20 לחמניות
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית או קובית שמרית (50 גר')
1 שקית משפר אפייה (50 גר') - לא חובה
1/3 כוס (110 גר') דבש
2 ביצים (גודל L)
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
1/2 1 כוסות מים (או חלב)
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום או פרג
אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח השמרית ומשפר האפיה.
2. מוסיפים את הביצים, השמן, הדבש והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את החלב (או המים), תוך כדי לישה, ולשים עד שהבצק חלק וגמיש.
3. מכסים במגבת לחה ומשהים לתפיחה כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים וקולעים ללחמניות (ראו צילומי שלבים).
5. מעבירים את הלחמניות לתבנית תנור מרופדת בניר אפייה ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דק'.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומורחים בביצה הטרופה. מפזרים מעל שומשום או פרג ואופים 35 דק' עד שהלחמניות מזהיבות.
![]()




ציטוט ההודעה