האם יש השלכות בריאותיות (לא דתיות) לאכילת בשר וחלב ביחד (לדוגמא פיצה בתוספת פפרוני)?
האם יש השלכות בריאותיות (לא דתיות) לאכילת בשר וחלב ביחד (לדוגמא פיצה בתוספת פפרוני)?
בתגובתכם להודעותיי, אנא מכם, לחצו על הכפתור "ציטוט ההודעה" שנמצא מתחת לשורה זו.
|
|
במקרה הזה ספציפית? לא.
אבל אם תאכל בשר ביחד עם חלב,
זה יכול לפגוע בקליטה של חלק מהחומרים בבשר.
One Shot - One Kill
תראה, כל עניין הכשרות ביהדות יש הסבר רפואי מאחוריו
במקרה הזה, חוץ מהעניין המוסרי פה יש את הקטע של בעיות עיכול של שניהם ביחד
חלב פרה לא מתעכל טוב בקיבה ובשר מתעכל לאט, אז ביחד יוצר בעיות בעיכול וכמו שאמרו מעלי חלק לא ילקט, ויכול לעשות אצל הרבה אנשים כאבי בטן ובחילות
התורה לא ממציאה חוקים סתם, זה תמיד כדי לשפר את חייו של אדם לכדי איכותיות.
כאב בטן שחבלךעלהזמן אחי !! סמוך עליי ..
נערך לאחרונה על ידי VOCA; 25-07-2011 בשעה 21:28.
לשעבר 'Like
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 26-07-2011 בשעה 00:18.
One Shot - One Kill
פיצה פפרוני זה לא בדיוק אוכל בריאות אבל אלא אם יש לך רגישות לחלב או מוצרים מסויימים, אין השלכות בריאותיות.
תשמע אני הייתי לפני כמה שבועות בכנס ביולוגים ובאמת הנושא הזה עלה..
הרוב המוחץ של הרופאים טוען שזה לא בריא מהסיבה הזו:
הגוף שלנו הוא גוף מאוד חכם.. כשאתה אוכל בשר הגוף יודע שהוא צריך לפרק אותו יותר ממה שהוא צריך לפרק כל דבר אחר, ולכן, מופרשות חומצות חזקות מאוד בקיבה על מנת שהיא תוכל לעכל כראוי את הבשר.
כשאתה שותה או אוכל משהו חלבי גם הגוף מזהה את זה ומפריש חומצות שונות בקיבה כי לחלב יש שיטת עיכול מיוחדת..
בקיצור, על פי טענת הרופאים, אם החלב מתפרק עם החומצות שמופרשות בקיבה לבשר, זה בדיוק כמו לשתות חלב מקולקל שלא היה במקרר יום שלם..
יצא לי כמה פעמים לשתות חלק מקולקל.. הכי הרבה שיקרה לך זה כאב בטן..
במקרה של פיצה עם פפרוני: לא יקרה לך כלום בהתחייבות. בפיצה כמות החלב היא נמוכה מאוד וכמעט אפסית. חברה שלי רגישה לחלב מאוד והיא אוכלת פיצה בכיף לא קיים שם כמעט חלב וגם בן דוד שלי חולה ואם הוא אוכל חלב הוא מקיא את זה במקום אבל פיצה הוא יכול לאכול.
אני דווקא שמעתי שעשו מחקרים והוכיחו שזה לא בריא לקיבה ומומלץ לחכות.
בכלל, בהרבה מאוד דברים התורה מייחסת חשיבות לבריאות האדם וכל "החוקים" למיניהם רק תורמים לבריאות הגוף שלנו.
כמו צום יום כיפור למשל - מאוד בריא לצום.
חלב זה בכלל לא בריא בלי קשר עם מה ואיך אתה אוכל אותו.