכזבו מעט, לפחות תוכלו להתנחם בפנים עם שעונים (מד מהירות וכו') שקל לקרוא. לפחות כך טוענת מיצובישי.
הגאדג'טים!
ווישרים שנעים מהר יותר ככל שהמהירות גוברת (מעפן, בהרבה מכוניות יש את זה עכשיו).
כאשר הדלתות פתוחות המכונית תזהיר אתכם, גם דיי מעפן, כי לכל מכונית חדשה כבר יש את זה.
תוכלו לכוון כמה זמן אתם רוצים שהאור ישאר דולק במכונית אחרי שכיביתם אותה.
ועוצמת השמע בנגן תעלה ככל שאתם עולים במהירות, כדי לפצות על הרעש שנוצר עקב מהירות הנסיעה. זה אגב גאדג'ט נחמד, ראיתי אותו בסקירה של טופ גיר או פיפט גיר על איזו מכונית, לצערי אני לא זוכר איזו.
מבחינת הבטיחות היא לא רעה, הרבה כריות אוור, ABS ועוד כל מיני שטויות.
אני לא יודע לגבי כמות כוכבי הבטיחות שלה. היורו אן קאפ, בדקו רק את הקולט משנת 2005, וזהו דגם שונה.
מכונית קטנה ולא רעה בכלל, יפה ועירונית שנועדה להתחרות במאזדה 2 ויונדאי גטס אני משער, קטגוריית הסופר מיני אחרי הכל. אבל בכל זאת דיי מפריע לי שבעיצוב שלה יש אלמנטים של האיבו, אולם בביצועים (בכוח) יש לה אלמנטים של קורקינט.
לא אוכל לאמר לכם דבר על ההתנהגות שלה, כיוון שלא נהגתי בה.
המחיר גם הוא לא משנה, כיוון שאינני יודע אם היא תגיע לישראל או לא.
מס' תמונות להתרשמות:
(הן ברזולוציה של 1024-768, אם תרצו זה אחלה של שומר מסך).
דעתכם?