מה זה בדיוק, האם בכל אוניברסיטה זה שונה בתכלית ומה העלות של דבר כזה?
מה זה בדיוק, האם בכל אוניברסיטה זה שונה בתכלית ומה העלות של דבר כזה?
|
|
מכינה שהמטרה שלה היא לשפר את ציוני הבגרויות. זה יכול להיות שונה בכל אוניברסיטה (הבחינה יכולה להיות פנימית) אבל לא יותר מדי שונה.
מכינה היא סדרה של לימודים בנושאים אנגלית ,מתמטיקה ,פיזיקה (בדרך כלל אך תלוי במקצוע שאליו אתה רוצה להתקבל) בסופה של המכינה יש מבחנים בדרך כלל האוניברסיטה קובעת רף מסוים של ציון כולל של המינימום שאתה צריך לעבור כדי להתקבל לתואר שאליו אתה רוצה להתקבל
למשל באריאל הדרישה לתואר בהנדסה בניין הוא 83 ציון ממוצע של באנגלית מתמטיקה ופיזיקה. לתואר אחר יכול להיות ציון סופי ממוצע של 90.
בעצם המכינה נותנת לך אפשרות להתקבל לאקדמיה במידה ואין לך ציוני בגרות מספקים או פסיכומטרי!
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
מי שעושה מכינה לא צריך לעשות פסיכומטרי?
שלי תכף יפוג תוקף ורציתי לדעת אם זה מחליף את שני הנתונים
כרגע חסרות לי כמה נקודות בממוצע הבגרות ופסיכומטרי אני אצטרך לעשות מחדש...
נ.ב. מה האורך של המכינה? מכיוון והתחילה כבר השנה אין לי מה להירשם אם זה שנתי ואני לא רוצה להעמיס כל השנה הבאה בלימודים אלא אם כן זה לתואר.
ברוב המקרים מי שעושה מכינה לא צריך פסיכומטרי למרות יש אונ' כמו בתל אביב שיש מקצועות שדורשות גם וגם.
יש מכינות בוקר שהיא בדרך כלל קצרה אורכת כ 3 חודשיים ויש מכינות ערב שאורכת 10 - 8 חודשיים.
במידה ואתה יודע איזה מקצוע אתה מעוניין ללמוד הייתי מציע לך לברר אצל הדקנט (יועץ מתאם האונ') איזה נתונים צריך כדי להתקבל לתואר ובמידה וחסר לך תירשם למכינה. אל תשכח שאם אתה רוצה להתחיל תואר שנה הבאה אתה צריך לעבור מכינה השנה.
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות