איך זה שמהאיסור לבשל גדי בחלב אמו נהיה בלאגן שלם של איסורים שונים ומגוונים לגבי בשר וחלב?
איך זה שמהאיסור לבשל גדי בחלב אמו נהיה בלאגן שלם של איסורים שונים ומגוונים לגבי בשר וחלב?
Our greatest fear is not that we are inadequate,
but that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness, that frightens us.
We ask ourselves, Who am I to be brilliant,
gorgeous, handsome, talented and fabulous?
Actually, who are you not to be?
מתכנת ב
java | html | javascript | sql
|
|
העולם התפתח ומשתנה וכך גם ההלכות והפרשנויות
אז בעצם לפי המקור הראשוני מותר לאכול בשר וחלב ? (חוץ מבשר טלה)
AgfaPhoto GoPad Surf | 8GB | Android 2.3
מנהל פורום הורדות לסלולאר לשעבר
אישית אני לא יודע, אבל זה מה שהרב קבע וכל המאמינים עושים זאת כפי שהרב פירש זאת, מה שאני יכול להגיד זה שרופאים בדקו זאת ולפי דבריהם זה פשוט לא בריא לאכול בשר וחלב (אבל אין איסור), בנוסף לזה, למיטב ידיעתי אנחנו עשויים מבשר ואני חושב שאם בתורה כבר אסרו את עירבוב הבשר עם חלב, אז אוליי בכלל אסור לנו לשתות חלב כי אנחנו מכניסים אותו לגוף שלנו שעשוי מבשר?
אני מאמין בה', רק הבעיה שמצאתי לא מעט ניגודים בתנ"ך, חילוקי דעות ויותר מדי פירושים למשהו אחד, ככה שכבר קשה לדעת למי להאמין.
אני יותר מאמין שהכל קשור לקשר לוגי מסויים.
המשפט הזה נכתב מסיבה כלשהי ואנחנו צריכים לחזור חזרה בזמן.
שהיה להם עדר של גדיים כבשים וכ"ו.
קודם כל אנחנו צריכים להבין שבהתחלה התורה הועברה בע"פ.
אז יש טלפון שבור אך יש כמה מילים שנשארו.
נשים לב כי רשום " אל תאכל גדי בחלב אמו"
אנחנו צריכים להבין כי חסרות פה מילים וכי היה שינוי בטקסט.
בקשר הלוגי בגלל שהיה להם עדר אני בטוח שזה יותר מתקשר למוסריות כלשהי
ולחכמה הישרדותית. כמו שאני חושב ע"פ הקשר הלוגי של משפט זה הוא:
אל תאכל = המשפט אומר בפרוש לא לאכול.
גדי בחלב אמו = פה בטח חסר מילה כלשהי, ולפי הקשר הלוגי ניתן להבין כי זה גדי כאשר הוא זקוק לחלב אמו.
ליתר דיוק גדי כאשר הוא צעיר והוא עדיין לא התבגר למצב שהוא כבר לא זקוק לחלב אמו.
אז זהו,שכדי בטעות לא תעבור על האיסור הזה אסרו לך את הדברים הסובבים אותו,כדי שלא תגיע אליו,ועוד דבר
בתורה זה היה כתוב לאו דווקא על בישול,אלא אסור לך לבשל,וגם אסור לך להנות מזה.חד וחלק.
וגם מבחינה בריאותית התורה לא סתם אמרה האיסור של אל תבשל ותאכל בשר וחלב נסמך איכשהוא על המצווה''ונשמרתם לנפשותיכם מאד''קצת היגיון והבנת הכל!
נערך לאחרונה על ידי Scofield; 08-09-2011 בשעה 20:28.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
נערך לאחרונה על ידי afx; 09-09-2011 בשעה 01:53.
אני לא אמרתי שזה לא בריא, רק התייחסתי להערה המפגרת שלך שאם הרבה אנשים עושים משהו כנראה זה בריא.
אבל אתה ממשיך לדבר שטויות, מי אמר בכלל שיש קשר בין בריאות לבין תוחלת חיים? תופעה כמו אין-אונות היא לא בריאה, והיא נגרמת מכל מיני סיבות, אבל אפשר לחיות עם זה עד 120. תוחלת חיים זה לא הפרמטר היחיד שאתה מסתכל עליו כשאתה מחפש בריאות. אם משהו לא מתעכל טוב בקיבה ואתה משלשל אחרי זה, זה לא בריא, אבל אתה יכול לחיות ככה עד 120 בכיף. לגבי הנושא, אין לי מושג אם השילוב של גבינה ובשר בריא או לא.
בכל אופן, המח שלך קטן אז אין לי מה להתווכח איתך בכלל