קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 11-12-2009, 22:43
  2. [סיקור] valkyrie profile ל- psp.
    על ידי sagim194 בפורום קונסולות משחקים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 08-07-2009, 05:04
  3. [הורדה+סיקור]god of war האשכול הרשמי (PSP)
    על ידי Eitanon בפורום משחקי קונסולות להורדה
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 30-09-2008, 19:26
  4. סיקור על PSP
    על ידי RVD234 בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 17-05-2007, 22:21
  5. [סיקור] סיקור למשחק Mortal Kombat - unchain ל-PSP
    על ידי YaBoy בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 14-12-2006, 18:00
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

[סיקור] gt psp

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    כסף הוא סבל,אז תנו לי אותו ואני יסבול במקומכם

ברירת מחדל [סיקור] gt psp

את הסיקור כתבתי בעצמי לאחר ששיחקתי במשחק והנה ההתרשמות והסיקור שלי. בדיון ישנה גם הקדמה על הסדרה עצמה, הקדמה על הכותר שדרכו לצאת הייתה לא קצרה ולבסוף הסיקור על המשחק. מקווה שתהנו <:

Gran Turismo:

מפתחת המשחק: Polyphony.

משווקת המשחק: Sony Computers.

תאריך יציאה: ה-1 באוקטובר, 2009.

ז'אנר המשחק: מרוצים/נהיגה – סימולטור.

איך לקנות: חנות רגילה או דרך ה-PSN .

גילאים: מתאים לכולם D:

אתר הבית הרשמי: קישור

קצת רקע על הסדרה"Gran Turismo" :

מאז שנת 1998 עד השנה הנוכחית נחשבה ועדיין נחשבת הסדרה כמשחק סימולטור הנהיגה הכי טוב שקיים. מהגראפיקה הנוצצת שהייתה מעולה בכל תקופה כאשר המשחק יצא, אל השליטה המדויקת המדמה שליטה אמיתית בכל מכוניות ומכונית שקיימת במשחק.
    כעת היא הגיעה לקונסולה ה-PSP.

המשחקים בסדרה הם :

Gran Turismo 1 - PS1.

Gran Turismo 2 - PS1.

Gran Turismo 3 - PS2.

Gran Turismo 4 - PS2 וגם (סוג של גירסא קטנה לקראת המשחק המלא)Gran Turismo 4 Prologue .

PS3 - (מתוכנן לצאת בשנת 2010)Gran Turismo 5 וגם (סוג של גירסא קטנה ומצומצמת לקראת המשחק המלא)Gran Turismo 5 Prologue .

הקדמה על המשחק Gran Turismo ב-PSP:

המשחק ל-PSP הוכרז ממזמן – ליתר דיוק כאשר הקונסולה עצמה יצאה, בשנת 2005. מאז ההכרזה עד לתחילת 2009 לא היה ידוע שום דבר על המשחק והוא נחשב כמבוטל. אך בתחילת 2009 כאשר הביאו מידע, תמונות, וסירטוני GamePlay הכותר חזר לחיים (:

אז הנה המשחק איתנו ואני קניתי אותו כמה ימים אחרי שיצא. עכשיו אני מביא לכם את הביקורת שלי עליו.

אז כמה ימים לפני שהמשחק יצא לחנויות התלהבתי ממש מהתמונות ומהסירטונים שנראים מדהימים, אך כמובן בכל סיפור יפה ישנה בעיה. כיומיים לפני יציאתו הגיעו הביקורות הלא מדהימות במיוחד, שבהן המשחק קיבל את הציון 6.8 באתר IGN.COM ומעלה באתרים פחות מוכרים.

בעיקר העירו על כך שאין מצב קריירה וכדומה. אני בהמשך ירחיב על כך ואגיד שאין ממש צורך בכך, כי שאר הדברים והמצבים במשחק עושים את אותה העבודה.

אז מה יש לנו במשחק ?

אחרי 4 השנים מאז הכרזתו של המשחק מה הוא מכיל ?

קודם כל המשחק מציג אוסף מדהים של 830 מכוניות. מדהים שלכל אחת מהמכוניות יש שליטה מותאמת למכונית כמו במציאות.

ממכוניות שבקושי סוחבות בירידה עד למכוניות מרוץ כגון פורמולה 1.

לרשימת המכוניות המלאה היכנסו לכאן

ו60 מסלולים שבהם אפשר להתחרות. ישנם מסלולים קצרים של כמו דקה לסיבוב ויש מסלולים ארוכים מאוד של עד 8 דקה לסיבוב.

גם האזורים מגוונים: מסתם מסלולים בחורשות עד למקומות מפורסמים כמו הגרנד קניון, הטיימס סקוואר בניו-יורק ועוד.

ישנם מסלולים בכביש רגיל, אפר, חול, ושלג מה שמשנה את חווית הנהיגה לאותם מסלולים ודרושה מיומנות בכל אזור ואזור.

תפריט המשחק:

בתפריט הראשי של המשחק ישנן 8 אפשריות והן:

1. Single Player:

בו יש שלושה מצבים למשחק :

Time Trial :
    על הנהג לסיים הקפה במסלול שאותו הוא יבחר במהירות הכי מהירה שהוא יכול -כמות ההקפות בלתי מוגבלת ככה שאפשר לנסות ולנסות ברצף עד שנמאס.

Single Race :
    המשתמש בוחר את המסלול שברצונו להתחרות בו ועליו לנצח את שלושת המתחרים (המחשב) כדי לקבל את מרבית הכסף.

כמעט לכל מסלול יש כמה דרגות קושי:

יש להזכיר שהרמות לא פתוחות מההתחלה. רק רמה D פתוחה וכדאי לפתוח את השאר יש לעשות אותם גם.

הרמות :

D - הכי קלה. בלי להתאמץ מנצחים.
    C - עדיין רמה קלה, אין שינוי רב.
    B - כבר מרגישים שינוי. רמה נורמלית - מתאימה לרוב הנוסעים.
    A - דרושה כבר מיומנות - רמה קשה.
    S - קשה עד מאוד לנצח במקום ראשון.

כאמור רמה D פתוחה מההתחלה ועל מנת לפתוח את האחרות יש לעשות את הדברים הבאים:

*כדי להשיג את רמה C יש לנצח פעם אחת ברמה D.

*כדי להשיג את רמה B יש לנצח פעם אחת ברמה C.

*כדי להשיג את רמה A יש לנצח פעמיים ברמה B.

*כדי להשיג את רמה S יש לנצח שלושה פעמים ברמה A.

*בכולם צריך לנצח במקום ראשון.

ככל שהרמה גבוהה יותר מקבלים יותר כסף, ככה גם לפי המקומות בסוף המסלול, ככל שהמקום גבוה יותר מקבלים יותר כסף.

Drift Trial :
    בוחרים מכונית ומסלול. כאשר מתחילים לנהוג במסלול, בכל סיבוב ופנייה שמו קטעים שבהם יש לעשות דריפט או מה שנקרא חאריקה ^^. ככל שעושים יותר זמן דריפט ולמרחק גדול יותר מקבלים יותר כסף בסוף המסלול.

אילו מכוניות בוחרים ?

בתחילת המשחק נותנים לנהג מכונית אחת כדי שיוכל להתחרות איתה במסלולים.

כמובן שהמכונית לא משהו. אז כדאי להתחרות עם מכוניות יותר טובות יש להשיג כסף מהתחרויות שפירטתי למעלה או להשיג כסף (והרבה P: ) מאתגרים – 102 אתגרים בסך הכל. האתגרים יפורטו בסעיף מספר 2.

את המכונית שלכם אפשר לשנות למצב אוטומטי או ידני, ולשנות עוד כמה הגדרות כמו יציבות האוטו ורמת התנהגות פיזיקאלית של האוטו – רגילה או למקצוענים.

איך עובדים סכומי הכסף ?

מקום שלישי : ארד מעט כסף - למשל X.
    מקום שני : כסף – סכום הכסף 2X.
    ומקום ראשון - זהב – 3X - מה שדי קשה במסלולים מסוימים.
    למשל אם זוכים במדליית הכסף מקבלים גם את הכסף של ארד וגם של הכסף. ככה כנ"ל בזהב, מקבלים את הכסף של הזהב, כסף וארד.

2. Driving Challenge:

אוקי, זו קטגורית האתגרים שדיברתי עלייה מקודם.

בה יש 102 אתגרים קטנים ויותר גדולים ומורכבים שבהם צריך לנהוג במסלולים בזמן הקצר ביותר כדי להשיג את המדליות – כמו שנאמר מקודם יש זהב, כסף וארד. מציבים לכם זמן ואתם צריכים לעמוד בו.

זהב קשה מאוד להשגה, צריך להתאמץ לא מעט כדי להצליח ואם מצליחים אז מקבלים הרבה מאוד כסף ^_^ - למשל אני מנסה להשיג רק את הזהב כי הוא גם מעביר לא מעט זמן. בנתיים אני הצלחתי לעשות 76 אתגרים זהב שזה מכובד מאוד

האתגרים הראשונים מתחילים ממש מהבסיס של הנהיגה: ללמוד איך לעצור, נסיעה יעילה בסיבובים ופניות, לומדים איך לנהוג בחול, שלג, אפר ועוד.

בכל אתגר נותנים מכונית אחרת שמתאימה למסלול.

גם פה המכוניות מגוונות מאוד, ממכוניות שבקושי מגיעות ל100 קמ"ש עד למכוניות מרוץ שטסות במהירות של 300 קמ"ש ואף יותר ! המכוניות מותאמות למסלול ככה שאין מה לדאוג.

אני אספר לכם על הפתעה שנותנים לכם אחרי שתעברו 12 אתגרים P:

אז נותנים לכם אפשרות חדשה שהיא לשמוע באמצע משחק את המוזיקה שלכם מהזיכרון.

תוספת מאוד מאוד נחמדה אך לכל דבר יש גם חסרונות, מה לעשות.

אי אפשר להשמיע מוזיקה מתת תיקיות - מה שמפריע למי שיש אלבומים ואי אפשר לשמוע אותם כי הם בתת תיקיות. גם אחרי כל מסלול המשחק משנה מוזיקה אז קורה לא מעט כשאתם עושים אתגר של 20 שניות ואז מחליפים שיר, ככה שבכלל לא הספקתם לשמוע את השיר.

3. Dealerships:

כאן קונים את המכוניות.
    המשחק עצמו עובד על ימים. כל פעם שאתם עושים כמה מרוצים ואתגרים הימים חולפים.
    בחנות המכוניות מתחלפות כל יומיים.
    אחרי שעוברים יומיים, חברות המכונית בחנות מתחלפות ואתם מוזמנים להציץ במכוניות החדשות שהופיעו ואולי אפילו לקנות, אם תרשו לעצמכם את התענוג במכונית חדשה (:

4. MultiPlayer:

למשחק יש אפשרות לשחק עם 4 חברים דרך ה-Ad-Hoc זאת אומרת שרק ארבעה חברים בחדר במרחק של עד כ-5 מטרים יכולים לשחק. אין אפשרות לשחק עם אנשים בכל העולם.
    חוץ מהאפשרות הזאת לשחק עם חברים, אפשר גם לשתף איתם מכוניות שכל אחד השיג אצלו במכשיר - מה שנחמד מאוד אך עדיין לא ניסיתי עם חברים שלי כי אין להם את המשחק...

5. Status Report:

זהו כמו יומן לנהג.

בו ניתן לראות מה עשיתם במהלך הימים ששיחקתם (יש הגבלה לכ-50 ימים), לראות את המכוניות שברשותכם, בכמה מסלולים שיחקתם, מספר הכסף הכולל שלכם, המרחק הכולל שנסעתם במכוניות, כמות ההישגים שעשיתם וכדומה. מוסיף להנאה וידע על הכמות הכוללת ששיחקתם.

6. Gran Turismo Theater:

כאשר תוכלו לצפות בסרטון הפתיחה של המשחק, סרטון הסיום, וכמובן את ההקלטות של המרוצים בהם נסעתם.

7. Options:

אין הרבה מה להסביר, רק יש לציין שלמשחק יש הרבה אפשרויות שדי מועילות ונחמדות מה שגורם למשחק להיות הרבה יותר ידידותי למשתמש.

8. User Manual:

ספר העזרה בכל נושא שרק תרצו בנוגע למשחק. מפורט וברור לכל מי שרק ירצה.

-----------------------------------------------------

אוקי, אז כל השמונה סעיפים שעליהם כתבתי ופירטתי הם פחות או יותר כל מה שיש למשחק להציע.

עכשיו על המשחק בכלליות:
    המשחק עצמו מרגיש טוב מאוד. השליטה ברכב מעולה ומדויקת בכל רכב.

תוספת חדשה למשחק בניגוד לשאר המשחקים עד כה בסדרה, הוסיפו קו מנחה שעוזר לנהגים המתחילים ללמוד איך לנהוג בצורה הטובה ביותר.
    כאשר צריך לעצור אז הקו הופך לאדום המראה להאט את המהירות. הקו הזה מאוד מועיל במיוחד בסיבובים שמראה איך להיכנס לסיבוב בצורה הטובה ביותר והיעילה ביותר.
    מי שלא רוצה את הקו יכול להוריד אותו מתי שרק ירצה דרך ההגדרות.

עוד משהו מאגניב במשחק הוא שאם נוסעים מאחורי מכונית, אז המכונית שלכם נוסעת מהר יותר - כמו במציאות.
    זה בגלל שכאשר נוסעים מאחורי מכונית, המכונית מקדימה סופגת את רוב החיכוך עם האוויר והמכונית שמאחוריה, נוסעת באזור עם הרבה פחות חיכוך אוויר מה שמעלה את המהירות שלה.
    כל דבר נמצא במשחק כדי להעביר לכם את חווית הנהיגה בצורה הטובה ביותר והריאליסטית ביותר.

הגראפיקה מדהימה:
    פירוט מעולה של הרכבים (יש כמה שלא ממש אבל לא מפריע במיוחד) וגם של הסביבה, במיוחד באזורים עם שלג. עוד חלק חשוב בגראפיקה הוא שהמשחק עובד על 60FPS – 60 פריימים לשנייה, מה גורם למשחק לעבוד כל כך חלק שתוכלו לשלוט בכל סנטימטר של תנועה. כמובן שיש מגוון עצום של מכוניות וכמות מכובדת ביותר של מסלולים שמאריכה את חיי המשחק בהרבה.

ישנם כמה סוגים מצלמות לרכב:
    אחת מחוץ למכוניות, מאחורה, רחוקה ממנה – גוף שלישי.
    אחת מעל פגוש המכונית. אחת ללא המכונית פשוט רואים את המסלול.
    ואחת אחרונה זו מתא הנהג שלא נראה טוב במיוחד (כל החלק הפנימי פשוט שחור – לא מושקע במיוחד).
    חוץ מהמכונית שנמצאת במסך, ישנו גם הפאנל לשחקן שבו יש את מד המהירות ועוד פרטים לנהג...
    בנוסך ישנה גם השעה בפאנל של הנהג שמסונכרנת ממכשיר ה,PSP מה שממש נחמד.

רוב האתגרים קשים (בעיקר הזהב, ארד קל מאוד להשגה – מתאים לשחקנים החובבנים) , הרמות האחרונות במסלולים כמו רמה S קשה מאוד ומתאימה לשחקנים מקצוענים, אבל גם לחובבנים יש רמות בשבילם ככה שאין לאף אחד על מה לדאוג.
    עכשיו נדבר על חוסר במצב הקריירה שהיה קיים בכל משחק בסדרה עד כה. רוב האתרים הבינלאומיים הורידו את הציון דרסטית בגלל החוסר במצב הזה. מה שאני רואה בזאת פעולה לא מוצדקת. הרי מה יש במצב הקריירה ?
    ישנם מסלולים שהמשחק מתכנן עבורך וכסף שאיתו את קונה לעצמך מכונית כדי להתקדם שם במרוצים ולנצח. אך מי צריך את כל זה כאשר כל המסלולים פתוחים עבורך ואתה יכול לבחור איזה מסלול שאתה רוצה ללא שיכריחו אותך לנהוג במסלול שאתה לא אוהב. ואת המכונית קונים בכל מקרה ככה שזאת דעתי על מצב הקריירה שאין (:
    קטגוריית הסאונד:
    המכוניות נשמעות מעולה – בכל פעולה. מוזיקה אישית מהזיכרון היא תוספת מעולה. בקיצור אין על מה להתלונן בסאונד.

אז לאחר לא מעט זמן במשחק מצאתי באגים כל כך מינוריים כמו:
    אחרי שלא מצליחים אתגרים אז האתגר מסתיים אך עדיין רואים את המכונית נוסעת ע"י המחשב. אז פעם באלף נסיוניות כאשר המכונית קרובה לקיר, המצלמה נכנסת לתוך הקיר לכמה שניות (באג אפשר לומר נדיר ולא מפריע כי הרי זה סתם סירטון). גם מקרה שני, שגם הוא נדיר שראיתי, באתגר אחד שבכביש יש בעיות גראפיקה קלות של טקסטורות לא טובות בכביש שנראות כמו רווחים ריקים בין חלק של כביש למשנהו, אך גם זה לא מפריע כלל.
    כל התפריטים יעילים ופשוטים, נראים מעולה. בקיצור משחק תענוג.

הציון שלי למשחק הוא : 9.5
    זאת בגלל שאין משחקי און-ליין בכל העולם (Infrastructure), המוזיקה של המשתמש לא תומכת בתת תיקיות והשיר נפסק לאחר כל מסלול כולל באתגרים שהם קצרים מאוד, ואפשר היה להוסיף עוד אתגרים שהם נחמדים ביותר ומעבירים את הזמן מעולה.

2. קישורים ממומנים

גם אני אוהב חצילים! האוואטר של -TiMoNi-
    שם פרטי
    מתי
    לייקים
    239
    נקודות
    4
    משפט מחץ
    דובה עזבי ת'ילד, דובה עזבי ת'עגל.

כל הכבוד אחי!
    [אני הייתי מוסיף קצת תמונות]

מורחקים
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    כסף הוא סבל,אז תנו לי אותו ואני יסבול במקומכם

יש בו בעיה של תמונות אז אני לא הצלחתי להכניס אני ינסה יותר מאוחר

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:26.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,495 | הודעות: 8,151,077 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect